Sony, Japon Oyunlarına Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Mehmet Tandoğan

 
 
PlayStation Studios patronu Hermen Hulst'ın belirttiğine göre Sony Interactive Entertainment, Tokyo'daki geliştirme ekibine yatırım yapmaya devam ediyor.
 
Game Informer'a konuşan Hulst, aksi yöndeki söylentilere rağmen Japon oyunlarının Sony Interactive Entertainment'ın kimliğinin özü olduğunu dile getiriyor. Hulst: "Bazı yönlerden hâlâ bir Japon şirketi olduğumuzu söyleyebilirim. Bu bizim mirasımız. Bu hala kim olduğumuzun bir parçası. Japon oyunlarını seviyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Hulst ayrıca, Team ASOBI olarak bilinen Sony Interactive Entertainment Japan Studio'nun yeniden yapılandırılması hakkında yorum yaptı: ''ASOBI Ekibini, Nicolas Doucet altında kuruyoruz. Aslında bu takıma yatırım yapıyoruz."
 
Hulst ek olarak şu sözleri söyledi: "Sahip olduğumuz harika ekiplere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yeni geliştiricileri bünyemize katıyoruz. Kaliteye odaklanmaya çalışıyoruz. Bunları yapmayı da sürdüreceğiz.” 
 
Son olarak Hulst, Sony Interactive Entertainment bünyesinde 25'in üzerinde PlayStation 5 oyunu geliştirildiğini belirtti.