Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo 3DS'in Fiyatı Ağustos'ta Düşüyor

Bakalım Nintendo, 3DS'te izlediği yanlış politikaları düzeltebilecek mi?

     Nintendo için son dönemlerde işler yolunda gitmiyor. Wii satışları düştüğü gibi 3DS'in satışları da beklentiği gibi gitmiyor. Bu durumda Nintendo'nun ciddi kararlar almaktan başka çaresi de kalmadı. Firmanın 2011 mali yılının ilk çeyrek raporları açıkladı, bu raporlarda 3DS için indirim sözü verildi.
 
     Raporlarda Eylül ayıyla birlikte başlayan 3. çeyrekte Japonya, Avrupa ve Amerika'da 3DS'in fiyatının düşürüleceği açıklanmış. Playstation Vita'nın piyasaya çıkmasında önce doğru bir karar alındığını söyleyebiliriz.
 
     2011 mali yılının ilk döneminde Nintendo, 4.53 milyon adet 3DS sattığını açıkladı. Cihazın az sayıda oyunu olması, 1. parti desteğinin olmamasını da göz önüne alırsak bu duruma şaşmamak gerekiyor.
 
    Wii U'nun 2012'de çıkacağının tekrar belirtildiği raporlarda Wii'nin satış rakamları da açıklandı. Geçen yıl aynı mali dönemde 3.04 milyon adet satan Wii, bu yıl ise 1.56 milyon adet satabilmiş. Bu yılki mali dönemde Wii yazılım satışları ise 13.44 milyon adet oldu.
 
     Nintendo'nun işleri DS konusunda da yolunda gitmiyor. Geçen yılki mali yılın ilk döneminde 3.15 milyon adet konsol satan Nintendo, bu yıl ise 1.44 milyon adet DS satabildi. Bu yılki ilk çeyrek raporlarında ise 12.44 milyon adet oyun satıldığı görülüyor.
 
Güncelleme: Nintendo 3DS'in fiyatının 249 dolardan 169 dolara düşeceğini açıkladı. Konsol Avrupa'da 12 Ağustos'tan itibaren indirimli olarak satılacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Nintendo 3DS Nintendo 3DS
Assassin's Creed, 8-Bit Olsaydı? DOTA 2'de Yeni Oyuncu Eşleştirme Sistemi Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

28.7.2011 14:53:06

0
Haklı olabilirsinde ps vita 3DS neden geçemiycekmiş onu anlıyamıyorumbence geçecek. Herkezin görüşü farklıdır tabiki senin görüşüne saygı duyarım. ama çıkan haberleri ve mantıklı düşücenecek olursak geçmemesi için hiçbir sebep yok. ps vita yüksek grafikli oyunları ister evde istersen istediğin her yerde online olarak oynıyabilme,geniş ve çok kontroller(çift analog dokunmatik daha nolsun) ve tamamen hardcore oyuncularına hitap eden bir el konsolu.nintendo 3DS ise tek özelliği gözlüksüz 3D imkanı onunda çok ahım şahım bir 3D olduğunuda duymadım 3D özelliğini kapatırsanda bir anlamı kalmıyoki git DS al daha iyi 1 saat sonra gözüm başım ağrıycak 3D kapatmak zorunda kalıcam öyle işmi olur allah aşkına .ps vita her türlü alır gibime geliyo benim ama tabi bunu çıktımı görebilriz tam tersi olma ihtimalide var yok değil.

Lamelif_

28.7.2011 14:11:13

0
3D özelliğini istersen kapatabilirsin. 3DS kötü değil DS'in başarısını geçecektir ancak çok büyük fark atamayacaktır. PSV ise PSP'ye çok büyük fark atacaktır ama 3DS'i geçemeyecektir. Hem 3DS hem de PSV taraftarıyım ama 3DS'i daha çok seviyorum. PSV'yi 1-1,5 sene sonra 3DS'i de XL modeli çıkınca almayı düşünüyorum.

aykut291

28.7.2011 13:49:22

0
"ne gözu agrıtıyo ne bası arıtıyo 3ds e gelecek oyunlar ps vita dan daha fazla ve daha iyi ps vita psp gibi berbat bir konsol olacak" --------------------------------------- Git biraz araştır arkadaşım 3DS ilk çıktığında alan insanlar konsolu geri iade etmek istediler.Birçok haber yayınlandı başı ağrıtıyo gözü bozuyo die sen kalkmışsın başı gözü ağrıtmıyo diyosun.Ps vitadan daha çokmu oyun çıkıyo sen öyle zannet, ps vitanın bütün parti stüdyolarını(1,2,3)desteklediğini vede çıkacak oyunlarından haberder bile değilsindir sen.son olarakta psp oldukca kötü bir konsol olmasına rağmen oldukca iyi satıldı ve beyenildi o yüzden sana psvitanın neler yapabilceklerini yazmıycam git bi zahmet videoları ve haberleri oku dicemde yok sen yapmassın objektif bir oyuncu değilsin katı çılgın bir fanboysun.

supermariooooo

28.7.2011 12:49:57

+2
haha gayet iyi olmuş. nintendo şunu yeni anlıyor. senin para kazanacağın çekirdek yapı tenis oynayan ve oyunu sadece eğleneyim diye oynayan adamlar değil tersine hardcore oyuncu topluluğudr. ds faklılık getirdi oyundan anlayan anlamayan aldı die 3 ds tede aynı şey olacağını sandı. gördüğünz bu durum ortaya çıktı. senin GAMEBOY gbi bir el konsolun var. yıkıp geçmiş ortaqlığı. senin SUPER NİNTENDO gibi bir ev konsolun var. ateri salonlarında anca oynanan oyunları eve taşıyıp üstüne muhteşem 1. parti oyunlarla ezip geçmişsin. şimdi millete köpek sevdirip golf oynatıp para kazanmaya çalışıyorsun. nintendonun acil olarak 90 lardaki anlayışına dönmesi gerekir. psvita ds le böbürlenen nintendoyu bu nesil el konsollarında silecek. demedi demeyin

BSC Misafiri

28.7.2011 12:28:42

-4
ne gözu agrıtıyo ne bası arıtıyo 3ds e gelecek oyunlar ps vita dan daha fazla ve daha iyi ps vita psp gibi berbat bir konsol olacak

aykut291

28.7.2011 11:43:53

0
Çok geç artık bence psvita duyurulduktan sonra işi bitti bence,zaten 3DS öyle ahım şahım bir el konsoluda değil ben hiç beyenmedim vede gözü ve başı acayip ağrıtmasıda tam bir sorun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız