Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Prince of Persia: The Lost Crown'un 1 Milyon Sattığı Bildirildi

 
 
Yılın en çok beğenilen platform macera oyunlarından biri olmasına rağmen Prince of Persia: The Lost Crown ekibi için işler yolunda görünmüyor. Şimdi ise ortaya çıkan haberler, oyunun sadece 1 milyon adet sattığını bildiriyor.
 
Prince of Persia: The Lost Crown'un başarılı olmasına rağmen fişi çekildi
 
 
 
Geçtiğimiz gün yayınladığımız haberle beraber Prince of Persia: The Lost Crown ekibinin Ubisoft tarafından dağıtıldığını sizlere aktardık. Tüm bu gelişmeler, oyunun beğenilmesinin ve kendi çapında başarılı olmasının ardından yaşandı. Her ne kadar oyun başarılı olsa da satış sayısı Ubisoft ekibini memnun etmemiş gibi görünüyor.
 
Insider Gaming'den Tom Henderson tarafından yayınlanan habere göre, oyunun bu zamana kadar yalnızca 1 milyon adet sattığı belirtiliyor. Bununla beraber Henderson, Ubisoft'un bu oyun için beklentilerinin bir hayli yüksek olduğunu ve kısa sürede milyonlarca adet satmasını umduğunu aktarıyor.
 
Çıkışından kısa bir süre sonra The Lost Crown, aldığı olumlu yorumlara rağmen birkaç hafta içerisinde yalnızca 300.000 adet sattı. Oyunun geliştiricisi, Ubisoft yetkililerine bir devam oyunu ve genişleme paketi teklifinde bulundu. Ancak bu teklifler ne yazık ki reddedildi.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
İçimizdeki savaşçıyı ortaya çıkarabileceğimiz ve gönlümüzde bir aksiyon-macera, aynı zamanda platform deneyimine adım atabileceğimiz yapım içerisinde, Prince of Persia serisini yan bir ürünü olarak karşımıza çıkan bir içerikle oyuna dalış yapabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor, uzay ve zamanı dilediğimiz gibi kontrol edebiliyoruz. Zamanı geri bükebileceğimiz ve aynı zamanda geriye alabileceğimiz çeşitli yeteneklerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Bu dünyanın ilgi çeken içerikleriyle ve dünyasıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda türlü düşmanların karşımıza çıktığını ve devasa düşmanlarla beraber onları ortadan kaldırmak istediğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca mitolojik Pers dünyasında geçen benzersiz bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve burada irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşlarıyla önümüze bakmak durumunda kalıyoruz. Elbette bu patron savaşları gerçekten de oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve onları ortadan kaldırmak için diğer oyunları da yaptığımız gibi öncelikle nasıl saldırdıklarını öğrenmek gerekiyor. Akabinde ise karşı saldırıya geçerek yavaş yavaş canlarını azaltmak durumunda kalıyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette karakterimizin belli başlı yetenekleri bulunuyor ve aynı zamanda yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini de oyunun ilerleyen süreçlerinde açabiliyoruz. İçimizdeki savaşçının bir hayli ön plana çıkmasıyla beraber zamanı büken güçlerimizle ilerlemek durumunda kalıyor ve savaş ve platform yeteneklerimizi ön plana çıkarmak isteyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı hareketler sergileyebiliyor, düşmanları farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyor. Bu tarz oyunlarda doğru zamanda doğru hamle yapmak ve tuşlara basmak oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca mitolojik düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor, onları ortadan kaldırmak için çevre unsurlarını kullanmaya çalışıyor ve aynı zamanda elimizdeki güçlerle beraber gerçekten oldukça güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Farklı kombolar sergileyebileceğimiz, ulti güçlerimizi açabileceğimiz ve düşmanları yerle bir edebileceğimiz yapımda bu dünyada yer alan mitolojik yaratıkları ve düşmanları ortadan kaldırmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve buralardaki düşmanları yok ederek etrafı tertemiz etmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde zamanın yozlaştırdığı çeşitli düşmanlar bulunuyor ve mitolojik yaratıkları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirmek durumundayız. Durum böyle olunca oyunda platform yeteneklerimizi ön plana çıkararak sağa sola doğru atlayabiliyor, yukarılara doğru hızlı bir şekilde zıplayabiliyor, kendimizi saldırılardan kaçındırabiliyor ve aynı zamanda savaş deneyimlerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda platform yeteneklerimizin gerçekten de ön plana çıkması gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Çünkü oyunda türlü türlü hamleler ve çeşitli kombolar gerçekleştirebileceğimiz anlar bizlere sunuluyor ve bir yandan düşmanları ortadan kaldırırken diğer yandan ise platform zorluklarını aşmak durumunda kalıyoruz.
 
Bunları gerçekleştirmek için büyük bir hamle ortaya dökmemiz lazım. Bunun dışında oyun içerisinde platform yeteneklerimiz gerçekten de gitgide artış gösteren ve zorluk gösteren bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Yani ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu etaplar ve seviyeler bizleri bekliyor. Ek olarak oyunda ölümcül kombolar yapabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için bu kombolardan yararlanabiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğimiz yapımda zamanın yozlaştırdığı düşmanlar karşımıza çıkmak durumunda kalıyor ve onları ortadan kaldırmak için öncelikle nasıl saldırdıklarını öğrenmek gerekiyor.
 
Daha sonra ise karşı saldırıya geçerek yerle bir edebiliyoruz. Yapım içerisinde tuhaf düşmanların, yaratıkların ve mitolojik tanrıların olduğundan bahsedebilir ve onlara ortadan kaldırarak gerçekten de buralardaki düşman çeşitliliğini ve popülasyonunu azaltabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda aynı zamanda zaman büken güçlerimizin olduğunu söyleyebiliyor ve yanlış bir hamle yaptığımız zaman elbette bu zaman bükücü düşlerimize ortaya çıkarabiliyor. Hangi hamleleri yapmak durumunda kalırsak, ona göre doğru zamanda doğru hamlelerimizi ön plana çıkarmak bizim işimiz oluyor. Oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri bulunuyor. Hangi aksiyona dalış yapmak istiyorsanız ve hangi planlamalar ve stratejilerle beraber ön plana çıkmayı arzu ediyorsanız ona göre seçimlerinizi yapabiliyor ve her bir oyuncu burada farklı aksiyon seçeneği ile beraber ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun gerçekten de bu kapsamda oldukça farklı aksiyon sistemini bünyesinde barındırıyor.
 
 

Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda karşımıza devasa bir düşman çıktığını görebiliyor ve bu düşmanı ortadan kaldırmak için karakterimizle beraber yukarılara doğru hızlı bir şekilde hesaplayabiliyoruz. Çift zıplama ve üç zıplama ile beraber düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve düşmanın devasa kılıcından kaçınmak için hızlı bir şekilde hareket etmek isteyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda düşmanların karşısına çıktıktan sonra yapabileceğimiz hamleleri değerlendirebiliyor ve hangi hamleleri yapmak istiyorsanız ona göre doğru tuşlara basmanız gerekiyor.
 
Örneğin, devasa bir düşmanın kılıcından kendimizi savunmak için sağa sola doğru zıplamak durumunda kalıyoruz. Yukarıya doğru bir kere zıpladıktan sonra bir kez daha yaptığımız zıplamalarla beraber düşmanların üstünden geçiş yapabiliyor ve böylece saldırılardan kendimizi kaçındırabiliyoruz. Oyunda zaten düşmanların saldırılarından kaçınmak için sürekli olarak hareket halinde olmamız gerekiyor ve eğer sabit kalırsak ne yazık ki düşmanların da oradan hedefi olabiliyoruz.
 
Bazı düşmanlar ve patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve onları ortadan kaldırmak için uzunca vakitler geçirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda bu tarz oyunlarda hızlı bir şekilde kombinasyonları ortaya çıkarmak ve doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Eğer platform oyunlarından hoşlanıyorsanız ve aynı zamanda zorlu bir yapıyı istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi çapında büyük bir başarı elde etmiş durumda. Bu başarının sürdürülmemesi ve sürdürülmeyecek olması gerçekten de oyuncuları üzen bir hareket olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü geçtiğimiz süreçte yaptığımız haberle beraber oyuna ne yazık ki geliştirici ekibi dağıtıldı ve şu anda oyunun üzerinde herhangi bir stüdyonun bulunmadığını aktarabiliyoruz. Bunun yerine daha çok satış potansiyelinin bulunduğu projelere bu ekibin yönlendirileceği vurgulanıyor.

Daha önce bildiğiniz üzere oyunun devam projesi ve ek paketi hakkında çeşitli fikirler ortaya atılmış ve hatta iyi bu stüdyosunun temel merkezine bu durum iletilmiş. Ancak ne yazık ki temel merkez bu istekleri ve ricaları doğrudan reddetti ve şu anda bu oyunun herhangi bir devam projesine veya ek bir pakete sahip olmayacağını doğrulayabiliyoruz. Oyun kendi alanında gerçekten de güzel bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda oyuncular tarafından bir hayli seviliyor. Çoğunlukla olumlu etiketi ile karşımıza çıkan oyun, oldukça olumlu ve dikkat çekici eleştiriler alıyor.
 
 
 
Güçlerimizi ortaya çıkarabileceğimiz, çok çeşitli bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda farklı bölgelerde neler yapabileceğimizi görebileceğimiz yapımda, Kaf dağına doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz ve burada mitolojik yaratıklarla ve aynı zamanda zorluk platform unsurlarıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde her bir bölgede gerçekten de dikkat çekici manzaraları, atmosferleri, düşmanları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Böylece kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz ve aynı zamanda hangi bölgede neler olup bittiğini öğrenmek için elbette merak duygumuzun oldukça ön planda olduğunu vurgulayabiliyoruz. Görülmeye değer eserlerle dolu toprakları keşfedebileceğimiz, yakında Pers esintili kültürlerin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda bu kültüre ait birçok ortamla, yapıyla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Lanetlenmiş dünyaya ayak basmak durumunda kaldığımız yapım içerisinde elbette bu laneti ortadan kaldırmak ve aynı zamanda lanetli düşmanları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyunun temeli hedefinde bu yer alıyor.
 
Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve her birinin kendine has harikalarla ve tehlikelerle dolu bölgelerde bulunabileceğimiz yakında son derece ayrıntılı ve detaylı bir sistemle karşı karşıya gelebiliyor ve çok çeşitli bölgeleri keşfederek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Zaten oyunda ilerlediğimiz esnada neler yapabileceğimizi görebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için zorlu platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda burada duvarlara tırmanabiliyor, duvarlardan geçiş yapabiliyor, yürüyebiliyor, düşmanların üzerinden atlayabiliyor ve çok daha fazla zorlukla karşı karşıya gelebiliyoruz. Tüm bunları aşmak için elbette karakterimizin yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklere doğru zamanda doğru şekilde kullanmak oldukça önem arz ediyor. Zaten platform oyunlarında bildiğiniz üzere bazı zorluklar tam zamanında yaptığımız hamlelerle geçilebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de bazı durumlarda tam zamanında hareket yapmamız ve bu hamlelere en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bununla beraber karakterimizin her ne kadar becerileri bulunsa da yanlış bastığımız bir tuşla beraber ne yazık ki hayatımızı kaybedebiliyor ve o yeri tekrar oynamak durumunda kalabiliyoruz.

Olağanüstü bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz ve burada destansı bir maceraya atılabileceğimiz yapımda elbette son derece ayrıntılı bölgelerle karşı karşıya kalabiliyor ve sürükleyici bir mitolojiden ilham alan yapısıyla ön plana çıkan fantastik bir dünyada yer almak durumunda kalıyoruz. Oyunda devasa düşmanlar, yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Hem havada hem karada düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda Pers hikayesinin baş kahramanı olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve burada zekamızı kullanarak bulmacaları çözebiliyor ve gizli hazineleri bulmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hem aksiyon hem platform hem de bulmaca içerikleri yer alıyor ve dünyanın sırlarını açığa çıkarmak için türlü görevleri tamamlamak durumunda kalıyor ve oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Prince of Persia yan yapımı, aksiyon, macera ve platform öğelerini bir araya getirerek oyunculara zamanı kontrol etme yeteneğiyle dolu benzersiz bir deneyim sunuyor. Mitolojik Pers dünyasında geçen bu oyunda, oyuncular olarak içimizdeki savaşçıyı açığa çıkarıyor ve devasa düşmanlara karşı mücadeleye hazırlanıyoruz. Zamanı geri alma, durdurma ve bükme gibi güçlü yetenekler, oyunculara düşman karşılaşmalarında avantaj sağlarken, zorlu platform unsurlarını da daha kolay aşmalarını sağlıyor. Bu özellikler, oyunun hem stratejik hem de taktiksel bir derinlik kazanmasını sağlıyor.
 
Yandan görünümlü ilerleyen yapımda, çeşitli düşmanlar ve güçlü patron savaşlarıyla dolu bir maceraya atılıyoruz. Her patronun benzersiz saldırı stratejileri ve savunma mekanizmaları bulunduğundan, oyuncuların onları yenmek için saldırı düzenlerini dikkatlice gözlemlemesi gerekiyor. Patronlara karşı yapılan mücadeleler, oyunculara önce saldırılarını öğrenme ve ardından karşı atağa geçme fırsatı tanıyarak epik bir savaş atmosferi yaratıyor. Karakterimizin beceri ağacında yeni yetenekler ve güçlerin kilidini açma seçeneği ile her seviyede daha güçlü hale geliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Space Marine 2 İçin 4.1 Güncellemesi Yayınlandı NewGamePlus: Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Yok?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.10.2024 12:47:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Beter olsunlar. Oyunu ubistoredan aldım parası hesabımdan çekildi ama oyun gelmedi. Kaç defa yazdım ticket attım mailler attım faturayı hesap ekstresini gönderdim, yine de oyunu vermediler ama hesabımdan para çekildi. Resmen hırsız firma. Umarım batarlar.
Kesin yaşanmıştır bu kardeşim, Ubisoft'un da derdi senin beş kuruş parandı gerçekten ahah...

BSC Misafiri

25.10.2024 09:58:58

0
Beter olsunlar. Oyunu ubistoredan aldım parası hesabımdan çekildi ama oyun gelmedi. Kaç defa yazdım ticket attım mailler attım faturayı hesap ekstresini gönderdim, yine de oyunu vermediler ama hesabımdan para çekildi. Resmen hırsız firma. Umarım batarlar.

BSC Misafiri

25.10.2024 09:58:48

0
Demosunu oynadım beğenmiştim.Elimdeki birikmiş oyunları bitirince almayı düşünüyorum.

aykut291

25.10.2024 07:21:19

0
Çok güzel Oyundu ama işte Ubisoft söz konusu olunca insanlar altında birşeyler aradı ve güvenmedi.Son senelerde yaptığı en kaliteli oyundu fakat umutsuz vakalar işte :))
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız