Capcom ve Level-5 İşbirliği Yapmaya Hazır

Alkan Adakaner

 
 
      Capcom, Tokyo Game Show'da Asuras Wrath'u duyurdu. Naruto'tan tanıdığımız Cyberconnect 2'nin geliştirdiği bu oyunla Capcom'un Japon geliştiricilerle de sıkı ilişkilerinin olduğunu gördük. Bunun yanı sıra Level-5 ve Capcom işbirliği de görecek gibiyiz. Anlaşılan Capcom, Batı'ya açılırken Doğu'yu da ihmal etmiyor.
 
      Professor Layton ve Inazuma Eleven gibi seriler ile ünlü olan Level-5'ten Akira Hino ve Capcom'dan Keiji Inafune bir araya gelmiş ve bazı projeler hakkında konuşmuşlar. Capcom tarafının daveti üzerine gerçekleşen bu konuşmanın nedeni Inafune'nin Hino ile işbirliği yapmak istemesiymiş.

     Level-5'in Japonya'da yüksek satış rakamlarına ulaşan oyunlar yapması Capcom'un bu görüşmeyi istemesinin nedeni olarak görülebilir. Ayrıca Level-5 de Los Angeles'ta bir ofis açarak Batı dünyasına açılma amacının ne kadar ciddi olduğunu gösterdi; Capcom bu konuda yardım edebilir.
 
      Önümüzdeki dönemlerde yayıncısı Capcom, geliştirici de Level-5 olan bir oyunla karşılaşmamız hiç şaşırtıcı olmayacaktır. Mesela Capcom'un ünlü RPG'si Breath of Fire'ı Level-5'in geliştirdmesi ilginç olurdu.
 
kaynak