İşte Yapımcıların Favori Playstation 3 Yapımları

Samet Konuksal

Listede Heavy Rain ile sıkça karşılaşıyoruz.


     Playstation 3 bugünlerde Amerika'da çıkışının beşinci yılını kutluyor. Bunun üzerine Sony Amerika bazı etkinliklerle ve paylaştığı bilgilerle günü Playstation kullanıcılarıyla paylaşıyor. İlgi çeken yazılardan birisi de, oyun dünyasındaki yapımcıların en beğendiği Playstation 3 yapımları.
 
     Yayınlanan listede "rakip" Xbox 360'a özel yapımlardan Gears of War serisinin baş yapımcısı Cliff Bleszinski, Bioshock serisinin yaratıcısı Ken Levine gibi isimler bulunuyor. Listeye baktığımızda Cliff Bleszinski'nin klasikleri tercih ettiğini görüyoruz. Atmosferiyle herkesi etkileyen Heavy Rain, Bleszinski'yi de etkilemiş gibi görünüyor. Kendisinin ilk sırasında Heavy Rain bulunuyor. Sonrasında ise Uncharted: Drake's Fortune ve Killzone 2 geliyor.
 
     Bioshock serisinin yaratıcısı Ken Levine'in ilk üç listesinin başında ise God of War III yer alıyor. Levine'in listesinde GoW'u Uncharted 2 ve Joe Danger takip diyor. Battlefield 3'ün yapımcı ekibinde de bulunan, DICE çalışanı Patrick Liu'nun listesinde ise Shatter, Siren Blood Curse ve Wipeout HD yer alıyor.
 
     Birçok Sony alt yapımcı firmas kıdemlilerinin yanı sıra Gearbox CEO'su Randy Pitchford, EA Visceral başkanı Steve Papoutsis ve Capcom'dan Yoshinori Ono'nun favori Playstation 3 yapımlarının bulunduğu listeye buradan ulaşabilirsiniz.