Sen de mi Xbox Live !?

Talha Aynacı

Kızarma sırası Xbox Live'da mı ?

    
     Joystiq sitesinde yer alan haber Xbox Live kullanıcılarını telaşa düşürdü. Domino taşı misali, Sony'nin PSN sisteminin hacklenmesiyle başlayan ve ardından oyun yayıncı ve yapımcı sitelerine sıçrayan hack saldırılarının sonuncusunun; Facebook,  Twitter, bazı çöpçatan siteleri, Paypal ve bizi belki de en çok ilgilendiren Xbox Live'a yapıldığı idda ediliyor.
 
     LulzSec isimli hacker grubu, çoğunluğunu Amerikan menşei hesapların oluşturduğu 62.000 üyelik bilgisini yayınladıklarını açıkladı. Üyelik bilgilerinin paylaşım sitelerine düşmesinin hemen ardından paylaşım sitesi yetkililerince kaldırılsa da, hesap bilgileri yüzlerce defa indirilmiş. Şu an tüm bu üyelik bilgilerini kendi sayfasında tutan LulzSec'in, bu hesap bilgileri ile yaşlı bir kadına 1 kutu kondom gönderdikleri ve PayPal'da bir kişiyi dolandırarak 250 paundunu aldıkları ise Twitter hesaplarındaki yazışmalarda geçen diğer iddaalar. Aynı grup kısa süre önce EVE Online, Minecaft ve The Escapist oyunlarının da web sitelerini hacklemişti.
 
     Konu hakkında açıklama yapan Microsoft, yayınlanan potansiyel e-mail adresi ve şifrelerin kötü niyetli kişiler tarafından, hacklendiği söylenilen sitelerde denendiği, aynı mail hesabı ve şifreyi farklı hesaplarda kullanmış olan hesap sahiplerinin bir ihtimal tehdit altında olabileceğini açıkladı. Microsoft, Xbox Live'ın kesinlikle hacklenmediğini, işi sıkı tuttuklarını ve şu ana değin Xbox Live hesaplarının çalındığına dair herhangi bir kanıt olmadığını dile getirdi.