"Oyuncuların %64'ü Gördükleri Grafiklerin Hangi Platforma Ait Olduğunu Anlayamıyor"

Samet Konuksal


    Platformlar arasındaki grafik farklılığı, FPS ve çözünürlük oranları ve benzerleri... Oyun dünyası son yıllarda bu konulara odaklanırken Gamespot da kendi halinde ufak bir araştırma yapmış. Araştırmanın sonucuna göre oyuncuların %64'ü gördükleri grafiklerin hangi platforma ait olduğunu anlayamıyor.
 
    Aslında Gamespot'un yaptığı araştırma öyle çok bilimsel bir şey değil. Site, Far Cry 4'ün PC, PS4 ve Xbox One sürümlerinden alınmış kayıtları okurlarına izletmiş. Daha sonrasında ise anket üzerinden gördükleri grafiklerin hangi platforma ait olduğunu seçmelerini istemiş. "PS4 - PC - Xbox One" sıralamasını oylamaya katılan 2700'den fazla kişinin sadece %36'sı doğru bilebilmiş. Yine de oyuncuların %58'inin kullandığı oylarda PC'nin hangi sırada olduğunu doğru bildikleri belirtiliyor.
 
    Tabii burada oyunculara gösterilen videoların kalitesi de devreye giriyor. Gamespot, bu araştırmayı yaparken sadece YouTube linkini değil, videoların sıkıştırılmamış halini indirmek için de bir link kullanmış. Yani araştırma çok fazla bilimsel olmasa da, dikkate alınmaya değer gibi duruyor.