Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Thor: The Video Game

1 | Yine Bir Film Oyunu

Her zaman aynı şeyi söylemekten ben de bıktım, ama film oyunları gerçekten beni korkutuyor. Özellikle bu oyunları incelemek için ayrıntılara varana kadar oyunu oynamak bazen işkence olabiliyor. Yine de her seferin acaba “Chronicles of Riddick gibi bir film oyunuyla karşılaşabilir miyim?” diyorum. Maalesef her seferin çok büyük hayal kırıklıklarına uğruyorum. Bu oyunlar bırakın Riddick gibi üst düzey olmayı sıradan bile olamıyorlar. Bunun nedeni de çok açık, Sega (son dönemlerde bu tür şeyler yapmaya başladı) gibi yayıncı firmalar ünlü çizgi roman, film, mitolojik kahramanların adını kullanarak özellikle bilinçsiz oyuncuların dikkatini çekmeye çalışıyor. Bu tür oyunlar da genellikle elinde projesi olmayan, yeni bir projeye için kaynak bulmakta zorluk çeken geliştirici firmalara emanet ediliyor. Tabi bu firmaların çoğunun da yetenekli elemanlardan oluştuğu söylenemez. Nitekim Liquid Entertainment bazı gerçek zamanlı strateji oyunları ile başarılı olsa da son dönemlerde Desperate Housewives: The Game ve Rise of the Argonauts gibi pek de iç açıcı olmayan oyunlar geliştirdi. Bu oyunların satışlarının da beklendiği gibi olmadığını gözönüne alırsak sanırım geliştirici firma Sega'nın teklifini büyük bir memnuniyetle kabul etmiştir.

Thor'un oyunda da filmin başrolündeki Chris Hemsworth'u görüyoruz

Thor: God of Thunder şu sıralar gösterimde olan filmden uyarlanıyor. Tabi Thor'un dünyası bu filmin çok ötesinde. Çizgi romanlar bir yana asıl olarak mitolojide önemli bir kişilik olan Thor İskandinav mitolojisindeki en güçlü Tanrı'dır. Bu Tanrı sadece mitolojide kalmamış ve İngilizce'deki Thursday'ye (Thor'un günü) adını verecek kadar da Avrupa'da ünlü olmuştur. Marvel Comics'in “Journey into Mystery” serisinin 83. sayısında yani 1962 yılında çizgi roman dünyasına da adım atan Thor, mitolojik bir kişilik olması bir yana gençler arasında da oldukça tanınan bir karakter oldu. Ülkemizde de İskandinav mitolojisini pek bilmeyen kişiler bile elinde çekiç ile duran sarışın Thor'un hatırlar. Şimdi de Chris Hemsworth, Anthony Hopkins ve Natalie Portman gibi oyuncuların da bulunduğu bir film ile daha da ünlenen Thor, oyuncuların da kalbini çalma amacında. Daha doğrusu Sega ve Liquid Entertainment'in böyle bir amacı var. Tabi bu amaçlarında başarılı oldukları söylenemez, aslında zaten onların da öyle başarılı bir oyun yapma gibi bir dertlerinin olmadığını söyleyebiliriz.

Marvel Comics'in “Journey into Mystery” serisinin 83. sayısında yani 1962 yılında çizgi roman dünyasına da adım atan Thor mitolojik bir kişilik olması bir yana gençler arasında da oldukça tanınan bir karakter oldu.

Filmden önceki olayları konu edinen Thor: God of Thunder 3. kişi bakış açısına sahip bir aksiyon oyunu. Matt Fraction'la birlikte hazırlanan senaryoda Asgard'ın işgali konu ediniliyor. Tabi en güçlü Tanrı olarak da bütün görev Thor'a düşüyor. Mitolojide ve Marvel çizgi romanlarında karşılaştığımız çeşitli yaratıklara karşı mücadele ettiğimiz oyunun amacı karşımıza çıkan yüzlerce yaratığı pataklamak. Hatta oyunda düşmanlara karşı savaşmak dışında herhangi bir şey yapmadığımızı söylemiş olsam sanırım hiç de abartmam, amacımız birkaç düşman öldürüp araya oyun içi sinematiklerin girmesini beklemek, sonra yine düşmanları öldürmek. Geliştiricilerin oyunun senaryosunu umursamadıkları başarısız sunumdan da belli oluyor. Mesela oyunun başında doğru düzgün bir hikaye sunumu bulunmuyor. Birden bire yaratıkların saldırması sonucu iş başa düşüyor. Thor'un dünyası hakkında Bir şey bilmeyen kişilerin senaryoyu anlaması neredeyse imkansız, çünkü ortada anlaşılabilecek herhangi bir şey yok. Bunun nedeni de geliştiricilerin tıpkı oynanış öğeleri gibi basit bir şeyler yapıp piyasaya sürmek istemesi. Ne de olsa filmi izleyip beğenen çok sayıda kişi var ve bu kişiler oyunu satın almak isteyecektir.

Böyle korkunç göründüğüne bakmayın 3-5 vuruşluk işi var

Klasik olarak iki tuşla kombolar yapabildiğimiz oyunda Thor'un çekici Mjöllnir en büyük yardımcımız. Bu çekiç ile düşmanlara yakından vuruşlar yapabildiğimiz gibi, Mjöllnir'i fırlatma imkanına da sahibiz. Ayrıca Wind (rüzgar) gücümüzün yanı sıra Thunder (fırtına) yaratıp düşmanlarımıza zorlu anlar yaşatabiliyoruz. Her ne kadar farklı güçlerimiz olsa da oyunun büyük bölümünde Mjöllnir'i kullanarak düşmanlarımızı yok ettiğimizi belirteyim. Bazen üzerinize gelen onlarca düşmana kombo yapmaktan bunaldığınız anlar oluyor. Arada sırada devreye giren Quick Time Event'lar (ekranda görünen tuşlara belirtilen zamanda basma) de aksiyondan zevk almanızı sağlamıyor. Bunun en büyük nedeni ise düşmanlarınızın yapay zekadan yoksun olması. Düşmanlarınızı haklamak için kendinizi sıkmanıza, çeşitli stratejiler uygulamanıza hiç gerek yok. Tek yapmanız gereken hızlıca vuruş tuşlarına basmak. Oynanış öğelerinin son derece sıkıcı olduğunu söyleyebilirim. Örneğin çekiç fırlatma moduna girdiğinizde bile hedefinizi ıskalamanız neredeyse imkansız, çünkü oyun sizi adınıza doğrudan hedef alıyor.

Thor: The Video Game Adventure PS3 Xbox 360 Wii DS PSP 3DS Sega Europe Sega America SEGA
Darkspore Brink
İLGİLİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Thor: The Video Game Alkan Adakaner 3 / 10 oy
KÜNYE
Thor: The Video Game ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Artılar * Thor adının olması
Eksiler
* Grafikler çok kötü
* Oynanabilirlik  basit
* Kamera açıları 
* Vuruş hissi yok
* Senaryo sunumu rezalet
Editör Notu: Uzak durulması hatta görüldüğü an kaçılması gereken oyun!
3,3
2.0
1
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
İNCELEME VE ÖN İNCELEMELER
22 Eylül 2014 Pazartesi 7,0
Pixel Piracy Piksel piksel açık dünya korsan oyunu Pixel Piracy'i inceliyoruz. Samet Konuksal
18 Eylül 2014 Perşembe
World of Warships Ön İnceleme World of Tanks ve World of Warplanes'in ardından, World of Warships ile savaş denizlere taşınıyor! Tunahan Başol
2 Aralık 2013 Pazartesi
World of Tanks Xbox 360 Edition: Beta İnceleme Xbox 360'ta tank istilası başladı. Savaş alanında durumlar nasıl? Samet Konuksal
7 Kasım 2013 Perşembe 7,5
Football Manager 2014 Rekabetsiz ortam Football Manager serisini kötü yönde etkiliyor. Samet Konuksal
13 Ağustos 2013 Salı 8,8
Dragon's Crown Vanillaware, bir 2D aksiyon-rpg oyununun nasıl olacağının güzel bir örneğini sunuyor. Alkan Adakaner
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız