Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"id Önümüzdeki 10 Sene Yeni IP Çıkarmayacak"

    Doom'un memleketi id Software'den enterasan açıklamalar geldi. Stüdyonun canlı efsanelerinden programcı John Carmack, en son çıkan OPM sayısında, stüdyonun önlerindeki 10 yıllık planlarında yeni bir IP çıkarma düşünceleri olmadığını söyledi.
 
     Carmack, şu anda 'Wolfenstein, Doom, Quake ve Rage' gibi oyunlara odaklanan id'nin yeni bir IP yaratmak yerine bunlara odaklandığını belirtti.

    "Yeni bir IP çıkarma konusunda şüpheliyim. Söylemesi biraz korkunç ama, belki önümüzdeki 10 yıl boyunca böyle bir şey olmayacak, çünkü Wolfenstein, Doom ve Quake'e - ve Rage'i de katmayı umarak - destek vermek istiyoruz. Burada 5 ekip istemiyorum. 3 tane zaten yeterince korkunç."

    "Tabi ki eğer Rage tutarsa, Rage 2'yi yapmak isteyeceğiz. Eğer insanlar bir şeyi severler ise, onlara ondan daha fazlasını vermelisiniz."


     Söylenenlere bakılırsa, id'den 10 sene boyunca yeni bir IP görmemiz zor görünüyor. 
 
    IP nedir? : İlk defa çıkan herhangi bir oyunun devamı niteliği taşımayan yeni bir oyun serisinin başlangıcı. IP = Intellectual Property
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak yarış pc ps3 xbox 360 action electronic arts id software fps race john carmack
2-8 Ağustos Japonya Konsol Satışları 3DS İçin Red Faction Oyunu Mu Hazırlanıyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

On.E

13.8.2010 20:12:04

0
Blizzard,id gibi firmalar için fazla seriye gerek yok kendi fuarlarını yapacak kadar efsane firmalar ayrıca zaten ellerindeki serileri başarılı yapsalar yeter oyun dünyası sallanıyor valla Carmack iyi düşünüyor bence Rage beklediğim kalitede çıkarsa zaten bayağı tutacaktır..

dIsAstEr

13.8.2010 17:27:10

0
Blizzard kaç nesildir 3 tane oyun serisiyle hayal edilemeyecek paralar kazandı, bence bir yanlış yok id 'nin böyle bir karar almasında. Bu arada, IP = fikri-mülk.

maxime

13.8.2010 16:28:43

0
bence saçma olmuş böğle yaparak bence yükselemezler.4 tane oyun çıkartalım sonra bunlar tutunca üstüne gidelim herşeyi tadında bırakmayı bilmeli bence.Yeni fikirlere ,yeni heyecanlara ,yeni seneryolara açık olmalılar.id bence bu kararıyla diğer firmalardan geri kalıcaklar .
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rage ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
44 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız