Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İşte Unreal Engine 4'ü Destekleyecek Platformlar

   Söz verdiği gibi beklenen Unreal Engine 4 tanıtım videosunu yayınlayan Epic Games, bu göz alıcı oyun motorunun hangi platfomlarda kendini gösterebileceğini açıkladı.
 
   Epic'in yaptığı açıklamaya göre Unreal Engine 4, düşük seviyeli bir sistemden son teknoloji bir sisteme kadar aynı içerik ve ayarlarıyla çalışacak. Dahasını dile getiren Epic, iPhone'dan son teknoloji bir PC'ye kadar her platformun bu yeni nesil motor tarafından destekleneceğini açıkladı. Bu da demek oluyor ki Wii U'da dahil olmak üzere PlayStation 3 ve Xbox 360'da UE 4 motoruyla yapılmış oyunlar görebiliriz.
 
   Epic ayrıca Unreal Engine 4 teknoloji demosunun yüksek teknoloji ürünü tek bir Nvidia GPU'su (GTX680) ile çalıştırıldığının altını çizdi. Ayrıca PC için UE 4 motoruyla yapılacak planlanmış birkaç oyunun yolda olduğu belirtildi.
 
   Unreal Engine 4 teknoloji demosu, Square Enix'in yayınlamış olduğu Luminous oyun motoruyla yapılan  Agni's Philosophy - Final Fantasy teknoloji demosuna kıyasla sizde nasıl bir izlenim bıraktı?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak DSO unreal engine 4 yeni nesil konsollar yeni nesil konsol grafikleri epic unreal engine 4 görselleri unreal engine 4 resimleri unreal engine 4 tanıtım videosu unreal engine 4 platformları xbox 360 playstation 3 wii u ios iphone ipad htc square enix tech demo
Epic Games'in Yeni Stüdyosu Kuruldu Bethesda, Rage'e Devam Etmek İstiyor Ama Sorun Var
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bocekgrafik

8.6.2012 18:24:08

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Ghost_player Ben bir pc oyuncusu olarak her oyunu param oldukça orjinal alıyorum içim cız bile etmeden korsan oyun oynamak bana kendimi iyi hissettirmiyor rahat edemiyorum.Bundan sonrada sürekli orjinal alacağım hayattaki en büyük hobilerimden biri oyun oynamak bu alışkanlığın bütün türk gamer'lara yayılması gerekiyor.Diğer vücuda zararlı şeylere kem küm edip kendime zarar vermektense bu çok daha mantıklı geliyor bana.Ama tek hoşlanmadığım şey oyunları çıktığında 100 milyon 200 civarında olması çok kötü oluyor işte burda içim rahat etmiyor o kadar parayı vermeye buna ne gerekiyorsa yapılması lazım fiyatlar 50 milyon 70 milyon civarında gezmesi harika olur hiç düşünmeden orjinal oyun alırdım ve ikinci sorunsa o kadar parayı verdikten sonra eve gelip oyunu kurduğunda oyunun türkçe olmaması bu adama biraz koyuyor ama yinede orjinal oyun almaya devam edeceğim.Türkçe oyun konusunda büyük gelişmeler var bu mutluluk verici.
Oyunu orjinal olarak alanların birçoğu senin gibi düşünüyor zaten. Ancak, PC'lere çıkan oyunların sistem gereksinimlerinin yüksek olmasının nedeni, aslen korsan oyunculuktur. Yani firmalar, korsan oyuncuların oyunlarını ücretsiz ve ya çok düşük maliyetlerle temin ettikleri mâlî açıklarını, oyunlarını yüksek sistem gereksinimleriyle çıkartarak kapatma yoluna gidiyorlar artık. "Bu nasıl oluyor?" derseniz, GPU üretici firkalar başta olmak üzere, donanım üreticilerinden buna karşılık para alıyorlar artık. Mesela NVIDIA, babasının hayrına mı finanse ediyor sanıyorsunuz bu oyun motorunu ve oyun yapımcı firmaları yoksa? Bir önceki mesajımı da okuyarak bunları iyice düşünün.

bocekgrafik

8.6.2012 18:18:56

+2
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 kopya oyunculuk devam ettikce pc ye bi halt cikacagi yok.Adamlarin elinde olsa pc ye oyun yapmicaklar donanim firmalarinin zorlamalariyla birazda pc ye oyunlar cikiyor yoksa oda olmucak nerdeyse!!!Birde sunu soyluyeyim yeni nesil konsollar kesfedildikce,multiplatorm oyunlarinda,hem konsollarda pc de bundan daha iyi oyunlar oynuyacaksin suphen olmasin.
PC'ye oyun çıkartmaya mahkumlar. Karşılığında da yüksek sistem gereksinimleri istiyorlar işte. Çünkü başka türlü donanım satamazlar. Konsolların donanımlarına baktığınızda, ortalama bir PC donanımının bile yarısı kadar bile olmayan özeliklere sahip olduğu halde, "Nasıl oluyor da, bu kadar iyi oynatabiliyor?" diye düşünmediniz mi hiç? Şimdiki konsolların miyatları artık dolmak üzere olduğu için tabii ki arada grafik detay farkı olacaktır ama, detay farkının oranından kat kat daha fazla donanım istiyorlar PC'den. Örnek: DX11'li oyunlar. GTX 680 ve HD7970 gibi üst seviye kartlar bile hâlâ DX11'li oyunları 1080P'de ve ultra ayarlarda eğer sürekli olarak 60+ FPS ile oynatamıyorlarsa, ekran kartlarının yetersizliklerinden değil de, PC'ye çıkartılan oyunların bilinçli olarak yüksek sistem gereksinimi ile çıkartıldıklarındandır. Yani, isteseler, mevcut gereksinimleri üçte birine indirerekte aynı oyunu ayar kısmadan oynattırabilirler ama işte o zaman da ekran kartı başta olmak üzere donanım satma işi suya düşeceğinden, bunu yapmıyorlar. BF3 ile bu durumu iyice abartıp, bırakın sadece ekran kartını, işlemci ve bellek ihtiyacını da gündeme getirdiler. Belleği 6 GB'nin altındaki birçok arkadaş, ultra ayarlarda sorun yaşadı oyunla. İşi bilen bir arkadaş diyor ki: BF3'teki grafikler, sistemi kasmak için GPU'ya 3 sefer yükleniyor." Bu ne demek biliyor musunuz? BF3'ün sistem gereksinimlerinin sûnî olarak 3 kat fazla olmasını sağlayacak şekilde programlandığı anlamına geliyor bu. Yani resmen namussuzluk yapıyorlar. Hatta son zamanlarda optimizasyonu bile yapmadan çıkartıyorlar oyunları. Bu konudaki en özürlü oyunlardan biri de Metro 2033'tür. Crysis 1'i ilk çıktığında oynayanlarınız bilir belki. Oyun ilk çıktığında resmen sistemin anasını ağlatıyordu. Crytek, abarttığının farkına varıp bir güncelleme yayınladı (1.2) ve kasım kasım kasılan bilgisayarda aynı oyun bir anda yağ gibi akmaya başlamıştı. Demek ki istenince oluyormuş ama yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü istemiyorlar. Hele hele, 28 NM GPU'lu şimdiki kartların ikinci nesilleri de (HD8000 ve GTX 700 serileri) çıkmaya yakın görün siz asıl. Şimdiden bunun altyapısını hazırlıyorlar işte bu E3 fuarından. O grafiklerini çok beğendiğimiz oyunların sistem gereksinimleri gerçekten de çok yüksek çıkacak ve bu sayede milleti yeniden bilgisayar mağazalarına gidip, yeni sistem almaya güdüleyecekler. NVIDIA, neden oyun firmalarıyla sürekli sıkı-fıkı sanıyorsunuz. Baksanıza habere, GTX 680'i özellikle vurguluyorlar. Sanki 7970'le çalışmayacaktı o motor. İşi bilmeyenlerin zihinlerinde, "Bak görüyor musun NVIDIA kartlarla çalışıyormuş bu oyun motoru." fikrini aşılamak temel amaç. Neyse yoruldum yazmaktan. Meselenin aslı yukarıda yazdığım gibi. Detaylarını da siz hesap edin işte...

bocekgrafik

8.6.2012 18:01:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price Luminious sanki az biraz daha mı iyiydi?
Bence de.

Ghost_player

8.6.2012 17:23:33

+1
Ben bir pc oyuncusu olarak her oyunu param oldukça orjinal alıyorum içim cız bile etmeden korsan oyun oynamak bana kendimi iyi hissettirmiyor rahat edemiyorum.Bundan sonrada sürekli orjinal alacağım hayattaki en büyük hobilerimden biri oyun oynamak bu alışkanlığın bütün türk gamer'lara yayılması gerekiyor.Diğer vücuda zararlı şeylere kem küm edip kendime zarar vermektense bu çok daha mantıklı geliyor bana.Ama tek hoşlanmadığım şey oyunları çıktığında 100 milyon 200 civarında olması çok kötü oluyor işte burda içim rahat etmiyor o kadar parayı vermeye buna ne gerekiyorsa yapılması lazım fiyatlar 50 milyon 70 milyon civarında gezmesi harika olur hiç düşünmeden orjinal oyun alırdım ve ikinci sorunsa o kadar parayı verdikten sonra eve gelip oyunu kurduğunda oyunun türkçe olmaması bu adama biraz koyuyor ama yinede orjinal oyun almaya devam edeceğim.Türkçe oyun konusunda büyük gelişmeler var bu mutluluk verici.

deerhunter1980

8.6.2012 15:15:21

-1
quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck Agni's Philosophy motorunun görüntüsü sadece video idi. UE4 gerçek zamanlı olarak oynandı. Adam bizzat oynarken gösterdi. Sıkıyosa Agni's Philosophy motorunuda öyle tanıtsınlar. İleride PC ye müthiş teknolojik oyunlar çıkıcak şimdiden söyliyim :D
kopya oyunculuk devam ettikce pc ye bi halt cikacagi yok.Adamlarin elinde olsa pc ye oyun yapmicaklar donanim firmalarinin zorlamalariyla birazda pc ye oyunlar cikiyor yoksa oda olmucak nerdeyse!!!Birde sunu soyluyeyim yeni nesil konsollar kesfedildikce,multiplatorm oyunlarinda,hem konsollarda pc de bundan daha iyi oyunlar oynuyacaksin suphen olmasin.

InViSiBLePLaYeR

8.6.2012 15:11:36

+1
Bence yapabilirler ve kasıntı da olmaz doku kalitesini aynı yaparlar fakat PC'de yakından bile baktığımızda muhteşem görünür ama PS3,XBOX360 ve WiiU platformlarında uzaktan bakınca PC gibi görünür ama yakından bakınca aradaki farkı anlarız zaten TV'den ve uzaktan oynuyoruz oyun konsollarını oynarken bu kadar zoom filan yapmayacaksanız rahatsız olmazsınız

İyi İsim

8.6.2012 14:49:19

0
Agni's Philosophy motorunun görüntüsü sadece video idi. UE4 gerçek zamanlı olarak oynandı. Adam bizzat oynarken gösterdi. Sıkıyosa Agni's Philosophy motorunuda öyle tanıtsınlar. İleride PC ye müthiş teknolojik oyunlar çıkıcak şimdiden söyliyim :D

BSC Misafiri

8.6.2012 14:39:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price Luminious sanki az biraz daha mı iyiydi?
çok daha iyiydi

sarjaleti

8.6.2012 14:35:51

0
İyide X360'da ve PS3'te çalışsa bile yine kaplama, modelleme kalitesi kısılacak. Kısılmasa bile konsollar ıkınacak. FPS oranı düşük olacak. Sonuç olarak şu anki UE3 ile bile konsol kalitesinin üstü yakalanabilir ancak konsollarda problem çıkmasın diye yapılmıyor bu. Adamlar konsoldan kırıyor parayı zaten. Kassalar iyi olacak diye onlara yazık olur.

BSC Misafiri

8.6.2012 14:12:30

0
e o zaman ben niye fx 5200 üme kıydım :(

vergosa

8.6.2012 13:28:33

-4
bana gore piyasadakı en kalıtelı oyun motoru neden e3 te gordugum watc dogsun grafıklerı bu motordan kat kat daha ıyıydı ama bu motor kalıtelı yanı hem optımızasyonu cok ıyı hemde grafılerı bu ıksı aynı oranda olursa kalıtelı bır motor olmus olur adamlar ıstese kaç gpu nun bıle zar zor çalıştırabılecegı bır grafık verebılırlerdı ama kalıtelı olmzdı

Frozen Grenadier

8.6.2012 13:26:00

+1
Luminious sanki az biraz daha mı iyiydi?

asaltek

8.6.2012 13:04:36

0
"Epik" az biraz üfürmüş.

Geralt the Witcher

8.6.2012 12:49:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: dedektiv99 "Epic'in yaptığı açıklamaya göre Unreal Engine 4, düşük seviyeli bir sistemden son teknoloji bir sisteme kadar aynı içerik ve ayarlarıyla çalışacak" Derken ?
orada sallamışlar biraz hocam. düşük sistemlerdede belki çalışır 640X480 çözünürlük low ayarlar AAsız. aynı şekilde çalışması imkan dahilinde değil.

orumbocekadam

8.6.2012 12:37:51

+1
İki motor da çok güzel ve lokasyon, renk paleti, konsept gibi konularda köklerine sadık kalarak geliştirilmiş. Şu an ikiside mükemmel gözüküyor. tabiki motorların kaderini yazılım ve donanım uyumluluğu belirleyecektir. Bize düşense kıl, yün, tüy aramadan oyunlardan zevk almak olmalı.

dedektiv99

8.6.2012 12:26:26

-1
"Epic'in yaptığı açıklamaya göre Unreal Engine 4, düşük seviyeli bir sistemden son teknoloji bir sisteme kadar aynı içerik ve ayarlarıyla çalışacak" Derken ?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız