Bethesda: PC Teknik Açıdan Bir Baş Ağrısıdır

Alkan Adakaner

Skyrim grafiksel olarak çok iyi bir oyun

       Bethesda'nın korsan sorunu ve donanımsal farklılıklara rağmen PC platformunu çok sevdiğini biliyoruz. Ne de olsa en önemli oyunlarını bu platformda kullanıcılara sevdirdiler. Yine de onların da şikayeti yok değil.
 
      Firmanın pazarlama bölümü başkan yardımcısı Pete Hines yaptığı bir açıklamada PC'deki donanım ve korsan sorunu üzerinde durdu. Hines'a göre "PC platformu teknik açıdan bir baş ağrısıdır." Bunun nedeni ise donanım ve sürücü farklılıklarının milyonlarca ihtimali karşımıza çıkarmasıymış.  RAGE'teki sorunları örnek veren yetkili yıllarca emek verip bu sorunlarla karşılaşmanın hoş olmadığını söylüyor. 
 
     PC platformuna oyun yapmadıkları sürece korsan ile yüzleşmek zorunda kalacaklarını da belirten Hines, oyunlarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını; ayrıca Creation Kit ile kullanıcılara modlar yapma fırsatı sunduklarını söyledi.
 
    Pete Hines ayrıca PC sürümünün daha iyi bir arayüze sahip olmasına rağmen, "iyi oyunlar iyidir" diyerek ana deneyimin bütün platformlarda aynı olduğunu ve eğlence farkının bulunmadığını vurguladı.