Onaylandı: Playstation 4 Oyunları Yapım Aşamasında

Levent Polater

Sony'den Playstation 4 için çılgın fikirler bekliyoruz.


     Sony Computer Entertainment America'ın yardımcı başkanı Scott Rohde, soru cevaplama konusunda oldukça cömert biri sanırım, cevaplanması en kritik sorulara içtenlikle cevap vererek basın mensuplarını oldukça şaşırttı.
 
    Kendisine Playstation 4'ün önümüzdeki senelerde çıkıp çıkmayacağıyla ve bu platforma şu anda oyunların yapılıp yapılmadığıyla ilgili bir soru soruldu ve Rohde'nin cevabı hiç beklenmedik biçimde açık ve net oldu:
 
    "Konsolun ne zaman çıkacağıyla ilgili konuşmuyoruz, fakat gezegendeki herkesin de bildiği üzere, Playstation 4 oyunları şu anda yapım aşamasında."

    "Peki neden bu sene Playstation 4'ü göstermediniz?" sorusuna Rohde şu yanıtı verdi:
 
    "Bu sene gösterilmesi gerektiğini duyduğumuz kadar önemli gelmiyordu. Yeni bir konsoldan önce sahneye çıkmayı hak eden 5 veya 10 oyunumuz vardı."
 
    Star Wars 1313, Watch Dogs ile gördük ki yeni nesil hiç olmadığı kadar yakın, her ne kadar bu yapımlar güncel nesil için geliştiriliyor dense de bazı iç kaynaklar, gösterilen videoların yüksek sistemlere sahip PC'ler ile yayınlandığını tahmin ediyor. (En somut örnek Battlefield 3) Her ne olursa olsun, önümüzdeki yıl düzenlenecek E3'ün şimdiden "unutulamayacak" cinsten olabileceğini düşünmeden edemiyoruz.