Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games: G-Sync Bizi FPS Ayarlarından Kurtardı


     Nvidia'nın bir süre önce yayınladığı yeni teknolojisi G-Sync'e bir övgü de Epic Games'ten geldi. Oyunların görsel ayarlarını sisteminizde en iyi şekilde çalışması için ayarlayan G-Sync teknolojisi Epic Games'ten Tim Sweeney'nin övgülerini aldı.
 
    Sweeney; eskiden oyunlarda 60 veya 30 FPS'den birini seçmek zorunda kaldıklarını. Daha sonra FPS ayarlarını değiştirdiklerinde büyük sorunlarla karşılaştıklarını söylüyor. Buna karşın Nvidia'nın G-Sync teknolojisi bu ayarlara daha az kafa yormalarını sağlıyormuş. Sweeney'e göre bu teknoloji her oyuncunun bilgisayarlarının kalitesine bağlı olarak en iyi deneyimi yaşamasına imkan veriyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dsogaming PC Epic Games G-Sync FPS
Tales of Zestiria'dan Karakter Detayları Halo Serisi Artık Oyunlarla Sınırlı Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-E851F29FD

20.12.2013 22:48:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex g-sync performansı arttırmıyor, yada oyunun grafik ayarlarını fps oranına göre değiştirmiyor. g-sync ın yaptığı tek şey monitörün tazeleme oranını ekran kartının fps değerleri ile eşitlemek. bu sayede herhangi bir frame atlaması yaşamıyorsunuz. oyun yapan ekipte fazladan çalışıp fps yi 30 a yada 60 a sabitlemek gibi dertleri olmuyor. bunun ne gibi artısı var. 60 hz monitörünüz var diyelim. siz 80 fps alıyorsunuz. burada sorun yok ama oyun kasılmaya başladığı anlarda fps 40 düştüğü zaman bunu ciddi anlamda hissedersiniz. bunun sebebi frame atlamaları. tazeleme oranı ile ekran kartının çakışmasından kaynaklı. çünkü 40 fps ye dahi düşse bunu asla hissettirmemeli. sonuçta 40 fps de gayet yeterli bir değer. bu teknolojinin kısa vadede tutacağını zannetmiyorum çünkü bunun için özel monitör gerek ve destekli oyunlar. ama nvidia desteği sürdürür ve teknolojinin peşini bırakmazsa uzun vadede vazgeçilmez olu hatta bir benzerini amd kartlarında da görebiliriz.
Söylediklerin aynen dogru bir şey dışında.Bu teknoloji donanımla alakalı bir şey yani oyunların destek vermesi gibi bi durum yok çünkü bu teknolojinin açılımı monitörün ekran kartıyla konuşması sadece.Amd nin mantle teklolojisiyle karıştırma burda mesele sadece donanımsal

C.H.N

18.12.2013 20:52:12

+1
Yıllardır nvidia kullanırım çokta severim ama son yıllarda hem k**ından teknoloji uydurmasına ve övüp övüp durmasına sinir oluyorum. Physx i hala adam gibi oyunlarda göremediğimiz gibi kullanan oyunda da öyle ahım şahım fizikler göremiyoruz, üstüne performans kaybı cabası! Siz daha performanslı sürücüler ve daha az enerji tüketen ekran kartları üretin zaten liderliği elden bırakmazsınız!

einhander

18.12.2013 20:09:01

0
oyuncular ıcın yararlı oldukdan sonra ıstedıklerı kadar teknolojıyı destekleyebılırler

selcuk6688

18.12.2013 15:32:16

-3
nvidia çoşar amd bakar cevap bu kadar basit

pcrex

18.12.2013 12:47:58

+1
g-sync performansı arttırmıyor, yada oyunun grafik ayarlarını fps oranına göre değiştirmiyor. g-sync ın yaptığı tek şey monitörün tazeleme oranını ekran kartının fps değerleri ile eşitlemek. bu sayede herhangi bir frame atlaması yaşamıyorsunuz. oyun yapan ekipte fazladan çalışıp fps yi 30 a yada 60 a sabitlemek gibi dertleri olmuyor. bunun ne gibi artısı var. 60 hz monitörünüz var diyelim. siz 80 fps alıyorsunuz. burada sorun yok ama oyun kasılmaya başladığı anlarda fps 40 düştüğü zaman bunu ciddi anlamda hissedersiniz. bunun sebebi frame atlamaları. tazeleme oranı ile ekran kartının çakışmasından kaynaklı. çünkü 40 fps ye dahi düşse bunu asla hissettirmemeli. sonuçta 40 fps de gayet yeterli bir değer. bu teknolojinin kısa vadede tutacağını zannetmiyorum çünkü bunun için özel monitör gerek ve destekli oyunlar. ama nvidia desteği sürdürür ve teknolojinin peşini bırakmazsa uzun vadede vazgeçilmez olu hatta bir benzerini amd kartlarında da görebiliriz.

poyraz_371

18.12.2013 11:40:24

+3
Zaten optimizasyon özürlü çıkış yapan bir sürü oyun var buna güvenen yapımcılar artık hiç sallamaz...

ankara

18.12.2013 10:42:40

-4
Nvidia Candır
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız