Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yu Suzuki: "Shenmue 3'ü PS4'te 60 FPS Oynatmak Çok Zor Olabilir"


    Oyuncuların senelerden beri beklediği Shenmue 3, geçtiğimiz yaz Kickstarter ile beraber kendini göstermişti. Oyun üzerinde çalışmalarına devam eden Yu Suzuki, Shenmue 3'ün PS4 sürümündeki teknik ayrıntılarıyla ilgili bir açıklama yaptı.
 
    Shenmue 3'ü PS4'te 30 FPS akıcılıkta oynatmayı düşündüğünü belirten Suzuki, "Şimdilik 30 FPS'yi düşünüyorum. 60 FPS PS4 için çok zor olabilir fakat henüz tam emin değilim." sözlerini söyledi. Renklendirme ve gölgelendirmelerin Shenmue dünyasına uyum sağlamasından dolayı oyunda özel olarak Unreal Engine 4'ü kullanan Yu Suzuki ve ekibi, oyun motoru üzerinde araştırmalarına devam ettiğini de ekledi.
 
    Oyunun görselliği ve Unreal Engine 4 etkileşimiyle ilgili Yu Suzuki, "Shenmue 3 için aklımda olan görselliği en yakın olarak Unreal Engine 4 sunabiliyor. Oyun için düşündüğüm havayı ve atmosferi Unreal Engine 4'le beraber farklı şartlar altında oyuna aktarabiliyorum." eklemelerini yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Shenmue 3 Ys Net Yu Suzuki
Square Enix Daha Fazla Final Fantasy Remake'i Yapmak İstiyor PlayStation 4 İndirimi Avrupa'ya da Geliyor! (Güncellendi)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

David Attenborough

22.10.2015 17:07:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Tamam anlaşıldı bahsettiğim hiçbir oyunu oynamamışsın.Ben ise her iki platformda bizzat aradaki farkı görüyorum.Senin gibi youtubeladan, 2 saniyelik videolara bakmıyorum. Bizzat canlı test ediyorum.Aradaki farkın 2- 3 tane kıytırık efektten başka olmadığını görüyorum. Ayrıca ben ps fanıyım tamam da, sende pc fanboyunun kralısın. Kısacası senin gibi at gözlükleri ile bakan biri ile uğraşacak vaktim yok.
Peki amcacığım

GT_55

22.10.2015 17:04:44

0
Tamam anlaşıldı bahsettiğim hiçbir oyunu oynamamışsın.Ben ise her iki platformda bizzat aradaki farkı görüyorum.Senin gibi youtubeladan, 2 saniyelik videolara bakmıyorum. Bizzat canlı test ediyorum.Aradaki farkın 2- 3 tane kıytırık efektten başka olmadığını görüyorum. Ayrıca ben ps fanıyım tamam da, sende pc fanboyunun kralısın. Kısacası senin gibi at gözlükleri ile bakan biri ile uğraşacak vaktim yok.

David Attenborough

22.10.2015 16:48:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Nerde gördün saydığım oyunları, youtube'dan mı? Eğer ps4'ün varsa söyle psn'i bakalım neleri adam akıllı oynamışsın. Açık dünya yok diyorsun ya, infamous ne oluyor, içine kapanık dünya mı? Bende her iki sistemde olduğu için, birebir karşılaştırma yapabiliyorum.Her ne kadar high end kadar güçlü olmasalarda yeterli grafik veriyorlar.Öyle arada uçurum farklar yok.Zaten kaç kişide var ki, high end pc, yani 4k yüksek ayarlarda oynatabilen bir sistem. Şu an pc de oynayan bir çok oyuncunun pc sistemi, ps4'e denk güçte veya bir tık üstündedir.Yani ortada fiyasko olacak bir durum yok.Oyunların %95'i 1080p çözünürlükte çıkıyor ps4'e. Grafiklerinde dediğim gibi high end pc'den aşağı kalır yanı yok.Ben burda kendi gördüklerime inanayım sana mı? İnsanlarıda yanlış yönlendirip durmayın, arada büyük farklar yok multiplatform oyunlarda, zaten yine en iyi grafikler ps4 exclusive'lerinde.
Nasıl bir fantezi dünyasında yaşadığını merak ediyorum, tamam anladık fanboysun da kendini bu kadar kaptırma. Bal gibi de Ps4 güçsüz, artık bunun tartışması bile yapılamaz. Çıkan düzgün grafiklere sahip olan çoğu oyun 900p 30 fps hatta bazıları genelde 20 civarında seyrediyor. Geçen nesil çıkan Battlefield'ı, Tomb Raider'ı, Gta V'i 30 fps'de oynuyorsunuz. Bunun ötesi mi var? Kaldı ki bu konsollar daha 2020'ye kadar da idare edecek. Şimdiden düştükleri durum ortada. Öyle Infamous gibi ortada Npc olmayan oyunları yanımdaki onboard ekran kartına sahip Ultrabook bile en kötü mediumda falan açar. Asıl performansı Unity gibi devasa haritaya ve sayısız npc'yi aynı anda oyun içerisinde gösteren oyunlar belirler. Bir de multiplatform oyunlarda büyük fark yok arada demiyorlar mı Siz de haklısınız, geçen neslin sonlarına doğru olan farkı bekliyorsunuz sanırım. Az kaldı ona da biraz daha sabredin. Ayrıca Ps4'te oyun oynamak çok mu lüks bir şey anlamıyorum. Görmek isteyen gider Ps cafe'de falan da görür. Driveclub dışında pek öyle işte bu dedirten oyun da yok. Muhtemelen buna ek olarak Gow 4'te gelir, bu nesli öyle kapatırsınız.

The_Rahip

22.10.2015 16:22:48

0
Grafik yada çözünürlük hiç umurumda değil. Xbox için cikan ikinci oyunun grafikleri gibi olsa bile alır keyifle oynarım. Kaç yıldır beklediğimi unutmuşum isim olmaz fps ile çözünürlük ile.:)

GT_55

22.10.2015 16:13:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Ne dediğin gayette ortada, Xbox'u yermeye çalışmışsın ama onun konuda adı bile geçmiyor. Bu yaptığın Ps4 fiyaskosunu başka bir şeyle örtmeye çalışmaktır. Bu oyun grafiksel açıdan bir şey vaat etmiyor, öyle Unity, MadMax gibi grafikleri yok. O nedenle konsol adına bir başarısızlık örneğidir. Dediğin oyunların hepsini de gördüm, öyle dediğim gibi hiçbirinde Unity gibi geniş ve ayrıntılı bir açık dünya falan yok. Bildiğin çizgisel oyunlar. Oynamak isteyen de gider iki kuruş konsolun parasını verip oynar. Forumun çoğunda 1000+ üstü grafik kartı varken böyle ucuz bir şeye lüks gözüyle bile bakmazlar. Ayrıca iyiki zayıf haldeler demek nedir, sen bile konsolun ne derece kötü olduğunu biliyorsun.
Nerde gördün saydığım oyunları, youtube'dan mı? Eğer ps4'ün varsa söyle psn'i bakalım neleri adam akıllı oynamışsın. Açık dünya yok diyorsun ya, infamous ne oluyor, içine kapanık dünya mı? Bende her iki sistemde olduğu için, birebir karşılaştırma yapabiliyorum.Her ne kadar high end kadar güçlü olmasalarda yeterli grafik veriyorlar.Öyle arada uçurum farklar yok.Zaten kaç kişide var ki, high end pc, yani 4k yüksek ayarlarda oynatabilen bir sistem. Şu an pc de oynayan bir çok oyuncunun pc sistemi, ps4'e denk güçte veya bir tık üstündedir.Yani ortada fiyasko olacak bir durum yok.Oyunların %95'i 1080p çözünürlükte çıkıyor ps4'e. Grafiklerinde dediğim gibi high end pc'den aşağı kalır yanı yok.Ben burda kendi gördüklerime inanayım sana mı? İnsanlarıda yanlış yönlendirip durmayın, arada büyük farklar yok multiplatform oyunlarda, zaten yine en iyi grafikler ps4 exclusive'lerinde.

Nightmare_00

22.10.2015 15:09:46

0
Shenmue dünyası oldukça geniş olduğundan, yeni nesil konsollarda yeterli olmadığından 30 fps olması doğaldır , bunun faturasını firmaya kesmek komikliktir.Bu oyun PC'de muhtemelen 60 fps olarak gelecektir.

David Attenborough

22.10.2015 14:51:41

-2
Ne dediğin gayette ortada, Xbox'u yermeye çalışmışsın ama onun konuda adı bile geçmiyor. Bu yaptığın Ps4 fiyaskosunu başka bir şeyle örtmeye çalışmaktır. Bu oyun grafiksel açıdan bir şey vaat etmiyor, öyle Unity, MadMax gibi grafikleri yok. O nedenle konsol adına bir başarısızlık örneğidir. Dediğin oyunların hepsini de gördüm, öyle dediğim gibi hiçbirinde Unity gibi geniş ve ayrıntılı bir açık dünya falan yok. Bildiğin çizgisel oyunlar. Oynamak isteyen de gider iki kuruş konsolun parasını verip oynar. Forumun çoğunda 1000+ üstü grafik kartı varken böyle ucuz bir şeye lüks gözüyle bile bakmazlar. Ayrıca iyiki zayıf haldeler demek nedir, sen bile konsolun ne derece kötü olduğunu biliyorsun.

GT_55

22.10.2015 14:32:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Sıktı artık, iki konsolda ciddi anlamda güçsüz. Arada fark edilmeyecek çözünürlük farkları var sadece. Biri 720p iken diğeri 2k falan değil yani. Ayrıca böyle bir oyunu 30 fpsde oynamak da utanç kaynağı. Gerçi ne beklemek gerekiyor ki geçen nesil çıkmış olan oyunlar bile aynı performansı veriyor. Grafikler biraz daha ayrıntılı ve çevre geniş olsa direk 20'leri görüyorsunuz. Konsolda ancak bir iki exc. falan oynanır - ki bu nesil Ps tarafında remastered oyunlar dışında pek fazla oynanmaya değer bir şey yok- geri kalan her şey için Pc tercih edilir.
Ben her ikisini de tercih ediyorum, ne var yani. İlla birine saplanıp kalmak zorunda değiliz.Ayrıca, 30 fps oynamak nasıl utanç kaynağı oluyor.Bu nasıl bir saçma yorumdur arkadaş. Ayrıca zayıf denilen konsolda çok daha iyi grafikler görüyorum, pc'de görmediğim grafikler. İyi ki zayıf haldeler, zayıf halde, bir infamous, killzone, driveclub ve order gibi grafikler görüyorsak, güçlü hallerinde ne olurdu tahmin bile edemiyorum. Ayrıca bir şey daha o mesajda ben ironi yapmıştım. OK?

Fingolfin.

22.10.2015 11:26:35

0
bu oyunda bile fps'ye takan var yav.

- The Stig -

22.10.2015 09:52:09

0
biride oyun ile alakalı konuşsa ne güzel olur. Herkes takmış bir fps ve çözünürlüğe, gidiyor. Oyunda şunlar bunlar olsa, şöyle böyle olsa diyen yok. Neymiş 60fps niye olmazmış da 30 fps olacakmış. Şurda yorum yazanlardan 2 kişi bu oyunu ancak alırda oynar, bundan adım gibi eminim.

resh_aykut

22.10.2015 09:21:10

0
60 fps yapan yapan yapımcılar var bu yapımcı ve oyun stüdyolarında kendilerini ilerlettikleri teknolojiyle de alakalı. Shenmue 3 seneler sonra yapılmaya karar verilen bir oyun ,yapımcı diğer firmalar kadar ileri teknolojiye sahip olmayabilir. Animasyonlardan bile belli olacaktır bu zaten shenmue hayranları buna takılmayacak. 30 fps yapacak diye zevkten 4 köşe olmanın anlamı yok

David Attenborough

22.10.2015 07:32:31

-2
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Xboxone'da dx12+esram+iman gücü ile 4k 60 fps verir.
Sıktı artık, iki konsolda ciddi anlamda güçsüz. Arada fark edilmeyecek çözünürlük farkları var sadece. Biri 720p iken diğeri 2k falan değil yani. Ayrıca böyle bir oyunu 30 fpsde oynamak da utanç kaynağı. Gerçi ne beklemek gerekiyor ki geçen nesil çıkmış olan oyunlar bile aynı performansı veriyor. Grafikler biraz daha ayrıntılı ve çevre geniş olsa direk 20'leri görüyorsunuz. Konsolda ancak bir iki exc. falan oynanır - ki bu nesil Ps tarafında remastered oyunlar dışında pek fazla oynanmaya değer bir şey yok- geri kalan her şey için Pc tercih edilir.

GT_55

22.10.2015 00:36:36

-2
Xboxone'da dx12+esram+iman gücü ile 4k 60 fps verir.

RushEpicsTR

21.10.2015 22:45:46

+1
60 fps'yi geç 30'un altına düşmeyelim o bize yeter. Şu efsanenin devamı çıksın yeter ki

alsndnz

21.10.2015 22:45:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: Karpuzcu. Şu oyun için fps, grafik muhabbeti yapanlar zamanında bu efsaneyi oynamayanlardır.
çıktığı zamanda bu oyun grafiksel olarak üstün değil miydi ? öyleydi şimdi niye olmasın o zaman ?

Karpuzcu.

21.10.2015 19:13:38

+1
Şu oyun için fps, grafik muhabbeti yapanlar zamanında bu efsaneyi oynamayanlardır.

ahm123

21.10.2015 18:54:59

+1
MGS5 playstation 4 te çatır çatır 60 fps çalışıyorken Shenmue 3'ün 30 fps de çalışması düşündürücü açıkçası.

AnakinHendrix

21.10.2015 17:12:52

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu UE4 ve 60fps PS4 gibi canavari bile bozar .Onu gectim oyun icin kesilen cikis tarihi zati 2017 sonbahari.O ara PS5 gelmezse oyun PS4 e cikar.
En azından playstationa çıkıyor

edd121

21.10.2015 16:12:14

0
yanlız kan çıkar burda ha :) aman aman görsel de yok 60 fps için o kadar da zor olmamalı benim kanaatimce.

Final Getsuga Tenshou

21.10.2015 15:54:38

+1
Yeni konsolların güzel grafikleri 1080p 60 fps verecek donanımları yok. Bu yüzden yeni çıkan ve grafikleri güzel olan tüm oyunlar da bu tarz haberleri göreceğiz.

Patren

21.10.2015 15:38:35

0
30 fps olcak diyor yani

BSC Misafiri

21.10.2015 15:32:58

+1
30 fps böyle bir oyun için problem değil zaten 60 fps bekleyen varmıydı, yeter ki görsel olarak oyunda hakkını versinler.

Chirrut Imwe

21.10.2015 15:27:52

-3
UE4 ve 60fps PS4 gibi canavari bile bozar .Onu gectim oyun icin kesilen cikis tarihi zati 2017 sonbahari.O ara PS5 gelmezse oyun PS4 e cikar.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Shenmue 3
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız