Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Warner Bros: Hogwarts Legacy'nin Devamı Önceliğimiz

 
 
Geliştiriciliğini Avalanche Software ve yayıncılığını Warner Bros şirketinin üstlendiği Harry Potter evreninde geçen aksiyon-macera oyunu Hogwarts Legacy başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Oyuncular tarafından çok sevilen yapım için devam projesi üzerinde konuşulmaya başlanıyor.
 
Hogwarts Legacy geçtiğimiz senenin en çok satan oyunu
 
 
 
Bank of America'nın finans direktörü Gunnar Wiedenfels, geçtiğimiz günlerde düzenlenen konferans kapsamında Hogwarts Legacy'nin devam projesinin önceliklerden biri olduğunu  bildirdi. Mevcut oyunun şirket içerisindeki ekonomiye büyük katkı sağladığını da aktardı.
 
Geçtiğimiz yılın Şubat ayında piyasaya sürülen ve çıkışından bu yana 24 milyondan fazla adet satan Hogwarts Legacy, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ı geride bırakarak 2023'ün en çok satan oyunu oldu.
 
Öte yandan Warner şirketi geçtiğimiz günlerde Harry Potter: Quidditch Champions oyununu yayınladı. Dolayısıyla Harry Potter evrenine yatırım yapmaya ve bu kapsamda yeni projeler ortaya çıkarmaya devam ediyor.
 
Hogwarts Legacy bizlere neler sunuyor?
 
Harry Potter evreninde geçen ve dikkat çekici aksiyon ve rol yapma deneyimini adım atabildiğimiz yapım içerisinde insanı içine çeken açık dünyaya doğru ilerleyebiliyor ve bu açık dünyada neler olup bittiğini öğrenmek için karakterimizi oluşturarak maceraya adım atabiliyoruz. Aksiyon ve rol yapma deneyiminin bir hayli ön planda olduğu yapım içerisinde yapabileceğimiz hamlelerle ve gerçekleştirebileceğimiz eylemlerle gidişatımıza yön verebiliyor ve çevremizde yaşayan dünya ile beraber iletişim ve etkileşim kurabiliyoruz.
 
İpleri elimize alarak ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde büyücülük dünyasında kendi adımızı yazdırmak istiyor ve elimizden geleni yaparak burada farklı büyüler üzerinde ustalaşabiliyor, yeni derslere geçiş yapabiliyor, öğretmenlerin ve hocaların isteklerini yerine getirmek durumunda kalıyor ve daha fazla detay ile beraber burada yer alan düşmanları ortadan kaldırmak isteyebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda hızlı bir şekilde ilerleyebilir, karakterimizi geliştirebilir ve daha fazla istatistiğimizi yükseltebiliriz. Tanıdık ve yeni konumlara doğru ilerleyebileceğimiz oyun içerisinde gerçekten ne güzel bir yolculuğa çıkabiliyor, tuhaf düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor ve her düşmanın farklı şekillerde zayıf noktaları yer alıyor. Bu zayıf noktaları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda her bir büyücülük türü üzerinde ustalaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyun içerisinde farklı düşmanlarla karşı karşıya gelirken aynı zamanda onların nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışıyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada boss savaşları bizlere sunuluyor.
 
Bu savaşlara akabinde onların nasıl saldırdığını öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor ve zaten bu tarz düşmanları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve daha sonrasında ise o saldırılardan kaçınarak karşı saldırıya geçmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca oyunda gerçekten de güçlü bir şekilde yer almak ve hem karakterimizi güçlendirmek hem de büyüler üzerinde ustalaşmak gerekiyor. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi büyücülük deneyiminizi oyun içerisinde ön plana çıkarabiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı aksiyon sistemleri ile ön plana gelirken her bir oyuncunun burada farklı şekillerdeki büyülere geçiş yapabiliyor.
 
 

Büyücülük dünyasına adım atabileceğimiz ve bu dünya içerisinde Harry Potter evreninde ilerleyebileceğimiz yapımda Harry Potter karakterini göremiyor ve bu karakterin öncesinin konu alındığını aktarabiliyoruz. Maceramızın tam ortasında yer alabileceğimiz yapımda hep olmayı istediğimiz büyücü olmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve bu kapsamda yeteneklerimizi yükseltebiliyor, büyü yapma üzerinde ustalaşabiliyor, iksirler üretebiliyor, karakterimizi özelleştirebiliyor, büyülü canavarları keşfedebiliyor ve çok daha fazla yeni konumla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda daha çok karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve aynı zamanda oyunda açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Açık dünyada gezip tozarken buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazlasıyla beraber yerimize alabiliyoruz. Oyunda farklı ortamlara doğru geçiş yaparken her ortam içerisinde farklı düşmanları keşfedebiliyor, tuhaf ortamlarla gidişatımızı yön verebiliyor ve her ortam içerisinde üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda her ortamda farklı atmosferler, manzaralar, düşmanlar, etkileşime girebileceğimiz karakterler, görevler ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunları keşfederken aynı zamanda etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz ve oldukça güzel bir deneyimle karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde ilerlerken kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve karakterimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz.
 
Bu kapsamda karakterimizin giyiminden kuşamına, elindeki büyülü sopasından daha farklı kısımlara kadar oldukça farklı şekillerde yer alabiliyor ve bunları istediğimiz şekilde seçebiliyoruz. Bu özelleştirme ve kişiselleştirme seçenekleri ile elbette diğer oyunculardan daha farklı bir şekilde yer alabiliyor ve istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı özelleştirme seçenekleriyle yer alabiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde bu tarz kişiselleştirme seçeneklerinin olması gerçekten de oyuncuları aslında bir nevi amaç veriyor diyebiliriz. Bununla beraber o kıyafete erişmek veya daha farklı şekillerde yer almak için oyuncuları oyuna zaman harcayabilir ve görevleri yerine getirmek durumunda kalıyor. Durum böyle olunca elbette bu tarz özelleştirmeleri ve kişiselleştirmelerin bu tarz oyunlarda yer alması oldukça önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde farklı iksirler üretebiliyor ve kendi iksirlerimizi burada farklı bonuslarla ve avantajlarla ön plana çıkarabiliyoruz. Elbette düşmanlarla beraber karşı karşıya gelmeden önce ürettiğimiz iksirlerle beraber kendi gidişatımıza yön verebiliyor ve oyunda karakterimiz büyücülük dünyası üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyor. 1800'lerde yaşamaya çalıştığımız ve hayatta kalmaya çalıştığımız yapım içerisinde tuhaf ve kadim bir düşmanın ortaya çıkışını söyleyebiliyor ve bu düşmanın ortadan kaldırmak için elbette biz de seçilmiş bir kişi olarak derslerimize giriş yapabiliyoruz. Çeşitli müziklerle beraber arka plan hikayesinin aktarıldığı yapımda bu hikaye aynı zamanda hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve nihayetinde büyücülük dünyası içerisinde kendi kaderimizi ve aynı zamanda çevrenin kaderini belirleyebiliyoruz.
 
Zaten yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz yapımda oldukça güzel unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve bize verilen mirasın nasıl kullanılması gerektiğini biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi 1800'lü yılların başında yer aldığımız yapımda büyücülük dünyasına yerle bir etmekte olan kadim bir sırın ortaya çıktığını aktarabiliyor ve bu sırın anahtarını elinde tutan bir öğrencinin kontrolünü elimize alabiliyoruz. Çeşitli müttefikler edinebileceğimiz ve düşmanlarla beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda oyun içerisinde ne kadar çok müttefik edersek o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kadim düşmanlara karşı burada yanımıza destek sağlayabiliyoruz. Yazılmamış olanı yaşayabileceğimiz akabinde ise yapacağımız hamlelerle gidişatı yön verebileceğimizi bunda gerçekten de açık dünyanın oldukça dikkat çekici olduğunu vurguluyor ve açık dünyaya farklı şekillerde keşfedebiliyoruz. Örneğin yürüyerek farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda böyle süpürgemizde beraber sağa sola doğru adam atabiliyor veya büyülü canlılar olan Griffinler’le ilerleyebiliyoruz. Bununla beraber kanatlı hayvanlarla etrafı keşfedebiliyor ve bu dünyayı tepeden görebiliyoruz.
 
Uçup kaçabileceğimiz yapımda etrafı keşfederken aynı zamanda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bu ortamları dilediğimiz gibi görebiliyoruz. Büyücülük seçenekleri ile ön plana çıkabileceğimiz ve burada farklı zindanlara doğru geçiş yapabileceğimiz aynı zamanda her ortamı keşfederken tuhaf düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda karakterimizin yeteneklerini ön plana çıkarabiliyor ve yeni kozmetik eşyalarla beraber de her oyuncunun farklı şekillerde karakterini şekillendirmesine tanıklık edebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı dükkan görevleri, esnaf kozmetik setlerini elde etmek için yan görevler ve çok daha fazlası yer alıyor. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğimiz yapımda yetenekleri sıfırlayabiliyor, fotoğraf moduyla beraber ilgi çekici atmosferlerde fotoğraflar çekebiliyor, yeni kozmetik eşyalarla beraber giyinişimizin ve koşan aşımızı oldukça değiştirebiliyor ve aynı zamanda farklı tariflerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde iksirler üretebiliyor ve büyücülük dünyası içerisinde büyük bir yere sahip olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun temelinde kadim bir anahtara sahip bir karakteri kontrol ediyor ve bununla beraber bu anahtara sahip olmak isteyen bir düşmanın ortaya çıkışına tanıklık edebiliyoruz. Zaten oyunda bu temel ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve bu kadim düşmanı ortadan kaldırmak için büyülü bir maceraya çıkmak durumunda kalıyoruz. Oyunda Harry Potter evreninde yer alan hem ikonik bölgeler hem de karakterler yer alıyor. Bunlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda oyunda ilgi çekici modların olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin farklı oyun modları ile beraber Harry Potter karakterini de oradan yansıtan ve bizzat onun karakterine bürünebileceğimiz bir modun bulunduğunu aktarmakta fayda var. Bu tarz oyun modlarıyla beraber Harry Potter evreninde yer alan karakterlerin kontrolünü elimize alabiliyor ve bunlar sadece dış görünüşten ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda herhangi bir resmi karşılığı bulunmuyor. Ancak bu şekilde hayranlar en iyi şekilde oyundaki yerini alabiliyor ve o istediği karaktere bürünebiliyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber dilediğimiz gibi oyun içerisinde ilerleyebiliyor, kendi büyücülük okulumuz içerisinde farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve diğer dersler üzerinde usta olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda büyücülük okulunda yer aldığımız süre boyunca bu büyücülük okulunda başarılı olmak için büyük bir çaba sarf ediyor ve daha farklı olaylar içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve akabinde ise farklı büyüler üzerinde ustalaşabileceğimiz yapımda farklı bir büyü türleri bulunuyor ve bu büyü türleri üzerinde ustalaşmak için oldukça farklı şekillerde maceralara atılmamız gerekiyor. Karakterimizi geliştirdikçe yeni büyülerin ve büyü türlerinin kilidini açabiliyor ve karakterimizi burada hızlı bir şekilde düşmanlara karşı en iyi şekilde kontrol edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gerçekten güzel bir deneyimle karşı karşıya geliyor ve Harry Potter evrenine en iyi yansıtan bir yapıyla burada gidişatımıza yön verebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlar genel olarak hayranlara hitap ediyor ancak yeni gelecek olan oyuncuların da oyun içerisinde gerçekten güzel bir deneyimle karşı karşıya gelebileceğine aktarmakta fayda var.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Harry Potter evreninde geçen bu aksiyon ve rol yapma oyunu, oyuncuları büyücülük dünyasında özgür bir şekilde keşfe çıkarıyor. Oyuncular, karakterlerini oluşturup büyü dolu açık dünyaya adım atarak, hem tanıdık hem de yeni mekanlara doğru yolculuk yapabiliyorlar. Oyunda, kendi büyücü kimliğinizi yaratabilir, derslere katılıp öğretmenlerin görevlerini yerine getirebilir ve büyüler üzerinde ustalaşabilirsiniz. Açık dünya deneyimi sayesinde oyuncular, çevreyle etkileşime girebilir, yeni yerler keşfedebilir ve büyücülük dünyasının derinliklerine doğru ilerleyebilir.
 
Oyunda ilerledikçe, karakterinizi geliştirip istatistiklerinizi yükseltebilir, farklı büyüler üzerinde ustalaşabilirsiniz. Düşmanlarla karşılaşma esnasında her bir düşmanın farklı zayıf noktalarını keşfetmeniz ve bu noktalara yönelik stratejiler geliştirmeniz gerekecek. İrili ufaklı düşmanların yanı sıra, oyun boyunca karşılaşacağınız boss savaşları, oyuncuları strateji geliştirmeye zorlayacak ve düşmanların saldırı şekillerini analiz etme gerekliliği doğuracak. Büyücülük yeteneklerinizi geliştirdikçe, farklı büyü türlerine geçiş yapabilir ve bu büyülerle düşmanları alt edebilirsiniz. Oyundaki karakter gelişimi ve aksiyon sistemi oyunculara büyük bir özgürlük sunuyor; her oyuncu, kendi oynanış tarzını ve büyü tercihlerini şekillendirebiliyor. Kendi büyücülük deneyiminizi ön plana çıkarabileceğiniz bu oyunda, macera dolu bir yolculuğa çıkarken büyü dünyasında adınızı yazdırmak tamamen sizin elinizde. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Amazon Prime Gaming Eylül Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı: 28 Oyun Looney Tunes: Wacky World of Sports Çıkış Tarihi Belli Oldu

BSC Misafiri

8.9.2024 10:44:29

0
Herkesin çocukluğunun hayalindeki oyunu yaptı adamlar 24 milyon yine az bile satmış
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız