Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Xbox'ın Düştüğü Halleri İzlemek Acı Veriyor"


    Eski Microsoft mühendislerinden ve aynı zamanda 1999 senesinde tasarladığı Xbox projesiyle birlikte Xbox konsollarının babası olarak geçen Nat Brown, kişisel blogunda Microsoft'a taş yağdırdı. Brown, Xbox markasının düştüğü durumdan memnun olmadığını açıkladı.
 
    Brown'un yazdığı blog yazısı şu şekilde, "Ben Microsoft çatısı altında Xbox projesini tasarlayan kişiyim. İlk dönemde elde ettiğimiz başarı bizim için çok önemliydi. Fakat Microsoft'un son 5 yılda Xbox markasıyla yaptıklarını izlemek gerçekten acı verici. Microsoft, son senelerde hem Xbox adıyla, hem de Kinect adıyla birlikte yenilik yapmaya çalışırken başarısız oluyor." 
 
    "Ana rakipleriniz tökezlerken(Evet Sony ve Nintendo, üzgünüm siz de farklı durumda değilsiniz) sizin ilerleme kaydedemiyor oluşunuz başarısız bir strateji kullandığınıza işarettir. Aslında bizim planımız her zaman daha fazla ve daha iyisini sunmaktı fakat Microsoft, izlediği yollarla birlikte ölmeye yüz tutmuş medya kuruluşlarıyla birlikte anlaşmalar sağlayarak Xbox'ı farklı bir yöne çekti."
 
    "Xbox'ın bir diğer problemi, halen küçük yapımcılara güzel bir sistemin sunulamayışı. Neden ben oyun geliştirme araçlarına 100 dolar verip, oyunumu kendi Windows laptopumda geliştirip, kendi Xbox'ımda test edemiyorum? Sonrasında neden kendi oyunumu Microsoft'a %30'luk pay verme şartında Xbox konsolları üzerinden pazarlayamıyorum?(iOS ve Android gibi) Microsoft, sen bağımsız yapımcıları kendine çekemeyecek kadar ve oyun geliştirmeye meraklı gençleri başkalarının telefonlarına yönlendirecek kadar aptalca bir strateji izliyorsun." 
 
    Yazdığı bu cümlelerin ardından Nat Brown, sonuç kısmıyla birlikte blog yazısını sonlandırdı. Brown, Microsoft'un asıl oyuncu kesimini boşlamasından dolayı epey kızgın görünüyor. Bakalım Microsoft cephesi Nat Brown'ın bu yazısına bir cevap verecek mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade
Aliens: Colonial Marines için Yama Yayınlandı Borderlands: Legends'a Büyük Bir Güncelleme
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

omeriyibas

15.2.2013 11:54:32

0
başlığı değiştirelim şöyle olsun: işten atılan adamın depresif halleri...

BSC Misafiri

15.2.2013 11:46:05

0
bu xbox'i alet kutusu gibi sunan, 3K hatasini verdiren arkadaş mi:) laa iyi ki kovmuşlar seni:)

Sir Maximus is BACK

13.2.2013 22:27:11

0
Yeni nesilde gerçek oyuncuları hatırlayacağını umuyoruz Microsoft'un.

artenis

13.2.2013 21:30:09

+1
Okunası bir yazıymış, tespitler ve analizler kayda değer ;)

2K

13.2.2013 20:08:59

0
Bağımsız yapımcılar konusunda katılıyorum sadece Xbox 360 çıkmadan önce Xbox bağımsız yapımcılar için cennet olacak dendi ama Microsoft bir sürü yanlış hamle yaptı başta indirmeyenlerin bile oyuna yorum yapabilmesine izin verdi bağımsız oyunları üst sıralar çıkarmadı kaybolup gitti bağımsız oyunlar sonra da komple bitirdi. Ama diğer konularda çok başarılı bir politika izledi Microsoft sırf oyun konsolunda çıkartıp medya merkezi haline getirdi zaten kısıtlı Ex. oyununa rağmen PS3'ü satışlarda geçmesi ve aynı olması (en son durum ne bilmiyorum) buna iyi bir örnek.

aterikasedi

13.2.2013 19:09:05

0
Adam Microsoft'un izlediği strateji konusunda haklı.

BSC Misafiri

13.2.2013 19:04:27

0
Microsoft Yeni Nesili bir köşeye bıraktı yazılım program üzerine çalışıyor (Windows 8) buda demek oluyorki sony ilk hamleyi onlardan bekliyordu buda 20 Şubatta ps4 duyurusunu çok düşürüyor

marjinal1st

13.2.2013 18:57:05

0
Medya kuruluşları ile anlaşma kısmına katılmıyorum zira MS, artık Xbox'ı bir oyun konsolu değil, eğlence merkezi haline getirdi ki bu çok güzel bir şey. Ama bağımsız yapımcılar konusunda sonuna kadar haklı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız