Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Silent Hill 2 Remake ve Orijinal Sürüm Grafik Karşılaştırma Videosu

 
 
Geliştiriciliğini Bloober Team ekibinin üstlendiği ve şu anda yapım aşamasında bulunan Silent Hill 2'nin yeniden yapım sürümü için yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun ilk bir buçuk saati resmi olarak video aracılığıyla ortaya çıktı ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrendik. Şimdi ise oyunun yeniden yapım sürümü ile orijinal sürümünün karşılaştırıldığı bir video ile karşınızdayız.
 
Silent Hill 2 Remake üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip
 
 
 
YouTube platformunda içerik üreticisi olarak karşımıza çıkan Cycu1, Silent Hill 2'nin orijinal sürümü ile yeniden yapım sürümünü karşılaştıran bir video yayınladı. Bu sayede yeniden yapım sürümünün orijinal oyuna ne kadar benzediği ve orijinal oyundan hangi esintileri içerdiği ortaya çıktı.
 
Bildiğiniz üzere ikinci oyun sabit kamera bakış açısıyla beraber bizlere sunuluyordu. Ancak yeniden yapım sürümü üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip olacak ve böylece daha rahat bir deneyim sunacak.
 
Bloober Team tarafından şu anda geliştirilen remake sürümü, her ne kadar orijinale sadık kalsa da yenilenmiş dövüş mekaniklerine ve aksiyon sistemine sahip olduğunu aktarmakta fayda var. Unreal Engine 5 ile desteklenen yeniden yapım sürümü bildiğiniz üzere 8 Ekim tarihinde Konami tarafından piyasaya sürülecek.
 
 
 
Silent Hill 2 Remake bizlere neler sunacak?
 
Kült klasik Silent Hill 2 oyununun yeniden yapım sürümü merakla beklenen oyunlar arasında bulunuyor. Yeniden yapım sürümü içerisinde grafik iyileştirmeleri, aksiyon sistemi, üçüncü şahıs kamera bakış açısı ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu sistemlerle beraber oyun içerisinde ölen eşinden bir mektup alan James adlı karakteri kontrol ediyor ve bu mektuptan sonra hayatımızın gitgide farklı bir hale büründüğünü söyleyebiliyoruz. Bu mektup oyunda yer alan ve sürekli olarak etrafı keşfedebileceğimiz Silent Hill kasabasından bizlere geliyor.
 
Burayı araştırmaya koyulduğumuz esnada etrafın sislerle çevrili olduğunu ve ürkütücü derecede bir ortama sahip olduğunu görebiliyoruz. Gölün kenarına doğru ilerleyen ana karakterimiz, eşine ürkütücü derecede benzer bir kadın buluyor ve işler burada patlak veriyor. Tıpkı onun gibi oldu. Ancak bir yandan da onun olmadığı yapım içerisinde gerçekten de dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor; buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve etrafı keşfederek bu olayın perde arkasında neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde üst düzey grafikler, animasyon tarzı ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Elbette yeniden yapım projeleri arasında ilgi çekici bir yere sahip olması bekleniyor. Konami ekibi tarafından yayınlanacak olan bu oyun için beklentiler bir hayli yüksek. Ancak ilk etapta yayınlanan fragmanla beraber oyunun aksiyon sistemi bir hayli eleştirilmişti. Fakat daha sonrasında yayınlanan videolarla beraber bu durum biraz daha toparlanmaya çalışıldı. İlk fragman içerisinde yer alan dövüş sistemi gerçekten de oldukça kötü bir şekilde bizlere sunuldu ve oyuncular bu tarz bir aksiyon sisteminin yer alması ile beraber oyunun gerçekten de kötü bir yapıya sahip olacağını düşündü.
 
 
 
Ancak geliştirici ekip Bloober Team, bu video içerisinde yer alan sistemlerin tamamen konseptte olduğunu ve yayıncı ekip tarafından böyle bir içeriğin hazırlanması gerektiğini vurguladı. Durum böyle olunca elbette oyuncuların içi biraz daha soğudu ve ilerleyen süreçte yeni videoları beklemeye koyuldu. Şimdi ise yepyeni bir buçuk saatlik video ile karşımızda bulunuyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu video sayesinde doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda beklentilerinizi buna göre ayarlayabiliyor ve yeniden yapım sürümü içerisinde hangi yeniliklerin olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz.

James adlı karakteri kontrol ettiğimiz yapımda, ilk oyunda yer alan sabit kamera bakış açısının aksine burada üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı yer alıyor. Oyun içerisinde karakterimizi en iyi şekilde kontrol etmeye çalışıyor ve yeni eklenen aksiyon sistemi ile beraber üzerimize gelen tuhaf yaratıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve alabileceğimiz silahlarla ve tabancalarla beraber düşmanları uzaktan avlayabiliyoruz. Ancak burada sınırlı bir cephanenin ve kaynağın olduğundan bahsetmekte fayda var. Dikkat çekici ortamlara ve ürkütücü kısımlara doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda ışın izleme gibi son teknoloji teknik iyileştirmelerin olduğundan bahsedebiliyor ve burada üst düzey bir grafik ve animasyon tarzıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Teknolojik iyileştirmelerle beraber günümüze uyarlanan yeniden yapım sürümü, her zamankinden daha gerçekçi ve tüyler ürpertici bir atmosferi bizlere sunuyor. Zaten oyunun özünde gerilim ve korku dinamikleri yer alıyor. Bu sistemlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve bizlere atılan mektubun arkasında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Ürkütücü ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda bir yandan etrafı keşfedebiliyor, farklı binalara doğru giriş yapabiliyor, kapıları açabiliyor ve tuhaf bulmacalarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda otelin kapılarını açarken elbette bir anda karşımıza çıkan yaratıkların olduğundan bahsedebilir ve bu da ürkütücü ortama daha da gerilim dolu bir atmosfere ekliyor diyebiliriz. Sürekli olarak tüylerimizin de kendi kendine olabileceği yakın içerisinde James karakterinin eşine tıpatıp benzeyen bir kadının olduğunu görebiliyor ve bu kadının aslında neyin nesi olduğunu bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bölgelere doğru ilerlerken her bölge içerisinde farklı korkutucu atmosferler, manzaralar, sislerle dolu ortamlar, düşmanlar, yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada harita sisteminin olduğundan bahsedebiliyor. Haritamızla beraber ilerlerken aynı zamanda burada nerelere doğru gitmeye çalıştığımız ve nerelerin açık olduğunu görebiliyoruz. Ne kadar çok etrafı keşfedersek, haritamızın da o kadar çok genişlediğini ve aynı zamanda güncellendiğini aktarabiliyoruz. Bu kapsamda dinamik bir harita sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz.

Yüksek kaliteli grafikler ve seslerle beraber yer alabileceğimiz yeniden yapım sürümünde beklentilerimizin de bir hayli yüksek olduğunu vurgulamakta fayda var. Oyuncular yeniden yapım sürümünün orijinaline bir hayli benzediğini ancak bazı durumlarda elbette çeşitli endişelerinin olduğunu vurguluyor. Özellikle aksiyon sistemi kapsamında, elbette bu oyunun bir aksiyon tarafının olduğunu ancak tamamen buna yönelen bir yapıya sahip olmadığını aktarabiliyoruz. Nihayetinde bu oyun aksiyonuyla beraber ön plana çıkmıyor; daha çok gerilim ve korku odaklı bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Atmosferiyle ön plana çıkan yapım içerisinde ışın izleme gibi son derece grafikleri iyileştirici teknoloji geliştirmeleri yer alıyor. Üstelik üç boyutlu yeni ses düzenlemeleri ve geliştirmeleri ile beraber aksiyonun merkezinde kendimizi doğrudan hissedebiliyor ve gerilimi burada doğrudan yaşayabiliyoruz. Bu gerilimle ortamlarda beraber, aynı zamanda kendimize erişilemeyen bölgelere doğru geçiş yaparken bulabiliyor yani orijinal oyunda yer almayan ancak yeni versiyonda bulunan ve ilk kez eklenen mekanlarla beraber çeşitliliği arttıran bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda binaları burada keşfedebiliyoruz.
 
 
 
Keşiflere yenilerinin eklendiği yapımda her bölge içerisinde farklı yaratıkların, canavarların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor. Hemen bu sayede Silent Hill kasabasını genişletilmiş bir harita sistemi ile keşfetmek durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve yeni bir bakış açısıyla etrafa keşfedebileceğimiz yapımda büyük beğeni toplayan eski kült yapımın yeniden yapım sürümüyle yer almak durumunda kalıyoruz ve eski hikayenin tadına çıkarmak istiyoruz. Omuz üstü yani üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda yepyeni bir perspektifle beraber görüş açımızı James karakterine doğru ayarlayabilir ve böylece onunla beraber daha iyi bir şekilde bağ kurabiliyoruz. Canavarların ve yaratıkların kol gezdiği bir kasabayı keşfederken aynı zamanda çok daha heyecanlı unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve sürükleyici bir deneyimi burada görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunun keyfini bir hayli yaşayabiliyor ve en üst seviyede oyunu adım atabiliyoruz.

Gelişmiş savaş sisteminin yer aldığı yapımda çelik boruları, tabancaları ve çok daha fazlasını elimize alabiliyor ve böylece yaratıkları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde silahları kullanabiliyoruz. Savaş sistemi içerisinde zamanlamamıza oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü yaratıkların burada hamle yaptığını görebiliyoruz. Doğru zamanda doğru hamleler yapmaya çalıştığımız yapımda nişan almak, kaçınma ve çok daha fazla oyuncu eylemi bizleri bekliyor. Yeniden yapım sürümünü bekliyorsanız oyunu Steam platformu üzerinden istek listenize eklemenizde fayda var. Eklediğiniz takdirde mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı

Kasatka

9.9.2024 12:08:47

+2
1. si nu oyun ilk oyunun değil 2. oyunun remakesi. 2. si ilk oyunda dahil ikinci oyunda Resident Evil in ilk 3 oyunu gibi sabit kamera (önceden renderlenmis bölüm mekan tasarımı) acısını kullanan oyunlar DEGIL dönemi için hareketli kamera açısı diyebileceğimiz arkadan karakteri izleyen ve bizim de kisitlida olsa kamera (ilk oyun) acısını resetletebildigimiz hatta dar mekanlarda (küçük oda gibi) sağa sola yukarı aşağı bakmamızı sağlayan bir sisteme sahipti. 2. Oyunda bu daha da gelistirilmisti. Tabi ki şu an ki TPS ler gibi tam bağımsız analogun birinin tamamen kameraya ayrılmış versionlari değildi pek tabi ama denildiği gibi sabitte degildi. Silent hill de bu hareketli kamera açıları daha ilk oyunda mevcutken resident evilde kısıtlı hareketli , karakteri izleyen yerine göre yaklaşıp uzaklaşan kameraya ancak 4. Oyunda yani code veronica da geçmiştir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız