Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Asphalt: Injection

1 | Mobil Platformlardan El Konsollarına

Uzun zamandır Arcade-Yarış tarzındaki oyunlarını oynamıyordum. Özellikle Asphalt serilerini.

     İlk kez oyun konsolu ve cep telefonunu birleştiren fikirleriyle ortaya çıkan Nokia, N-Gage serisine Kasım 2006'da Asphalt Urban GT oyununu sunmuştu. O dönemlerde elimden düşürmediğim N-Gage ile Asphalt oynamak büyük bir keyifti. Üstelik grafikler de cep telefonlarında görebildiklerimizin en iyisiydi.

     PSP'nin çıkışıyla taşınabilir cihazlardaki oyun anlayışı çok farklı boyutlara ulaşsada, iOS işletim sistemine sahip iPhone'ların pazardaki yerini alması, mobil oyunların geleceğini çok yukarlara taşıyacaktı. Nitekim de öyle oldu.

     Bugünlerde el konsolları ve cep telefonları, mobil oyun pazarında büyük bir rekabet içerisindeler. Sony, en yeni cihazı PS Vita'nın güçlü işlemcisine ve birçok yeni teknolojisine güvenerek pazardaki varlığını hissettirse de, iOS gibi özellikle zengin oyun mağazaları bulunan platformlar, hem ucuz hem de birçok ücretsiz yapımlarla kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor.

Bu noktada konuyu hem PS Vita için yayınlanan Asphalt: Injection'a hem de iOS platformları için yayınlanan Asphalt 6: Adrenaline bağlayacam.

     İki platform için de yayınlanan Asphalt oyunu Gameloft tarafından geliştirildi. Bu oyunlardan Asphalt: Injection Playstation Store üzerinden 65,00 TL gibi bir fiyata satılırken, Asphalt 6: Adrenaline ise App Store üzerinden 0.99$ (1,75 TL)'a satılıyor. Üstelik her iki platrform için yayınlanan Asphalt oyununun grafiklerine baktığımızda, iOS platformları için yayınlanan Asphalt: Injection oyununun daha iyi olduğunu görebilmek mümkün.

     Fiyattaki bu uçurum niye? Yani oyunu iOS platformlarından alıp PS Vita'ya port etseler bile kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Asphalt: Injection çok yeni bir yapım gibi süslenmiş ve kullanıcının beğenisine sunulmuş. Oysa her iki oyunun da arasında oynanışa dair hiçbir fark ve değişiklik yok.
 

İki platform arasındaki farkları burada bırakıyor ve bizi ilgilendiren asıl oyunumuz Asphalt: Injection'a gözatıyoruz.

     Oyunu kutulu olarak satın alanlar, kutu içerisinde kitapçık olduğunu görecekler. Normalde bu kitapçık çoğu kutulu oyunda bulunmuyor. Bunun yerine oyuna enteğre edilmiş kullanma Klavuzu var.

     Oyun ilk açıldığında, bir yüzey üzerinde dönen aracımızı görüyoruz. Yine bu ekranda oyunumuza ait menüler bulunuyor.

     Free Race'ye giriş yaptığımızda Los Angeles, Cape Town ve Chamoix olmak üzere 3 tane pistimizin oynayabilir olduğunu görüyoruz. Diğer pistlerimiz ise ilk etapta kilitli olarak görünüyor. Kilitli olan pistleri yarış kazandıkça açmaya çalışacağız. Böylece onlar da oynayabilir olarak seçenekler arasında yer alacak. Ben hemen Los Angeles pistine girerek yarışmaya başlamak istiyorum.

     Los Angeles pistine tıkladığımız zaman, bu piste oynayabileceğimiz 10 farklı seçenek bulunuyor. Bunlar sırasıyla Normal Race, Elimination, Time Attack, Duel, Under Presures, Beat'em All, Collector, Drift, Urban Desturiction, ve Cop Chase.

Normal Race: Normal bir şekilde yarışıyoruz. Tek amacımız yarışı ilk üç sırada tamamlamak. Diğer araçlarla uğraşmaya gerek yok.

     Elimination: Bir zamana bağlı olarak yarıştaki tüm araçları geçmeye çalışıyoruz. İlk başta 1 dakikalık süremiz var. Bu bir dakika süre içinde mutlaka bir aracı sollayıp saf dışı bırakmak zorundayız. Her geçtiğimiz araç sonrasında ek süreler veriliyor.

     Time Attack: Üç turdan oluşan bir yarış söz konusu. Burada herhangi bir rakip araç yok. Sadece kendi aracımızla zamana karşı yarış yapıyoruz. Bize verilen süre zarfı içinde üç tür atıp finish çizgisine varmak zorundayız.

     Duel: Adından da anlaşılacağı üzere düello yaptığımız bir yarış söz konusu. Burada iki araç var. Biri rakip araç, diğeri ise kendi aracımız. İki turdan oluşan bu yarışta, rakip aracı geçerek finish çizgisine varmak zorundayız.

     Under Presures: Yarış sırasında hiçbir araca, hiçbir duvara veya hiçbir engele çarpmamaya çalışacağız. Eğer üç kere herhangi bir engele çarpıp aracımız durursa, oyunu kaybetmiş oluyoruz. İki turdan oluşan bu yarışı hiçbir engele çarpmadan finish çizgisine varmaya çalışıyoruz.

     Beat'em All: Bu yarışta, iki dakikalık bir süre zarfında, 6 tane rakip yarışçıya çarparak, onları saf dışı bırakmaya çalışıyoruz. Her bir araca çarptığımızda, ekranda ELIMINATION yazması gerekiyor. Aksi halde aracı saf dışı bırkmış sayılmıyoruz. 6 yarışçıyı saf dışı bıraktıktan sonra finish çizgisine birinci olarak varıp varmamamız önemli değil.

     Collector: Bu yarışta da yine iki dakikalık bir süre zarfında, yoldaki mor renkli dolar işaretlerini toplamaya çalışacağız. Yani bir nevi para toplayacağız. Bu mor renkli dolar işaretlerinden 5 adet topladığımız zaman yarışı tamamlamış oluyoruz. Finish çizgisine birinci veya sonuncu olarak varmamızın bir önemi yok. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Para toplamak kolay gibi görünebilir ancak diğer araçlar da bu paraları topladığı için, arkada kalmak pek de iyi olmayabilir. Bunun için en önde gitmekte fayda var.

     Drift: Hepimizin aşina olduğu bir yarış. Bu yarışta aracımızla Drift yaparak puan toplamaya çalışacağız. Yine iki dakikalık bir süre zarfında, toplam 3,000 puan toplamaya çalışıyoruz.

     Urban Desturiction: En kolay yarışlardan birtanesi. Bu yarışta aracımızla sağdaki soldaki eşyalara (çöp tenekesi, kutular, oturma bankları, tabelalar) çarpıp 1,200 puan toplamaya çalışıyoruz.

     Cop Chase: Her Arcade yarışta olduğu gibi, bu yarışta da biirilerinden kaçmaya çalışıyoruz. Burada kaçtığımız kişiler Polis. İki turdan oluşan bu kovalamacada, polislere yakalanmadan finish çizgisine varmaya çalışıyoruz. En az üç kere yakalanma hakkımız var.
 
 

     Yarışmalar sadece bunlarla sınırlı değil tabiki. Oyunda bir Career modu, bir de Online modu var. Bu modlar ile de yarışlara katılabiliyoruz.

     Career modundan bahsedecek olursak, burada 20 farklı yarış bulunuyor. İlk etapta sadece "League Qualifiers" yarışını oynayabiliyoruz. "League Qualifiers" yarışı da kendi içerisinde 5 ayrı yarışa bölünüyor. Her bir yarış farklı özelliklere sahip olup, genelde farklı haritalarla karşımıza çıkıyor. Yarışlarda yıldızlı bir sistem var. Tüm gorevleri yerine getirdiğimizde, toplamda 5 yıldız alarak yarışı tamamlamış oluyoruz. Burada kazandığımız her yarış sonrası, oyunda bulunan yeni haritaların, yeni eşyaların ve yeni araçların kilitleri kullanıma açılıyor.

asphalt injection game oyun ps vita sony ubisoft gameloft playstation asphalt injection game oyun ps vita sony ubisoft gameloft playstation asphalt injection game oyun ps vita sony ubisoft gameloft playstation
Fifa Football F1 2011 PS Vita
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Asphalt: Injection Ersin Çakı 7 / 10 oy
KÜNYE
Asphalt: Injection
Editör Notu: Türü sevenlere.
7,0
2.0
1
OY
2
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
İNCELEME VE ÖN İNCELEMELER
22 Eylül 2014 Pazartesi 7,0
Pixel Piracy Piksel piksel açık dünya korsan oyunu Pixel Piracy'i inceliyoruz. Samet Konuksal
18 Eylül 2014 Perşembe
World of Warships Ön İnceleme World of Tanks ve World of Warplanes'in ardından, World of Warships ile savaş denizlere taşınıyor! Tunahan Başol
2 Aralık 2013 Pazartesi
World of Tanks Xbox 360 Edition: Beta İnceleme Xbox 360'ta tank istilası başladı. Savaş alanında durumlar nasıl? Samet Konuksal
7 Kasım 2013 Perşembe 7,5
Football Manager 2014 Rekabetsiz ortam Football Manager serisini kötü yönde etkiliyor. Samet Konuksal
13 Ağustos 2013 Salı 8,8
Dragon's Crown Vanillaware, bir 2D aksiyon-rpg oyununun nasıl olacağının güzel bir örneğini sunuyor. Alkan Adakaner
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız