Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rockstar San Diego'nun Nintendolu Geçmişi

Red Dead Redemption bu nesildeki en iyi oyunlardan birisi

      Red Dead Redemption ile oyun dünyasında bomba etkisi yaratan Rockstar Games'in San Diego stüdyolarının geçmişi ile ilgili ilginç bilgiler var. Rockstar için Rage Engine adlı mükemmel oyun motorunu da geliştiren stüdyo daha önce Nintendo için çalışmış.
 
       Major League Baseball Featuring Ken Griffey Jr, Resident Evil 2 (N64 uyarlamasından sorumlulardı) ve Ken Griffey, Jr.'s Slugfest adlı oyunları Nintendo platformları için hazırlayan geliştirici aynı zamanda Buggy Boogie adlı piyasaya çıkamayan bir oyun üzerinde çalışmış. İşin ilginç yanı o zamanki adı Angel Studios olan firma doğrudan Shigeru Miyamoto ile birlikte çalışma şansı yakalamış.
 
      Daha sonraki yıllarda bağımsız olarak çalışmalarına devam eden Angel Studios,  Midtown Madness, Test Drive Off-Road Wide Open ve Smuggler's Run adlı oyunlarla adını duyurmuş. 2002 yılında Rockstar Games tarafından satın alınan stüdyonun adı Rockstar San Diego olmuş ve daha sonra Midnight Club ve Red Dead serilerine imza atmış.
 
     Açıkçası Rockstar San Diego'nun Shigeru Miyamoto ile çalıştığı aklımıza gelmezdi. Shigeru Miyamoto dünyanın en iyi oyun tasarımcısı olarak görülüyor, Rockstar San Diego da dünyanın en iyi oyun stüdyolarından birisi, yine de her iki tarafından oyun dünyasına bakışı oldukça farklı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak siliconera Red Dead Redemption Rockstar Take2 Nintendo Shigeru Miyamoto Rockstar San Diego
Final Fantasy Versus 13 PSOne Oyunu Olsaydı? Skyrim'in Bekleme Süresine Farklı Bir Bakış

nForcer

19.2.2012 00:57:38

+4
Sırf Midtown Madness ve Midnight Club efsanelerini yarattığı için Rockstar San Diego ekibine saygım sonsuzdur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Red Dead Redemption
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız