Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zynga'yı Tutabilene Aşk Olsun

 
      Sosyal oyunlarda başı çeken isim olan Zynga, büyüme ve trafik istatistiklerini açıkladı. Oracle OpenWorld konferansında Zynga adına konuşma yapan Cadir Lee, aylık 215 milyon kullanıcıya sahip olduklarını söyledi. Bu rakam internet kullanıcılarının tamamının %10'u ediyor.
 
     Facebook ile birlikte yıldızı parlayan sosyal oyunlar daha önce oyunlarla ilgisi olmayan çoğu kişinin hayatının bir parçası haline geldi. Bu noktada büyük rol oynayan Zynga, bu kadar büyük bir internet trafiği ile başa çıkabilmek için haftada 1000 yeni sunucu satın alıyor. Yani siz FarmVille'de tarlanızı büyütürken Zynga da sunucu tarlalarını genişletiyor.
 
     Sadece FarmVille için gerçekleşen veri akışı günlük bir petabyte'ı (1024 terabyte) buluyor. Yapımcı, tüm bunların gerçekleşmesi ve bu kadar kişinin kontrol altında tutulabilmesi için 1200 kişiyi daha bünyesine katmış. Firmanın amacının ise daha geniş kitlelere daha kaliteli oyunlar sunabilmek olduğu belirtiliyor. Bu nedenle Asya ülkelerine yönelmeye başlamışlar. Örnek olarak Texas Hold'em Poker'in yeni yayınlanan Çince versiyonu gösterilebilir.
 
     Sosyal oyunların nereye doğru ilerlediğini bilmiyorum fakat çığ gibi büyüğü bir gerçek. Zynga'nın büyümesini özenerek izleyen çoğu oyun yapımcısı (Başta EA olmak üzere) çoktan sosyal oyunlara yönelmeye başladı.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Zynga Sosyal Oyun Facebook Texas Holdem Poker Mafia Wars FarmVille
"Wii Remote Plus" Ortaya Çıktı Microsoft PC Devriminin Öncüsü Olmak İstiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jack Rabbit Slims

24.9.2010 20:52:18

0
Resim de süpermiş yalnız. :D

Hasikomen

24.9.2010 19:32:09

0
Helal olsun adamlara Facebook onlara yaradı. Baksana şirket olmuş adamlar.

Hasikomen

24.9.2010 19:28:52

0
Helal olsun adamlara Facebook onlara yaradı. Baksana şirket olmuş adamlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız