Xbox Başkanı Phil Spencer: Xbox Series X|S Konsollarında İndirim Beklemeyin

Mehmet Tandoğan

 
 
Yeni nesil konsollar olarak karşımıza çıkan Xbox Series X|S fiyatları konusunda yeni bir gelişme ortaya çıktı. Yakın zamanda Eurogamer ile yapılan bir röportajda Xbox başkanı Phil Spencer hayranlara, Xbox Series X veya S almak istiyorlarsa "şu anda alabileceği" ve herhangi bir fiyat indiriminin olmayacağını aktardı.
 
Xbox Series X|S konsollarında indirim olmayacak
 
 
 
Fiyat konusunda herhangi bir indirim beklenmemesi gerektiğini aktaran Spencer açıklamalarını genişletti. Bu konuda 500 dolarlık bir maliyete sahip olan konsolun 200 dolarlık bir konsola çevrilmeyeceğini aktardı. Kullanılan temel bileşenlerin yüksek maliyetleri yüzünden indirim konusunda pek fazla bir şey beklenmemesi konusunda uyardı. 
 
Önceki nesil konsollarda fiyat düşüşleri oldukça yaygın olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak Spencer, Xbox Series konsollarının özellikle S'in bu düşünceyle tasarlanmadığını aktardı.
 
Spencer son olarak indirim konusunda geleceğe yönelik kalıcı bir planlarının olmadığını doğruladı. Bunun nedenini ise "RAM veya diğer bileşenleri üretmiyor olduklarından" kaynaklandığını açıkladı. Bileşenleri satın almanın belirli bir maliyetinin olduğunu ve indirim konusuna engel olduğunu vurguladı.