Horizon: Zero Dawn'un Savaş Mekaniğini Çözmek Oyuncuya Bırakılacak

Ömür Gencer


       E3 festivalinin en dikkat çeken oyunları arasında Killzone yapımcısı Guerrilla Games'in yeni serisi Horizon: Zero Dawn da yer alıyor. Videogamer'a konuşan oyunun sanat yönetmeni Jan-Bart van Beek, oyun hakkında yeni detaylar verdi.
 
        Beek; Horizon: Zero Dawn'da yer alan silah ve mermi çeşitleriyle birlikte çok farklı oynanış kombinasyonları elde edilebildiğini ve oyuncunun düşmanları nasıl öldüreceğini kendisinin çözmesi gerektiğini dile getiriyor ve şöyle devam ediyor: "Oyunu öğretmeyeceğiz. Gidip bu robotları nasıl avlamanız gerektiğini veya onların nasıl etkileşime geçtiğini anlatmayacağız. Ortaya çıkıp gerçekten bu şeyleri deneme yanılma yöntemiyle sizin öğrenmeniz gerek."
 
       Üstelik oyunda robotların birbiriyle olan ilişkisini öğrenmek de oyuncuya kalacak. Yani dünyada karşılaştığınız bir robotu önce uzaktan gözlemlemeniz gerekecek. Yapımcı ekip oyunda neden robotların olduğunu veya oraya nasıl geldiklerini de doğrudan anlatmayacak. Bu da oyuncuya kalacak. 
 
       Oyunun RPG elementlerine değinen Beek, Horizon'da da bir yetenek ağacının bulunacağını, seviye atladıkça yeni perkler açacağımızı dile getiriyor. Örneğin karakterimizin sahip olacağı perklerden birisi oyunun tanıtım videosunda da gördüğümüz zamanı yavaşlatma özelliği. Belirtilene göre oyunda iki tür ilerleme bulunacak. Birisi deneyim puanı kazanarak yeni özellikler açmak, diğeri de daha güçlü robotlar avlayarak ve daha fazla şey keşfederek daha güçlü zırhlara veya silahlara sahip olmak.
 
       Pek çok yönden oyuncuları etkileyecek gibi duran bu farklı konsepte sahip açık dünya oyunu 2016'da PlayStation 4'e özel olarak çıkışını yapacak.