Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Partner Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar

 
 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Xbox Partner adlı canlı yayın etkinliği içerisinde çeşitli oyun fragmanları, yeni oyun duyuları, oyun içi oynanış görüntülerini içeren videolar ve daha fazlası yer aldı. Burada her oyun her ne kadar heyecan verici olmasa da büyük heyecan uyandıran oynanış içerikleri bizlere aktarıldı. Burada ilk defa karşılaştığımız oyun içi içerikler yer aldı ve aynı zamanda yeni oyun duyularıyla beraber de elbette izleyicilerin nabzı yükseldi.
Burada ilgi çekici detayların haricinde çeşitli güncellemeler de almış bulunuyoruz. Bu haber kapsamında bu etkinlik içerisinde gösterilen tüm oyunlara bir göz atıyor ve aynı zamanda yayınlanan fragmanları da burada görebilirsiniz.

Metal Gear Solid 3 Remake
 
 

Konami tarafından geliştirilen Metal Gear Solid 3, Remake sürüm ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Geldiğimiz noktada oyunun ilk oynanış görüntüleri etkinlik kapsamında bizlere sunuldu ve ilgi çeken detaylarla beraber karşımıza çıktı. Oyunda gerçekten de üst düzey bir yeniden yapım sürüm bizleri bekliyor olacak ve bu oynanış görüntüleri içerisinde de görebileceğiniz gibi ana karakterimizle beraber gizli gizli ilerleyebiliyor, burada elimizdeki silahı ateşleyebiliyor, düşmanlara arkasından gizlice yaklaşabiliyor ve düşmanları burada ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyun içi motor görüntülerini direkt olarak bizlere aktaran video içerisinde yaklaşık olarak 2 dakikalık bir sahne yer alıyor ve burada ana karakterimizin  ilk etapta suyun içerisinde yavaş yavaş ilerlediğimizi görüyor ve akabinde ise doğrudan karaya doğru çıkışımızı deneyimleyebiliyoruz. Burada ana karakterimizin su içerinde yaptığı hamlelerle beraber suyun dalgalanmasını görebiliyor ve daha sonrasında ise üstündeki ıslaklığı da burada aynı şekilde görebiliyoruz. Videonun ilerleyen kısımlarında ise sudan çıktıktan sonra ana karakterimizin çalılar arasına girdiğini ve aynı şekilde düşmanı uzaktan izlediğini görebiliyor ve burada gizlilik unsurlarının da olacağını söyleyebiliyoruz.

İyileştirilmiş grafikler, müzikler ve sesler
 
 

Yeniden yapım sürümü ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde aynı şekilde sesler ve müzikler de iyileştirilmiş ve geliştirilmiş bir şekilde bulunuyor ve bu durum gerçekten de oyun içerisinde büyük oranda önem arz ediyor. Çünkü bir oyun özelinde ses ve müzikler ayrıca efektler oyuncuları oyuna bağlayan ve oyuna çeken özellikler arasında bulunuyor ve eğer bu müzikler ve sesler oldukça ilgi çekici ise elbette oyuna daha çabuk bir şekilde bağlanabiliyoruz. Bunun yanı sıra yine silah sesleri ve çevre sesleri gerçekten de ilgi çekici detaylarla beraber bizlere sunulmaya bekliyor ve askeri casusluk temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyunun yeniden yapım sürümünü hemen hemen birçok oyuncu ve hayran bekliyor diyebiliriz.

Nitekim oyun içerisinde görebileceğiniz gibi üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve oyunda bu şekilde ilerleyebiliyor ve karakterimizin tamamını görebiliyoruz. Askeri tema ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı şekilde yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar farklı silah cephanesinden istediğinizi seçebiliyor ve bunları dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Burada düşmanlara arkasından yaklaşmak ve onları tek hamlede indirmek için elimize bıçağımızı alabiliyor ve arkalarından yaklaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra doğrudan aksiyona girmek istersek de silahımızı ateşleyebiliyor ve doğrudan düşmanların üzerine sıçrayabiliyoruz. bunun seçimi tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda ağaçların, otların siperlerin ve daha fazla kısımların arkasına saklanabiliyor ve kendimizi kamufle edebiliyoruz. Ancak oyun içerisinde daha çok gizlilik odaklı bir yapıyla beraber karşılaşacağımızı söyleyebiliyoruz.

Farklı kamera geçişleri yer alıyor
 
 

Diğer taraftan oyunda silahımız elimize alırken ve nişangahımızı düşmana doğru tutarken birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber karşılaşabiliyor ve fragmanda da görebileceğiniz gibi otların arasından düşmana karşı silahımızı kaldırdığımız zaman birinci şahıs kamera bakış açısına geçebiliyor ve silahımızı doğrudan bu şekilde ateşleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz kamera geçişleri bulunuyor ve bu da gerçekten de oyuna çeşitlilik kadar unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir geçişin ve farklı kamera açılarının da olduğunu söyleyebiliyor ve bu da oyunculara rahatlık sağlamak açısından gerçekten de güzel bir dokunuş olmuş.

Tüm bu özelliklerin dışında elbette yeni fragmandan devam edecek olursak burada karakterimizin tırmandığını görebiliyor ve çeşitli platform zorluklarıyla beraber de karşılaştığını deneyimleyebiliyoruz. Askeri odaklı bir yapı ile beraber karşımıza gelmeye hazırlanan yeniden yapım sürümü içerisinde benzersiz grafikler, gizlilik unsurları, aksiyon odaklı oynanış ve oyuncular açısından sürükleyici bir deneyim bizleri bekliyor. Elbette hem hayranlara hem de diğer oyunculara hitap edecek yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun günümüz teknoloji desteklerinden de yararlanıyor. Zaten görebileceğiniz üzere oyunun orijinali oldukça eskimiş ürün şeklinde beraber karşınıza çıkarken yeni sürüm gerçekten üst düzey ve farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Oyun içerisinde ilerlediğimiz kısımlarda farklı farklı bölgelerin olduğunu görebiliyor ve daha çok dağlık ve ormanlık alanlarda kendimizi bulabiliyoruz. Nitekim yıkık dökük alanlara girebildiğimiz, harabe binaların içerisine dalabildiğimiz, düşmanları alt etmeye çalıştığınız yapım içerisinde gizlilik odaklı yapı ile beraber ilerlemeye başlıyor ve Snake adlı karakterin hikayesini burada sona erdirmeye başlayabiliyoruz. Oyunda insanlığın geleceğinin tehlikeye girdiği ve düşman çeşitliliğinin oldukça fazla olduğu bir dünya içerisinde yer alıyor ve aynı zamanda burada hayatta kalmaya başlıyoruz. Oyunda karakterimizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmaya çalışırken elbette askeri dehamızı burada gösterebiliyor ve sağa sola tırmanarak düşmanların üstesinden gelmeye başlayabiliyoruz.

İz sürme, tedavi olma ve daha fazla mekanik bulunuyor
 
 

Çeşitli iyileştirmelerin ve geliştirmelerin bulunduğu yapım içerisinde aynı şekilde oyun deneyimini arttıran çeşitli dinamik unsurlar arasında ise iz sürme, sorgulama, tırmanma, avcılık, tedavi olma ve daha fazlası yer alıyor. Bu tarz özelliklerin de oyun içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu mekanikler gerçekten de oyuncuların dikkatini çeken özellikler arasında bulunuyor ve iz sürme yeteneği ile beraber de elbette oyunda düşmanların izini sürebiliyor ve hangi yerden hangi yöne doğru gittiğini de bu kapsamda bulabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz mekaniklerin de olduğunu söylemeden geçmemek gerekiyor ve bu dokunuşlar gerçekten de oyun içerisinde büyük yer kaplıyor diyebiliriz.

Oyun içerisinde sadece insan kaynaklı Düşmanların bulunduğunu söyleyemiyor ve aynı zamanda yırtıcı hayvanlara karşılık burada büyük mücadelelere atıldığımızı aktarabiliyoruz susturucu silahlardan bıçaklara  makine tüfeklerden diğer silahlara kadar farklı şekillerde kullanabildiğimiz yapım içerisinde aynı zamanda bu suda bekleyen ve bizlere açıkta yakalamak isteyen çeşitli Düşmanlar bulunuyor Ve yırtıcılarla dolu bir orman içerisinde yer aldığımız oyunda Elbette sadece insanlara karşı değil aynı zamanda timsahların olduğunu da zaten fragmandan ilk safhasında görebiliyoruz Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz düşman çeşitliliğin de olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için geliştiriliyor ve şu anda henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor. Geçtiğimiz süreçte duyurulan ve şu ana kadar herhangi bir detay elde edemediğimiz ancak etkinlik kapsamında yeni bir oynanış videosuna kavuştuğumuz yapım bakalım hangi tarihte bizlere sunulacak. Hep birlikte göreceğiz.

Şu anda oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz hiç Steam sayfası üzerinden oyunu beklemek istiyorsanız istek listenize alabilir ve bu şekilde oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Oyunun şu anda ayrıca Türkiye fiyatı da belli değil ancak ilerleyen süreçte dolar kuruna geçeceğimizden dolayı da oyunu dolar üzerinden satın almaya başlayacak ve bu şekilde oyunu elde etmeye çalışacağız.

Manor Lords
 
 

Yayıncılığını Hooded Horse ve geliştiriciliğini Slavic Magic ekibinin üstlendiği Orta Çağ temalı strateji oyunu içerisinde gerçekten de güzel bir yapı bizleri bekliyor. 26 Nisan 2024 tarihinde Steam ve Microsoft üzerinden PC için erken erişim sürümü olarak yayınlanacak olan bu yapım için şu anda etkinlik kapsamında yeni bir fragman yayınlanmış durumda. Fragman içerisinde de görebileceğiniz gibi oyunun çevre detayları, Orta Çağ  teması ve daha fazlası bizlere sunulmuş durumda.

Oyunun PC sürüm tarihi şu anda belliyken konsol tarafında ise işlerin tam tersi olduğunu söyleyebiliriz. Oyun aynı şekilde PC Game Pass üzerinden de erişilebilir olacağını söyleyebilirken konsollar tarafında hangi konsola çıkış yapacağını ne yazık ki söyleyemiyoruz. Çünkü geliştirici ekip hangi konsollara çıkış yapacağını şu an için açıklamamış durumda ve aynı zamanda Xbox Game Pass'e de daha sonraki bir tarihte gelebileceğini net olarak söyleyebiliyoruz.

Tarihsel gerçeklikle beraber taktik deneyimi
 
 

Şehir kurma mekanikleriyle ve strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde devasa taktik savaşlarına geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda karmaşık ekonomik ve sosyal simülasyon unsurları ile beraber de  burada karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde Orta Çağ temasıyla beraber karşılaşıyor ve bu çağ ile beraber oyundaki yerimizi alıyoruz. Oyun içerisinde mümkün olan her yerde tarihsel bir gerçekliğin olduğunu görebiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bu tarihsel gerçeklikten ilham olan yapının içerisinde hem oynanış mekanikleri hem de görseller gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kapsamlı şehir kurma mekaniklerinin yer aldığı yapımda elbette bir yandan iklimler değişebiliyor, günler geçebiliyor, mevsimlerin burada geçtiğini görebiliyor ve aynı zamanda şehirlerin yükselip düştüğünü de burada deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde geniş içerikler ve ilgi çekici detaylar bulunuyor. Bu kapsamda biz de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz.

Serbest kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde şehir kurma mekanikleri gerçekten de ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda istediğimiz şekilde ormanların içerisine girebiliyor, ormanlarda yer alan ağaçları kesebiliyor ve burada bir yerleşim bölgesi inşa edebiliyor ve bölgeye yerel halkımızı yerleştirebiliyoruz. İnsanlar yetiştirebileceğimiz ve diğer düşmanlara karşı ve ordulara karşı savaş verebileceğiniz yapım içerisinde kendimize ait bir ordu kurabiliyor ve aynı zamanda şehir kurması simülasyon unsurları ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette burada sadece inşa etmekte kalmıyor aynı zamanda bu kısımda yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor. Çünkü burada bulunan halkı memnun etmek tamamen temel önceliğimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Etkinlik fragmanı dikkat çekiyor
 
 

Etkinlik kapsamda yayınlanan fragmana bakacak olursak burada arka planda bir konuşmacı yer alıyor ve bu konuşmacı oyun içerisinde yer alan hikaye konusunda bizlere çeşidi detaylar sunuyor. Yaklaşık 2 dakikalık bir süre ile beraber karşımıza çıkan bu video gerçekten de bizlere ilgi çekici detayları aktarmayı başarıyor. Oyunda orta çağ teması ile beraber yer alıyor ve burada geniş ormanların ve bölgelerin olduğunu görebiliyor ve istediğimiz şekilde yerleşim bölgemizi gözümüze kestirdiğimiz yere kurabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca diğer düşmanlara karşı burada savaşmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda taktik savaşlar içerisine de geçiş yapabiliyoruz. Bu kısımda yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor ve fragmandan da görebileceğiniz gibi istediğimiz şekilde farklı binaları inşa edebiliyor ve bizlere hizmet edecek yapıları burada bulundurabiliyoruz.

Yağmurların yağdığı, mevsimlerin geçtiği ve farklı atmosferlerin karşımıza çıktığı yapım içerisinde gerçekten de gerçekçi bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve hem manzaraların hem de atmosferin ilgi çekici detaylarla harmanlandığını burada görebiliyoruz. Orta çağ temasını sevenler için gayet güzel bir deneyim sunmayı hedefleyen yapım içerisinde gerçek zamanlı olarak taktik savaşları içerisine girebiliyor ve bu taktik savaşları ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette burada her bir oyuncu farklı bir strateji ve planlama benimseyebiliyor. Dolayısıyla burada oyuncular farklı bir deneyimle beraber ilerleyebiliyor.
 
 

Nitekim fragman içerisinde de görebileceğiniz gibi savaşların gerçekten acımasız olduğunu deneyimleyebiliyor ve şehirlerin ve orduların yükselip düşebileceğini bu oyunda görebiliyoruz. Oyun içerisinde kendimizi ait bir ordu oluşturabiliyor, bu orduyu istediğimiz bir şekilde yönetebiliyoruz. Ne kadar çok kalabalık olursak o kadar çok güçlü bir şekilde diğer orduların karşısında yer alabiliyor ve farklı ganimetlerin sahibi olmak için de bu düşmanları ortadan kaldırmak gerekiyor. Diğer taraftan etrafta çeşitli kaynaklarla beraber yer alabiliyor ve bunları toplayarak da yeni binaların sahibi olabiliyoruz.

Ticaret sistemi ile ön plana çıkıyor

Kapsamlı içeriklerle beraber karşında çıkmaya hazırlanalım oyun içerisinde inşa etme mekanikleri gerçekten de ön plana çıkıyor ve burada ticaret yolları oluşturabiliyor ve aynı zamanda burada kendi kasabamızı geliştirebiliyoruz. Arazi koşullarına uygun olarak yerleşim yeri kurabildiğimiz ve bu yerleşim yerini de istediğimiz şekilde özelleştirebileceğimiz yapım içerisinde orta çağ temalı kasabalar ve köyler geliştirebiliyor ve bu tarzla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Gerçekten de özgün bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda merkezi bir pazar kurabiliyor ve burada dışarı açık bir ticaret sistemi oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ekonomik anlamda güçlü durmak gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda ekonomiyi ön plana çıkartırsak elbette hızlı bir şekilde gelişmemize yarıyor ve daha da güçlenebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde aynı zamanda kendi üretim çiftliğinizi oluşturabiliyor ve ballardan arpalara kadar oldukça fazla geniş üretim mekanikleri ile beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda malzemelerle beraber zırh üreticiliğine girişebiliyor ve burada deriden zırhlara kılıçlardan diğer unsurlara kadar farklı silahları burada üretime geçirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de geniş kapsamlı bir içerik ve ticaret dengesi bulunuyor ve bunlarla beraber farklı ticari ürünleri burada oluşturabiliyor ve aynı zamanda burayı ticaret merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Oyunda diğer taraftan hayvancılık ve toplayıcılıkla beraber uğraşabiliyor ve aynı zamanda ağaç keserek de kendi kaynaklarımıza kaynak ekleyebiliyoruz. İhtiyaç fazlası ürünleri bu kapsamda gezginlere satabiliyor ve burada ticaret dengemizi ve ticaret hacmimizi genişletip güçlendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde işlenmesi gereken ve güçlendirilmesi lazım gelen bir sistem bulunuyor ve ekonomimizi ne kadar iyi yaparsak o kadar çok ön planda kalmaya çalışabiliyoruz.

Nüfusumuzu geliştirebileceğimiz ve aynı zamanda hayvancılıkla uğraşabileceğimiz yapım içerisinde farklı uygarlıklardan gelen orduları ve grupları ortadan kaldırabiliyor ve bunların çevre üzerindeki etkilerini en aza indirebiliyoruz. Dilediğiniz gibi strateji yapabileceğiniz ve kendinizi ait bir planlama oluşturabileceğiniz yapım içerisinde artan nüfusunuzu beslemek için büyük işlere girişebiliyor ve bunlarla beraber de kendinizi geliştirmeye koyulabiliyorsunuz.
Kısaca toparlayacak olursak oyun ilgi çekici Orta Çağ temasıyla beraber bizlere geniş kapsamda inşa etme ve strateji deneyimi sunmayı hedefliyor ve bununla beraber de biz de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Spirit of the North 2
 
 

Yayıncı Merge Games ve geliştirici Infuse Studio ekipleri sürpriz bir şekilde devam oyunu Spirit of the North 2’yi duyurdu. İlk oyunun devamı niteliğinde olan bu yapım içerisinde yeni mekanikler, yeni içerikler ve detaylar bizleri bekliyor. Üçüncü şahıs yeni bir macerayı bizlere sunacağı yapım PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam, Epic Games Store) için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda çıkış tarihi belli değil ancak ilerleyen süreçte bu çıkış tarihinde bizlere sunulmasını bekliyoruz.

İlk oyunun ardından farklı bir hikayeyi bizlere sunmayı hedeften yapım içerisinde antik bir dünya içerisinde yer alıyor ve bu dünyada ortaya çıkarılacak çeşitli sırlarını bulunduğunu görebiliyoruz. Yeni bir maceraya yazılacağımız yapım içerisinde Tilki karakterini kontrol ediyor ve aynı zamanda Kuzgun yol arkadaşımızla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda daha çok macera ve bulmaca tarzı içerikler bizleri bekliyor ve burada çözmemiz gereken platform unsurları, bulmaca içerikleri ve daha fazlası yer alıyor.

Eğlenceli ve sakin bir maceraya atılacağımız yapımda kayıp ve efsanevi Koruyucuları bulmaya çalışıyor ve burada aynı şekilde düşmanların elinden bu Koruyucuları kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Keşfedilecek hikayelerin ve çeşitli sırlarla dolu açık bir dünyanın yer aldığı yapım içerisinde beğeni toplayan ilk oyunun ardından bizlere çeşitli detaylar aktarılmak isteniyor.

Karakter gelişimi rünlerle beraber sağlanıyor
 
 

Harabeye dönmüş antik bir dünya içerisinde yer aldığımız oyunda karanlık bir hikaye bizleri bekliyor ve ilgi çekici detaylarla beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Kayıp muhafızları kurtarmak için atıldığımız bu macera içerisinde ormanlarla kaplı bölgelerden zindanlara karanlık kısımlardan zirvelere doğru farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki manzaraları açığa çıkarabiliyoruz. Aynı şekilde burada tilki karakterimizle beraber yeteneklerimizi geliştirmek için farklı rünler bulabiliyor ve bunları elde ederek de karakterimizin becerilerini ve yeteneklerini arttırabiliyoruz ve böylece daha farklı güçlendirmelerle beraber karşılaşabiliyoruz.

Oyunda aynı şekilde tilki karakterimizle beraber atladığımız macerada kendi görünümünüzü ve yeteneklerimizi özelleştirebiliyor ve kendi oyun tarzımızı oyun içerisinde farklı bir deneyim haline getirebiliyoruz. Kendi oyun tarzımızı oyunu adapte edebileceğimiz ve her oynanışımızda farklı bir deneyim yaşayabileceğimiz yapın içerisinde ilgi çekici atmosferler ve manzaralar bizleri bekliyor. Farklı canavarlarla ve düşmanlarla beraber karşılaşacağımız yapım içerisinde yanımızda yukarıda da bahsettiğim gibi Kuzgun bir yol arkadaşımız yer alıyor ve bu da bizlere zor zamanlarda yol gösterici olarak yardım ediyor. Bulmaca tabanlı oyun içerisinde farklı karşılaşmalar bizleri bekliyor ve burada bulmaca odaklı güçlü düşmanlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Bulmaca tarzı ile beraber bu düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve aynı şekilde burada da farklı bir düzen elde edebiliyoruz.
 
 

Kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda istediğimiz şekilde kendi eşsiz tilkimizi oluşturabiliyor ve burada diğer oyunculardan farklı bir şekilde yer alabiliyoruz. Aynı şekilde birden fazla bölge içerisinde bulunuyor ve bu farklı bölgelere doğru ilerleyerek istediğim şekilde buraları keşfedebiliyoruz. Burada bulmaca odaklı ilgi çekici karşılaşmalar bizlere aktarılıyor ve karşınızdaki muhafızları indirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Tilki karakterimizle beraber atıldığımız bu macerada meydan okumalarını üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda etrafında rünleri toplayarak yeni yeteneklerin kedileri açabiliyor ve bu yeni yeteneklerle beraber de daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Yetenekleri geliştirdiğimiz ve ilham verici bir macera içerisinde yer aldığımız oyunda hikayeyi deneyimliyor ve arka planda yer alan hikaye ilgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

İlk oyunu oynadıysanız ve yeni bir oyuna yelken açmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda şu anda oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptığı zaman bir bildirim aracılığıyla mail adresinize geliyor ve bu da oyundan haberdar olmanızı sağlayabiliyor.

Still Wakes the Deep
 
 

Amnesia: A Machine for Pigs, Everybody's Gone to the Rapture ve Dear Esther bibi yapımlarla  ile karşımıza çıkan oyun geliştiricisi The Chinese Room, Xbox sunumu kapsamında yeni bir oyunu duyurmuş bulunuyor ve bu oyunun adı ise Still Wakes the Deep olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde birinici şahıs bir anlatıcı bulunuyor ve bununla beraber de korku türüne tekrardan geri dönmeye hazırlanıyoruz.

Takvimlerin 1975 yılını gösterdiği yapım içerisinde diğer dünyaya ait çeşitli tuhaf yaratıklar bulunuyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. İskoçya açıklarında yer aldığınız yapım içerisinde büyük bir felaketin yaşandığını deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda tehlikeli ortamlara girerek de burada Kuzey denizinin karanlık tarafını görmeye çalışıyoruz. İşçi olarak geri aldığımız yapıp içerisinde tüm hatların kesik olduğunu ve tüm çıkışların burada bizlere kapalı olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla burada oyun içerisinde kapana kısıldığımızı hissediyor, bölge içerisinden kurtulmaya çalışıyor ve elimizde ne var ne yok burada kullanmaya başlıyoruz.
 
 

Tüyler ürpertici ve korku dolu olayların yaşandığı oyundan mürettebatımızı aramaya koyuluyor ve aynı şekilde burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz. Su basan koridorlardan dar kısımlara kadar oldukça fazla bölgeye doğru ilerlemeye çalıştığınız yapım içerisinde karakterimizle beraber zıplayabiliyor, suyun içerisine dalış yapıp yüzebiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Acımasız düşmanlarla beraber yüzleşebileceğimiz yapanın içerisinde elbette hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda güverte içerisinde birinci şahıs kameraya bakış açısı ile beraber ilerleyebiliyor ve ana karakterimizin hangi duygu içerisine girdiğini görebiliyor ve aynı zamanda burada o derin korkuyu ve hüznü yaşayabiliyoruz.

Korkuyu iliklerimize kadar yaşayabileceğimiz yapımda platformlardan kaçmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz. Oyunda herhangi bir silahın olmadığını ve sadece çevre unsurlarını kullanabildiğimize de aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı tarzda bulmacalar aynı şekilde karşımıza çıkıyor ve diğer taraftan ise farklı platform zorluklarıyla beraber karşılaşabiliyoruz ve oyun içerisinde karşına karşıya atlamaya çalıştığımız platform zorlukları yer alıyor ve burada herhangi bir silahın olmadığını ve gücün olmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla burada yapacağınız her bir hamle gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Korku unsurları ile beraber karşılaşabileceğimiz ve gerilimi sürekli olarak hissedebileceğimiz ve aynı zamanda tüylerimizin diken diken olacağı bir yapının bizlere aktarıldığı oyunun Xbox ile beraber yeni bir fragman yayınlandı. Bu sunumla beraber oyunun arka planında yer alan hikayeden kısa bir kesin bizlere sunuldu ve aynı zamanda oyun içerisinde yer alan kısa kısa oynanış dinamikleri de bizlere aktarıldı. Sunum içerisinde yer alan bir öne çıkan yapımlar arasında bulunan bu proje gerçekten de güzel bir ekipten bizlere doğru sunulmak isteniyor ve korku dolu olanlara adım atmak istiyorsanız da bu tarz oyunlara göz atmanızda fayda buluyorum.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve aynı zamanda oyunu beklemeye koyulabilirsiniz.
 
Like a Dragon: Infinite Wealth
 
 
 
Etkinlik kapsamında yayınlanan yeni fragmanlardan biri de Ryu Ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen ve çıkış yapmaya hazırlanan Like a Dragon: Infinite Wealth oldu. 26 Ocak tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde hızlı aksiyon mekanikleri, dövüş sistemleri, balık tutma mekanikleri, işçilik ve daha fazlası yer alıyor. Bu fragmanın içerisinde de elbette bizlere arka planda yer alan hikayeden ufak detaylar, çevre tasarımları karakter tasarımları ve daha fazlası bizlere aktarılıyor.
 
Yaklaşık 4 dakikalık bu fragmana devam edecek olursak burada ana karakterimizin sahneye çıkışına görebiliyor ve aynı zamanda çevre tasarım ve karakter tasarımları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Yavaş yavaş ilerleyen sahnede oyun içerisinde dövüş mekaniklerinin ve hızlı aksiyon sahnelerin de bizlere sunacağını belirtebiliyoruz. Oyunda kılıç dövüşlerinden yumruk ve tekme ile kavgaya ve daha fazla mekanikle beraber yer almaya başlıyoruz. Aynı zamanda eğlenceli içeriklerin ve mekaniklerin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Nitekim yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda fazla fazla yan etkileri bulunuyor ve bu yan etkinliklerle beraber de Japonya'yı istediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve buranın güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda Hawaii adalarını gezebiliyor, adalara doğru ilerleyebiliyor ve buraları istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Ada macerasına dalış yaptığımız ve burada farklı bir yapının olduğunu aktarabildiğimiz yapım içerisinde çevre unsurları ile beraber oldukça haşır neşir olabiliyor, sahil kıyılarına giderek buralardaki kaynakları toplayabiliyor ve elimizdeki sopayı kaynakları kullanmak ve elde etmek için kullanabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda balık tutma mekaniği bulunuyor ve bu balık tutma ile beraber balıkları avlayabiliyor ve aynı zamanda bunları kullanabiliyoruz. Balık tutma mekaniği elimizdeki mızrağı fırlatma ile beraber gerçekleşiyor ve onunla beraber de elbette farklı dükkanlara uğrayabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve  bu karakterlerle beraber istediğiniz bir şekilde konuşabiliyor ve onlarla diyaloglar aracılığı ile iletişime geçebiliyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli satıcılar bulunuyor, çeşitli satıcılarla beraber aynı şekilde odamızı düzelebileceğimiz ve zemini seçebileceğini çeşitli yapılar alabiliyor ve ayrıca mekanımızı tasarlayabileceğimiz inşa etme mekanikleri ve daha fazlası yer alıyor. Bu oyunda burada kendi bölgemizi ve bahçemize inşa edebiliyor ve aynı zamanda kendi mobilyalarımızı da burada tasarlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendi evimizi dizebildiğimiz ve evimizi dekore ettiğimiz bir yapı ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda ev içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz bir şekilde evimizi dekore edebiliyor, sağa sola istediğimiz tabloyu yerleştirebiliyor, koltukları televizyonları ve masaları düzenleyip değiştirebiliyor ve daha fazla düzenleme ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla bu tasarım ve dekore etme olayı tamamen bize bırakılıyor ve oyun içerisinde gerçekten de bu durum oldukça önemli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü geliştirici ekibin hem belirttiğine göre bu dekore etme ve inşa etme simülasyonu oyun içerisinde büyük yer kaplıyor ve böylece biz de oyundaki bu mekaniği sürekli olarak deneyerek kendimize ait bir mekan tasarlayabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde gerçekten de eğlenebileceğimiz ve vakitler geçirebileceğimiz çeşitli yan etkinlikler bulunuyor aynı zamanda kendimize ait bir bölgeyi burada inşa edebiliyor ve hatta farklı ev ve binaları burayı dikebiliyoruz. Bu inşa etme olayı simülasyon oyunlarında olduğu gibi kendimize ait bir yapıyı bizlere sunuyor ve yerleşim yeri kurabiliyor ve motorlardan araçlara kadar farklı ulaşım vasıtalarını buraya koyabiliyoruz. Bunun yanı sıra ilgi çekici heykelleri dikebiliyor ve daha fazla unsurlarla beraber oradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda gerçekten de bu kapsamda inşa etme olayının burada büyük oranda yer aldığını görebiliyor ve bu türle beraber de eğlenceli bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 
  
Yine bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre unutulmaz karakterlerin burada olduğu belirtiliyor ve aynı şekilde burada papağandan diğer karakterlere kadar farklı içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda eğlenebileceğimiz ve farklı aktivitelere dalış yapabileceğini çeşitli etkinlikler bulunuyor ve aynı zamanda diğer karakterler arasında farklı bağlar kurabiliyor ve onlarla ilişkinizi geliştirebiliyoruz. Daha çok eğlence içerikleriyle beraber karşımıza gelmeye hazırlanan yapımın yeni fragmanı ile beraber bütün durumlar ortaya çıkıyor ve bu kapsamda hangi içerikleri barındıracağı konusunda kısa kısa kesitleri bizlere sunuyor. İlgi çekici detayları bizlere sunmayı hedefleyen yapımda aynı şekilde gerçek zamanda hızlı dövüş ve aksiyon sistemi bulunuyor. Bununla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve onları yere serebiliyoruz.
 
Son olarak oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsünün de olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bununla beraber etrafın güneş ışınları ile beraber nasıl değiştiğini aynı zamanda gece oluşuyla beraber aydınlatma sisteminin nasıl çalıştığını fragmanı içerisinde görebiliyor ve bu mekanikler ve sistemin de ilgi çekici detaylarla beraber bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Ara sahnelerin ve sinematik bakışların oldukça bol karşımıza çıktığı yapım yeni fragmanla beraber göz dolduruyor. Oyun yukarda da bahsettiğim gibi 25 Ocak tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Ikaro: Will Not Die
 
 
 
FuturLab Ekibi tarafından Xbox etkinliği kapsamda yeni bir oyun duyuruldu  İlgi çekici fragmanla beraber karşımıza çıkan bu oyunun adı Ikaro: Will Not Die olarak karşımıza çıkıyor. Atari tarzı aksiyon içeriği ile beraber bizlere sunulmaya hedefleyen yapın içerisinde Velocity serisinden esintiler, yer çekimine meydan okuyabileceğimiz hareketler, dövüş sanatları ile dolu bir mücadele ve daha fazlası yer alıyor. Hızlı aksiyon sahneleriyle ve aksiyonu ile beraber atlatacağımız yapımı içerisinde karakterimizle beraber hızlı bir şekilde koşabiliyor, karakterimizin becerilerinden ve zıplama yeteneğinden faydalanabiliyor ve düşmanlara karşı burada dik durabiliyoruz.
 
Oyunda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısı ile beraber bilim kurgu ortamlarına geçiş yapıyor ve aynı zamanda buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda ana karakterimizle beraber düşmanların üzerine gidebiliyor, düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve bizlere saldırı yaptıkları anda karakterimizle beraber zıplayabiliyor, sağa sola doğru kayabiliyor ve hızlı bir şekilde yer değiştirebiliyoruz. Hızlı aksiyon içeriğinin yer aldığı proje içerisinde yer çekimine meydan okuyabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda karşımıza farklı farklı platform zorlukları da gelebiliyor. Bu mücadelelerden kurtulmak için elimizden geleni yaptığımız yapım içerisinde fragmanda da görebileceğiniz gibi oldukça fazla düşman çeşitliliği bulunuyor ve bu düşman çeşitliliği ile beraber de elbette ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda düşmanların etrafından dönebiliyor, onlara aman vermeden istediğimiz şekilde saldırımızı yapabiliyor ve hızlı sahnelerle beraber gerçekten karakterimizin çevikliğinden faydalanabiliyoruz. Bilim kurgu ortamlarında yer aldığımız ve karakterimizle beraber akıp gidebileceğimiz yapımda farklı bilim kurgu ortamları bulunuyor ve aynı zamanda platform unsurları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Akıcı bir aksiyon deneyimine adım atabileceğimiz yapımında farklı düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve onları alt etmek için öncelikle onların nasıl saldırdığına bir bakış atıyor ve daha sonrasında ise o saldırılardan kaçarak karşı saldırıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu şekilde bir yapı geri alıyor ve sürekli olarak kendimizi hızlı aksiyonun içerisinde bulabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı sistemler bulunuyor ve bu sistemler üzerinde istediğimiz bir şekilde yer alabiliyor ve bunlar üzerine de ustalaşmaya çalışıyoruz. Nitekim fragman içerisinde de görebileceğiniz gibi düşmanların etrafında dönebiliyor, onlara karşı hızlı bir şekilde saldırabiliyor, bir yerden bir yere doğru gitmek için platform unsurlarını kullanabiliyor, hızlı bir şekilde çevre unsurlarını kullanarak karşı tarafa doğru atlayabiliyor ve bu atlama ile beraber de yüksek oranda aksiyona doğru dalış yapmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda karakterimizin hızlı bir şekilde ilerlediğini görebiliyor ve bununla beraber de düşmanların saldırılarından kaçabiliyor ve karakterimizin büyük oranda çevikliğinden faydalanabiliyoruz.
 
 
 
Xbox etkinliğinde duyurulan ve yayınlanan yeni fragmanı ile beraber ön plana çıkan yapımın şu anda bir çıkış tarihi bulunmuyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte oyunun çıkış tarihi ile beraber yine detaylarını bekleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası açık durumda bulunuyor ve bu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bilim kurgu içeriğine dalış yapmak istiyorsanız ve hatta hızlı aksiyona geçiş yapma niyetiniz varsa bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yeni duyurulan oyun, PowerWash Simulator ve Velocity serisinin arkasındaki ödüllü stüdyo FuturLab ekibi tarafından biz oyun severlere sunulmaya hazırlanıyor. 
 
RoboCop: Rogue City
 
 
 
Teyon ekibi bir tarafından geliştirilen ve daha çok hayranlara hitap edecek yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan RoboCop: Rogue City için Xbox etkinliği kapsamında yeni bir fragman yayınlandı. Yayınlanan fragman içerisinde oyunun arka planında bulunan hikayeden çeşitli kesitler, oynanış sekansları, karakterimizin animasyonları, vuruş hissiyatı ve daha fazlası bizlere aktarıldı. Bununla beraber bu oyunu şu anda birçok oyuncu bekliyor ve yeni çıkan fragmanlar da oyuncuları heyecanlandırıyor.
 
İkonik bir karakter olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan RoboCop yarı insan ve yarı makine olarak bizlere gelmeyi bekliyor. Oyun içerisinde eski Detroit adlı bir bölgede bulunuyor ve bu bölge içerisinde yer alan suç unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde elbette üst düzey grafikler ve vuruş hissiyatı bulunmuyor. Daha önceden yayınlanan oynanış videosuna ve demosuna bakacak olursak da burada gerçekten de vuruş hissiyatının çok zayıf olduğunu ve silahımızla ateşlediğimiz düşmanların hasar görüp görmediğini biraz zor anlayabiliyoruz ancak oyunda parçalanma efektleri ve düşmanları gerçekten de uzuvlarının kopma duruma ön plana çıkmış durumda. Dolayısıyla parçalanma efektleri ve kan efektleri oyunda çok iyi bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Vuruş hissiyatı genel olarak silahları kullandığımız zaman herhangi bir tepmenin olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Dolayısıyla burada silahı ateşleyip ateşlemediğimizi ve düşmanlara vurup vurmadığını anlamamamıza sebep oluyor. Dolayısıyla bu durum oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Kısacası burada vuruş hissiyatı konusunda zayıf bir yapının bulunduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Nitekim hikaye kapsamında arka planda yer aldığımız süre boyunca elbette bu bölgenin suç unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor, burada bulunan bölgelere doğru ilerleyebiliyor, operasyonlar yapabiliyor, kurtarılmayı bekleyen insanları kurtarmaya çalışıyor, polislerle beraber iş birliği yapıyor, çözülemeyen olaydır üzerine gidebiliyor ve yarı insan ve yarı robot olduğumuzdan dolayı da zorlu durumlar içerisine geçiş yapabiliyoruz. Örneğin alevler içerisine giremeyen bir grup polis bizden yardım istiyor ve biz de yarı robot olduğumuzdan dolayı bu yardımlarda etkilenmiyor ve alevlerin içerisine rahatlıkla geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda oldukça fazla bölgede etkili olmaya çalışıyor ve böylece oyundaki yerimizi almaya başlıyoruz.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğimiz farklı farklı silahlar bulunuyor ve silahlar arasından istediğimizi seçebiliyor ve ona göre geçiş yapabiliyoruz. Tabancalardan makineli tüfeklere kadar oradan da patlayıcılara kadar çok farklı silah cephaneliğinin bulunduğu yapın içerisinde hem kendimizi geliştiriyor hem de düşmanları ortadan toplu bir şekilde kaldırabiliyoruz.
 
Hayranlar tarafından beklenen yapım 2 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda hem hayranlara hem de yeni gelecek olan oyunculara hitap eden bu yapım bakalım bizlere neler sunacak? Hep birlikte göreceğiz. Oyunun fragmanını da yukarıdan izleyebilir ve etkinlik kapsamında sunulan fragman içerisindeki detaylara bir göz atabilirsiniz.
 
Aynı şekilde oyunu Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz. Son olarak oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda ve 885 Türk lirasından standart sürümünü, 985 Türk lirasından ise diğer sürümünü satın alabilirsiniz ve oyun çıktığı zaman direkt olarak kütüphanenize görebilirsiniz.
 
Dungeons of Hinterberg
 
 
 
Microbird Games ekibi tarafından geliştirilen ve ilgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Dungeons of Hinterberg, Xbox sunumu kapsamında öne çıkan yapımlar içerisinde yer alıyor. Oyun içerisinde karlı bir bölge bizleri bekliyor ve zindan temelli bir yapı ile beraber istediğimiz şekilde karakterimizle ilerleyebiliyor, buzulların etrafından geçebiliyor, kendimizi kaykay ile kayarken görebiliyor ve istediğimiz büyü üzerinde ustalaşabiliyoruz.
 
Xbox sunumu kapsamında yeni fragmanı ile beraber bizlere sunulan oyun içerisinde Hinterberg adlı bir bölgeyi keşfedebiliyor, bu bölge içerisinde istediğimiz şekilde yer alabiliyor, sağa sola doğru ilerleyebiliyor, zindanlara doğru geçiş yapabiliyor ve büyülü ortamlara doğru buradaki yerimize alabiliyoruz. Aynı şekilde burada karakterimizin çeşitli büyüleri bulunuyor ve bu büyüler üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde sadece bu unsurlar bulunmuyor aynı zamanda bulmacaları çözebileceğiniz canavarları öldürebileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz içerikler ve mekanikler de bizlere aktarılmak isteniyor.
 
 
 
Oyunda sağda solda gezdiğimiz esnada elbette tuhaf ve ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda burada ormanlara geçiş yapabiliyor, dağlara tırmanabiliyor, göl kenarlarında bir kahve içebiliyor ve seyahatimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz. Büyüler üzerinde ustalaşabileceğimiz ve karakterimizle beraber snowboard yapabileceğimiz yapım içerisinde eğlenebileceğiniz yan etkinlikler de bulunuyor ve bu etkinliklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda maceramızı kendimiz belirleyebiliyor ve istediğimiz yerden ve istediğimiz kısımdan başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ormanların içerisinde ve çöl alanında kayabiliyor, bir dağa tırmanmak için elimizdeki aletleri kullanabiliyor, göl kenarında dinlenmek ve bir mola vermek için kahvemizi yudumlayabiliyor ve daha fazlasını oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.
 
Canavarlar bölge içerisinde sürekli olarak karşımıza çıkan ve her bölgeye pusu kuran unsurlar arasında bulunuyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki kılıçlara ve yeteneklere güvenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor, bu patron savaşları ile beraber zorlu bir yapı bizlere aktarılıyor ve elimizdeki kılıç ve büyülü unsurlarla beraber de bir patronları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda bu zorlu patronlar ortadan kaldırmak için farklı bölgelere geçiş yapabiliyor ve burada karakterimizle beraber kıyasıya bir mücadele içerisine girebiliyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca zindanlara geçiş yapabiliyor ve geçtiğimiz bu bölgelerde farklı bir yapının olduğunu görebiliyoruz. Aynı şekilde burada ters yüz olabileceğimiz bulmacalar, ilgi çekici detaylar ve çözmemiz gereken içerikler bulunuyor. Oyunda farklı perspektiflerden bakabileceğimiz bulmacalar yer alıyor ve bunları çözmek için elbette sihir becerilerimizi ve kitaptaki her bir numarayı kullanmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda çözmemiz gereken ve aklımızı zorlayacak ilgi çekici bulmaca türleri bulunuyor ve bunları çözmekte tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Diğer taraftan yapım içerisinde gece hayatı yer alıyor. Bu gece hayatı ile beraber de burada bulunduğumuz köyün yerel halkı ile beraber içli dışlı olabiliyor, onlarla arkadaşlıklar kurabiliyor ve bağımızı kuvvetlendirebiliyoruz. Bazı arkadaşlar elbette güçlenmemize sebebiyet verebiliyor ve böylece daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısında yer alabiliyoruz. Yeni numaralar öğrenebileceğimiz ve köydeki insanlarla beraber sıkı bağlar kurabileceğimiz yapım içerisinde aynı şekilde fotoğraf çekilebiliyor, iyi ilişkiler kurmak için karşımızdakine anlamaya çalışabiliyor ve daha fazla içerikle beraber burada karşılaşabiliyoruz. Gece hayatının renkli olduğu yapım gerçekten de ilgi çekici bir yapıyı bizlere aktarıyor ve her oyunun içeriklerine bu oyunda görebiliyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Oyunun şu anda bir çıkış tarihi yer almıyor ancak Steam sayfası üzerinden 2024 yılı içerisinde geleceğini anlayabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı şekilde Xbox sunumu kapsamında yayınlanan fragmanı da yukarıdan izleyebilirsiniz.
 
The Finals
 
 
 
Çevrimiçi ve rekabetçi bir deneyimin yeni yüzü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan The Finals için Xbox sunumu kapsamında yeni bir fragman yayınlandı ve bu fragman içerisinde de oyun içerisinde yer alan dinamikler, oynanışı içerikleri, açık beta sistemi ve daha fazlası sergilendi. Embark Studios tarafından biz oyun severlere sunulmayı bekleyen oyun 26 Ekim tarihi ile beraber Xbox Series X|S, PlayStation 5 ve Steam'de açık betası başladı ve bu açık beta 5 Kasım tarihine kadar sürmeyi planlıyor. Bu süreye kadar açık betaya istediğimiz gibi katılabiliyor ve oyunun dinamik yapısını siz de deneyebiliyorsunuz.
 
The Finals adlı oyun taktik ve takım tabanlı bir rekabetçi sistemi bizlere aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde bir yarışma programı bulunuyor ve burada takımınızla beraber yarışma programına dahil olabiliyor aynı zamanda gerçekçi ve tamamen yıkılabilir sanal bir arena içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Görsel olarak etkileyici bir sanat stiliyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde büyük sponsorlara dikkatini çekmeye çalışıyor ve onlarla beraber de kazancımıza kazanç eklemeye başlıyoruz. Oyunda atılacağımız macerada ve bu mücadelede elbette takımımızla beraber koordineli bir şekilde yer alabiliyor ve yaptığımız taktiklerde burada oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Çevresel yıkımların ve dinamik unsurların yer aldığı yapımda PC ve konsollar arasında çapraz oyun desteği bulunuyor ve açık beta kapsamında da bu destek elbette bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda hem PC tarafında hem de konsol tarafındaki oyuncular bir araya gelebiliyor ve buradaki yerini alabiliyor.
 
Ücretsiz bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde dövüş ve aksiyon sistemi oldukça ön planda yer alıyor. Oynaması ücretsiz yapı ile beraber bulunan bu oyunda yarışmacı olarak bir sanal dünyaya bağlanıyor ve buradaki turnuvalara geçiş yapabiliyoruz. Takımlara girebileceğimiz ve turnuvalardan galip çıkabileceğimiz yapımda etrafın yok olabildiğini görebiliyor ve çevre fiziklerinin de de ön planda olduğuna deneyimleyebiliyoruz. Oyunda rakiplere karşı farklı şekillerde yer alabiliyor aynı zamanda karşı gelebiliyor ve elimizdeki silahı ateşleyebiliyoruz. Dolayısıyla onları alt etmek için bu mekanikleri kullanmaya çalışıyor ve hızlı aksiyon sistemiyle beraber de ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
 
 
Zaferler elde edebileceğimiz ve arenalara dalış yapabileceğimizi yapımda sadece tetiği çekmekle kalmıyor aynı zamanda sağda solda bulunan yapıları yıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Arenaları yerle bir edebileceğiniz ve bu yerle bir etme ile beraber rakipleri tuzağa düşürebileceğimiz yapım bizlere yüksek aksiyon sistemini ve daha fazlasını aktarmayı hedefliyor. Xbox sunumu kapsamında karşımıza çıkan yeni fragman içerisinde de aynı şekilde bu durum vurgulanıyor ve bu oyunun açık betası yukarıda bahsettiğimiz gibi 5 kasım tarihine kadar sürüyor. Dolayısıyla şu anda açık betaya katılabilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu deneyimleyebilirsiniz.
 
Açık betaya katılmak için oyunu Steam sayfasına geçiş yapmanız gerekiyor ve burada erişim talep et butonuna tıklamanız gerekiyor ancak bu şekilde erişim talep edebilir ve oyunun açık betasına katılım sağlayabilirsiniz. Açık betanın herhangi bir sınırı olup olmadığı şu an için bilinmiyor ancak açık beta butonu şu anda aktif olarak çalışıyor diyebiliriz.
 
Ark: Survival Ascended
 
 
 
Xbox sunumu kapsamında geliştirici Studio Wildcard tarafından biz oyuncuları sunulacak olan dinozor temalı hayatta kalma oyunu Ark: Survival Ascended için ilgi çekici yeni bir fragman yayınlandı. Fragman içerisinde oyunun yapısı, çevre detayları, atmosferler ve manzaralar yer allıyor. Steam üzerinden erken erişim olarak çıkış yapan ancak diğer taraftan Xbox Series X/S ve PS5 konsol sürümünün Kasım ayına ertelendiği yapım yeni bir deneyim olarak bizlere sunulmak isteniyor. Oyun öncelikle yeniden yapım olarak karşımıza çıkıyor ve yeni oyun motoruyla beraber bizlere farklı bir oynanışı aktarmak istiyor.
 
ARK: Survival Evolved'ın yeniden yapıp sürümü olarak karşımıza çıkmaya hazırlama ve şu anda erken erişim sürümü olarak PC platformunda bulunan oyunun Avrupa fiyatı 40.49 dolar olarak piyasaya sürülmüş durumda. Buna göre oyunun Türkiye fiyatı ise 1134 Türk lirasından satışta. Oyunun yukarıda da bahsettiğim gibi PlayStation 5 ve Xbox Series konsol sürümleri ertelenmiş durumda ve oyunun bu sürümleri Kasım ayı içerisinde biz oyun severlere sunabilmek için hazırlanıyor ve bu sürümlerde belli başlı hataların olduğunu ve geliştirici ekip bu kapsamda bu sürede hataları ortadan kaldıracaklarını aktarıyor. Dolayısıyla bu hatalar ve çok oyunculu yapı içerisindeki kritik hataları düzeltmek için biraz daha vakte ihtiyacına sahip olduğundan aktarıyor.
 
 
 
ARK: Survival Ascended Unreal Engine 5 oyum motoruyla geliştiriliyor ve bu kapsamda yeni bir oyun motoru ile beraber açık bir hayatta kalma deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Oyun içerisinde seri içerisinde yer alan tüm genişleme paketleri yani dünyaları yer alıyor. Bunun yanı sıra erken erişim süresi boyunca da yeni güncellemelerin geleceğini ve oyunculara farklı deneyimler sunacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca erken erişim sürümü ile beraber yeni güncellemeler gelecek ve bu kapsamda hatalar düzeltilecek aynı zamanda burada yeni özelliklerle ve mekaniklerle ve hatta modlarla beraber de karşılaşabileceğiz. Ek olarak erken erişim sürümünün 2024'ün sonuna kadar sürmesi planlanıyor.
 
Geliştirici ekip bu kapsamda uzun bir erken erişim sürecinin olacağını aktarıyor ve bu kapsamda biz de oyunun tam sürümüne doğru çıkış yapmayı bekleyebiliyoruz. Dolayısıyla herkes bu sürümden hoşlanmayabiliyor ve bu sürümden hoşlanmayanlar elbette bu oyuna şu anda ara verebilir ve tam sürüm çıkışıyla beraber de oyunu deneyimlemeye hazırlanabilir.
 
 
 
Xbox sunumu kapsamında ilk bakış atılan oyun bizlere yukarıda da bahsettiğim gibi dinozor temalı hayatta kalma odaklı bir yapıyı sunuyor. Oyun içerisinde bir kabile oluşturabiliyor ve farklı dinozorlarla beraber de bu ilkel dünya içerisinde yer alabiliyoruz. Oyunda sağda solda bulunan kaynakları toplayabiliyor, kaynaklarla beraber üretim mekanikleriyle beraber yeni üretimler yapabiliyor, etrafı dediğim gibi keşfedebiliyor ve aynı zamanda burada zanaatkarlık mekaniği ile beraber farklı nesneler oluşturabiliyor, araştırma yapabiliyor ve üretebiliyoruz. Aynı şekilde inşa edebileceğimiz ve gıda zincirleri oluşturabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve biz de bu oyundaki yerimizi bu şekilde alabiliyoruz.
 
Yeniden yapım sürümü içerisinde dinamik aydınlatmalar, grafik geliştirmeleri, iyileştirmeler yeni mekanikler, yeniden tasarlanan dünyalar, bölgeler ve daha fazlası yer alıyor. Grafik geliştirmeleri anlamında elbette üst düzey bir sistemle bizlere sunmayı hedefleyen oyunda yeni fizik sistemi, dinamik su gibi gelişmiş unsurlar da burada bulunuyor. Dinamik su sistemi ile beraber sizin de bildiğiniz gibi elbette su dinamikleri daha gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunda suya girdiğimiz zaman oluşan dalgaları, yaptığımız hamleye göre değişiklik gösteren su fiziğini burada görebiliyor ve bizlere gerçekçi bir yapının orada aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında çevre unsurlarını ve karakterler burada farklı olaylara karşı tepkiler galiba verebiliyor ve karakterlerin patlamalara hasarlara ve çevre konusunda da aynı şekilde hasarlara karşı verdiği tepkiler oyun içerisinde gerçekleşiyor. Tepkisel bir çevrenin yer aldığı yapım içerisinde farklı farklı genişleme paketleri bulunuyor ve bu genişleme paketleri ile beraber de oyundaki deneyimi özelleştirilebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden erken erişim sürümüne erişebilir veya tam sürümü beklemek istiyorsanız da oyunu istek listenizi alabilir ve oyunu beklemeye alabilirsiniz. Dolayısıyla oyun şu anda Steam sayfası açık durumda diyebiliriz ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin önceki oyununu oynadıysanız veya yeni bir deneyime atılmak istiyorsanız da bu oyuna bir göz atabilirsiniz.
 
Alan Wake 2 
 
 
 
Uzun süredir beklenen yapımlar arasında yer alan ve hayatta kalma korku içeriğini bizlere aktarmayı hedefleyen Alan Wake 2, 27 Ekim tarihi ile çıkış yapmış bulunuyor. Xbox sunumu kapsamında yeni fragman ile beraber bizlere arka planda yer alan hikayeyi aktaran oyunu şu anda tüm oyuncular deneyebiliyor ve inceleme puanlarına bakacak olursak da burada yüksek puanlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca üst düzey bir deneyimin bizlere aktarıldığına görebiliyor ve beklenen devam oyunu içerisinde de gerçekten kendimizi atmosfere ve manzaralara bırakabiliyoruz.
 
Alan Wake 2 içerisinde bildiğiniz üzere iki farklı karakter bulunuyor. Bu iki farklı karakterle beraber ilerlerimize başlayabiliyoruz. Bir taraftan FBI ajanı Saga Anderson ile ilerlediğimiz oyunda elimize tabancamızı alabiliyor, karanlık bölgelerde fenerimizi aydınlatabiliyor ve bu bölgelerde bulunan düşmanları ve tuhaf varlıkları ortadan kaldırmak için yer alıyoruz. Diğer tarafta ise Alan Wake karakteri ile beraber de farklı bir gerçeklikte bulunuyor ve her hareket gerçeklik içerisine etki ediyor ve yaptığımız hamleler iki evreni değiştiriyor. Kabusu dolu bir soruşturmanın ardından korkunç hikayelerin bizlere aktarıldığı yapımda Bright Falls adlı bir kasabada bulunuyor ve bu kasaba içerisinde cinayetle sonuçlanan bir dizi ayinle beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette zorlu vakaları çözmek için elimizden geleni yaptığımız oyunda arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda karanlık atmosfer içerisinde de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı karakter bulunuyor ve bu iki farklı karakterle beraber de geçiş yaparak oynayabiliyoruz. İki dünyayı keşfetmeye çalıştığımız ve bu iki dünya içerisinde yer alan ilginç olaylarla beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Hayatta kalma korku odaklı bu yapım gerçekten bizlere üst düzey bir yapıyı sunmayı hedefliyor ve bu oyun şu anda da piyasada mevcut durumda bulunuyor.
 
Ölümcül sırları açığa çıkarabileceğimiz ve küçük bir kasaba da yer aldığımız oyun içerisinde kabus gibi bir olaylar silsilesi bizlere aktarılıyor ve oyunda iki farklı gerçeklikle beraber yer alıyor ve bir boyutta yaşanan olaylar diğer boyuttaki yaşanan olayları etkiliyor ve böylece oyunda gerçekten de farklı bir yapının olduğunu anlayabiliyoruz. Hikaye odaklı bu yapım şu anda PlayStation 5, Xbox Series ve Epic Games Store üzerinden PC için mevcut durumda. Oyunu Epic Games fiyatı ise 912 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası bulunmuyor. Dolayısıyla oyunun ilerleyen süreçte Steam platformuna gelmesi planlanıyor.
 
 
 
Xbox sunumu kapsamında tüm oyunları ve fragmanları sizlere aktarmış bulunuyoruz. Yukarıda bahsettiğim gibi bu oyunlardan Alan Wake 2 şu anda çıkışını yapmış durumda ve dilediğiniz gibi oyunu şu anda deneyimleyebilir ve oynayabilirsiniz. Bunun dışında elbette diğer oyunları da Steam üzerinden istek listenize alabilir ve beklemeye koyulabilirsiniz. Sizin de eklemek istedikleriniz var ise yorumlar kısmında yorumlarınızı ve düşüncelerinizi Ddlediğiniz gibi belirtebilir ve arkadaşlarla paylaşabilirsiniz.
 
Bunun dışında sizin beklediğiniz oyun veya oyunlar var mı? Bunları da belirtebilir ve bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
yazılım microsoft uygulama
League of Legends 2023 Dünya Şampiyonası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu! Nintendo Çift Ekranlı Yeni Bir El Konsolunun Patentini Aldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

7ender

31.10.2023 23:01:53

0
Metal Gear Solid Remake oynanış gördün. Daha ötesi yok.

xXBerkanXxD

30.10.2023 09:48:06

0
Bu haber biraz geç geldi ama en azından tam geldi.

BSC Misafiri

29.10.2023 22:49:20

+3
Gene bomboş vakit kaybı bir sunum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız