Yeni Nesil Konsollar Önceki Nesli İkiye Katladı

Alkan Adakaner


    Playstation 4 ve Xbox One'ın piyasaya çıkmasıyla birlikte oyun dünyasında da büyük hareketlilik yaşanıyor. Microsoft 5.5 hafta içinde 3 milyon konsol sattığını açıklarken, Sony de 6 haftada 4.2 milyon konsol sattığını belirtiyor. Üstelik stok sıkıntılarının hala sürdüğünü belirtelim.
 
    Yeni nesil konsolları bir önceki nesil konsollarla kıyasladığımızda PS4 ve Xbox One'a olan ilginin PS3 ve Xbox 360'a olan ilgiden çok daha yüksek olduğunu görüyoruz; çünkü Xbox 360 ilk 6 haftada sadece 1.5 milyon adet satabilmişti. Playstation 3 ise ilk 8 haftada 1.7 milyon adet satmıştı.
 
    Bu satış miktarlarına baktığımızda çıkış döneminde Xbox One'ın Xbox 360'tan iki kat fazla sattığını görüyoruz. Playstation 4 ise PS3'ten iki buçuk kat fazla satmış.
 
    İlk 6 haftasında yaklaşık 2 milyon adet satan Wii U ise 11 ayın sonunda 3.91 milyon adet satmayı başarmış. Eğer PS4 ve Xbox One'da benzer bir düşüş yaşamazsak (öyle olması zor görünüyor) yeni nesil konsolların satışlar konusunda Microsoft ve Sony'nin yüzünü fazlasıyla güldüreceğini söyleyebiliriz.