Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Nesil İşte Böyle Olacak!


     Oyunlardaki grafik kalitesi her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Bu nesilin ilk oyunları ile şimdikiler arasındaki farka baktığımızda bile arada ne kadar büyük bir uçurum olduğunu görebiliyoruz. bu nesile damga vuran oyun grafik motorlarının başında ise şüphesiz Unreal Engine 3 geliyor. Piyasaya çıkan birçok oyunda karşımıza çıkan Unreal Engine 3, her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor. Motorun yeni teknik demosu da işte o anlardan birisi oldu.
 
     Epic Games her ne kadar 2020'ye kadar süreceğini tahmin ettiği yeni nesilde Unreal Engine 4 grafik motorunu kullanacağını açıklasa da henüz unreal Engine 3 ile işi bitmiş değil. Daha önce grafik motoru için yeni bir teknik demo yayınlanacağının sözünü veren Epic Games, bu sözünü hala devam etmekte olan GDC fuarında tuttu. Unreal Engine 3'ün yeni teknik demosu GDC fuarında, kapalı kapılar ardında gösterildi. İlerleyen günlerde yayınlanmasını beklediğimiz bu teknik demodan bazı ekran görüntüleri ise şimdiden yayınlanmış.
 
 
     Unreal engine 3 için yeni teknik demo yayınlayan Epic Games ise motorun gücü ile adeta yeni nesilin nasıl bir görünüme sahip olacağını gözler önüne sermiş. Tabi beklentilerimiz Unreal Engine 4'ü düşününce daha yüksek olsa da şimdiden böylesi görüntüler ile karşılaşmak insanı şaşırtıyor.
 
      Teknik demoda bahsedilen başlıklara baktığımızda ise surat ifadelerinin ne kadar gerçekçi olduğunu görüyoruz. Üstelik dışardan gelen etkilere göre karakter suratındaki değişimde teknik demoda gözler önüne serilmiş.
 

 
     Teknik demoda sunulan alan derinliği yani Depth of Field, dinamik ışıklandırmalar ve obje ışıklandırmalarına da baktığımızda şaşılacak bir görüntünün oluştuğunu görüyoruz. ışıklandırmalarda sabit ışıklardan ziyade bilboard gibi dinamik ışıklandırmaların yansıması daha da dikkat çekici olmuş.
 
      Açıkçası şidmiki nesilde bu tür grafikler hayal olsa da sonraki nesil için ipucu niteliğindeki bu görüntüler şimdiden heyecanlanmamıza yol açıyor. 
 

 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Unreal Engine 3 Teknik demo Epic Games next gen Yeni Nesil
THQ, Saints Row: The Third'ü Duyurdu Yu Suzuki: Sega, Bana Shenmue III Yaptıracak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.3.2011 18:47:50

0
OHA ENGİNE OLMALI BUNUN İSMİ :)

BSC Misafiri

3.3.2011 17:31:08

0
quote:

Pyloge
Geow3 ü bekle...

blizzard3

3.3.2011 17:18:26

0
kardes yeni nesil goruntuyle alakası yok after effecte yapılmıs bi resim hatta derside var bunun gercek resimin uzerine ısıklandırma efectkleri konulmus sadece

encuni

3.3.2011 16:48:12

0
quote:

kingofthehell
Belki ışınlanma cıhazı ortaya cıkar Başka bır boyuta kapı acılır Kim bilebilir ?

Next Gen

3.3.2011 15:48:36

0
Bu konsollar olduğu sürece devrim niteliğinde grafikler hayal artık

qabRiéL

3.3.2011 15:30:15

0
Unreal'dan bu kadarını beklemiyordum açıkçası, şaşırdım.

billiejean

3.3.2011 13:01:30

0
yeni neslin ilk oyunları ile şimiki oyunların arasındaki grafik farkı oyun motoruna yapılan eklemelerle mi alakalı yoksa oyun programcılarının oyun motorunu daha iyi kavramalarından dolayı mı oluyor?

Farwynd

3.3.2011 12:45:25

0
Bence hiç bir motor karşılaştırılmamalı. Unreal Engine her türlü oyunla entegre olabilir ama CryEngine ve Frostbite sadece sınırlı oyunlara hitap ediyor. CryEngine ile uğraşan bir insan o motorun gerçek gücünü Crysis'in çok az kullandığını görür, gerçekten. Ama Unreal 3 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Eğer motor bu kadar güçlüyse Epic Games'ten bir şeyler bekliyoruz...

The_Rahip

3.3.2011 12:44:53

0
Beklemediyiz.

kingofthehell

3.3.2011 12:20:45

0
zamanının en iyisi ue3 zaten.yanlız tek sorun var ps3 ün gücünü tam olarak kullanamıyorlar.sınırları birazdaha zorlasalar kim bilir daha neler olur
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız