Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İyi ki Doğdun Miyamoto !

 
     Video oyun kavramına, oyunculuğa ve oyun zevkine kattığı tatlarla, görev aldığı 1979 yılından bu yana sadece Nintendo markasının değil, taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu yapımcı olan Shigeru Miyamoto bundan tam 58 yıl önce bugün dünyaya geldi.
 
     Oyun dünyasının simgesi haline gelen Super Mario Bros. serisine, gelmiş geçmiş en başarılı macera oyunlarından birisi olarak gösterilen The Legend of Zelda efsanesine ve geçtiğimiz günlerde son macerasıyla ( Donkey Kong : Country Returns) Game Informer tarafından "Ayın Oyunu" seçilen Donkey Kong gibi yapımlara hayat vermenin yanı sıra; F-Zero, Kid Icarus, Pikmin, Star Fox gibi sayısız Nintendo oyunununda da görev alan Miyamoto pek çok oyun yapımcısına ilham kaynağı oldu.
 
     Tabii bu başarı dolu çalışma hayatı ödülsüz kalamazdı. Elbette hayat verdiği oyunların yüzlerce milyon insana ulaşmasının verdiği mutluluğun yanı sıra; Shigeru Miyamoto 2006 yılında İnteraktif Sanat ve Bilimler Akademisi tarafından verilen "Interactive Achievement Award" ödülüne layık görülen ilk oyun yapımcısı oldu. Miyamoto aynı yıl TIME dergisinin Asya ayağında "Son 60 Yıla Damgasını Vuran Asyalı Kahramanlar" listesinde yer aldı. 2007 yılına gelindiğinde ise bu kez global TIME dergisinde adından söz ettiren Miyamoto "Dünyayı Etkileyen 100 İsim" arasına girdi.
 
     BAFTA ( İngiliz Film ve Televizyon Akademisi ) tarafından da ödüle layık görülen oyun yapımcısı, IGN ve Gamespot gibi önemli oyun siteleri tarafından yapılan tüm listelerde her zaman "En Önemli Oyun Yapımcıları" listelerinde ön sıralardan kendine yer buldu. Ancak bu ödüllerin belki de en anlamlısı, kendisiyle aynı endüstride, aynı mevkiide bulunan insanlar tarafından geldi. Geçtiğimiz yıl "Oyun Yapımcıların Seçimi" ödüllerinde Miyamoto, yapılan bir ankette "Kahramanınız Kim?" sorusuna dünyanın dört bir yanından katılan 9.000 üzerinde oyun yapımcısının oyu yine Shigeru Miyamoto'yu işaret ediyordu.
 
     Ne aldığı ödülleri sıralamakla, ne de yapımcılığını üstlendiği oyunların başarısını yazmakla anlatamayız sanırız büyük üstadı...
 
İYİ Kİ DOĞDUN MİYAMOTO !
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
new super mario mario nintendo ds shigeru miyamoto
Bizarre Creations Kapanıyor mu? PoP: Trilogy, PSN'e Gelecek Ay Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Carcharot

17.11.2010 09:58:49

0
Bu adama cok sey borcluyuz.

[Slaughter]

16.11.2010 23:18:57

0
İyi ki dogmus ve böyle güzel oyunları bizlere sunmuş

hakanceken

16.11.2010 23:00:02

0
İyi ki doğdun.Bu arada arkadaşlar www.checkspoint.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim yeni açılan ve gelişen bir site...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
New Super Mario Bros.
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız