PES 2015'ten İlk Detaylar ve Yenilikler Yayınlandı!

Samet Konuksal


    Son yıllarda FIFA serisinin karşısında zor dönemler geçiren PES, yeni sezon oyunuyla birlikte eski günlere dönmek istiyor. Yeni bir yapımcı tarafından geliştirilen PES 2015, ilk detaylarıyla karşımıza çıktı.
 
    Yayınlanan bilgilerde Konami, oyunun çıkacağı platformları net olarak paylaşmadı. Konami'nin basın metninde PES 2015'in platformları olarak, PS4, Xbox One ve 'diğer platformlar' gösterildi.
 
    Yenilenmiş oynanış sistemi ve daha duyarlı kontrollerle gelecek olan PES 2015, serinin beğenilen oyun modu Master League'i de Online tabana taşıyacak. Yapılan açıklamalara göre Master League Online'da Konami, gerçek parayla bazı sanal ürünler de satacak. Görünüşe göre bu modla birlikte firma, Fifa Ultimate Team'e rakip olmak istiyor.
 
    Bunların haricinde Pro Evolution Soccer 2015'in yeni bir şut sistemini içereceği belirtilmiş. Daha kontrollü şutlar çekmenizi sağlayacak olan bu sistemde, 'sınırsız' çeşitliliğin olacağı söyleniyor. Ayrıca yeni oyunla birlikte Konami, bire bir mücadele sistemiyle son pas sistemini de yeniliyor. Ek olarak oyunda defans sistemi ve yakın kontrol sistemi de gözden geçirilmiş.
 
    Oynanış açısından seriye birçok yenilik kazandıracak olan PES 2015'te tepki süresinin azaltıldığı belirtiliyor. Yani zaten FIFA'ya nazaran daha hızlı bir oynanış temeline sahip olan oynanış hızı, PES 2015'le birlikte daha da arttırılıyor. Oyunun öne çıkan diğer yenilikleri şöyle,
 
- 'Full Pitch AI' Sistemi: Bu sistemle birlikte yapay zeka sadece sahanın ekrana yansıtılan bölümünü değil, tamamını kullanmaya başlayacak. Dolayısıyla bilgisayara karşı oynarken daha mantıklı hareket eden rakiplerin haricinde, kendi takımınızda da size daha iyi uyum sağlayan oyuncular görebileceksiniz.
 
- Daha Gerçekçi Oyun: 1000'den fazla futbolcunun oyundaki modellemesi yenilenirken, PES serisine yepyeni animasyonlar eklendi. Ayrıca tribün atmosferinde de düzenlemeler yapıldı. Tribünlerin maça etkisinin daha yoğun olacağı belirtiliyor.
 
- PES ID ve 'Balance of Play' Sistemi: Bu sistemlerle birlikte takımlar güncel olarak gerçeğe yakın güçlerinde kalacaklar. İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Brezilya liglerinde takım kadroları, transferler ve oyuncu performansları her hafta güncellenecek.