Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı

 
 
Yayıncılığını Konami ve geliştiriciliğini Bloober Team ekibinin üstlendiği Silent Hill 2'nin yeniden yapım sürümü için yeni videolar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yayınlanan oynanış videosu ile oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve beklentilerimizi buna göre ayarlayabiliyoruz.
 
Silent Hill 2 Remake orijinal oyuna sadık kalacak
 
 
 
Geliştirici ekip tarafından açıklanan detaylara göre oyunun yeniden yapım sürümü 2001 yılında çıkan orijinal oyuna sadık kalacak. Bunun yanı sıra görsel ve teknik anlamda üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğiz. Korku oyununun yeniden yapım sürümü ile beraber yeni ışıklandırmaların, karakter modellemelerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
Yayınlanan yeni görüntülere bakacak olursak, ilk olarak James ve Laura'nın Brookhaven Hastanesi'ndeki karşılaşması bizlere sunuluyor. Burada yer alan diyalogların büyük oranda orijinal oyunda olduğu gibi korunduğunu ve Laura'nın meşhur repliğinin karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Elbette bu diyalogların dışında tonlamaların ve bazı kelimelerin değiştiğini de fark edebiliyoruz.
 
Beklenen yeniden yapım sürümleri arasında yer alan Silent Hill 2, 8 Ekim tarihinde PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Ölen eşinden bir mektup alan ana karakter ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde tuhaf ortamlar, gerilim dolu atmosferler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yeniden yapım sürümü içerisinde karşılaşabileceğimiz grafikler ve ortamlarla beraber kendimizi daha da gergin yerlerde bulmaya hazırlanıyoruz ve burada yaptığımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Ölen eşimizden gelen mektubun elbette ondan gelmediğini ve işin içinde tuhaf olayların döndüğünü anlamak kısa süre içerisinde gerçekleşiyor ve oyun içerisinde James adlı bir karakteri kontrol ediyoruz.
 
Bu karakterle beraber üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla ilerlemek durumunda kalıyor ve etrafı keşfederek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanabiliyoruz. Silent Hill tepesine doğru ilerlemek durumunda kaldığımız yapımda buraların sislerle kaplı olduğunu, ortamların oldukça korkutucu olduğunu ve bize gelen mektup içerisinde tuhaf cümlelerin döküldüğünü söyleyebiliyoruz. Mektupta yer alan cümleler arasında "Benim adım Maria" yapılı bir ikonik cümle ile başlanıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca bu detayları ve olayları çözmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde ilerlemek durumunda kaldığımız esnada elbette etrafı ne kadar karanlık ve gergin olduğunu hissedebiliyor ve yaptığımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken aynı zamanda en yeni donanımlarla ve teknoloji destekleriyle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zaten oyun tamamen yeniden yapım sürümü olduğundan dolayı hem yeni aksiyon sistemi, grafikler, karakter modellemeleri, ortam iyileştirmeleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Yüksek kaliteli grafikleri ve sesleri adım atabileceğimiz yapım içerisinde serinin sevilen oyunu içerisinde yer almaya hazırlanıyor ve aynı zamanda psikolojik hayatta kalma korku deneyimiyle beraber ön plana çıkmayı bekleyebiliyoruz. Ürpertici görsellikle ve ortamlarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde yine teknolojilerle beraber elbette oyunun daha da fazla güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve burada yer aldığımız süre boyunca en yeni donanımlarda ustalığımızı test etmek durumunda kalıyoruz. Oyuna ilk oyununu oynadıysanız elbette orijinal yapının nasıl bir şekilde bizlere sunulduğunu düşünebilir ve iki oyun arasındaki farkları açığa çıkarabilirsiniz. Bununla beraber geliştirici ekibin belirttiğine göre yeniden yapım sürümü içerisinde orijinal oyuna bağlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz; yani orijinal oyunun tasarımını koruyor ancak yepyeni içeriklerle beraber bizlere sunuluyor diyebiliriz.
 
 

Yeniden yapım sürümü içerisinde ışın izleme gibi en son teknoloji destekleri bulunuyor ve bunlarla beraber ortamları daha da gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Zaten orijinal oyunun oldukça korkutucu olduğunu düşünürsek yeniden yapım sürümü içerisinde bulunan gelişmeler, grafik iyileştirmeleri ve ortam ve atmosfer sistemleri gerçekten de bizleri korku dolu atmosfere götürüyor. Durum böyle olunca daha da fazla gergin ortamlarda yer alabiliyor ve bu gerginliği elbette atmak için etrafta bir nevi cirit atmak durumunda kalıyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca gerçekçi ortamlarda kendimizi bulabiliyor, ışın izleme teknolojisi ile beraber burada ne kadar gerçekçi ortamların ve aydınlatma sisteminin olduğundan bahsedebiliyor. Bununla beraber oyun içerisinde yüksek kaliteli grafiklerle ve ses efektleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etmek için oyuna dahil olabiliyor ve bununla beraber ses efektlerinin oldukça ürkütücü olduğunu söyleyebiliyoruz. Korku oyunlarında ses efektleri ve müzikler oldukça önem arz ediyor; çünkü bunlarla beraber ortamın korkutuculuk unsuru daha da fazla yukarılara doğru çıkabiliyor ve kendimizi daha da yoğun bir şekilde kaptırabiliyoruz. Bununla beraber yine tüylerimizin diken diken olabileceği bir ortamda kendimizi bulmaya hazırlanabiliyor ve ses efektleri ile beraber kendimizi daha da korkarken bulabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor, farklı bölgelere doğru ilerlemeye başlıyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve çok daha fazla detay ile beraber oyunda bir nevi hayatta kalma deneyimiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Ustalığımızı sergileyebileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. 3 boyutlu yeniden ses düzenlemeleri ile beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde etraftan gelen sesleri doğrudan kulağımızda hissedebiliyor ve sesin nereden geldiğini doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Yeniden yapılmış ses düzenlemeleri ile beraber kendimizi aksiyonun merkezinde hissedebiliyor ve yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hayatta kalma korku oyunu içerisinde ürpertici görsellerin, atmosferlerin, karakterlerin, düşmanların, yaratıkların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gerçekten de ürkütücü ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bu ortamlar üzerinde hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu aktarmakta fayda var.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığım bu süre boyunca elbette kendimizi daha büyük ve geniş ortamlarda bulabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre orijinal oyunda yer almayan ve yeniden yapım sürümünde yer alacak olan birçok ekstra bölgenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu bölgelerde elbette daha farklı keşif unsurları, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Burada yer alan düşmanların elbette farklı türlere sahip olduğunu ve her bir düşmanın ve yaratığın farklı şekillerde hareket ettiğini aktarabiliyoruz. Düşman çeşitliliği bakımından orijinal oyunda yer alan düşmanların yeniden yapım versiyonları ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara ve yakın dövüş araçlarını kullanmak durumunda kalıyoruz. Geniş ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz ve daha önce erişilemeyen bölgelerin artık erişilebilir olduğunu vurgulayabileceğimiz yapımda elbette daha büyük bir harita içeriğiyle karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda daha da erişilebilir bir ortamların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Yeniden yapım sürümü içerisinde ilk kez eklenen mekanların ve binaların olduğunu söyleyebiliyor ve buraları istediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz.
 
Elbette keşiflerle beraber yeni kaynakların ve silahların sahibi olabiliyor ve böylece hayatta kalma şansınızı daha da artırmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek, kaynaklar toplamak, kendinizi hayatta tutmak için türlü unsurlar bulmak oldukça önem arz eder. Bununla beraber canınızı tazeleyebiliyor, farklı hamlelerle beraber gidişatınızı yön verebiliyor ve çok daha fazla detayla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Silent Hill kasabası içerisinde yer aldığınız süre boyunca genişletilmiş haritanın sunduğu her bir noktadan faydalanmak durumunda kalıyor ve yepyeni bir bakış açısıyla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Büyük beğeni toplayan orijinal oyunun detaylarıyla beraber yeniden yapım sürümü gerçekten de beklenen oyunlar arasında ve projeler arasında bulunuyor. Bununla beraber eski sanat tarzı korunuyor ve eski hikayenin tadını çıkarmaya buradan devam etmek durumunda kalıyoruz. Zaten görebileceğiniz üzere daha önceden birçok fragman ve oynanış içeriği yayınlanmış durumda. Bu fragmanlardan ve oynanış içerikleriyle beraber elde ettiğiniz bilgilere bakacak olursanız elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu da oradan gözlemleyebilir ve kendi beklentilerinizi bu görüntülere göre ayarlayabilirsiniz.

Oyunda omuz üstü kamera bakış açısı sistemi yer alıyor ve orijinal oyundaki sabit kamera kadrajlarının yerini artık daha dinamik bir kamera bakış açısının aldığından bahsedebiliyoruz. Çünkü bu tarz kamera bakış açıları oyunun deneyimini bir hayli değiştiren ve aynı zamanda kullanıcılara farklı deneyimler sunan bir yapıyı içeriyor. Bildiğiniz üzere eski ve nostaljik oyunlar genel olarak sabit kamera bakış açısıyla beraber bizlere sunuluyordu. Ancak bu kamera bakış açısı gerçekten de oyuncuları zorlayan bir yapıyı içeriyor. Çünkü belirli noktalarda
kamera hareket etmediğinden dolayı karakteri kontrol etmekte zorlanabiliyor ve bu da belli başlı problemleri beraberinde getiriyor. Ancak yeniden yapım sürümü ile beraber bu durumu ötesine geçilmiş durumda. Dolayısıyla burada omuz üstü yani üçüncü şahıs kameraya bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve karakterimizi burada yakından takip edebiliyoruz. Yeni sürümüyle beraber James karakterinin oldukça farklı yerleri keşfetmesini görmeye çalışıyor ve kamera bakış açısıyla beraber hem canavarların kol gezdiği bölgelere doğru adım atabiliyor hem de kasabayı keşfedebiliyoruz.
 
 
 
Heyecan verici ve sürükleyici bir oyun deneyimini bizlere sunmayı isteyen yapım, umuyoruz ki güzel bir deneyimle beraber bizlere aktarılır ve oyun içerisinde kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliriz. Zaten bu tarz oyunlar ve yeniden yapım sürümleri bildiğiniz üzere genellikle hayranlara hitap ediyor. Ancak yeni gelen oyuncuların da dikkat çekmesi gerekiyor. Elbette bu tarz oyunlarda yer aldığınız süre boyunca yeniden yapılmış sürümünün orijinal yapıyla sürekli olarak karşılaştırılması lüzum görülüyor. Çünkü ilk oyunu oynadıysanız elbette yeniden yapım sürümü içerisinde hangi değişikliklerin yer aldığını görmek isteyebilir ve bu değişiklikleri bizzat deneyimlemeniz gerekir. Dolayısıyla orijinal oyunu oynayanlar oyuna elbette belli bir sempati ve beğeni kazanmış durumda. Durum böyle olunca yeniden yapılmış sürümü daha çok hayranlar tarafından bekleniyor diyebiliriz.

Sürükleyici bir deneyimle beraber gelişmiş savaş deneyiminin burada yer aldığını söyleyebiliyor ve aynı zamanda geliştirici ekip aksiyon sistemi üzerinde bir hayli duruyor. Yayınlanan ilk fragmanla beraber oyunun aksiyon sistemi elbette bir hayli eleştiri oklarının hedefi olmuş durumda. Burada kullanılan tekniklerle oyunun aksiyon sisteminin oldukça kötü olduğu ortaya çıktı. Ancak geliştirici ekip bunun sadece bir konsept olduğunu ve ilerleyen süreçte daha düzgün bir videonun yayınlanacağına vurguladı ve öyle de oldu.
 
Şu anda yer alan aksiyon sistemi sayesinde hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ilerleyebiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Bununla beraber yakın dövüş silahları arasında çelik borular, sopalar ve çok daha fazlası yer alırken aynı zamanda tabanca gibi tanıdık silahların da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla düşmanlara karşı elbette istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, onları ortadan kaldırabiliyor ve yere düşürerek onları tekmeleyebiliyorsunuz. Zamanlamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayabileceğimiz yapım içerisinde kaçırma hareketleri yapabiliyor, nişanı alabiliyor ve canavarlarla savaştığınız her anın ne kadar zorlu olduğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda yaratıklara oldukça fazla yaklaşmamanız ve onları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bununla beraber savaş deneyimi elbette bir yandan ilgi çekici bir yapıyı beraberinde getiriyor ve aynı zamanda onlardan uzak durarak düşmanları tamamen paramparça edebiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini görmek durumuna kalıyorsunuz. Etrafı ne kadar çok keşfederseniz o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz. Orijinal oyunu oynadıysanız elbette karşılaştırma yapmak için oyuna geçiş yapabilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebilirsiniz. Ancak yeni bir oyuncu iseniz elbette yine de bir bakış atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Dragon Age: The Veilguard'ın Ana Tema Müziği Yayınlandı Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

3.10.2024 22:17:16

0
Yarın inceleme ambargosu kalkıyor hem bunun için hem de Metaphor Refantazia için.. Metaphor çok yüksek puanlar alacak ondan eminim de.. Bundan emin olamıyorum pek.

Kasatka

3.10.2024 10:27:55

0
Yeter oğlum yeter. Bizede bisey biraksaydiniz gorecek

BSC Misafiri

2.10.2024 20:16:48

0
Yeni yaratıklar eklemişler, mükemmel. Aynı anda hem sinema filmi, hem de oyunu çıkacak. Return to Silent Hill.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız