Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

id Software: İlk Doom 4 Projesinin Ruhu Yoktu


    Doom 4'ün iptal edilen ilk projesinin ardından id Software oyunun dünyasını yeniden yaratmak için harekete geçmişti. Doom 4'e yeniden şekil veren stüdyonun ilk projeyi iptal etmesinin sebebi firmanın yöneticilerinden Tim Willits tarafından açıklandı.
 
    Tim Willits, Doom 4'ün sanatsal veya teknik yönden kötü olmadığını buna karşın oyunun ruhunun olmadığını hissettiklerini söyledi. Bu nedenle ilk Doom 4 projesi tamamen iptal edilmiş. Oyunun kimlik krizinde olduğunu da belirten Willits, herkesin Doom'un verdiği hissi bildiğini ve bu histen uzaklaşmak istemediklerini belirtiyor.
 
    Belki de Doom 4'ün ilk projesinin piyasaya sürülmesi halinde kötü olarak görülmeyeceğini söyleyen yetkili, buna karşın yeterince iyi bir oyunla karşımıza çıkmamış olacaklarını da vurguluyor. Sanırım id Software bu konuda en doğru kararı verdi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ign Doom Doom 4 id Software John Carmack
Whore of the Orient'ten 2 Yeni Görsel Dragon's Crown'ın Colosseum Modundan Ayrıntılar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Fatalitor

4.8.2013 18:31:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: M@U ID Software'in oyunları standarttır. Ne ruhu? Ne saçmalıyor bu adamlar. Bir hikaye atılır ortaya, bu hikaye etrafında millete kafa göz dalarsın. Sanki Rage ile dünyaları değiştirmiş gibi konuşuyorlar bir de. ID Software'in zamanında neden satıldığı iyice anlaşılıyor artık. Adamlar bir şey üretemez oldular. Eskiden grafik ve oyun teknolojilerini yönlendiren isimdi ID Software. Vardıkları nokta oldukça kötü.
93-94 yıllarında Wolfenstein'ın ardından Doom ve Doom II'yi oynamış olsaydın ruhun ne demek olduğunu anlardın. Tutupta 2000'li yıllarda, ya şu övdükleri Doom nasıl bir şeymiş bir bakayım diyerek bunu anlayamazsın. Zamanında bakmış ve yaşamış olacaktınız. Oyunda ruh olması için ille de derin bir hikaye yazılması gerekmiyor. Oyunu oynarken bulunduğun atmosferden hissettiğin şeydir ruh. Yani adamlar saçmalamıyorlar, sen anlamıyorsun.

iamburak

4.8.2013 15:09:51

0
O zaman oyunun teması falan da değişti? Hiç bilmediğimiz tarzda bir şey yapacaklar yani

efe the hard gamer

3.8.2013 22:46:38

0
helal olsun id gabe newell örnek al biraz tim abiyi açık açık söyle arkadaşım insanları boş yere üzme veya sevindirme

Artizt

3.8.2013 22:34:25

0
Quake 5'i bekliyorum, Quake 4 iyi değildi. Süper bir multiplayer olsa yeter.

oxlayer

3.8.2013 19:14:33

0
biliyorsunuz doom 4 geliştiriliyor yakında pc leri kastıracak.

BSC Misafiri

3.8.2013 18:06:52

0
half life ile doom un adini anarken besmele cek adam gta demis vay arkadas ne adamlar var

BSC Misafiri

3.8.2013 18:06:45

-1
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL En azından adamlar çıkıp böyle böyle yaptık diyorlar , fanlarını rahatlatmak onlara bilgi vermek için ellerinden geleni yapıyorlar . Birde VALVE ye bakın adamlar yapıyoruz üstünde çalışıyoruz bile demiyorlar . Half-Life 3 markası ağızlardan düşmesin diye 1 ayda bir bir şey yayımlıyorlar millet hastalıklı gibi araştırıyor sonra yalanlama geliyor . Allahtan bu taktiği İD kullanmıyor ...
Haklısın. Çünkü id Software kesinlikle açık sözlü bir şirket. Valve ise sessiz sedasız. 2007'de Gabe Newell HL2: EP3'ün yapım aşamasında olduğunu söylemişti. Oysa resmi bir trailer, ekran görüntüsü hatta resmi bir isim bile açıklamadılar. Onlar ancak altı yılda bir konuşur. Doom 4 hakkında da görsel bir şey duyrulmamış olabilir, ama ağızları işlek. Gabe Newell: Size söyleyemem. Tim Willits: İlk Doom 4 projesinin ruhu yoktu. Bir oyun geliştiricisinin en büyük misyonlarından biri hayranlarının isteğini gerçekleştirmektir. Hangisi bu misyonu destekliyor? (Not: Klasikleri bozulacaksa bu iki oyunu da beklemem ve almam. Tabi HL2: EP3 çıkacaksa.

BSC Misafiri

3.8.2013 17:08:15

-2
Batırıp koymuş işte. Bunlar eskiden başarılı oldular diye tekrar olacak sanıyorsunuz ama artık Devir Değişti. Günümüzde GTA5, The Last of Us, Bioshock, Destiny gibi oyunlara çok büyük para emek harcanıyor. Hadi sıkıyorsa geçsin duumunuz, hayflayfınız. Korkudan çıkaramadılar bile :D

M@U

3.8.2013 15:29:24

-3
ID Software'in oyunları standarttır. Ne ruhu? Ne saçmalıyor bu adamlar. Bir hikaye atılır ortaya, bu hikaye etrafında millete kafa göz dalarsın. Sanki Rage ile dünyaları değiştirmiş gibi konuşuyorlar bir de. ID Software'in zamanında neden satıldığı iyice anlaşılıyor artık. Adamlar bir şey üretemez oldular. Eskiden grafik ve oyun teknolojilerini yönlendiren isimdi ID Software. Vardıkları nokta oldukça kötü.

itachi237

3.8.2013 15:26:14

0
daha bugün rüyamda ilk doom oyununu oynuyordum o kadar ruh vardı oyunda gerçi sonra bir kapı açılıyordu içerde

kinzy

3.8.2013 13:55:53

+1
Alien gibi ismini hak etmeyen oyunlar çıkarmıyor en azından. takdir edilesi doğrusu.

Babblebabble

3.8.2013 13:25:06

0
Doom 3 çıktığında 11 yaşındaydım şimdi 20. yaşımı bitirdim

BSC Misafiri

3.8.2013 13:02:49

0
ÖMRÜM BİTTİ..

Hoid

3.8.2013 12:51:55

+3
En azından adamlar çıkıp böyle böyle yaptık diyorlar , fanlarını rahatlatmak onlara bilgi vermek için ellerinden geleni yapıyorlar . Birde VALVE ye bakın adamlar yapıyoruz üstünde çalışıyoruz bile demiyorlar . Half-Life 3 markası ağızlardan düşmesin diye 1 ayda bir bir şey yayımlıyorlar millet hastalıklı gibi araştırıyor sonra yalanlama geliyor . Allahtan bu taktiği İD kullanmıyor ...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Doom
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız