Amazon Sahte Oyun İncelemesi Yayınlayanları Mahkemeye Verdi

Ömür Gencer


      En büyük perakendecilerden birisi olan Amazon, sitesinde oyunlar için sahte yorum yazan pek çok hesaba dava açtı. Firma toplamda 1114 kişiye karşı dava açtığını açıkladı.
 
      Bu çeşit incelemeler genellikle üçüncü parti satıcılar tarafından, daha fazla müşteri çekmek için kullanılıyor. Amazon, böyle incelemeleri para karşılığında satan kullanıcıların pek çok freelance çalışanın iş bulmasını sağlayan Fiverr platformu üzerinden bulunduğunu açıkladı. Belirtilene göre anlaşma sonunda Fiverr üzerinden tutulan sahte inceleme yazarı pek çok farklı IP üzerinden Amazon'a inceleme yazıyor. Her ne kadar bu sahte yazarlar Fiverr üzerinden müşteri bulsa da Amazon, Fiverr'e dava açmadığını aksine bu dava süreci boyunca birlikte çalışacaklarını dile getirdi.
 
      Amazon yayınladığı açıklamada bu tip incelemelerin büyük ölçüde müşterileri yanlış yönlendirebileceğini ve Amazon markasını lekelediğini söyledi ve şöyle devam etti: "Amazon olarak müşterilerimizi yanlış yönlendirmeden korumak adına sanıkların barındıkları platformun kökünü kazıyacağız."