Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Oyun Gelirleri Eylül Çeyreğinde Artış Gösterdi: Game Pass Büyümeye Devam Ediyor

 
 
Microsoft, 30 Eylül 2022'de sona eren 2023 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınladı. Bu kapsamda Xbox oyun gelirleri, yıllık 3,59 milyar dolardan 3,61 milyar dolara yükseldi. Bu, Xbox için oyun gelirleri açısından şimdiye kadarki en iyi Eylül çeyreği.
 
Bunun dışında Xbox Content & Services (Xbox İçerik ve Hizmetler) gelirleri yüzde üç oranında azalma gösterdi. Bunun nedeninin "daha düşük etkileşim saatleri ile daha yüksek para kazanma sistemi" olduğu belirtildi. Bu düşüş, Xbox Game Pass aboneliklerinin sayısındaki artışla kısmen de olsa dengelendi. Ek olarak Xbox donanım satışları ise yıldan yıla yüzde 13 artış gösterdi.
 
Genel olarak Microsoft, yıllık bazda yüzde 11'lik bir artışla 50,12 milyar dolar yükselme yaşadıklarını, net gelirin ise yüzde 14'lük bir düşüşle 17,56 milyar dolara gerilediğini bildirdi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz yazılım microsoft uygulama
PC Game Pass Abonelikleri Yılda Yüzde 159 Oranında Artış Gösterdi PlayStation Plus'ın Kasım Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

7ender

26.10.2022 23:25:58

+2
Puanlarla konuşmaya çalışmısın rakam bazında da ve de kişisel oyun zevkleri ile de oyunları eleştirmeye çalışmıssın da ve hatta üçüncü parti ve Xbox ile bir gram alakası olmayan multiplatform oyun olan Plague Tale oyununu da buraya çekmeye çalışmışsın da; Ubisoft'un, Sony'nin, EA'nin, 2K'nın, Square Enix'in olduğu yerde Microsoft başardı... Adamlar 6 tane oyun çıkardığı sene Metacritic rekoru kırdı. Hiçbir oyun yapımcısı/yayımcısı Microsoft'un yakınından geçmiyor. Adamların 6 oyunda tutturduğu ortalama 87.4 Varsa eğer daha iyis; lütfen buraya bak ve bul hocam: [link]https://www.metacritic.com/feature/2022-game-publisher-rankings-summary-table[/link] Herhangi bir kişisel görüş yok, herhangi bir algı yok. Sadece rakamlar ile Microsoft'un day1 getirdiği 6 oyun ile hiçbir firmanın yakınından bile geçemediği puan ortalaması var...

BSC Misafiri

26.10.2022 22:43:56

+1
PC varken Xbox almanız baştan hata, PC'nin yanına PS5 yakışır..Ki güçlü PC varsa o da boş iş olmaya başladı..

Antikaruh

26.10.2022 22:10:08

+2
Gamepass'i ne kadar sevsem de (ekonomik açından) getirilen eleştiriler ve "netflix" etiketi doğru. Laf salatası yapmışsınız. Halo Infinite gibi "açık çek" ile yapılan bir oyunun hali vakti ortada. Gamepass'e getirilip, nasılsa gamepassde diyerek pek çok hatası affedilen oyunlar kervanı artık baş ağrıtıyor. Deathloop: Ayyy asla oynamazdım gamepasse geldi de denedim Infinite: Ayyy tam rezalet ama gamepass ya, para vermeden oynadık, salla gitsin Plague: Sistemi kanırtıyor, 2 yaşında konsolu 1440p 30fps'ye kitledi... Olsun ya gamepass oyna, sil geç. Birde satışlarda yada incelemelerde çakılıp 3-5 ay sonra gamepass kütüphanesini dolduran oyunlar var ki... Bu oyunlar milyon dolarlık projeler ve yüzlerce hatta binlerce çalışan tarafından yapılıyorlar. Yapımcıları kırbaçlayacak (satış olsun, genel puanlama başarımı olsun) bir ittirgeç olmadığı sürece böyle oyunlar görmeye devam edeceğiz. Netflix yapımlarının puan ortalaması alınmıştı redditte, 4.2'ye tekabül ediyordu. Millet 7-8 puan altına leş gözü ile bakarken şimdi 3-4 puanlık, hepsi bir birinin kopyası, neredeyse stüdyo dekoru bile değiştirilmeden nefessiz çekilen diziler evleri doldurdu. Millet ne diyor ? "netflix, bir sürü yapım var, beğnemedin mi, geç" Ama bu söylemler, kalite çıtasının yerin dibine gömülmesine sebep oldu. Gamepass'e şu anda ufff, çufff ettirecek oyun gelmedi. İlk çıkış dönemi hariç, sonrasında gelen tüm oyunlar ya yalanıp yutulmuş yada tırt kalitede. Bir Fable gelecek 2 defa stüdyo değişti 3 defa ertelendi, şimdi tekrak oyun motorunun değişebileceği söyleniyor. Sen millete 10 dolara servis verip millet de eleştirisini, kirtiğini, alım kiriterlerini unutup susturulursa kim niye gidip AAA 300-400 milyon dolarlık 5-6 yılda geliştirilen oyun yapsın ? Sony son kale. GoW ortalığı yıkacak mesela. Sırf o yüzden ps5 almak durumundayım. Ama Xbox'ı aldığıma nispeten pişmanım. Yada pişman demeyelim de, fazlalık hissiyatı veriyor. Tek görevi arada salondaki büyük TV'de oyun açmak. 3080'li bir PC var zaten... Umarım Microsoft şaşırtır ve kalite açısından noksanlaşmamış oyunlara boğarda bizde deriz ki bu servisin geleceği var.

BSC Misafiri

26.10.2022 17:32:06

+3
Şu Sony yakasını bıraksada Gamepass'ten COD oynasak..

BSC Misafiri

26.10.2022 16:48:01

+6
quote:

Orjinalden alıntı: Ömer Hayyam12 Bu gamepass olayı netflix gibi etki ediyor, eskisi gibi başyapıt oyunlar çıkmıyor.
bu düşünce tamamen bir algıdan ibaret. arkasındada direk sony ve kitlesi var. oyunlarımızı ilk günden servise getiremeyiz çünkü kalite düşer (meali istediğimiz kadar para kazanamayız) safsatasının yankıları

Ömer Hayyam12

26.10.2022 16:27:10

+3
Bu gamepass olayı netflix gibi etki ediyor, eskisi gibi başyapıt oyunlar çıkmıyor.

BSC Misafiri

26.10.2022 15:38:54

0
Yürü koçum benim kim tutar seni
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız