Blizzard'dan Ev Konsollarına Yeşil Işık

Levent Polater



Diablo III

 

    Kişisel algılamayın konsollar, bu sadece Blizzard'ın kitabında yok.. Blizzard, konsollara oyun yapmayı her zaman ikinci sırada tutuyor. BlizzCon'da Diablo III oyun direktörü Jay Wilson ile World of Warcraft yapım direktörü J Allen Brack, Blizzard'ın konsollar ile olan ilişkisi hakkında konuştular. 
 
    Brack: "Konsolda iyi çalıştığını bildiğimiz bir oyunu mutlulukla konsola çıkartırız." şeklinde konuştu. Daha sonra ikili, Blizzard'ın sadece PC şirketi olmadığını, bir oyun şirketi olduğunu dinleyicilere aktardılar. 
 
    Blizzard'ın konsollara uyarlaması konusunda en çok savunulan oyun ise kesinlikle "Diablo III". Strateji oyunlarının konsollarda oynanış eksikliği yaşattığını düşünürsek bundan daha mantıklı bir seçenek akıllara gelmiyor. Kim bilir, bir önceki Diablo III haberimizde belirttiğimiz gibi daha çıkmasına uzun bir süre olan yapımın konsollara da çıkacağı müjdesi verilir. Belki de bambaşka bir oyun ile de karşımıza çıkabilirler. Ancak Blizzard'ın şu sıralar işi, Diablo III, StarCraft II ve WoW ek paketleri yüzünden kafalarını kaldıramayacak kadar yoğun...
 
    Ama şurası kesin ki, Blizzard, PC oyunculuğunu ayakta tutan yegane firmalardan biri...
 
 
VG247