Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Oyunu Evil Nun: The Broken Mask Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Keplerians, Carlos Coronado tarafından geliştirilen ve Keplerians tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma korku gizlilik oyunu Evil Nun: The Broken Mask, 7 Aralık tarihinde tam sürüme kavuşuyor.
 
Korku temalı bu yapım içerisinde yapacağımız her hareket oldukça önem arz ediyor ve daha çok burada gizlilik odaklı bir içerikle beraber karşılaşabiliyoruz. Terk edilmiş bir okul içerisinde uyandığımız ve bu okuldan kaçmaya çalıştığımız yapımda elbette küçük bir karakteri oynuyor ve burada mahsur kalan tek kişinin ancak biz olmadığını öğreniyoruz. Elbette bu ortaokul içerisinde farklı farklı bölgelere ve odalara doğru ilerleyebiliyor, farklı sınıfları gezebilir ve buralarda elbette çözebileceğimiz çeşitli bulmacalar bulunuyor. Ve bunları çözmek için de elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde dini temalı bir içerik yer alıyor ve bu dini tema ile beraber karşımıza bir rahibenin olduğunu görebilir ve aynı zamanda bizi koşturacak ve kovalayacak kişinin de bu olduğunu fark ediyoruz. Bunun dışında kötü rahibe ile beraber yüzleşmek için elbet oyundaki yerimizi alabilir ve aynı zamanda bu rahibenin bizim peşimizden koştuğunu görebiliyoruz. Bunun dışında elinde farklı bir çekici tuttuğunu ve bu çekiçle beraber de bizleri koşturduğunu görebiliyoruz. Nitekim bu sıralarda elbette sürekli olarak kendimizi gergin hissedebilir ve bu gerginlikle beraber biz de saklanmaya ve kaçmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda küçük bir karakteri kontrol ettiğimizden dolayı burada farklı sınıflara doğru ilerleyebilir ve bu sınıflarda istediğimiz kısma doğru saklanabiliyoruz. Onun dışında yine ufak olduğumuzdan dolayı farklı farklı küçük yerlere ve kırılmış noktalara doğru geçiş yapabilir ve burada rahibeden saklanmaya çalışabiliyoruz.
 
Tamamlanacak birçok bölümün olduğu ve bu bölümler arasında geçiş yapabildiğimiz oyun içerisinde elbette yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı bulmacalar yer alıyor ve aynı zamanda bu bulmacaların yerine mini oyunlar da alabiliyor. Bunun dışında bu mini oyunlar içerisinde elbette farklı içeriklerle beraber karşılaşabilir ve bunları oynayarak oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda temel amacımız bu kötü rahibe ile beraber yüzleşmek oluyor ve elbette peşimizden koşturduğunda onu ortadan kaldıramıyoruz. Dolayısıyla bu oyun içerisinde sadece koşuyor ve kaçmaya çalışıyoruz. Oyunda ona karşı herhangi bir şekilde gelemiyoruz ve elimizde herhangi bir nesne ile beraber hiçbir unsuru da kullanamıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde daha çok kaçma odaklı ve gizlilik odaklı bir yapı yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Ortaokul içerisinde yer aldığımız boyunca farklı farklı eğlenceli anlarla beraber de karşılaşabilecek ve aynı zamanda burada akıl sağlığımızı korumaya çalışacağız. Bunun dışında oyunda sürekli olarak kendimizi tedirgin ve korku dolu anlarla beraber hissedebilecek ve aynı şekilde buradan kaçmak durumunda kalacağız. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca okul içerisinden kaçmak için elimizden geleni yapmaya koyulacak ve kendimizi yaz kampı içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu harita içerisinde bulmaya başlayacağız. Onun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi rahibenin bizi koşturduğunu görebilecek ve burada elbette yapay zekanın oldukça iyi olması gerektiğini de vurgulamamız gerekecek. Dolayısıyla bu oyun özellikle elbette yapay zekanın iyi olması ve sürekli olarak bizi gizli yerlerden bulması gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda elbette yapay zekanın saklandığımız yere doğru hamle yapması gerginliği daha da arttıran hamleler arasında bulunuyor ve oyuna gerçekten de çeşitlilik katıyor diyebiliriz.
 
Karanlık odaklı yapı içerisinde sürekli olarak kendimizi koştururken görebilecek ve sağa sola doğru burada adım atmaya çalışacağız. Okulun her bir bölümünü açmaya çalışacağımız ve farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapım içerisinde terk edilmiş bir okul içerisinden çıkacağımızı tamamen kendimiz bulmaya çalışıyoruz. Bu yapı içerisinde sadece burada biz olmadığımızı fark ediyor ve farklı mahsur kalan kişilerin de burada olduğunu farkına varıyoruz. Dolayısıyla burada karşımıza sürekli olarak çıkan farklı düşmanlar ve yapacağımız hamleler de oyun içerisinde oldukça önem arz eder. Kötü rahibe ile beraber yüzleşebileceğiniz ve kayıp çocukların yardımları ile beraber de farklı eşyalar oluşturabileceğimiz yapımda elbette çıkışı bulmak için farklı farklı hamleler yapmaya çalışıyor ve bulmacaları çözmek için de kendi yarattığımız stratejileri kullanmamız gerekiyor. Burada yapacağımız hamleler ve stratejiler tamamen bize kalmış durumda ve dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu burada farklı bir eylem içerisine girebiliyor ve yakacağı hamlelerde değişkenlik gösteriyor. Kısacası oyun içerisinde her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor diyebiliriz.
 
Ürkütücü bir ortamda yer aldığınız ve tüylerimizin diken diken olduğu bu yapının içerisinde sürekli olarak defansa geçmek zorunda kalıyor ve aynı zamanda yok boyunca kafasına kısıtmış olan tek çocuğu biz olmadı da görebiliyoruz. Oyunda yine bir çocuğu kontrol ediyor ve rahibelerine ulaşmadan önce bu çocukları da kurtarmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde rahibenin etrafımızda ve peşimizde olduğunu gördüğümüz zaman elbette ona kaybettirmek için daha hızlı bir şekilde koşmaya çalışıyor ve küçük deliklerden de kırılmış noktalara giriş yapmaya başlıyoruz. O yüzden eğer zor yerlere kadar bizi takip ederse elbette şaşırmamaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten de bu rahibe her zaman koşturmaya ve köşeyi kıstırmaya odaklanmıştır. Belirttiğinize göre oyunda yer alan rahibe yapay zekası gerçekten de üst düzey bir şekilde oynattırılmış durumda ve sürekli olarak bizlere sıkıştırmaya yönelik hamleler yapıyor.
 
 
 
Korku deneyimi ile beraber hayatta kalmanın sınırlarını zorlayabileceğimiz yapımda sürekli olarak bizleri koşturan bir rahibenin olduğundan bahsettik ve bu rahibe gerçekten de korkutucu bir şekilde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde karşımıza çıkabilen bu rahibe aynı zamanda küçük deliklere de girebilme yeteneğine sahip. Yani kendimizi bir deliğe sığdırdığımız zaman bu rahibenin peşimizden geldiğini görebiliyor ve aynı zamanda rahibenin eğilerek bu delikten geçtiğini de deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla gerçekten de burada zorlu bir deneyimin bizlere aktarılacağını söyleyebilir ve aynı zamanda sürekli olarak kendimize dikkat etmemiz gerektiğini hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca bu rahibeden kaçmanın en iyi yolu kendimizi o rahibeden uzaklaştırmak ve gözden uzaklaşmak olacak. Bunu da yapmak için elbette oyunda sağa sola doğru hızlı manevralar yapabiliriz. Bir anda kendimizi bilmediğimiz bir ortamda bulabilir ve kendimizi başka nesnelerin arkasına saklayabiliriz. Veya dolapların içerisine girebiliriz. Ve burada farklı içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Ortaokul içerisinde yer aldığımız oyunda elbette dini bir yaz kampına gidiyor ve burada seçilmiş kişi olarak kabul ediliyoruz. Bir takım dersler görürken bir anda kendimizi gergin bir atmosfer içerisinde buluyoruz. Bu da ortamı gören unsurlar arasında yer alıyor. Okula varır aramaz burada çok farklı bir amaç uğruna kullanıldığını işitiyor ve burada bir kandırmaca olduğunu anlayabiliyoruz. Dolayısıyla kötü bir rahibenin koruduğu bu harap bir okulda kilitli kalıyoruz ve aynı zamanda tek kilitli kişinin de biz olmadığına farkına varabiliyoruz.
 
İçerisinde bulunduğumuz bu hikaye boyunca ilerlediğimiz yapım içerisinde elbette farklı farklı hamleler yapabiliyor ve aynı zamanda buradaki rahibeden kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Küçük bir karakterin kontrol ettiğimizden dolayı elbette rahibenin hızlı bir şekilde bizlere geldiğini görebiliyor ancak bu rahibeden kurtulmanın tek çaresi ise kendimizi saklamak olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun için daha önce birçok fragman yayınlandı. Bu fragmanlara bakacak olursak burada yapacağımız sahnelerin oldukça önemli olduğunu görebiliyor ve kendimize buradaki hikayeyi bırakabiliyoruz. Oyunda karanlık atmosfere sahip ve etrafta yer yer ışıkların yandığı bir okul içerisinde buluyoruz. Bu okulda işlerin iyiye gitmediğini deneyimleyebiliyoruz. İçerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan hikayeyi hem arasan herhalde beraber hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Daha çok kendimizi ateşler içerisinde yanan bir okulda görebiliyoruz.
 
Oyunda geniş bir okul içerisinde yer alıyoruz ve bu okulu istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Sağa sola keşfetmeye çalıştığımız yapımda editör ve diğer korku oyunlarında olduğu gibi farklı bulmacaların burada olduğunu görebiliyoruz. Aynı şekilde burada yer aldığımız süre boyunca kapıları açmak için farklı hamleler yapabiliyor ve tepeleri durum almak için de burada merdivenlere kullanmak durumunda kalıyoruz. Elbette açılmayan kısımları elimizde beraber açabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca bunlarla beraber sürekli olarak haşır neşeli olabiliyoruz. Dolayısıyla sürekli olarak kendimizi farklı bölgelere doğru ilerlediğimizi deneyimler ve bu deneyimler gerçekten de oyun içerisinde daha farklı bir hal alıyor diyebiliriz.
 
Oyunda irili ufaklı küçük küçük mini oyunlar buluyoruz. Bu oyunlar gerçekten de eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu yine oyunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda örneğin elimize aldığımız küçük bir topla beraber karşımıza gelen hedefleri vurmaya çalışıyoruz ve hedefleri vurduğumuz zaman elbette ekstra bonuslar kazanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kurtarsın mini mini oyunlar bulunuyor ve oyunları oynamak gerçekten de bizlere ekstra avantajlar sağlayacak fırsatları karşımıza çıkarıyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyundaki atmosferin gerçekten de bizleri güzel bir şekilde yansıdığını görebiliyor ve aynı zamanda burada küçük bir kız çocuğunu kontrol ettiğimizde deneyimleyebiliyoruz. O yüzden rahibenin sürekli olarak bu çocukları algıladığını işletebilir rahatlıkla gerçekten de oldukça kötü bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanmıyorsanız elbette bu oyuna göz atmayıp geçebilirsiniz. Yani bu tarz dini unsurların yer aldığı oyunlar belki de bazı oyuncular açısından gerçekten de korkutucu ve ürkütücü olabilir. Diğer taraftan değiniyor unsurları yansıttığı için elbette sizlere uygun olmayabilir. Dolayısıyla hastasına bir proje diyebiliriz.
 
Farklı farklı kısımlara doğru ilerlemeye çalıştığımız ve asla sahibinin üzerindeki maskeyi çıkarmak olan gibi içerisinde birçok maske parçalarını toplamak durumunda kalıyoruz ve bu maske parçaları toplayarak da elbette buradaki çıkış yolumuzu bulmaya hazırlanıyoruz. Oyundaki temel amacımız aslında bir yandan rahibeden kaçarken, diğer yandan ise bu maske parçalarını bulmak ve daha sonrasında ise maske parçalarını birleştirmektir. Bunun yanı sıra okul içerisinde birçok bulmaca karşımıza çıkıyor ve bu bulmacaları çözmek için elbette elimizden geleni yapmaya karar veriyoruz. Nitekim kötü rahibenin arkasındaki geniş bir hikayeyi açığa çıkarmak için farklı farklı hamleler yapmaya korkuyoruz.
 
 
 
Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda oyun 7 Aralık tarihinde tam sürüm olarak yayınlanmaya hazırlanıyor. Oyunun erken erişim sürümü fiyatı 280 Türk Lirası ile beraber satışta bulunuyor. Tam sürümle beraber de oyunun zamlanacağını söyleyebiliyoruz. Aynı şekilde o gün geldiğinde elbette oyunu Türk Lirası ile beraber zaten alamayacağız. Bildiğiniz üzere 20 Kasım tarihi ile beraber Steam dolar kuruna geçmiş oluyor. Nitekim kısaca toparlayacak olursak, bu tarz hayatta kalma korku oyunlarından hoşlanıyorsanız ve korku dolu bir ortama geçiş yapmak istiyorsanız ve aynı zamanda kendinizi sürekli olarak kaçarken bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyunun şu anda Steam sayfasına da bakacak olursak, elbette oyuncuların genel anlamda beğendiğini söyleyebiliriz. Tam sürümle beraber de oyunda daha farklı içerikleri ve daha stabil bir deneyim geleceğini söyleyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde erken erişim sürümü ile beraber farklı farklı etkinliklerin de geldiğini görüyoruz. Tam sürümle beraber bu etkinliklerin sayısı da artacağını söyleyebiliriz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Evil Nun: The Broken Mask
Chessarama Satranç Türüne Yeni Bir Bakış Açısı Sunuyor Aralık 2023'te Çıkış Yapacak Oyunlar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız