Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One'da Hafıza Performansı %88 Arttırılıyor!

 
   Eurogamer'ın donanımdan sorumlu kolu Digital Foundry'nin güçlü kaynaklardan edindiği bilgiye göre Xbox One'ın dahili hafızası ESRAM, konsolun piyasaya çıkmış versiyonunda % 88 oranında arttırılmış olarak servis edilecek.
 
   Rakibi PlayStation 4'ün 8 GB'lık GDDR5'ine göre daha yavaş kalan DDR3 hafızasından doğan açığı kapatması açısından konsola eklenen 32MB'lık ESRAM, yine de teoriye vurulduğunda veri transferi hızı olarak 102GB/s performans ile PlayStation 4'ün sunacağını 176GB/s'ın gerisinde kalıyordu. Ancak Microsoft tarafından yapımcılara yapılan açıklamaya göre iyileştirmelerle % 88 oranında arttırılacak ESRAM aracılığıyla veri alışveriş performansı 197GB/s'ye kadar yükselecek.
 
   Eurogamer'ın kaynaklarından gelen yorumlara göre Xbox One'ın işletim sistemi ve yazılım desteklemesi öncelikli olarak çoklu işlevsel yapısına vasıta olacak ve ardından konsol daha optimizasyon dostu bir donanım olmaya çalışacak. Başlangıç aşamasında her iki konsol arasındaki performans farkı multiplatform oyunlarda kendini göstermeyebilir. Ancak yapımcılar her iki konsolun da dilini çözmeye başladığında esas performanslar ortaya çıkacak. O zamana kadar Xbox One'daki bazı oyunların çözünürlük olarak PlayStation 4'den daha düşük seviyede olmasına bile muhtemel gözüyle bakılıyor.
 
   Haber kaynağı makalenin sonunda her iki konsolun da henüz keşfedilmemiş birer bölge olduğunu tekrarlarken, konsolların prototip halleri üzerinde uzun süredir uğraş verenlerin dahi tam olarak bir şeyler söylebilmeleri için erken olduğunu belirtiyor. Microsoft yapımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde ESRAM'ım tamamiyle yüksek bant isteyen grafik elementleri: gölge, ışıklandırma, derinlik ve görüntü işleme gibi detaylarda istenen performansı yakalaması açısından tasarlandığını belirtiyor. Ancak Killzone: Shadow Fall'un hedef işleme seviyesi için 800MB kullandığını göz önünde bulundurursak, yapımcılar için 32 MB'lık ESRAM ile aynı fonksiyona ulaşmaları ne kadar zor olacak?
 
   Yeni nesi konsolların boy göstermelerine aylar kala şunu söyleyebiliriz ki, yapımcılar henüz tam anlamıyla çözülmemiş konsollar üzerinde oyun geliştiriyor ve çıkış oyunları her iki konsol için de bir ölçüt sayılmaz. Kağıt üzerinden Sony kesinlikle donanımsal avantajlara sahip. Ancak bunu ne denli ekranlar yansıtabilecek? E3'den gelen yapımcı yorumlarına bakılırsa bahsedilen donanımlardan avantaj elde etmek ve ekranlarda çok daha başarılı bir deneyim görmek için daha epey bir zaman var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer Xbox One Microsoft Sony Playstation 4 teknik özellikler teknik detaylar gddr5 esram sram 8 gb ddr3
Pro Evolution Soccer 2014 için 6 Dakikalık Video State of Decay'in 2. Güncellemesi Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

addidas_85

20.7.2013 18:34:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Bu davranişinizdan dolayi teşekkür ediyorum...

VESRAP

20.7.2013 10:39:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Arada aşırıya gitmişim kusura bakma
Bu davranişinizdan dolayi teşekkür ediyorum...

addidas_85

20.7.2013 00:29:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Ortalığı çok karıştırıyorsunuz, bu söylemler hiç yakışık kalmıyor, lütfen üslubunuzda gözden geçirmeye gidin...
Arada aşırıya gitmişim kusura bakma

xoe

19.7.2013 20:02:22

+1
Yok mu hala resmi bir açıklama? :)

UltimaTR

19.7.2013 19:25:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Ortalığı çok karıştırıyorsunuz, bu söylemler hiç yakışık kalmıyor, lütfen üslubunuzda gözden geçirmeye gidin...
kaptanı kızdırmayın

VESRAP

19.7.2013 18:06:19

+1
quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Yorumlarını severek okuyormuş biri kafa aynı ya İşte tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş
Ortalığı çok karıştırıyorsunuz, bu söylemler hiç yakışık kalmıyor, lütfen üslubunuzda gözden geçirmeye gidin...

MAD MAX

19.7.2013 08:26:42

+1
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

1-gddr5 daha yeni bir teknoloji olabilir ancak ddr3 ün de kendine has avantajları olduğunu mühendisler belirtmişti...Ayrıca her yeni gelen teknoloji öncekinin çok daha iyisi olabildiği gibi bazen daha kötüsü de olabiliyor...Kaldı ki 32 mb esram teknolojisi de burada devreye girecek ve pahalı bir teknoloji...Microsoft bu masrafı yapmadan gddr5 de koyabilirdi ancak öyle yapmadı...Burada Xbox One için özel tasarım ram çalışma sistemi mevcut...Oyun yapımcıları bunu çok iyi değerlendirecektir...Yani üstünkörü gddr5 gddr3 ten daha iyi demek doğru bir söylem değil...Xbox One ın ram sistemi daha avantajlı ps4 e göre... 2-isterse 20 gb ram olsun...ekran kartı teknolojisi ve bant geniştliği belli...Önceki nesilde 256 mb ramlar ile neler yapıldığına hep beraber şahit olduk...5 gb ram oldukça fazla bir ram kapasitesi...Şu anki ekran kartlarıyla beraber 5 gb ram hayli hayli yeterli olacaktır...8 gb ram e gerek yok...Yani ram in daha fazla miktarda olması daha güçlü anlamına gelmez zira kullanılacak bir kapasite değil.... 3-Xbox One ve ps4 e ekran kartını amd yaptı...Fakat amd elindeki mevcut teknolojiyi firmaların önüne sererek tabiri caizse buyrun hangisinden alırsınız demedi...Gerek Microsoft gerekse Sony kendi mühendisleriyle beraber düşündükleri donanım için en avantajlı(fiyat-performans) ekran kartınını amd ile beraber geliştirdi...Yani bu ekran kartlarını pc deki ekran kartlarıyla karşılaştırmak hata olur...Bunlar bambaşka kartlar...Bu yüzden Xbox One ın ekran kartına giriş seviyesi bir ekran kartı demek hata olur....ps4 ve Xbox One ın ekran kartları da farklı çalışma prensiplerine sahip.... Verilen bilgiler ışığında üstün körü rakamlara bakarak şu konsol daha güçlü bu konsol daha zayıf demek bence yanlış bir söylemdir...Yine söylüyorum Xbox One ps4 ten %40 daha zayıf diye bir şey söz konusu olamaz...Bunun böyle olmadığını kısa zamanda göreceğiz....
Yani şurda şu anladık, xbox çok seviyorsun tamamda, DDR 3 ün GDDR 5 den daha iyi olduğunu bize anlatmayamı çalışıyorsun, yedirmeyemi? Komik duruma düşme bari. DDR 3 teknolojisi neredeyse yedinci senesini doldurdu. Senin DDR 3 ünü ilerleyen senelerde görürüm GDDR 5 karşınıda ne yapacak. Olayı kısa vadeli düşünüyorsun. Yani bazen bazı şeyleri nasıl bu kadar körü körüne savunabiliyorsunuz anlamıyorum. Yeni her zaman yenidir.

İdrak İstimlak

19.7.2013 07:54:51

0
Daha önce de dediğim gibi galibi oyunlar ve hizmetlerin kalitesi belirler. Ama sorun mevcut durumda bir konsolu sevdiğin için iyimserliğin ötesinde yorum yapmaktan, insanlara yanlış bilgi vermektir. Geçen Kinect'e niyetlendim, forumda bununla ilgili konulara baktım. Bir başlıkta herkes birbirini gazlamış ve 150$'dan 200'e yakın kişi Kinect almış. Büyük ihtimalle bu kadar cihazı alan insandan büyük bir kısmı elden geri çıkarmış cihazı. Basit bir örnek ama insanın kendi kendini kandırıp olmadık şeylere boşuna para vermesi, birilerinin buna çanak tutması doğru bir davranış değil. Konsoldan anlamayan birinin gidip forumu okumasının ardından boşuna para harcaması bence çok yanlış bir olay ama olmuş işte. Başta da dediğim gibi eğer çok sevdiğiniz bir oyun XO'a çıkacaksa kimse buna bir şey diyemez. Örneğin Halo 5 çıktığında şahsen ben ne RAM'e bakarım ne de GPU'nun gücüne. Alırım konsolumu, oyunumu keyfime bakarım.

Team NINJA

19.7.2013 06:24:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator 1- Daha fazla bant genişliği kesinlikle daha fazla verim demektir ve MS'nin XO politikasındaki Kinect sebebi ile daha ucuz RAM kullanmak zorunda kaldılar. Aksi takdirde daha pahalı bir konsol çıkartmak zorunda kalacaklardı. Maalesef durum dediğiniz gibi değil. 2- Daha fazla RAM ise daha fazla draw distance, daha yüksek çözünürlüklü kaplama, dolayısı ile daha iyi grafik demektir. 8 GB RAM muhakkak oyunlar tarafından kullanılacaktır, özellikle konsolların çıkışını takip eden 2 yıldan sonra bu fark bariz olarak oyuncular tarafından fark edilecektir. Çıkış oyunlarından Assasin's Creed Black Flag'ta rüzgar, deniz dalgaları, otlar PS4'te daha iyi olacağı, Destiny'nin daha iyi grafiklerle geleceği yapımcılar tarafından açıklandı. Ayrıca ilk maddedeki söyleminizle de çelişmişsiniz, hem oyunlar için daha fazla RAM kullanım miktarı, hem de daha hızlı RAM nedeni ile PS4 daha iyi olacaktır. 3- Grafik kartlarındaki ROP birimleri, shader birimleri ve daha hızlı işlemci nedeni ile PS4 yine bu konuda XO'dan daha iyi olacak. Donanım olarak PS4 üstünlüğünü çıkış oyunlarından itibaren hissetireceğinden, MS'nin oyun konusunda fark yaratması gerekiyor. Şahsen ben durum bu olmasına rağmen konsolların güçlerine kafayı takmış değilim. Konsollardan daha iyi oyunları ve hizmeti sunan nesli kazanır. O yüzden şimdiden konsolların gücüne bakarak hangisinin kazanacağını söylemek bence biraz abes kaçar.
hocam iyi güzel demişsin.ama ben kesinlikle inanmıyorum arada çok fark olacağına ps3 ve 360 a şahit olduk çok güçlüydü 360 dan ps3 ama kim gördü aşırı derecede arada fark ? bu işi bitirecek tek şey ex ler gerisi hikaye bana göre. %40 değil %200 olsa ne olacak bi forza hayranıysan ? veya bi kill zone hayranıysan.mecbur hangisini seviyosan ona olacaksın veya her ikisinide seviyosan ya her ikisinide alacaksın yada birinden birini tercih edeceksin. ama ps4 xone dan daha iyi satacak ben öyle görüyorum. bugün ps4 de konu vardı oyunlar 80 dolar diye doğrumudur değilmidir bilmiyorum ama 4 5 oyun fiyatına konsol olacaksak bu iş benim için yaş. benim için diyorum oda bi cod veya bf seven birisi olsam veririm 250 tl oyuna.neden çünki bu oyunu ben 6 veya 1 sene oynıcam. neyse iyice belli olsun şu durumlar bakalım ona göre karar vericez artık alıp almamaya.

addidas_85

19.7.2013 06:20:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

1-gddr5 daha yeni bir teknoloji olabilir ancak ddr3 ün de kendine has avantajları olduğunu mühendisler belirtmişti...Ayrıca her yeni gelen teknoloji öncekinin çok daha iyisi olabildiği gibi bazen daha kötüsü de olabiliyor...Kaldı ki 32 mb esram teknolojisi de burada devreye girecek ve pahalı bir teknoloji...Microsoft bu masrafı yapmadan gddr5 de koyabilirdi ancak öyle yapmadı...Burada Xbox One için özel tasarım ram çalışma sistemi mevcut...Oyun yapımcıları bunu çok iyi değerlendirecektir...Yani üstünkörü gddr5 gddr3 ten daha iyi demek doğru bir söylem değil...Xbox One ın ram sistemi daha avantajlı ps4 e göre... 2-isterse 20 gb ram olsun...ekran kartı teknolojisi ve bant geniştliği belli...Önceki nesilde 256 mb ramlar ile neler yapıldığına hep beraber şahit olduk...5 gb ram oldukça fazla bir ram kapasitesi...Şu anki ekran kartlarıyla beraber 5 gb ram hayli hayli yeterli olacaktır...8 gb ram e gerek yok...Yani ram in daha fazla miktarda olması daha güçlü anlamına gelmez zira kullanılacak bir kapasite değil.... 3-Xbox One ve ps4 e ekran kartını amd yaptı...Fakat amd elindeki mevcut teknolojiyi firmaların önüne sererek tabiri caizse buyrun hangisinden alırsınız demedi...Gerek Microsoft gerekse Sony kendi mühendisleriyle beraber düşündükleri donanım için en avantajlı(fiyat-performans) ekran kartınını amd ile beraber geliştirdi...Yani bu ekran kartlarını pc deki ekran kartlarıyla karşılaştırmak hata olur...Bunlar bambaşka kartlar...Bu yüzden Xbox One ın ekran kartına giriş seviyesi bir ekran kartı demek hata olur....ps4 ve Xbox One ın ekran kartları da farklı çalışma prensiplerine sahip.... Verilen bilgiler ışığında üstün körü rakamlara bakarak şu konsol daha güçlü bu konsol daha zayıf demek bence yanlış bir söylemdir...Yine söylüyorum Xbox One ps4 ten %40 daha zayıf diye bir şey söz konusu olamaz...Bunun böyle olmadığını kısa zamanda göreceğiz....
Zaten bu akılla gittiğiniz için 3-4 dvd olan oyunları gördünüz, Size 5gb ram bile fazla

addidas_85

19.7.2013 06:17:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Arkadaşlar vesrap, elmaya armut,armuta elma diyen bir şahıs.Niye ona soruyorsunuz ki, nasıl olsa tersini söyleyecek.Eğer tam tersi ps4'te ddr3, xo'da gddr5 ram olsaydı.Bu sefer gddr5 daha iyi diyecekti.Microsoft ddr1'de koysa, ddr -1'de koysa yine xbox diyecektir.
Yorumlarını severek okuyormuş biri kafa aynı ya İşte tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

Team NINJA

19.7.2013 06:14:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Arkadaşlar vesrap, elmaya armut,armuta elma diyen bir şahıs.Niye ona soruyorsunuz ki, nasıl olsa tersini söyleyecek.Eğer tam tersi ps4'te ddr3, xo'da gddr5 ram olsaydı.Bu sefer gddr5 daha iyi diyecekti.Microsoft ddr1'de koysa, ddr -1'de koysa yine xbox diyecektir.
düşünsene sen bir alet yapıyorsun ve vesrap gibi kişiler onu savunuyo kötüde iyide olsa istemezmiydin böyle takipciler ? :) adamın hakkını yemiyelim lütfen.kimseye bi saygısızlığını görmedim şimdiye kadar hakaret eden elemanlardan bin kat iyi bence.yorumlarınıda severek okuyorum.

GT_55

19.7.2013 02:24:58

+8
Arkadaşlar vesrap, elmaya armut,armuta elma diyen bir şahıs.Niye ona soruyorsunuz ki, nasıl olsa tersini söyleyecek.Eğer tam tersi ps4'te ddr3, xo'da gddr5 ram olsaydı.Bu sefer gddr5 daha iyi diyecekti.Microsoft ddr1'de koysa, ddr -1'de koysa yine xbox diyecektir.

İdrak İstimlak

19.7.2013 01:00:40

+3
1- Daha fazla bant genişliği kesinlikle daha fazla verim demektir ve MS'nin XO politikasındaki Kinect sebebi ile daha ucuz RAM kullanmak zorunda kaldılar. Aksi takdirde daha pahalı bir konsol çıkartmak zorunda kalacaklardı. Maalesef durum dediğiniz gibi değil. 2- Daha fazla RAM ise daha fazla draw distance, daha yüksek çözünürlüklü kaplama, dolayısı ile daha iyi grafik demektir. 8 GB RAM muhakkak oyunlar tarafından kullanılacaktır, özellikle konsolların çıkışını takip eden 2 yıldan sonra bu fark bariz olarak oyuncular tarafından fark edilecektir. Çıkış oyunlarından Assasin's Creed Black Flag'ta rüzgar, deniz dalgaları, otlar PS4'te daha iyi olacağı, Destiny'nin daha iyi grafiklerle geleceği yapımcılar tarafından açıklandı. Ayrıca ilk maddedeki söyleminizle de çelişmişsiniz, hem oyunlar için daha fazla RAM kullanım miktarı, hem de daha hızlı RAM nedeni ile PS4 daha iyi olacaktır. 3- Grafik kartlarındaki ROP birimleri, shader birimleri ve daha hızlı işlemci nedeni ile PS4 yine bu konuda XO'dan daha iyi olacak. Donanım olarak PS4 üstünlüğünü çıkış oyunlarından itibaren hissetireceğinden, MS'nin oyun konusunda fark yaratması gerekiyor. Şahsen ben durum bu olmasına rağmen konsolların güçlerine kafayı takmış değilim. Konsollardan daha iyi oyunları ve hizmeti sunan nesli kazanır. O yüzden şimdiden konsolların gücüne bakarak hangisinin kazanacağını söylemek bence biraz abes kaçar.

VESRAP

18.7.2013 23:20:13

-4
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Ms kabul etti ps4 un donanim ustunlugunu ( Bakiniz. MS : Oyuncular donanimlara bakip konsol almiyor, donanim karsilastirilmasi cok sacma vs vs vs) MS ye oyun yapan oyun firmalari kabul etti ( Bakiniz. PS4 un donanim ustunlugu kagit uzerinde, (kendi dusuncem, simdi bir insanin bir mevkide olmasi o insanin zeki oldugunu gostermez, burda bu arkadas bu aciklamayi yaparken ps4 un kagit uzerinde ki ustunlugunu acaba sony sadece kagit uzerinde kalsin diye mi yapti, onca masrafa girdi saniyor acaba bu arkadas ? ha demek ki bu arkadasa sony oyun yaptirsa garezine, ms ye yalakaligina kagit uzerinde birakacak ama sony nin kendi firmalari GPU nun her slikonunu kullandiginda RAm in dibini yalattiginda 2 sene sonra ben gorucez buralarda ve diger yerlerde kagit uzeri ustunluk laflari yapanlari.) Bi siz kabul etmediniz blader. Bana su saydiklarim yalan diyin bir daha xbox bolumunde yazmiycam. 1. PS4 un ram teknolojisi (GDDR5) XBOX one nin kinden daha ileri bir teknoloji/ 2. PS4 un ram teknolojisi iyiyken birde oyunlara kalan ram miktari 7 GB. Xbox da bu Kinect, SmartGlas ve Oyunlara OS icin 3 gb ram gereksinimi duyuyor. Oyunlara kalan 5. 3.GPU ps4 de orta seviye iken (pc bakis acisi ile) xbox one nin ki Gris seviyesi.
1-gddr5 daha yeni bir teknoloji olabilir ancak ddr3 ün de kendine has avantajları olduğunu mühendisler belirtmişti...Ayrıca her yeni gelen teknoloji öncekinin çok daha iyisi olabildiği gibi bazen daha kötüsü de olabiliyor...Kaldı ki 32 mb esram teknolojisi de burada devreye girecek ve pahalı bir teknoloji...Microsoft bu masrafı yapmadan gddr5 de koyabilirdi ancak öyle yapmadı...Burada Xbox One için özel tasarım ram çalışma sistemi mevcut...Oyun yapımcıları bunu çok iyi değerlendirecektir...Yani üstünkörü gddr5 gddr3 ten daha iyi demek doğru bir söylem değil...Xbox One ın ram sistemi daha avantajlı ps4 e göre... 2-isterse 20 gb ram olsun...ekran kartı teknolojisi ve bant geniştliği belli...Önceki nesilde 256 mb ramlar ile neler yapıldığına hep beraber şahit olduk...5 gb ram oldukça fazla bir ram kapasitesi...Şu anki ekran kartlarıyla beraber 5 gb ram hayli hayli yeterli olacaktır...8 gb ram e gerek yok...Yani ram in daha fazla miktarda olması daha güçlü anlamına gelmez zira kullanılacak bir kapasite değil.... 3-Xbox One ve ps4 e ekran kartını amd yaptı...Fakat amd elindeki mevcut teknolojiyi firmaların önüne sererek tabiri caizse buyrun hangisinden alırsınız demedi...Gerek Microsoft gerekse Sony kendi mühendisleriyle beraber düşündükleri donanım için en avantajlı(fiyat-performans) ekran kartınını amd ile beraber geliştirdi...Yani bu ekran kartlarını pc deki ekran kartlarıyla karşılaştırmak hata olur...Bunlar bambaşka kartlar...Bu yüzden Xbox One ın ekran kartına giriş seviyesi bir ekran kartı demek hata olur....ps4 ve Xbox One ın ekran kartları da farklı çalışma prensiplerine sahip.... Verilen bilgiler ışığında üstün körü rakamlara bakarak şu konsol daha güçlü bu konsol daha zayıf demek bence yanlış bir söylemdir...Yine söylüyorum Xbox One ps4 ten %40 daha zayıf diye bir şey söz konusu olamaz...Bunun böyle olmadığını kısa zamanda göreceğiz....

Kasatka

18.7.2013 10:23:38

0
Ms kabul etti ps4 un donanim ustunlugunu ( Bakiniz. MS : Oyuncular donanimlara bakip konsol almiyor, donanim karsilastirilmasi cok sacma vs vs vs) MS ye oyun yapan oyun firmalari kabul etti ( Bakiniz. PS4 un donanim ustunlugu kagit uzerinde, (kendi dusuncem, simdi bir insanin bir mevkide olmasi o insanin zeki oldugunu gostermez, burda bu arkadas bu aciklamayi yaparken ps4 un kagit uzerinde ki ustunlugunu acaba sony sadece kagit uzerinde kalsin diye mi yapti, onca masrafa girdi saniyor acaba bu arkadas ? ha demek ki bu arkadasa sony oyun yaptirsa garezine, ms ye yalakaligina kagit uzerinde birakacak ama sony nin kendi firmalari GPU nun her slikonunu kullandiginda RAm in dibini yalattiginda 2 sene sonra ben gorucez buralarda ve diger yerlerde kagit uzeri ustunluk laflari yapanlari.) Bi siz kabul etmediniz blader. Bana su saydiklarim yalan diyin bir daha xbox bolumunde yazmiycam. 1. PS4 un ram teknolojisi (GDDR5) XBOX one nin kinden daha ileri bir teknoloji/ 2. PS4 un ram teknolojisi iyiyken birde oyunlara kalan ram miktari 7 GB. Xbox da bu Kinect, SmartGlas ve Oyunlara OS icin 3 gb ram gereksinimi duyuyor. Oyunlara kalan 5. 3.GPU ps4 de orta seviye iken (pc bakis acisi ile) xbox one nin ki Gris seviyesi.

addidas_85

17.7.2013 21:26:58

+5
Ne mühendis varmış bu microsoftta da, sanırsın dünyanın geriye kalanı salak

byzantium

17.7.2013 20:49:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Microsoft batmaz ama arkadaşlar çok şey kaçırır orası kesin...Hala Xbox One ın donanım olarak %40 daha zayıf olduğunu düşünenler var ben en çok ona şaşırıyorum...Microsoft tasarım mühendislerinin başaramadığını bizim arkadaşlarımız üstün ileri görüşlü düşünceleriyle beş dakikada çözebiliyorlar aslında sorgulanması gereken bu...Xbox 360 ram 256 mb idi...Ben bu nesilde 2gb ya da en fazla 4 gb beklerken 8 gb ram konuldu ki 32 mb da esram mevcut...Bu zaten olması gereken seviyenin çok çok üzerinde bir durum...Zira kullanılacak ekran kartı teknolojisi bir yere kadar....Xbox One inanın dehşet görseller sunacaktır...Üstüne de excleri gamepadi ve live ı da cabası olacaktır...Xbox One çok güçlü bir konsol olarak karşımıza çıkacak....
üff yürü be kim tutar seni

VESRAP

17.7.2013 20:29:02

-6
quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN Siz xbox almazsaniz ms batar zaten tee allam ya ne cocuk beyinli adamlar var yemin ederim su forumda
Microsoft batmaz ama arkadaşlar çok şey kaçırır orası kesin...Hala Xbox One ın donanım olarak %40 daha zayıf olduğunu düşünenler var ben en çok ona şaşırıyorum...Microsoft tasarım mühendislerinin başaramadığını bizim arkadaşlarımız üstün ileri görüşlü düşünceleriyle beş dakikada çözebiliyorlar aslında sorgulanması gereken bu...Xbox 360 ram 256 mb idi...Ben bu nesilde 2gb ya da en fazla 4 gb beklerken 8 gb ram konuldu ki 32 mb da esram mevcut...Bu zaten olması gereken seviyenin çok çok üzerinde bir durum...Zira kullanılacak ekran kartı teknolojisi bir yere kadar....Xbox One inanın dehşet görseller sunacaktır...Üstüne de excleri gamepadi ve live ı da cabası olacaktır...Xbox One çok güçlü bir konsol olarak karşımıza çıkacak....

veterangamer

16.7.2013 02:25:42

-3
Siz xbox almazsaniz ms batar zaten tee allam ya ne cocuk beyinli adamlar var yemin ederim su forumda

F355 Challenge

15.7.2013 23:42:04

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Deve iğne deliğinden geçerse, bende bir tane xboxone alırım.
Bu kadar iddialı olma, sağlam bir Forza'ya bakar

xoe

15.7.2013 17:28:57

+2
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

300.000 server deveyi iğne deliğinden geçirecektir. İşte o zaman beraber Live 'da Halo 5 oynayacağız sabahlara kadar...
Microsoft bile senin kadar pazarlamaya çalışmıyordur şu ürünü.

Outlaw-E

15.7.2013 16:48:10

+3
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

300.000 server deveyi iğne deliğinden geçirecektir. İşte o zaman beraber Live 'da Halo 5 oynayacağız sabahlara kadar... [:'(]
Senden beter xbox fanıyımdır ama itici olmaya özellikle çalışsan bu kadar olamazsın. Evladınız gibi korumayın şu konsolu. Sevilecek konsolu antipatikleştiriyorsun. Trollüğü bırakın.

VESRAP

15.7.2013 13:46:04

-4
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Deve iğne deliğinden geçerse, bende bir tane xboxone alırım.
300.000 server deveyi iğne deliğinden geçirecektir. İşte o zaman beraber Live 'da Halo 5 oynayacağız sabahlara kadar...

GT_55

15.7.2013 13:06:01

+3
Deve iğne deliğinden geçerse, bende bir tane xboxone alırım.

VESRAP

15.7.2013 11:21:26

-4
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

41 kere Maşallah diyelim o zaman sizin xboxcığınıza..
Xbox One In exc lerini görüp bir de online kalitesinin farkına varınca ilk Xbox One alanlardan biri de sen olabilirsin...

TurQich

15.7.2013 10:57:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: myze Microsoft'un hayatı yalan be. Hani serverlar marifiyetiyle 40 tane Xbox 360 gücünde olacaktı Xbox One? Bu server muhabbetinin yalan olduğu ortaya çıktı bu performans attırma haberiyle, bu saatten sonra performans da attrılamaz, bu da yalan. E3'ten beri rezalet üzerine rezalet rekoru kırdı Xbox One. Her gün bir bomba, her gün bir fiyasko :))))))))
Xbox'a vurun edin,ama serverlarina laf soylemek gunahtir. Yeni nesilde ps4 alacagim ama kafamdaki en buyuk soru isareti xbox'da ki kaliteyi bulup bulamayacagimdir. Adamlarin online alt yapisi senelerdir var. Gelen parayla da bu altyapiyi devamli guclendirmisler. Sony'se bu ise daha yeni basliyor sayilir. Bedavadan verilen online hizmeti birde ps3 icin devam ederse,bu serverlara zaten yuk bindirmis olacak. Eh microsoftun server alt yapisina ulasmak icinde bir firin ekmege ihtiyac var.

GT_55

15.7.2013 01:38:24

+1
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hiç bir şey yalan değil, 40 kat güç olayı sürekli internet zorunluluğu ile gerçekleşecekti ancak şu an için piyasa bunu kaldıramadığı için Microsoft da geri adım atmak zorunda kaldı...Sonuçta bu cihazı azınlığa değil,herkese satmak için çıkarıyorlar...Cloud gücünden ilk yıllarda faydalanamayacağı için donanımda değişikliğe gitmiş olmaları şaşkınlık duyulan bir durum değil,aksine sevinilmesi gereken bir olaydır...Bu donanım değişikliği ile beraber sonraki yıllarda da cloud şalterinin kaldırılmasıylaXbox One 40 kattan daha da güçlü bir konuma gelecektir...Saygılar...
41 kere Maşallah diyelim o zaman sizin xboxcığınıza..

VESRAP

14.7.2013 22:17:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: myze Microsoft'un hayatı yalan be. Hani serverlar marifiyetiyle 40 tane Xbox 360 gücünde olacaktı Xbox One? Bu server muhabbetinin yalan olduğu ortaya çıktı bu performans attırma haberiyle, bu saatten sonra performans da attrılamaz, bu da yalan. E3'ten beri rezalet üzerine rezalet rekoru kırdı Xbox One. Her gün bir bomba, her gün bir fiyasko :))))))))
Hiç bir şey yalan değil, 40 kat güç olayı sürekli internet zorunluluğu ile gerçekleşecekti ancak şu an için piyasa bunu kaldıramadığı için Microsoft da geri adım atmak zorunda kaldı...Sonuçta bu cihazı azınlığa değil,herkese satmak için çıkarıyorlar...Cloud gücünden ilk yıllarda faydalanamayacağı için donanımda değişikliğe gitmiş olmaları şaşkınlık duyulan bir durum değil,aksine sevinilmesi gereken bir olaydır...Bu donanım değişikliği ile beraber sonraki yıllarda da cloud şalterinin kaldırılmasıyla Xbox One 40 kattan daha da güçlü bir konuma gelecektir...Saygılar...

Gamer10

2.7.2013 02:48:39

-9
ps ci fanboyları anlayamıyorum.. farzetki; dünyada sadece ps4 kalsın... ilan oyunları bile tekel olduğu için alamazssınız... neyin derdindeler hala anlayamıyorum... ps4 kalsın hadi tek dünyada.. elinize ne geçecek?? forza yok halo yok gears of war yok.. oyuncular kaybeder... bunları yapanlar oyuncu değillerdir.. oyuncu olamazlar ..mümkün değil... wii yide kaldır.. mariolarıda kaldır... ne kaldı geriye yaw.. kendilerine sıkıyorlar bunlar ondan bile haberleri yok..ohaa

addidas_85

2.7.2013 02:12:14

0

Team NINJA

1.7.2013 22:05:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx Hmm eğer öyleyse hata etmişiz k.bsın artık :)
bırak şimdi burayıda sen buraya gel bi takip et beni :) asıl aksiyon burada :) http://forum.donanimhaber.com/m_39594411/mpage_381/tm.htm

Raven~

1.7.2013 22:03:33

0
Hmm eğer öyleyse hata etmişiz k.bsın artık :)

Kasatka

1.7.2013 20:45:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx Zaten sana demedim, alıntıladığın adamın msjını bulmaya üşendim :)
Hocam o kiside killzone nin daha iyi oldugunu soyluyor, Ondan once yazdiklari da kinayeli sekilde xbox one ve xboxculari yermek icin, siz arkadasi anlamamissiniz. Bi ozur borclusunuz yani diger arkadasa.

GoldPunch

1.7.2013 19:48:20

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco Demolardan gördüğümüz GDDR5'i sistem belleği olarak kullanmanın, sorun yaratıcı bi gecikme yaratmadığı. low-latency DDR3'ün burda gerçekten bi avantajı var mı pek belli değil. Sonuçta GDDR5 ile DDR3'ü sistem belleği şeklinde de karşılaştırmak tuhaf ama PS4 demoları bir sorun olmadığını gösterdi şimdiye kadar. PC için optimize edilmeye çalışılmış iyileştrilmiş oyunların daha hızlı veya daha düşük latency'si olan belleklere karşı çok çok fazla bi fark yaratmadığını gördük. İlerde bunun ekstra bi faydası olabilir mi yada nereye kadar olabilir bilemem ama çok fazla ihtimali varmış gibi gözükmüyor, yada GDDR5 çok fazla zarar görecekmiş gibi durmuyor. Burda esas önemli olan ESRAM'ın çok düşük gecikmeye sahip olması ve bunun bi fark yaratıp yaratmayacağı, yada düşük gecikmenin bi şekilde kullanılabileceği durum olup olmadığı. Haberin orjinalinde, MS'nin ESRAM ve GPU'nun yeteneğini yeni farkettiklerini yazıyor. Tek yönlü okuma veya yazma yapabilekken, şimdi bazı atıl kapasite ile aynı anda okuma ve yazma komutları yollanabilecekmiş diyor. Bunu yeni farketmişler farkına varmışlar şekinde yazması bence şüphe yaratıcı bişey, bu kadar temelde bilinmesi gereken şeyler nasıl yeni farkedilebilir? Ben PR kokusu alıyorum, eğer değilde gerçekten yeni keşfettikleri bişey ise diyebilecek bişey yok (olumsuz anlamda). Eskiden AGP ekran kartlarında Side band Addressiing vardı, buda onun gibi sanki. İlave sinyal taşıyacak bi imkan varmış / bulduk faln. Haberde deneylerde 133 GB/s değerlerine ulaşıldığından bahsediyor. Sanki yine geride kalmasına yol açacak gibi bu. Ayrıca programcının bu tarz bi yapıyı çok daha ince şekilde kodlaması lazım , cache kullanımını dikkate alarak. Bu biraz, PS3'ün kodlanma zorluğuna benziyor bana göre. Mark Cerny hızlı bi ESRAM benzeri cache ile de gidebilirdik, ama bunun yaratacağı ilave tasarım ve ilave kodlama yükü, geliştricilerin bunu kullanmayı da öğrenmeleri için extra zmana ihtiyaç duyması gibi şeylerden vazgeçtik diyordu. 1. günden bu tarz şeylerle uğraşmadan geliştrmeye başlanılabilir diyordu (konsolu keşfetmek dışında cache yapısına göre daha uygun kodlama yapmak da ayrıca zorluk getirecek yani). Daha tam bitmemiş, final versiyonu olmayan, ama demosu yapılan Killzone ile PS4'de neler öğrendiklerini yazmışlardı. Konsolu tam olarak kullanabilmekten, iyice optimize sonuç elde etmekten faln daha çok çok çok çok uzak olduklarını söylüyorlar kısaca. Öyleki Ps4 için daha bazı geliştirme araçları eksik / yok (profiling için mesela). Adamlar kendileri yazmışlar bunu (AMD ile beraber çalışmış da olabilirler). MS / Xbox'ın da bu açıdan daha ilerde olduğunu düşünmek için bi neden yok, aynı zorlkları aynı sorunları onlar da yaşıyorlardır. İlave olarak cache kullanan bi sisteme göre de ayrıca optimize etmenin uğraşısı var işin içinde. Faydası elbette vardır ama riski var mı detayı tam nedir daha bilinmiyor bu olayın. 800mhz yerine mesela 1000mhz de çalıştırıp, yada bus genişliğini arttırıp bu iş yapılmıyor. Adresleme / sinyal iletişmi ile farklı bişeyden bahsediliyor (bi-directional / uni-directional / tek-çift yönlü iletişim gibi). bundan şimdiye kadar nasıl habersiz olunabiliyor ilginç geliyor bana.
Her foruma sizin gibi birisi lazim :)

Raven~

1.7.2013 18:43:27

0
Zaten sana demedim, alıntıladığın adamın msjını bulmaya üşendim :)

xoe

1.7.2013 18:39:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Arkadaşım bu iki görüntüyü karşılaştırıp ( ne kadar yanlış bir karşılaştırma olsada ) ryse ' ın grafiklerini killzone dan iyi bulduysan bir göz doktoruna gitmen lazım acilen. Ryse flu-net değil, kaplama yok, görüş mesafesi kısıtlı, çözünürlük düşük, bu ikisi arasından hakkten ryse'ı mı beğendin. Fanboyluğun bir üst modeli olmuşsun bir de kz a ps2 grafiği diyerek neyse.
Dostum ben zaten Killzone'un grafikleri daha iyi dedim.

Raven~

1.7.2013 18:34:40

0
.

xoe

1.7.2013 18:20:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Burada xbox one ddr3 yönünden kötüleyebilirim ama konsol fena grafik veriyor.Ms bence bu konsol işini çözmüş.Xbox 1 acemilik dönemiydi , xbox360 kalfalık dönemiydi , xbox one ise ustalık dönemi olacak Bakın xbox one ın en kalite grafikli çıkış oyunu RYSE , grafiğe bak gel xo gel , heyecanla seni bekliyoruz Bence xo efsanevi bir konsol olacak ve piyasada rakip filan bırakmayacak.Cloud ile ps4 den 40 kat güçlü olacak.İnanamıyorummm ohaa.... Birde önceden söylentilerde ki gibi çift apu olsaydı. Uzay çağı konsolu olup , ps4 e 40 değil 200 kat fark atardı. Bİr ryse bakın ,Birde killzone sf ye bakın ,kz resmen ps2 oyunu gibi duruyor ryse karşısında.... Hele o çapraz analog gamepad yok mu , zaten o bile konsolu satın almam bir neden...Sony ne yapmış , dokunmatik panel , gyroscope , accelometer , mono höparlör ,şarjlı batarya, stereo kulaklık girişi vss. Hiçbiri ise yaramaz xo karşısında... Yorum sizin.. Ryse xo
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Killzone sf - ps4
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
1- Bu 2 oyun konsolların grafik kalitesi için ölçü değildir. Multi platform oyunlar arasında karşılaştırma yapmak gerekir. 2- Açıkçası bu resimde Killzone'un grafikleri daha çok hoşuma gitti, ne yalan söyleyeyim.

gamerasi

1.7.2013 17:51:16

0
Bilgi için teşekkürler...

Kasatka

1.7.2013 17:42:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco Demolardan gördüğümüz GDDR5'i sistem belleği olarak kullanmanın, sorun yaratıcı bi gecikme yaratmadığı. low-latency DDR3'ün burda gerçekten bi avantajı var mı pek belli değil. Sonuçta GDDR5 ile DDR3'ü sistem belleği şeklinde de karşılaştırmak tuhaf ama PS4 demoları bir sorun olmadığını gösterdi şimdiye kadar. PC için optimize edilmeye çalışılmış iyileştrilmiş oyunların daha hızlı veya daha düşük latency'si olan belleklere karşı çok çok fazla bi fark yaratmadığını gördük. İlerde bunun ekstra bi faydası olabilir mi yada nereye kadar olabilir bilemem ama çok fazla ihtimali varmış gibi gözükmüyor, yada GDDR5 çok fazla zarar görecekmiş gibi durmuyor. Burda esas önemli olan ESRAM'ın çok düşük gecikmeye sahip olması ve bunun bi fark yaratıp yaratmayacağı, yada düşük gecikmenin bi şekilde kullanılabileceği durum olup olmadığı. Haberin orjinalinde, MS'nin ESRAM ve GPU'nun yeteneğini yeni farkettiklerini yazıyor. Tek yönlü okuma veya yazma yapabilekken, şimdi bazı atıl kapasite ile aynı anda okuma ve yazma komutları yollanabilecekmiş diyor. Bunu yeni farketmişler farkına varmışlar şekinde yazması bence şüphe yaratıcı bişey, bu kadar temelde bilinmesi gereken şeyler nasıl yeni farkedilebilir? Ben PR kokusu alıyorum, eğer değilde gerçekten yeni keşfettikleri bişey ise diyebilecek bişey yok (olumsuz anlamda). Eskiden AGP ekran kartlarında Side band Addressiing vardı, buda onun gibi sanki. İlave sinyal taşıyacak bi imkan varmış / bulduk faln. Haberde deneylerde 133 GB/s değerlerine ulaşıldığından bahsediyor. Sanki yine geride kalmasına yol açacak gibi bu. Ayrıca programcının bu tarz bi yapıyı çok daha ince şekilde kodlaması lazım , cache kullanımını dikkate alarak. Bu biraz, PS3'ün kodlanma zorluğuna benziyor bana göre. Mark Cerny hızlı bi ESRAM benzeri cache ile de gidebilirdik, ama bunun yaratacağı ilave tasarım ve ilave kodlama yükü, geliştricilerin bunu kullanmayı da öğrenmeleri için extra zmana ihtiyaç duyması gibi şeylerden vazgeçtik diyordu. 1. günden bu tarz şeylerle uğraşmadan geliştrmeye başlanılabilir diyordu (konsolu keşfetmek dışında cache yapısına göre daha uygun kodlama yapmak da ayrıca zorluk getirecek yani). Daha tam bitmemiş, final versiyonu olmayan, ama demosu yapılan Killzone ile PS4'de neler öğrendiklerini yazmışlardı. Konsolu tam olarak kullanabilmekten, iyice optimize sonuç elde etmekten faln daha çok çok çok çok uzak olduklarını söylüyorlar kısaca. Öyleki Ps4 için daha bazı geliştirme araçları eksik / yok (profiling için mesela). Adamlar kendileri yazmışlar bunu (AMD ile beraber çalışmış da olabilirler). MS / Xbox'ın da bu açıdan daha ilerde olduğunu düşünmek için bi neden yok, aynı zorlkları aynı sorunları onlar da yaşıyorlardır. İlave olarak cache kullanan bi sisteme göre de ayrıca optimize etmenin uğraşısı var işin içinde. Faydası elbette vardır ama riski var mı detayı tam nedir daha bilinmiyor bu olayın. 800mhz yerine mesela 1000mhz de çalıştırıp, yada bus genişliğini arttırıp bu iş yapılmıyor. Adresleme / sinyal iletişmi ile farklı bişeyden bahsediliyor (bi-directional / uni-directional / tek-çift yönlü iletişim gibi). bundan şimdiye kadar nasıl habersiz olunabiliyor ilginç geliyor bana.
2 yildir farketmemisler birden aklina gelmis, Diyelim dogru da final surumlerin cikmasina 3 ay kalmis, oylr kolay mi orasini burasini minciklamak cihazin arkadaslar, siz inaniyot musunuz oyle kolay degisiklikler gerceklestirilecegine, terzide miyiyiz arkadas,

Kasatka

1.7.2013 17:29:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

ps fanboycukların zoruna gidiyo xone iyi bir alet çıkarmıştı çekemiyolar lafa tacak yer arıyolar. iyi değilse zaten tartışmaya bile girmez adam. boş boş konuşan bol miktarda ps fanboycukları her zaman xbox bölümünde. adamlarda bi çekememezlik var.
Su sitede gordugum en bos beles adamsin vesselam.

Rubisco

1.7.2013 17:26:30

+7
Demolardan gördüğümüz GDDR5'i sistem belleği olarak kullanmanın, sorun yaratıcı bi gecikme yaratmadığı. low-latency DDR3'ün burda gerçekten bi avantajı var mı pek belli değil. Sonuçta GDDR5 ile DDR3'ü sistem belleği şeklinde de karşılaştırmak tuhaf ama PS4 demoları bir sorun olmadığını gösterdi şimdiye kadar. PC için optimize edilmeye çalışılmış iyileştrilmiş oyunların daha hızlı veya daha düşük latency'si olan belleklere karşı çok çok fazla bi fark yaratmadığını gördük. İlerde bunun ekstra bi faydası olabilir mi yada nereye kadar olabilir bilemem ama çok fazla ihtimali varmış gibi gözükmüyor, yada GDDR5 çok fazla zarar görecekmiş gibi durmuyor. Burda esas önemli olan ESRAM'ın çok düşük gecikmeye sahip olması ve bunun bi fark yaratıp yaratmayacağı, yada düşük gecikmenin bi şekilde kullanılabileceği durum olup olmadığı. Haberin orjinalinde, MS'nin ESRAM ve GPU'nun yeteneğini yeni farkettiklerini yazıyor. Tek yönlü okuma veya yazma yapabilekken, şimdi bazı atıl kapasite ile aynı anda okuma ve yazma komutları yollanabilecekmiş diyor. Bunu yeni farketmişler farkına varmışlar şekinde yazması bence şüphe yaratıcı bişey, bu kadar temelde bilinmesi gereken şeyler nasıl yeni farkedilebilir? Ben PR kokusu alıyorum, eğer değilde gerçekten yeni keşfettikleri bişey ise diyebilecek bişey yok (olumsuz anlamda). Eskiden AGP ekran kartlarında Side band Addressiing vardı, buda onun gibi sanki. İlave sinyal taşıyacak bi imkan varmış / bulduk faln. Haberde deneylerde 133 GB/s değerlerine ulaşıldığından bahsediyor. Sanki yine geride kalmasına yol açacak gibi bu. Ayrıca programcının bu tarz bi yapıyı çok daha ince şekilde kodlaması lazım , cache kullanımını dikkate alarak. Bu biraz, PS3'ün kodlanma zorluğuna benziyor bana göre. Mark Cerny hızlı bi ESRAM benzeri cache ile de gidebilirdik, ama bunun yaratacağı ilave tasarım ve ilave kodlama yükü, geliştricilerin bunu kullanmayı da öğrenmeleri için extra zmana ihtiyaç duyması gibi şeylerden vazgeçtik diyordu. 1. günden bu tarz şeylerle uğraşmadan geliştrmeye başlanılabilir diyordu (konsolu keşfetmek dışında cache yapısına göre daha uygun kodlama yapmak da ayrıca zorluk getirecek yani). Daha tam bitmemiş, final versiyonu olmayan, ama demosu yapılan Killzone ile PS4'de neler öğrendiklerini yazmışlardı. Konsolu tam olarak kullanabilmekten, iyice optimize sonuç elde etmekten faln daha çok çok çok çok uzak olduklarını söylüyorlar kısaca. Öyleki Ps4 için daha bazı geliştirme araçları eksik / yok (profiling için mesela). Adamlar kendileri yazmışlar bunu (AMD ile beraber çalışmış da olabilirler). MS / Xbox'ın da bu açıdan daha ilerde olduğunu düşünmek için bi neden yok, aynı zorlkları aynı sorunları onlar da yaşıyorlardır. İlave olarak cache kullanan bi sisteme göre de ayrıca optimize etmenin uğraşısı var işin içinde. Faydası elbette vardır ama riski var mı detayı tam nedir daha bilinmiyor bu olayın. 800mhz yerine mesela 1000mhz de çalıştırıp, yada bus genişliğini arttırıp bu iş yapılmıyor. Adresleme / sinyal iletişmi ile farklı bişeyden bahsediliyor (bi-directional / uni-directional / tek-çift yönlü iletişim gibi). bundan şimdiye kadar nasıl habersiz olunabiliyor ilginç geliyor bana.

phantom_coal

1.7.2013 17:19:21

0
Gerçekten çok ama çok saçma mesajlar atıyorsunuz, Körü körüne bağlanmışsınız, babanızın şirketi gibi.Ps4>x1 , ama herşey oyunlarda belli olur.

FRAPS

1.7.2013 17:11:22

-1
Burada xbox one ddr3 yönünden kötüleyebilirim ama konsol fena grafik veriyor.Ms bence bu konsol işini çözmüş.Xbox 1 acemilik dönemiydi , xbox360 kalfalık dönemiydi , xbox one ise ustalık dönemi olacak Bakın xbox one ın en kalite grafikli çıkış oyunu RYSE , grafiğe bak gel xo gel , heyecanla seni bekliyoruz Bence xo efsanevi bir konsol olacak ve piyasada rakip filan bırakmayacak.Cloud ile ps4 den 40 kat güçlü olacak.İnanamıyorummm ohaa.... Birde önceden söylentilerde ki gibi çift apu olsaydı. Uzay çağı konsolu olup , ps4 e 40 değil 200 kat fark atardı. Bİr ryse bakın ,Birde killzone sf ye bakın ,kz resmen ps2 oyunu gibi duruyor ryse karşısında.... Hele o çapraz analog gamepad yok mu , zaten o bile konsolu satın almam bir neden...Sony ne yapmış , dokunmatik panel , gyroscope , accelometer , mono höparlör ,şarjlı batarya, stereo kulaklık girişi vss. Hiçbiri ise yaramaz xo karşısında... Yorum sizin.. Ryse xo
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Killzone sf - ps4
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Team NINJA

1.7.2013 16:42:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex PS4 kağıt üzerinde üstün görünüyor ancak sonuç ürünler çıkınca belli olacaktır. PS4 yine daha iyi performans sunabilir ancak MS in elinde hala aşağıdaki silahları var ;) DDR3 (GDDR5 harika bir ekran kartı ram'idir. Ancak sistem belleği olarak daha düşük gecikmesi olan DDR3 XO'ya CPU işlemlerinde artı sağlayabilir.) 32 MB ESRAM (Yanlış hatırlamıyorsam 1.6 milyar transistorden bahsediyoruz. Bellek kontrolcüsüne ve GPU ya direk bağlı. GPU için cache görevi görecek, GPU üzerinde artı performansı olacaktır. Olumsuz yanı ise maliyetli bir ram olması) SHAPE -Scalable Hardware Audio Processing Engine (Ses işleme için sistemi kullanılacak donanım, sistem üzerinde ses görevlerini üstlenecek ve performansa olumlu etkisi olacaktır.) Xbox Cloud Computing (Bana kalırsa hala en bilinmeyen nokta burası, 3 adat Xbox one gücünün sanallaştırılacağı iddia ediliyor. Ülkemizde nasıl kullanılır, pratikte ne sağlar belli değil. Bu özelliğin aynsı ileride PS4'te de sunulabilir, ancak MS Azure tecrübesi ile bir adım önde) Sonuç şu, PS4 herkesin bildiği gibi üstün görünüyor. Ancak MS te bu rekabeti kolay bırakmayacaktır. MS performansta geride kalıp farklı bir çizgi ile eğlenceye daha odaklanabilir. Bunların cevaplarını yıl sonuna doğru göreceğiz.
güzel özetlemişsin hocam ağzına eline sağlık.

SultanApex

1.7.2013 16:30:23

0
PS4 kağıt üzerinde üstün görünüyor ancak sonuç ürünler çıkınca belli olacaktır. PS4 yine daha iyi performans sunabilir ancak MS in elinde hala aşağıdaki silahları var ;) DDR3 (GDDR5 harika bir ekran kartı ram'idir. Ancak sistem belleği olarak daha düşük gecikmesi olan DDR3 XO'ya CPU işlemlerinde artı sağlayabilir.) 32 MB ESRAM (Yanlış hatırlamıyorsam 1.6 milyar transistorden bahsediyoruz. Bellek kontrolcüsüne ve GPU ya direk bağlı. GPU için cache görevi görecek, GPU üzerinde artı performansı olacaktır. Olumsuz yanı ise maliyetli bir ram olması) SHAPE -Scalable Hardware Audio Processing Engine (Ses işleme için sistemi kullanılacak donanım, sistem üzerinde ses görevlerini üstlenecek ve performansa olumlu etkisi olacaktır.) Xbox Cloud Computing (Bana kalırsa hala en bilinmeyen nokta burası, 3 adat Xbox one gücünün sanallaştırılacağı iddia ediliyor. Ülkemizde nasıl kullanılır, pratikte ne sağlar belli değil. Bu özelliğin aynsı ileride PS4'te de sunulabilir, ancak MS Azure tecrübesi ile bir adım önde) Sonuç şu, PS4 herkesin bildiği gibi üstün görünüyor. Ancak MS te bu rekabeti kolay bırakmayacaktır. MS performansta geride kalıp farklı bir çizgi ile eğlenceye daha odaklanabilir. Bunların cevaplarını yıl sonuna doğru göreceğiz.

xoe

1.7.2013 16:26:53

0
Bu tür şeylere inanıp fikir değiştiren varsa bir zahmet gidip alsın, kafasızlığıyla kalsın. Daha önce dediğim gibi şu an üretim planlaması yapılmış, plastik kalıpların deneme baskıları yapılmış, bütün parçalar tedarik edilmiş ve seri üretimin usul usul başlıyor olması gerek. Test etmeye zamanları yok, o yüzden böyle kritik değişiklikler yapamazlar. Yaparlarsa ileride problem yaşanması olası. Ayrıca başka bir kaynak var mı bu haberle benzeşen?

defected

1.7.2013 16:14:07

0
yine grafik yine saçma sapan mesajlar xboy'lar da fena gaza gelmiş döktürmüş yine. yüksek çözünürlüklü halo ve gears of war ile geçirecekleri bi 5-10 yıl daha mutluluklar dileyelim kendilerine

GT_55

1.7.2013 16:02:44

+3
DDR3 gibi çağdışı bir hafızayı övenler olduktan sonra, bu konudan iflah olmaz.

Team NINJA

1.7.2013 15:54:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN Beyler peki bu ram gddr olunca ne oluyor normal ddr olunca neoluyor tam anlayamadim bunu? Xbox taki ddr mi sadece suanda? Aydinlatirsaniz sevinirim kardeslerim...
ps deki ramlar daha iyi. yalan söylicek halimiz yok hemen mimlemeylin beni

veterangamer

1.7.2013 15:49:10

0
Beyler peki bu ram gddr olunca ne oluyor normal ddr olunca neoluyor tam anlayamadim bunu? Xbox taki ddr mi sadece suanda? Aydinlatirsaniz sevinirim kardeslerim...

Team NINJA

1.7.2013 15:18:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Benim anlamadığım birşey var.Neden Xbox One ram bölümünde Ps4 gddr5 konuşuluyor.
ps fanboycukların zoruna gidiyo xone iyi bir alet çıkarmıştı çekemiyolar lafa tacak yer arıyolar. iyi değilse zaten tartışmaya bile girmez adam. boş boş konuşan bol miktarda ps fanboycukları her zaman xbox bölümünde. adamlarda bi çekememezlik var.

Cpt. Miller

1.7.2013 15:12:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @Miex PS4 7gb GDDR5 ekran kartı ve 1gb sistem için kullanıyor. Xbox gibi ağır işletim sistemi yok. Tamamen oyuna odaklandığı için PS4 çok daha avantajlı
Unix ve Linux çekirdekli işletim sistemleri düşük donanımlarda bile verimli çalışır. PS 4'deki OS konsola özel olduğundan sistem kaynağını fazla kullanmayacaktır. [:'(]

BSC Misafiri

1.7.2013 15:10:32

+3
@Miex PS4 7gb GDDR5 ekran kartı ve 1gb sistem için kullanıyor. Xbox gibi ağır işletim sistemi yok. Tamamen oyuna odaklandığı için PS4 çok daha avantajlı

BSC Misafiri

1.7.2013 15:10:20

+2
bazi yanlis yerleri duzelteyim ,teorik olarak 197 degil 192 gb/sn hizina kadar cikabilir denmis eurogamerda ,fakat ayni anda okuma yazma yapsa bile gercek dunyada bu hiza ulasmasi sadece teorikte mumkun hatta onda bile degilde neyse,bir oyun yapayim dendimi cikabilegi hiz gercek dunyada 133 gb/sn olabiliyor denmis buda yine ps4 176 gb/sn sinden %20 geride.yani hem okuma hem yazma yapiyor deyip 96 gb ikiyle carpmak tam ms e gore yalan dolan bir is cunku bu sekilde kullanilamaz grafik programlama yapilirken.benzer seyleri daha once xbox fanlarida sacmalamisti ddr3'un 60 kusur gb/sn bant genisligi ile ile 32 mb lik esramin bant genisligini toplayip ps4 e yakin buluyolardi.bu tip haberler kandirmaya yonelik eurogamerda bazi kullanicalar tepki gostermis kac para verdi ms bu hikayeyi yazmaniz icin diye.

gokhanext

1.7.2013 14:57:30

-4
ben microsoft un başarılı olacagına ve oyunlardaki grafik kalitesinin ps4 eten hic aşağı kalır yanı olmayacaı inancındayım.microsoft her zaman hırslı ve başarıya aç bir firmadır.bu olacakları elbet biliyordu .artık buna gore önlemini almıştır.mimari olarak birbirine benzesede 2 konsolda aslında cok farklı yapısı var.bekleyip göreceğiz.

Kasatka

1.7.2013 14:52:44

+4
Arkadaslar benden size tavsiye, Bilmediginix konuda kosmayin komik duruma dusersiniz, Ciddiye alinma oraniniz duser, kimse sizi ciddiye almaz, fanboy olarak ortada dolasirsiniz. 1.si ps4 un gpu su daha iyi 2.si gdrr5 teknolojisi ddr3 den yeni ve darbogaz olusturmayacak genis bantgenisligine sahip 3. Ps4 de ki oyuna ayrilmis ram miktari 7 gb iken ms de bu 5 gb. Simdi bu neden boyle oldu, Sebebi cok acik, killzone shadow a bakin ne kadar ram kullaniyor, 3 gb ram kullaniyor. 1 gb de sisteme 4 gb ram miktari, iste bu subattan once hickimsenin bilmedigi sony firmalarinin cogunun bile ram miktarini 4gb olarak bildigi anda sony supriz yapip 8gb olcak dedi aynisi e3 de fiyat icine3 yapildi, 500 euro eye li paketken ani bir kararla eye cikarilip 400 dolara dusuruldu cihaz. Ram a tekrar gelirsek ms sony nin gddr5 koycagini tahmin ediyordu ama 8 degik 4 koycak saniyordu, oda ben ddr3 ama 8 korsam hem rakam olarak fazla koymus olurum buda ddr3 olduguna kimse umur etmez ne de olsa rakip 4 ben ise 8 kodum millet ddr mi gddr mi ona odaklanmaz miktara odaklanir sandi, hakliydida, eger sony 4 koysa idi kimse gddr oldugu icin uzerinde durmayacakti bu kadat ama son dakika degisikligi hem miktar ayni hemde gddr5 hemide oyuna kalan ram miktari ps4 de 4 xbox360 rami kadar fazla olunca haliylr milletde konusuyor, konisacakta.

Saiki

1.7.2013 14:48:41

0
Eurogamer'ın donanımdan sorumlu kolu Digital Foundry'nin güçlü kaynaklardan edindiği bilgiye göre kaynak yok saçma sapan bi haber bence, güçlü kaynaklar nedir

Shadow Fox

1.7.2013 14:34:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Haklısın kardeş , sony hiç parça uyumuna bakmadan pazardan domates alır gibi ne bulduysa ps4 ün içine koymuş.Tasarımınıda gönüllü liselilere yaptırmış.Dediğin sayfayı okudum boş boş dh forumunda ki muhabbetleri ediyorlar.ddr3+32mb Esram ile, ddr5 karşısında çok geri kalır mı hesaplamaları yapıyorlar. Haydi sana iyi forumlar.
Boş boş dediğin adamlar bizzat oyun geliştiren firmalarda çalışan kişiler Seni okuyanda sony nin hiçbir ürünü patlamadı sanacak..Sanırsın yaptıkları herşey tıkırında çalışıyor, helede ilk kez x86 ve riskli bir mimari seçmişlerken... neyse haydi selametle sana

FRAPS

1.7.2013 14:23:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Ne benim mantığı la ? Okudunmu diycem okumamışsın bile...Boş muhabbete gerek yok...Öyle GDDR5 koydum oldu bitti değil bu işler..Kaç çekirdek var, GPU var, RAM ler var. Bunlar arasındaki uyum önemlidir. Parça eksiltme işine hiç girme, çıkamazsın, boğulursun, benden söylemesi...PS3 ve 360 da gördük iki konsoldaki gelişimi, biri ileri gitti, diğeri verdiklerini geri aldı
Haklısın kardeş , sony hiç parça uyumuna bakmadan pazardan domates alır gibi ne bulduysa ps4 ün içine koymuş.Tasarımınıda gönüllü liselilere yaptırmış.Dediğin sayfayı okudum boş boş dh forumunda ki muhabbetleri ediyorlar.ddr3+32mb Esram ile, ddr5 karşısında çok geri kalır mı hesaplamaları yapıyorlar. Haydi sana iyi forumlar.

Shadow Fox

1.7.2013 14:15:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Senin mantığına göre üst düzey ekran kartlarında gddr5 kullanmasınlar gddr3 veya gddr2 kullansınlar.. Merak etme sony bu konsolu 5 yıldır geliştiriyor , senden benden herşeyi çok iyi biliyorlardır.Adamlar 400 dolara olabilecek en iyi donanımı koymak için yola çıkmışlar. Ms gibi acaba nereden parça eksiltsem derdinde değiller.xo x360 ile aynı teknoloji ddr3 rame sahiptir. 8 yılda bir arpa boyu yol alamamışlar. Xbox 360 çıktığında hdmi ve wifi bile yoktu.Burda bazıları bunlar gereksiz diye çırpınıyorlardı. Aynı hikayenin başka versiyonunu şimdi görüyoruz.Sony herzaman teknolojide önder olmuştur. Nokta
Ne benim mantığı la ? Okudunmu diycem okumamışsın bile...Boş muhabbete gerek yok...Öyle GDDR5 koydum oldu bitti değil bu işler..Kaç çekirdek var, GPU var, RAM ler var. Bunlar arasındaki uyum önemlidir. Parça eksiltme işine hiç girme, çıkamazsın, boğulursun, benden söylemesi...PS3 ve 360 da gördük iki konsoldaki gelişimi, biri ileri gitti, diğeri verdiklerini geri aldı

Cpt. Miller

1.7.2013 14:15:17

0
Hangi gecikme ? Kullanılan sistem XO'daki gibi APU değil mi.

FRAPS

1.7.2013 14:11:19

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Eski ve yeni sistemler arasında değil, PS4 deki GPU ve CPU arasındaki 300-400 nsec lik latency sorunundan bahsediyorum. Genel kullanım şekline göre değil, PS4 deki tasarlanan yapıya göre düşüneceksiniz. Bu konuyu oyun geliştiricilerinin takıldığı beyond3d forumundaki teknik yorumlarda okudum. Oradaki tartışmaları takip edebilirsiniz... Daha detaylı yazışmalar için http://beyond3d.com/showthread.php?t=63920&page=2 Biraz uçuk kaçık muhabbetler var, çoğumuzun anlamayacağı
Senin mantığına göre üst düzey ekran kartlarında gddr5 kullanmasınlar gddr3 veya gddr2 kullansınlar.. Merak etme sony bu konsolu 5 yıldır geliştiriyor , senden benden herşeyi çok iyi biliyorlardır.Adamlar 400 dolara olabilecek en iyi donanımı koymak için yola çıkmışlar. Ms gibi acaba nereden parça eksiltsem derdinde değiller.xo x360 ile aynı teknoloji ddr3 rame sahiptir. 8 yılda bir arpa boyu yol alamamışlar. Xbox 360 çıktığında hdmi ve wifi bile yoktu.Burda bazıları bunlar gereksiz diye çırpınıyorlardı. Aynı hikayenin başka versiyonunu şimdi görüyoruz.Sony herzaman teknolojide önder olmuştur. Nokta

Guest-AD674E5D1

1.7.2013 14:05:34

0
Benim anlamadığım birşey var.Neden Xbox One ram bölümünde Ps4 gddr5 konuşuluyor.

Shadow Fox

1.7.2013 13:59:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: scutaro 179 gb/s'lik bellek bant genişliği yaklaşık 4600 mhz bellek hızına denk gelir, bu da kullanılan ddr5 belleklerin düşük latency'e sahip olacağı anlamına gelir, bellek hızı yükseldikçe latency artar. Elbette ddr3'den yine yüksek gecikme süreleri olur ama, yeni nesil ile eski nesil bellekler arasında bunun olması normal birşey, ayrıca çalışma voltajı ve güç tüketimi ddr5'de daha düşüktür. Oyunlarda neden donma olsun, tasarımcılar onu düşünemeyecek kadar cahil mi. Örneğin PC'de 800 mhz ddr2 yerine 1600 mhz ddr3 kullanan sistemlerde donma oluyor mu, aksine daha verimli çalışıyor.
Eski ve yeni sistemler arasında değil, PS4 deki GPU ve CPU arasındaki 300-400 nsec lik latency sorunundan bahsediyorum. Genel kullanım şekline göre değil, PS4 deki tasarlanan yapıya göre düşüneceksiniz. Bu konuyu oyun geliştiricilerinin takıldığı beyond3d forumundaki teknik yorumlarda okudum. Oradaki tartışmaları takip edebilirsiniz... Daha detaylı yazışmalar için http://beyond3d.com/showthread.php?t=63920&page=2 Biraz uçuk kaçık muhabbetler var, çoğumuzun anlamayacağı

Cpt. Miller

1.7.2013 13:33:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox Bir DDR5 tir gidiyor... CPU ve ddr5 ramler arasındaki yüksek latency sorununu dikkate alan yok. 300-400 nsec seviyesinde gecikmeler var. Buda sıkıntı geliştiriciler için. Esram ztn bu gecikmeyi düşürmek için kullanılıyor. PS4 de bu tip riskler var. Oyunların donma sebebi bu bile olabilir. Son sağlanan gelişme olumludur. XboxOne da oyunlar daha stabil olacak gibi Birde şu cloud a takan tipler var xbox daki...TTnet le nasıl olacakmış. Sanırsın adam grafik stream edecek :) Xbox daki cloud computing ttnet le sıkıntı yaratmaz farketmezsin bile..Buna bakana kadar PS4 deki GaiKai ttnet le nasıl performans verir ona bakacaksın. Ondaki cloud gaming. Yani komple oyunu stream ediyor. Millet bazı şeylere takmış konuşuyor detaylı bilmeden
179 gb/s'lik bellek bant genişliği yaklaşık 4600 mhz bellek hızına denk gelir, bu da kullanılan ddr5 belleklerin düşük latency'e sahip olacağı anlamına gelir, bellek hızı yükseldikçe latency artar. Elbette ddr3'den yine yüksek gecikme süreleri olur ama, yeni nesil ile eski nesil bellekler arasında bunun olması normal birşey, ayrıca çalışma voltajı ve güç tüketimi ddr5'de daha düşüktür. Oyunlarda neden donma olsun, tasarımcılar onu düşünemeyecek kadar cahil mi. Örneğin PC'de 800 mhz ddr2 yerine 1600 mhz ddr3 kullanan sistemlerde donma oluyor mu, aksine daha verimli çalışıyor.

Miex

1.7.2013 12:17:30

-4
quote:

Orijinalden alinti: FRAPS

ARkadasin birisi ps4 de ddr5 ram var demis , kasata@ da hayir gddr5 var demis.Sende onun dedigine çikisip gpu nun ayri bellegi yok diyerek.Sözü gddr5 yok a getirmissin. Yoksa ben mi yanlis anladim : )
Kasatka my kasata my ne, o demi? ki. PS4 belle?inde yüksek gecikme yok çünkü o sistem belle?i de?il GDDR ram demi?. Ben de GDDR, DDR ne farkeder, PS4'te sistem ve grafik belle?i ortak kullanylyyor dedim. Grafik çipindeki belle?e GDDR deniyor yani, ba?ka numarasy yok. :))

KAKÁ

1.7.2013 12:17:17

0
Gerçekci olmak gerekirse bir avantaj daha var adamların koyduğu grafik işlemcisine bakıyorsun 1.84 teraflops amd radeon gcn taban cpu ise 1.6 ghz amd yeni nesil jaguar demek istediğim cpu gpu birbirine denk, 2. bir cell faciası da olmayacak,tabi herşey donanım değil eldeki malzeme ile lezzetli yemek yapmak (yazılım) çok daha önemli. Ek olarak.Latency sorununu merak ettim varsa ki tam olarak emin değilim rahatlıkla çözerler ki öyle bir sorun olduğundan da emin değilim bununla ilgili yabancı kaynaklar varsa bakabilirim.

Miex

1.7.2013 12:09:24

0
Ben de öyle demedim mi zaten :)

FRAPS

1.7.2013 11:50:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Miex

DDR, GDDR falan boş konuşuyorsun. Grafik birimindeki ram çipine GDDR denir, sistem ram'ine DDR denir. PS4'te ortak kullanılıyor. GPU'nun ayrı sistem'in ayrı belleği yok yani.
Miex , sony ekran kartı belleğini , aynı zamanda sistem belleği olarak kullanabilecek şekilde tasarlamış.Ps4 de 8 gb gddr5 paylaşımlı ram var.Sony açıkladı.Sırf bu bile sony nin donanımda ne kadar bonkör davrandığının kanıtıdır. Kaynak : http://tr.playstation.com/ps4/features/techspecs/

Miex

1.7.2013 11:15:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Ddr5 dir gidiyor demissin, bunu ps4 icin soyle miyormusin, Iste o Gddr5 olucak. Ddr5 diye benim bildigim bir sey yok ddr3 var.
DDR, GDDR falan boş konuşuyorsun. Grafik birimindeki ram çipine GDDR denir, sistem ram'ine DDR denir. PS4'te ortak kullanılıyor. GPU'nun ayrı sistem'in ayrı belleği yok yani.

erco35coast

1.7.2013 04:21:00

0
daha çıkmamış sistemler için şöyle fark atar, böyle ezer! daha bi durun bakalım.

Harvey Dent

1.7.2013 03:52:35

+1
Abiler, çocuklar, gençler. Nedir bu ps4 donanımda iyi, xbox'un esramı var, live psn'i hoplatır, ps4 xo'ya gazete örtüp kaçar tarzı yorumlar. Fanboyluk maaşı bağladıysa Sony veya Microsoft sizlere tamam o zaman anlarız; ortada konsol yok, fol yok yumurta yok; biri demiş cloud ile xbox 40 kat güçlü, biri demiş Sony gddr5 hepsinin eline verir. Cidden çocuksunuz ya. Cebinizden para da çıkmıyor, babanız alacak zaten. Almışken ikisini de sallayın gitsin. Savaşmayın, sevişin. Derslerinize çalışmayı da unutmayın.

Kasatka

1.7.2013 02:08:49

0
Ddr5 dir gidiyor demissin, bunu ps4 icin soyle miyormusin, Iste o Gddr5 olucak. Ddr5 diye benim bildigim bir sey yok ddr3 var.

Shadow Fox

1.7.2013 02:02:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Millete bilmeden konusuyor diycegine once gddr ile ddr arasinda ki farki ogren sen hocam, Normalde bu gibi seylere pek onem vermem ama diger kisileri kucumsemen mesajinda gozumden kacmadi o yuzden hu mesaji atiyorum, yoksa gddr5 yada ddr3 insanlik hali karistirilabilir. Gaikai ise 2014 sonu kuzey amerikada ilk denemelerin3 baslayacak, sony sallamiyor gercek n3 ise o. Sony bu nesilin basinda cok salladi ve zararini cok gordu, yogurdu ufleyerej yerk3n ms cloud ile 40 kat guclu falan, Bunlar anca hamburg3rci cod ve fifa disinda oyun bilmey3n abd li ve turevi ergenlerin gazini alir, ve yakinda esamesi okunmaz unutulur gider (cloud tamamen unutulur demiyorum 40 kat guclu vs geyikleri)
Önce neyi anlattığımı anlasanda öyle yorum yapsan daha iyi olacak Hız farkından bahsetmiyorum latency den bahsediyorum...Ben birşeyi karıştırmadım dikkatli oku bir daha

Kasatka

1.7.2013 01:17:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Boş hayallere kapılmayın , xbox one şimdiden belkide yüzbinlerce üretilmiş ve hala üretiliyordur.SOnuçta kasım ayında milyonlarca stok hazır tutabilmek için şimdiden üretime başlamışlardır.Bu saatten sonra birşey değişmez. Kısaca ps4 ezdi geçti.
Su an uretilen ps4, onda kesin herkes hemfikir ancak ms cepesinde donanim tarafinda sorunlarin oldugu (ozellikle yogunlasan soylenti esram ile ilgili) yonunde, Hatirlarsan e3 de ms sanal xbox one kullanirken oyun sunumlarinda sony gercek ps4 protatiplerinde oyunlarini gosterdi. Burdan bile ms nin donanim anlaminda sony nin gerisind3 oldugunu anlayabilirdin, daha ortada stabil sekilde calisan bir xbox one yok. Cok net soyluyorum, eger ms cikisinda bir erteleme yapmazsa v3 siz ms nin resmi satis yapan ulkelerinden birinde degilseniz yani kisaca garantiden yararlanamayacaksaniz siddetle birinci parti urunden uzak durun, su an cihazin her yeriyle oynuyorlar, cikisina 3 ay falan kalmis, cok riskli isler pesinde ms, zaten bu nesilde ilk cikabilmek adina gorduk, ilk parti mallarin ilk 6 ayinda hata ve bozulma orani yuzde 53 du. O yuzden ms yine ayni yolu deneyebilir, yani garantiyi kisa tutup (ilk xbox360 lat ciktiginda garantisi 9 aydi, cakalin onde gidenidir ms) hatalari ayiklamayi cikisi erteleme yerine erken cikip piyasadayken revizyone giderek yapmak isteyebilir, yaparsada sasirmam cunki yapmadigi sey degil bu nesilde oyle yapti zaten, 5 konsol alan adam taniyorum. En az 2.

Kasatka

1.7.2013 01:05:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox Bir DDR5 tir gidiyor... CPU ve ddr5 ramler arasındaki yüksek latency sorununu dikkate alan yok. 300-400 nsec seviyesinde gecikmeler var. Buda sıkıntı geliştiriciler için. Esram ztn bu gecikmeyi düşürmek için kullanılıyor. PS4 de bu tip riskler var. Oyunların donma sebebi bu bile olabilir. Son sağlanan gelişme olumludur. XboxOne da oyunlar daha stabil olacak gibi Birde şu cloud a takan tipler var xbox daki...TTnet le nasıl olacakmış. Sanırsın adam grafik stream edecek :) Xbox daki cloud computing ttnet le sıkıntı yaratmaz farketmezsin bile..Buna bakana kadar PS4 deki GaiKai ttnet le nasıl performans verir ona bakacaksın. Ondaki cloud gaming. Yani komple oyunu stream ediyor. Millet bazı şeylere takmış konuşuyor detaylı bilmeden
Millete bilmeden konusuyor diycegine once gddr ile ddr arasinda ki farki ogren sen hocam, Normalde bu gibi seylere pek onem vermem ama diger kisileri kucumsemen mesajinda gozumden kacmadi o yuzden hu mesaji atiyorum, yoksa gddr5 yada ddr3 insanlik hali karistirilabilir. Gaikai ise 2014 sonu kuzey amerikada ilk denemelerin3 baslayacak, sony sallamiyor gercek n3 ise o. Sony bu nesilin basinda cok salladi ve zararini cok gordu, yogurdu ufleyerej yerk3n ms cloud ile 40 kat guclu falan, Bunlar anca hamburg3rci cod ve fifa disinda oyun bilmey3n abd li ve turevi ergenlerin gazini alir, ve yakinda esamesi okunmaz unutulur gider (cloud tamamen unutulur demiyorum 40 kat guclu vs geyikleri)

cemsnt

1.7.2013 00:37:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Sony Fanboyları Ateistler gibi.Hangi kanıtı önüne koysan inanmıyorlar.Burda yazılan ram konusunda Xbox One önde.
Şimdi normalde cevap yazmayacaktım da, zekana hayran kalmamak elde değil. Hangi kanıtı önnüne koysan inanmıyorlarmış. Adam birden anti teizmin önüne geçti la ya, bir cümleyle deizmi, ateizmi, agnostizmi yalan etti. Kanıt varmış..

VESRAP

1.7.2013 00:20:08

-1
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Boş hayallere kapılmayın , xbox one şimdiden belkide yüzbinlerce üretilmiş ve hala üretiliyordur.SOnuçta kasım ayında milyonlarca stok hazır tutabilmek için şimdiden üretime başlamışlardır.Bu saatten sonra birşey değişmez. Kısaca ps4 ezdi geçti.
Fraps, canım kardeşim donanımda değişiklik yapılmıyor, sistemin çalışma protokolünde farklılıklara gidiliyor...ps4'ün şu ezme tokat aksiyonunu eski nesilden beri devam ettirmeye ne de çok meraklısınız yahu...Biraz geliştirin kendinizi... ps4 çalışma sistemi Xbox One'ın hayaline dahi yaklaşmakta zorlanacak bir sisteme sahip...Dilersen tek tek de açıklarım bunları ...

Shadow Fox

1.7.2013 00:12:16

0
Hala donanımsal değişiklik olduğunu sanan ulemalar var

Team NINJA

1.7.2013 00:06:16

-1
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Boş hayallere kapılmayın , xbox one şimdiden belkide yüzbinlerce üretilmiş ve hala üretiliyordur.SOnuçta kasım ayında milyonlarca stok hazır tutabilmek için şimdiden üretime başlamışlardır.Bu saatten sonra birşey değişmez. Kısaca ps4 ezdi geçti.
bu yoruma anca

FRAPS

1.7.2013 00:04:02

+1
Boş hayallere kapılmayın , xbox one şimdiden belkide yüzbinlerce üretilmiş ve hala üretiliyordur.SOnuçta kasım ayında milyonlarca stok hazır tutabilmek için şimdiden üretime başlamışlardır.Bu saatten sonra birşey değişmez. Kısaca ps4 ezdi geçti. Bazıları burada 2-3 ay önce çift apu hayalleri kuruyordu.Ne gülüyorduk bee

Shadow Fox

30.6.2013 23:44:48

-2
Bir DDR5 tir gidiyor... CPU ve ddr5 ramler arasındaki yüksek latency sorununu dikkate alan yok. 300-400 nsec seviyesinde gecikmeler var. Buda sıkıntı geliştiriciler için. Esram ztn bu gecikmeyi düşürmek için kullanılıyor. PS4 de bu tip riskler var. Oyunların donma sebebi bu bile olabilir. Son sağlanan gelişme olumludur. XboxOne da oyunlar daha stabil olacak gibi Birde şu cloud a takan tipler var xbox daki...TTnet le nasıl olacakmış. Sanırsın adam grafik stream edecek :) Xbox daki cloud computing ttnet le sıkıntı yaratmaz farketmezsin bile..Buna bakana kadar PS4 deki GaiKai ttnet le nasıl performans verir ona bakacaksın. Ondaki cloud gaming. Yani komple oyunu stream ediyor. Millet bazı şeylere takmış konuşuyor detaylı bilmeden

VESRAP

30.6.2013 23:19:11

-4
quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Gördüğüm en doğru yorum.
Aslında önceki nesillere bakıldığında 32 mb , 256 mb diye gitmişti...Ben 2 gb ya da en fazla 4 gb bekliyordum bu nesli...8 gb olması bir önceki nesile göre gerçekten çok büyük bir gelişme...Gerçekten güçlü sistemler geliyor...Ama sanki Xbox One ve ps4 önceki nesile göre çok daha uzun ömürlü olacak gibi...Hele ki Xbox One sonraki yıllar cloud ile daha da ilerleme sağlayacağı için 10 yıllık bir ömürle pazara çıkacak olabilir....

F355 Challenge

30.6.2013 22:46:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsu* Kagit uzerinde herkes guclu zaten , konsollar ciktiktan sonra konusalim bu konulari .
Gördüğüm en doğru yorum.

Mugetsu*

30.6.2013 21:22:41

+1
Kagit uzerinde herkes guclu zaten , konsollar ciktiktan sonra konusalim bu konulari .

VESRAP

30.6.2013 19:50:20

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Degisiklig3 gitmek, Ms su an sram iyle oynuyor, Hiz degerlerini ocz yapmaya calisiyor yazilimla, Bu bile cok riskli Bir dotu boklu telegon bile yapimina baslama ve bitirme final surumu arasinda en az 8 ay gelistirme surecine ihtiyac duyar, su an sistemle oynamak hatta abartili gelmezse vida sayisini degistirip azaltmak cogaltmak bile kisa surede test edil,edigi edilemeyecegi icin cok riskli, cok fazla hatali cihaz demek. Eger ms bu sekilde oynamaya devam ederse ms ya cikisini erteleyecek yada ilk cikisinda cok fazla hata. Veren bir cihaz cikaracak piyasaya,
Çıkışa bu kadar az bir zaman varken böyle bir risk almazlar...

Kasatka

30.6.2013 19:30:48

-2
quote:

Orijinalden alıntı: enginguzelsoy arkadaşlar tekrar soyluyorum , seri üretime geçene kadar her iki firmada cihazlarında tabiki değişikliklere gidecektir ..
Degisiklig3 gitmek, Ms su an sram iyle oynuyor, Hiz degerlerini ocz yapmaya calisiyor yazilimla, Bu bile cok riskli Bir dotu boklu telegon bile yapimina baslama ve bitirme final surumu arasinda en az 8 ay gelistirme surecine ihtiyac duyar, su an sistemle oynamak hatta abartili gelmezse vida sayisini degistirip azaltmak cogaltmak bile kisa surede test edil,edigi edilemeyecegi icin cok riskli, cok fazla hatali cihaz demek. Eger ms bu sekilde oynamaya devam ederse ms ya cikisini erteleyecek yada ilk cikisinda cok fazla hata. Veren bir cihaz cikaracak piyasaya,

Kasatka

30.6.2013 19:25:48

-1
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Atarak hiçbir zaman konuşmadım.Sadece at gözlüklerimi çıkardım.PS4 alacaktım sadece ama Jimmy Fallonu Watch Dogs oynarken gördüm.Beklentilerimi karşılamadı.2 sene sonra PS 4 alıcam.
Hocam merhaba. Burda kizmqniz gereken kisi sony degil ubisoft dur, Her e3 de ortaya birsey atar sonrasi muamma, Busene de the divition u atti ortaya. Hepsini super pc dedigimiz ultra super cift gpu lar ile hazirlayip isim yapiyor sonra diger fuarda bi bakiyorsunuz ki ps3 oyunundan farki yok, ubisoft bunu hep yapti, hep oyunculari kandirdi ama kabak hep baskasina patladi. Sizden sunjn takipcisi olmanizi istiyorum, watch dog un pc surumunu izlemeye alin, goreceksiniz pc surumu de e3 2012 de gosterilen o ilk watch dog trailerli ile alakasi olmayan bir kalitede olucak, Siz suna bakin, sevmesenizde ki bende sevmiyorum kilzonu, KIllzone bakin, next gen odur, uzak mesafr cizimleri, detay seviyesi, karakter modellemeleri kaplama vs, Ornek gidin birde dead rising in 20 dakika oynanis demosu var youtube da ona bakin, herkes omoyuna bel baglamis ama o demoyu iyicr izleyin. Karakter detayi haric her sey bu nesikle ayni Ve ayrica, 300 server oyunvular icin acilmadi, tv ve film servisleri icin cogu, Ayrica 32mb sram falan hadi yedikde, Oyunlar icin kalan ram ps4 de 7 gb xbox da 5 Buju ben demiyorum xbox kendi diyor 3 isletim sistemimden somra kalan ram 5 gb Ve gpu da ps4 yuzde 40 daha guclu, Eger bu nesilde ms 3. Partylere para yedirmezde 2 sene sonra fark ps4 lehine acilmayq baslqyacqk. Eger yedirirse de ps4 un ustunlugu kagit uzerinde kalip ms hem ps hemde ps4 oyuncularinin onunu kapatmis olucak ve yine burda cogu kisi gercegi bilmeden, ne oldu hani ps4 daha gucluydu, hic fark yok hatta xboxone daha iyi diycekler ve uyutulmaya devam edecekler.

Team NINJA

30.6.2013 17:09:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: enginguzelsoy arkadaşlar tekrar soyluyorum , seri üretime geçene kadar her iki firmada cihazlarında tabiki değişikliklere gidecektir ..
gitmezler hocam bu saatten sonra.

enginguzelsoy

30.6.2013 17:02:20

0
arkadaşlar tekrar soyluyorum , seri üretime geçene kadar her iki firmada cihazlarında tabiki değişikliklere gidecektir ..

_EsmeR

30.6.2013 16:58:30

0
O değilde ben eleştiriler bu kadar çok olmasaydı MS nin bu önemli değişikliklere gideceğini sanmıyorum. Oyzden hatalarını düzelttiler felan demeyin bence, önümüze attılar yemedik bizde geri çekip düzenleme yaptılar.

kankam1030

30.6.2013 16:27:09

0
XboxOne karşı güvenim 0 ilerde ne yapacağı belli olmaz.

VESRAP

30.6.2013 15:57:08

-5
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft ne yaptığını bilmeyen ve verdiği kararın, 1 gün önceki açıklamaların arkasında duramayan aciz firma. 40nm, ddr3 eski teknolojileri kullanması tam bir REZILLIK. Xbone'ın GPU'su da çok daha geride. PS4 yine uzak daha iyi. Öyle güçlü bir konsolu ufak tasarım ile birleştirdiler. Gelecekten gelmiş gibi olmuş.
Nasıl bir fantaziniz var anlamak mümkün değil...ps4 'ü gelecekten gelmiş gibi görüyorsanız herhalde hiç evden dışarı çıkmıyorsunuz...Tasarımın babası Xbox One'daki çizgilerde saklı...Taş gibi alet olduğunu bas bas bağırarak dile getiriyor...

Team NINJA

30.6.2013 15:48:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft ne yaptığını bilmeyen ve verdiği kararın, 1 gün önceki açıklamaların arkasında duramayan aciz firma. 40nm, ddr3 eski teknolojileri kullanması tam bir REZILLIK. Xbone'ın GPU'su da çok daha geride. PS4 yine uzak daha iyi. Öyle güçlü bir konsolu ufak tasarım ile birleştirdiler. Gelecekten gelmiş gibi olmuş.

BSC Misafiri

30.6.2013 15:07:14

-1
Microsoft ne yaptığını bilmeyen ve verdiği kararın, 1 gün önceki açıklamaların arkasında duramayan aciz firma. 40nm, ddr3 eski teknolojileri kullanması tam bir REZILLIK. Xbone'ın GPU'su da çok daha geride. PS4 yine uzak daha iyi. Öyle güçlü bir konsolu ufak tasarım ile birleştirdiler. Gelecekten gelmiş gibi olmuş.

xoe

30.6.2013 15:04:52

-1
Ben boyle birseyin olduguna inanmiyorum. Konsolun cikmasina cok kisa bir sure var, bu kadar degisimi bile yuzde yuz test edemezler. Muhtemelen isi siyasi boyuta tasidilar bir kac oyun sitesi vasitasiyla.

Razura

30.6.2013 14:15:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R Gamepad'in benzinle çalışmasını mı bekliyorsunuz acaba?
Ben tüp taktırırız diye düşünüyordum, neyse artık pille halledicez.

M.A.N.G.A.K.A

30.6.2013 14:14:01

0
Gamepad'in benzinle çalışmasını mı bekliyorsunuz acaba?

Gamer10

30.6.2013 14:12:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Fossa Olecrani

bu özeti ben yapmıştım zamanında. bari alıntı de bir şey de. telifi bende hâlâ ona göre
nihayet [:'(]özetin sahibi arkadaş gelmiştir.

_CHARLOTTE_

30.6.2013 12:52:23

-5
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız

Harvey Dent

30.6.2013 12:23:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: birmezun tmm tmm buraya kadarki tartismalarin akisini ozetliyorum, o kadar sayfa okumaya gerek yok; 3-4 tane ps bolumunden fanboy gelir ve ortaya bombayi birakir 2-3 dk sonra eski xboxcu yeni psciler durumu onaylayan mesajlar atar 5-10 dk sonra xbox fanatigi asiklar 800 karakterlik uzun cevaplar verirler 10-15 dk sonra sbs cocuklari ps forever tarzi mesajlar atmaya baslar 15-20 dk sonra xboxcular sbscilere de laf anlatmaya calisan mesajlar atarlar 20 dk sonra da bu mimli 3-4 ps fani yeni bombalar getirir ve fenomen basa sarar. en kısa haliyle ; fan boylar boy boylar hani
bu özeti ben yapmıştım zamanında. bari alıntı de bir şey de. telifi bende hâlâ ona göre

SultanApex

30.6.2013 11:43:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Bazı arkadaşlar benim yazıma karşılık vermiş banada cevap hakkı doğdu. @KAKÁ Kaka , oğlum bak git , benim yazılarımı alıntılama diye 10 kere sana söyledim. @Eli Wallach Eli Wallach , 32mb rame bu kadar umut bağlıyorsunda , ps4 8 gb ddr5 ine mi umut bağlamıyorsun.Xbox one kendi içinde güzel bir konsol olabilir ama ps4 ün karşısında hem donanım hemde tasarım olarak eziliyor.Ps4 ün işlemcisindede dahili bellek var ama sony bundan bahsetme gereği bile duymadı.Her işlemcide cache bellek bulunur.Sen ilkokula giderken ben donanım sektöründe çalışıyordum. @GT_55 GT_55 , kedi yavrusu tanımlamaların hoş değil bozuşmayalım @SultanApex SultanApex , çok biliyorum gibi konuşmuşsun ama her işlemcide cache bellek bulunduğunun farkında bile değilsin.Ps4 dede cache bellek bulunur. @Team NINJA Team NINJA , Benim tercihlerime göre bu tip şeylerin olmaması gerekiyor.Ms beni heyecanldırmıyor , sony nin 7 yıl önce kullandığı bluray ile ms daha yeni tanışacak : ) Heyecanlanmalı mıyım ? Bu ms fanlarıda ne diyeceklerini şaşırdılar , bir buluta umut bağlıyorlar bakıyorlar ondan birşey çıkmayacak haaa bizde 32mb fazladan ram vardıı bari onu öne çıkartalım diyorlar. Bakıyorlar ram işide tutmadı , hiç olmadı gamepadi öne çıkartalım diyorlar : ) Ama ds4 de multitouch dokunmatik yüzey , gyroscope sensör ve şarjı pil olduğunu unutuyorlar : )) Valla üzülüyorum sizin bu halinize , savunulacak hiçbirşeyiniz yok.Sony hepsini elininizden aldı.Sizde burada fazla sony ye gönderme yapmayın.Ya öyle ya böyle ps4 almak zorunda kalacaksınız.Bari ileride ps forumunda yazarken yüzünüz olsun
@FRAPS şimdi ben aşağıdaki cümleyi yazdım, sen PS4 te cache bellek yok mu anladın? Nerede PS4 de cache bellek yok demişim? Ben diyorumki o dalga geçtiğin mb kullanımına göre farklılık gösterir. MB a takılma önemli olan ne kadar verimli kullanıldığı ve ne amaçla kullanıldığıdır. O zaman bir Desktop işlemcisindeki cache miktarıda anlamsız olur, 4mb nedir ki? Benzer şekilde Ram'in miktarı ve ne tür ram olduğu önemli değildir. Onun kazandırdıkları önemlidir. MS boşuna 32 mb ve süper hızlı erişim rami oraya koymaz ;) Bilme konusuna gelince tabi ki sen daha çok bilirsin ona sözüm yok. Şimdi sen bize Xbox one da sunulacak Cloud Computing Service'i açıklar mısın? Developer'lar için realtime performansına ne sağlayacak? Örnek servisler verirsen çok makbule geçecektir. Bilmeyen bizde bilgi sahibi olalım; o zaman Cloud deyince sadece storage ifade etmediğimiz daha kolay anlaşılır.

Team NINJA

30.6.2013 10:07:39

0
hocam meselek karpuzcumu ?

VESRAP

30.6.2013 09:44:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

He sonyye sempatim var , o yüzden 664 euro para ile x1 sipariş ettim.
Hayırlı olsun...

VESRAP

30.6.2013 09:41:14

-5
quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast Ram mevzusunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum Çünkü PC de en iyi oyun bile 3-4gb ddrram dan fazlasına gerek duymuyor. 2014 e girsek te ilk oyunları ile birlikte KONSOLLARI görsek. birçok oyun çıkmak için 2014 ilk çeyreğini bekliyor.
Zaten olay ram'de bitmiyor ki, bunu bildiğimiz için Xbox One'ın bana göre en güçlü silahı olan Cloud 'dan bahsediyoruz...Directx 11.2 den bahsediyoruz...Yüzdeki mimikleri bile algılayan Kinect 2 'den bahsediyoruz...tetikleri tuşlarındaki titreşim ve 40 tan fazla yenilik geçirmiş dünyanın en iyi gamepadinden bahsediyoruz...Daha bir dünya şey var...

PES_21_Murat

30.6.2013 08:46:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: birmezun tmm tmm buraya kadarki tartismalarin akisini ozetliyorum, o kadar sayfa okumaya gerek yok; 3-4 tane ps bolumunden fanboy gelir ve ortaya bombayi birakir 2-3 dk sonra eski xboxcu yeni psciler durumu onaylayan mesajlar atar 5-10 dk sonra xbox fanatigi asiklar 800 karakterlik uzun cevaplar verirler 10-15 dk sonra sbs cocuklari ps forever tarzi mesajlar atmaya baslar 15-20 dk sonra xboxcular sbscilere de laf anlatmaya calisan mesajlar atarlar 20 dk sonra da bu mimli 3-4 ps fani yeni bombalar getirir ve fenomen basa sarar. en kısa haliyle ; fan boylar boy boylar hani
hocam n e güzel açıkladın

İdrak İstimlak

30.6.2013 08:00:53

0
Bu nesil konsollardan bile ancak 10 kat güçlü olacak yeni nesiller Ama arkadaşlar bence şaka yapıyorlar.

phantom_coal

30.6.2013 07:30:47

0
40 kat daha güçlünün üstüne yorum yazamıyorum.

Cpt. Miller

30.6.2013 06:22:03

0
32 mb ESRAM istediği kadar bellek bant genişliği sunsun ve tampon bellek görevi görsün, kapasitesi az olduktan sonra hiçbir şeye yaramaz. Bazıları CPU'daki cache'i falan örnek vermiş, ikisi birbiri ile alakasız şeyler. Bellek bant genişliğini bir kenara bırakalım, en başta GPU daha zayıf. Ona da kılıf uydurmuşlar nasıl olsa, donanım karşılaştırmaları anlamsız yazılım ön plandadır.

bocekgrafik

30.6.2013 06:19:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast Ram mevzusunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum Çünkü PC de en iyi oyun bile 3-4gb ddrram dan fazlasına gerek duymuyor. 2014 e girsek te ilk oyunları ile birlikte KONSOLLARI görsek. birçok oyun çıkmak için 2014 ilk çeyreğini bekliyor.
Oyunlar, sistem belleğini değil, ekran kartının belleğini kullanır ve ekran kartının belleği de PS4'te olduğu gibi GDDR5'tir; Xbox One'daki gibi 5 yıl öncesindeki kartlarda kullanılan GDDR3 değildir.

bocekgrafik

30.6.2013 06:10:20

+3
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz...
Sırf şu mesaja cevap vermek için girdim. XBOX'ın yılmaz savunucusu ve fanatiği Xbox One (Sir Pinky) bile bu kadar atmıyordu be. Yazık sana...

Gamer10

30.6.2013 05:10:09

+1
tmm tmm buraya kadarki tartismalarin akisini ozetliyorum, o kadar sayfa okumaya gerek yok; 3-4 tane ps bolumunden fanboy gelir ve ortaya bombayi birakir 2-3 dk sonra eski xboxcu yeni psciler durumu onaylayan mesajlar atar 5-10 dk sonra xbox fanatigi asiklar 800 karakterlik uzun cevaplar verirler 10-15 dk sonra sbs cocuklari ps forever tarzi mesajlar atmaya baslar 15-20 dk sonra xboxcular sbscilere de laf anlatmaya calisan mesajlar atarlar 20 dk sonra da bu mimli 3-4 ps fani yeni bombalar getirir ve fenomen basa sarar. en kısa haliyle ; fan boylar boy boylar hani

Yûnus

30.6.2013 04:50:41

+4
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz...
40 he..

Karpuzcu.

30.6.2013 03:43:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

niye beklemesin hocam.bekliyoki xbox forumunda. bende 360 varken ben hatırlamıyorum ps3 bölümüne girdiğimi. tezelden geçse şu aylar artık iyice şekillense konsollar hangisini alıcaz veya ikisinidemi alıcaz bilelim bizde.
Burası xbox bölümü değil. Oyun Haberleri bölümü. Haber okumak için burdayım.

gamerasi

30.6.2013 03:29:25

0
Bu karşılaştırma abartı geldi bana....

BSC Misafiri

30.6.2013 03:24:51

+2
VESRAP Bak arkadasim tarafsiz olarak söyluyorum. Elde ki hangi veriler isiginda xbox daha guclu yahu, gaza gelmeye musaitsiniz önce cloud dediler bir sisirdiler bir sisirdiler. hatirlayin yillar boyu cikan her teknoloji sisirildi, böyle yapcaz akliniz duracak diye bir tane dogru duzgun ise yarar bir sekidle kullanamadilar. bir tek nintendo wii kontoluyle becerdi birseyler digerinin cogu yapilicak edilecek hikaye, teknoloji demosu olarak kaldi. Görursun hepsi pazarlama seysi, reklam bunlar. sizde yiyin, icin ama cok abartmayin sunu yemeyin bunlari. Microsoft xbox"un imajini duzeltmek icin yeni yeni seyler söyleyip duruyor. ben söyliyim hayatinizi degismeyecek ayni tas ayni hamam göreceksiniz. O kici kirik konsol ucacakmis bilmem neymis, konsolu severim ama ben böyle sallama görmedim yahu. Biraz mantikli yaklasin su konulara. pc de almayalim o zaman madem xbox bu kadar guclu, inanilmaz ve yine ayni derecede ucuz.

BSC Misafiri

30.6.2013 03:24:30

+1
VESRAP konsollar piyasaya cikip durum iyice ortada olunca ismini degistirmede saglam bir gulelim. Xbox anca para verip oyunlarinin daha iyi gorunmesi icin anlasma yapar. baska turlu hersey coktan belli. E3 te yaptiklari da farkli degildi ortamda bulduklari ne kadar hazira yakin gelistirilen oyun varsa para verip xbox cikicak diye yirtinip durdular. Cocuklari kandir sen anca. sony neden biz daha gucluyuz haberleri yapmiyor da microsft hergun yeni yeni seyler atip tutuyor bir bak. herkes görecegini gördu.

GwynBlade

30.6.2013 03:23:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Yahu hangi paragöz microsoft bu, aylık döner parasına müthiş kalitede, hızda, güvenliği tam geliştirilmiş live hizmetini sunduğu içinmi paragöz. Ne çabuk unuttunuz sony nin kaç para çektiğini ps3 çıkışında, o paragöz sony konsola 512 ram bile koymadı, 256 koydu, neyine oyuncuların 512 dedi. neyine gpu üzerine gömülü ram dedi, gördük nesilde nasıl fark yediğini. Kredi kartı bilgilerini çaldıran firma hangisi? 3 5 kuruş parası neyse verip online altyapısı için düzgün güvenlik sistemi kurmayan hangi firma? 3kırmızı sorunu sadece 2yıl yaşandı, onda da amerikadaki konsol sahiplerinin konsolları ücretsiz değiştirildi, bir daha donanım hatası olmadı xboxta.
Ps3'te 256 mb değil 512mb ram vardı. 256(gddr3) vram + 256(xdr) sistem rami olarak, oyunlarda ortaklaşa bir kullanım söz konusuydu. 360'ta yanılmıyorsam 512 mb direk paylaşımlı ram vardı..

MytHnfr

30.6.2013 03:12:51

0
O kadar yorum yapılmış kimse haberi okumamış. Haber söylenti niteliği taşıyor. Taşımasa dahi ben sanmıyorum iki konsol arasında çok büyük fark olacak. Yani öbür türlüde Ps4'ün gücünü ancak Exclusive oyunlar gösterecek. Sony donanımı daha önce açıkladı. Microsoft herhangi bir ekleme yapacak olsaydı aradaki süreçte ilgilenirdi bunu için.

erco35coast

30.6.2013 03:11:01

0
Ram mevzusunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum Çünkü PC de en iyi oyun bile 3-4gb ddrram dan fazlasına gerek duymuyor. 2014 e girsek te ilk oyunları ile birlikte KONSOLLARI görsek. birçok oyun çıkmak için 2014 ilk çeyreğini bekliyor.

mert_gunes

30.6.2013 01:31:51

0
Şimdilik xboxone iyi gidiyor fakat ps4 hala önde güncelleme ücretlerini kaldırıp oyuncuları mutlu eden microsoft şimdi de iç sorunları çözüyor rekabet olması çok iyi.

listen

30.6.2013 01:26:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Yahu hangi paragöz microsoft bu, aylık döner parasına müthiş kalitede, hızda, güvenliği tam geliştirilmiş live hizmetini sunduğu içinmi paragöz. Ne çabuk unuttunuz sony nin kaç para çektiğini ps3 çıkışında, o paragöz sony konsola 512 ram bile koymadı, 256 koydu, neyine oyuncuların 512 dedi. neyine gpu üzerine gömülü ram dedi, gördük nesilde nasıl fark yediğini. Kredi kartı bilgilerini çaldıran firma hangisi? 3 5 kuruş parası neyse verip online altyapısı için düzgün güvenlik sistemi kurmayan hangi firma? 3kırmızı sorunu sadece 2yıl yaşandı, onda da amerikadaki konsol sahiplerinin konsolları ücretsiz değiştirildi, bir daha donanım hatası olmadı xboxta.
bak kardeşim ben ne yazdım buraya: PS tarafı'nın kendini geliştirmesini, Microsoft'un da bu yanlış politikalardan vazgeçmeye devam etmesini diliyorum. neydi yanlış politikalar? ikinci el mevzusu. düşük ram. vsvs... PS kendini geliştirdi ve oyuncu odaklı olmaya başladı. Ben Sony'in de çok haksız noktaları olduğunu düşünüyorum zaten. özellikle güvenlik ve yazılım açısından. Ama işte bu açıklarını yavaş yavaş kapatıyor, Vita'nın işletim sistemi harika mesela. Ayrıca nesilde nasıl bir fark yemiş onu da açıklarsan sevinirim. İşte Microsoft da oyuncuların tepkisiyle karşılaşınca geri adım atmak zorunda kaldı. Şimdi gereken ne? Playstation'un gelişmeye devam etmesi ve Microsoft'un da OYUN KONSOLUNU GELİŞTİRMEYE ÇALIŞMASI. Çünkü piyasada ne kadar rekabet olursa bize o kadar yarar bu, teknoloji hızla ilerler ve PS da Xbox da açıkları kapatır. Ayrıca da 3 kırmızı sorunu büyük bir rezaletti. benim başıma gelmedi ancak xboxları sürekli bozulan arkadaşlarım, insanlar var. Ve lütfen tartışırken kimseyi kırmayalım.

Guest-1E1FC651D

30.6.2013 01:15:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: listen Ya beyler sizi anlamıyorum. Şimdi elimizde iki konsol var, X1 ve PS4. Siz PS bölge müdürü müsünüz? Xbox Pazarlamacısı mısınız? Bu aletler 1000 liralık aletler alt tarafı, ki isteyen istediğini alabilir, Kinect ilginç geliyordur adama X1 alır. Şimdi burada basit bir tercih yüzünden birbirinizi kırmayın, saçma sapan hayaller de kurmayın. Ram ile performansın o kadar artacağını sanıyorsanız da gerçekten yanılıyorsunuz derim size. 16 GB rame sahip notebook'lar o zaman Crysis 3'ü Ultrada oynatmalıydı. Bulut ile PS4'Ü 40'a katlamaktan bahseden arkadaştan bu gece biraz düşünmesini istiyorum. Microsoft'a da cidden acıyorum, kullanıcıları para için önemsiyorlar çünkü. PS tarafı'nın kendini geliştirmesini, Microsoft'un da bu yanlış politikalardan vazgeçmeye devam etmesini diliyorum. Lütfen daha da tartışıp birbirinizi kırmayın.
Yahu hangi paragöz microsoft bu, aylık döner parasına müthiş kalitede, hızda, güvenliği tam geliştirilmiş live hizmetini sunduğu içinmi paragöz. Ne çabuk unuttunuz sony nin kaç para çektiğini ps3 çıkışında, o paragöz sony konsola 512 ram bile koymadı, 256 koydu, neyine oyuncuların 512 dedi. neyine gpu üzerine gömülü ram dedi, gördük nesilde nasıl fark yediğini. Kredi kartı bilgilerini çaldıran firma hangisi? 3 5 kuruş parası neyse verip online altyapısı için düzgün güvenlik sistemi kurmayan hangi firma? 3kırmızı sorunu sadece 2yıl yaşandı, onda da amerikadaki konsol sahiplerinin konsolları ücretsiz değiştirildi, bir daha donanım hatası olmadı xboxta.

Guest-1E1FC651D

30.6.2013 01:05:25

-3
Esram + Cloud teknolojisiyle birlikte herhangi bir pc bile yarışamaz durumda xbox one ile.

listen

30.6.2013 00:55:05

+1
Ya beyler sizi anlamıyorum. Şimdi elimizde iki konsol var, X1 ve PS4. Siz PS bölge müdürü müsünüz? Xbox Pazarlamacısı mısınız? Bu aletler 1000 liralık aletler alt tarafı, ki isteyen istediğini alabilir, Kinect ilginç geliyordur adama X1 alır. Şimdi burada basit bir tercih yüzünden birbirinizi kırmayın, saçma sapan hayaller de kurmayın. Ram ile performansın o kadar artacağını sanıyorsanız da gerçekten yanılıyorsunuz derim size. 16 GB rame sahip notebook'lar o zaman Crysis 3'ü Ultrada oynatmalıydı. Bulut ile PS4'Ü 40'a katlamaktan bahseden arkadaştan bu gece biraz düşünmesini istiyorum. Microsoft'a da cidden acıyorum, kullanıcıları para için önemsiyorlar çünkü. PS tarafı'nın kendini geliştirmesini, Microsoft'un da bu yanlış politikalardan vazgeçmeye devam etmesini diliyorum. Lütfen daha da tartışıp birbirinizi kırmayın.

FRAPS

30.6.2013 00:22:51

0
Bazı arkadaşlar benim yazıma karşılık vermiş banada cevap hakkı doğdu. @KAKÁ Kaka , oğlum bak git , benim yazılarımı alıntılama diye 10 kere sana söyledim. @Eli Wallach Eli Wallach , 32mb rame bu kadar umut bağlıyorsunda , ps4 8 gb ddr5 ine mi umut bağlamıyorsun.Xbox one kendi içinde güzel bir konsol olabilir ama ps4 ün karşısında hem donanım hemde tasarım olarak eziliyor.Ps4 ün işlemcisindede dahili bellek var ama sony bundan bahsetme gereği bile duymadı.Her işlemcide cache bellek bulunur.Sen ilkokula giderken ben donanım sektöründe çalışıyordum. @GT_55 GT_55 , kedi yavrusu tanımlamaların hoş değil bozuşmayalım @SultanApex SultanApex , çok biliyorum gibi konuşmuşsun ama her işlemcide cache bellek bulunduğunun farkında bile değilsin.Ps4 dede cache bellek bulunur. @Team NINJA Team NINJA , Benim tercihlerime göre bu tip şeylerin olmaması gerekiyor.Ms beni heyecanldırmıyor , sony nin 7 yıl önce kullandığı bluray ile ms daha yeni tanışacak : ) Heyecanlanmalı mıyım ? Bu ms fanlarıda ne diyeceklerini şaşırdılar , bir buluta umut bağlıyorlar bakıyorlar ondan birşey çıkmayacak haaa bizde 32mb fazladan ram vardıı bari onu öne çıkartalım diyorlar. Bakıyorlar ram işide tutmadı , hiç olmadı gamepadi öne çıkartalım diyorlar : ) Ama ds4 de multitouch dokunmatik yüzey , gyroscope sensör ve şarjı pil olduğunu unutuyorlar : )) Valla üzülüyorum sizin bu halinize , savunulacak hiçbirşeyiniz yok.Sony hepsini elininizden aldı.Sizde burada fazla sony ye gönderme yapmayın.Ya öyle ya böyle ps4 almak zorunda kalacaksınız.Bari ileride ps forumunda yazarken yüzünüz olsun

BSC Misafiri

30.6.2013 00:08:36

0
Su team ninja midir nedir kimsede cikip bir sey demiyor Adam gordugum en agir fanboylardan.xbox one daha turkiyede bile aktif olmadi kaldi ki daha 360 bile yeni girdi ulkeye bize verdikleri degeri gorun iste.sony sayesinde gordugumuz turkce oyun destegini,oyunlarda kullandiklari fiyat indirimleri vs.turkiyeye yaptigi yatirimlarida goz onunde bulumdurarak seciminizi yapin derim.microsoft zaten kasmis tv ye nasil daha cok kesimin ilgisini cekerimde parayi gotururum derdinde oyucuya deger verdiklerini pek sanmiyorum. ex oyunlarin en basitinden biri bile bir infomous edemedi bence.burda amacim fanboyluk degil sadece Bu konuda dusunsuklerimi soylemek istedim.benim gibi dusunenler zaten ps4'u tercih edicektir.ha birde ps plus'un nimetlerinden bahsedicektimde neyse artik uzatmiyim bilen biliyodur zaten ;)

sudas

30.6.2013 00:02:14

+1
Ps4 su an donanim olarak bariz ustun.Bu asiri fan arkadaslarin sonra bol bol bulutsuzluk ozlemi dinlemelerini istemem.biraz objektif olmalari yeterli.Konsollar ciktiktan sonra karar vermek daha mantikli...

MiQelangelo

29.6.2013 23:57:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede ben ps4 alacagim ve ilk aksam ps4 e sarilip uyuyacagim

Kreuger

29.6.2013 23:54:58

+1
ben ps4 alacagim ve ilk aksam ps4 e sarilip uyuyacagim

MiQelangelo

29.6.2013 23:38:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

1988 yılından beri oyun oynarım, böylesi bir sistemi ilk defa gördüğüm için ,savunmamı at gözlüklüye bağlamanı anlamsız buldum açıkcası...Ya siz yapılanları önyargınızdan dolayı görmek istemiyorsunuz, ya da sony'e aşırı bir sempatiniz var...Bir şey diyemem...Ama şu yapılan yenilik ve teknolojik gelişmeyi görmemezlikten geleceğime at gözlüğümle doğruya giderim daha iyi düz mantıkla...
Teknoloji? Kardeşim her şey tamam da allah aşkina DDR3'un neresini savunuyorsunuz da Xbox ram konusunda onde diyorsun onu anlayabilmiş degilim. Şu an bile yavaş yavaş piyasadan siliniyor bu eski teknoloji, bundan 4 yil sonra DDR3 diye bir şey kalmaz, Xbox hala bu eski teknolojiyi kullaniyor olacak. Aşiri bir sevgi besliyorsun belli ki ama biraz olsun tarafsiz yorum yapmaya bakin.

phantom_coal

29.6.2013 23:27:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

1988 yılından beri oyun oynarım, böylesi bir sistemi ilk defa gördüğüm için ,savunmamı at gözlüklüye bağlamanı anlamsız buldum açıkcası...Ya siz yapılanları önyargınızdan dolayı görmek istemiyorsunuz, ya da sony'e aşırı bir sempatiniz var...Bir şey diyemem...Ama şu yapılan yenilik ve teknolojik gelişmeyi görmemezlikten geleceğime at gözlüğümle doğruya giderim daha iyi düz mantıkla...
He sonyye sempatim var , o yüzden 664 euro para ile x1 sipariş ettim.

VESRAP

29.6.2013 23:23:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal Nasıl bir fanatiksin böyle.ilk xbox dan beri xbox oynarım senin gibi at gözlüklü görmedim.
1988 yılından beri oyun oynarım, böylesi bir sistemi ilk defa gördüğüm için ,savunmamı at gözlüklüye bağlamanı anlamsız buldum açıkcası...Ya siz yapılanları önyargınızdan dolayı görmek istemiyorsunuz, ya da sony'e aşırı bir sempatiniz var...Bir şey diyemem...Ama şu yapılan yenilik ve teknolojik gelişmeyi görmemezlikten geleceğime at gözlüğümle doğruya giderim daha iyi düz mantıkla...

phantom_coal

29.6.2013 22:47:40

0
Nasıl bir fanatiksin böyle.ilk xbox dan beri xbox oynarım senin gibi at gözlüklü görmedim.

Guest-EE6EF2C69

29.6.2013 22:45:40

0
VESRAP kardeş sen git xone al. Ama şanslı adamsın ha Türkiyede tek sen alacağın için ilk xone sahibi sen olacan türkiyede. şimdiden kutlarım seni cihazı alırken hatıra fotograflarınıda çektirde foruma eklersin.

alpalp84

29.6.2013 22:39:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Canım kardeşim neresi boş beleş övgü...Saydığım her madde gelen yenilikler..Fazladan bir şey söylemiyorum...Kısaca tekrar yazayım da bakın bakalım üfürdüğüm bir şey var mı 1.Geliştirilmiş gamepad 2.300.000 server a sahip yeni live ve cloud sistemi 3. direct x 11.2 4.ilk yıl 15 exc 5. oyuna ayrılan 1 milyar dolar 6. sistem rami dışında esram takviyesi Yani bunları dile getirmenin nesi boş övgü anlamadım..Tabiki öveceğim...Ayrıca Xbox One sadece oyun konsolu değil. All in One sistem...Bu da onu diğer cihazlardan ayırıyor...
Hayallerin çok büyük inşallah gerçek olur.

Rogue Agent

29.6.2013 22:35:01

0
konu sabahtan beri çok ateşli gidiyor bi durun beyler yapanlar bu kadar azimle yırtınmıyor,okudukça kendimden geçiyorum aklım beynim durmak üzere

VESRAP

29.6.2013 22:33:43

-2
quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Farkındamısın ama boş beleş xbox ı övmen saygınlığını azaltıyor
Canım kardeşim neresi boş beleş övgü...Saydığım her madde gelen yenilikler..Fazladan bir şey söylemiyorum...Kısaca tekrar yazayım da bakın bakalım üfürdüğüm bir şey var mı 1.Geliştirilmiş gamepad 2.300.000 server a sahip yeni live ve cloud sistemi 3. direct x 11.2 4.ilk yıl 15 exc 5. oyuna ayrılan 1 milyar dolar 6. sistem rami dışında esram takviyesi Yani bunları dile getirmenin nesi boş övgü anlamadım..Tabiki öveceğim...Ayrıca Xbox One sadece oyun konsolu değil. All in One sistem...Bu da onu diğer cihazlardan ayırıyor...

VESRAP

29.6.2013 22:27:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Vesrap sana hayatında başarılar diliyorum.
Kardeş dur yahu nereye gidiyorsun

alpalp84

29.6.2013 22:27:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Bunun bir anlamı yok ki...tek başına koy 650 beygirlik motoru hiç bir şey ifade etmez yakıt koymadan ...esram i ayrı tutuyorsun hata...konsollar bir bütün mimaridir..Tek bir parçasını göstererek daha güçlü diyemezssin...Teknik açıdan da böyle...En basit örnek geçen jenerasyondaki cell..Tek başına evrenin işlemcisi deniliyordu ama konsolla birleşimi nortingen amiyane tabirle...Ayrıca direct x 11.2 geliyor Xbox One ile...Konsol adeta yerinden uçacak...Dediğim gibi ps4 dengi değil Xbox One'ın...
Farkındamısın ama boş beleş xbox ı övmen saygınlığını azaltıyor

orc123456

29.6.2013 22:26:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Bunun bir anlamı yok ki...tek başına koy 650 beygirlik motoru hiç bir şey ifade etmez yakıt koymadan ...esram i ayrı tutuyorsun hata...konsollar bir bütün mimaridir..Tek bir parçasını göstererek daha güçlü diyemezssin...Teknik açıdan da böyle...En basit örnek geçen jenerasyondaki cell..Tek başına evrenin işlemcisi deniliyordu ama konsolla birleşimi nortingen amiyane tabirle...Ayrıca direct x 11.2 geliyor Xbox One ile...Konsol adeta yerinden uçacak...Dediğim gibi ps4 dengi değil Xbox One'ın...
Ps3 un mortingen olmasinin sebebi ekran kartinin bir miktar yavas olmasiydi. Oyle aman aman % 50 lik bir fark da yoktu arada :) Anlatabilmisimdir umarim...

Rapsody_izmir

29.6.2013 22:25:47

0
Umut fakirin ekmeği yazık napacan

GT_55

29.6.2013 22:20:19

0
Vesrap sana hayatında başarılar diliyorum.[:'(]

VESRAP

29.6.2013 22:12:54

-5
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Peki vesrap bunu nasıl açıklıyorsun.Madem daha üstün.Sadece tek bir cevap bekliyorum.Evet ya da hayır.Cloud,esram muhabbetine girmeden cevap verirsen sevinirim. Bilirsinki konsolların grafik gücünü gösteren en büyük donanım faktörü gpulardır. Gpu Ps4 1152 paralel işlemci, 1.84 teraflops (7850-7870 benzer) Xone 768 paralel işlemci, 1.23 teraflops (7770-7790 benzer) Not:Xo'da gpunun %10'luk gücü işletim sistemine ayrılmıştır.Yani gpu %90 güç ile çalışacak. Bu gpuların hangisi güçlüdür.
Bunun bir anlamı yok ki...tek başına koy 650 beygirlik motoru hiç bir şey ifade etmez yakıt koymadan ...esram i ayrı tutuyorsun hata...konsollar bir bütün mimaridir..Tek bir parçasını göstererek daha güçlü diyemezssin...Teknik açıdan da böyle...En basit örnek geçen jenerasyondaki cell..Tek başına evrenin işlemcisi deniliyordu ama konsolla birleşimi nortingen amiyane tabirle...Ayrıca direct x 11.2 geliyor Xbox One ile...Konsol adeta yerinden uçacak...Dediğim gibi ps4 dengi değil Xbox One'ın...

MiQelangelo

29.6.2013 22:09:49

+4
Benim anlamadigim, madem donanim onemli degildi, madem herşey cloud ile bitiyordu, neden Microsoft konsolun cikişina bu kadar az zaman kalmisken risk edip boyle donanimla oynuyor hala? Bir bildikleri oldugu icindir herhalde. eSRAM, eDRAM normal ram degil yalniz, belli basli islemlerde kullaniiyor. GDDR5'den daha hizli calissa dahi (ki belli degil daha resmi aciklama yok ortada) Xbox ram konusunda daha onde demek biraz abuk oluyor sanki. Sanirsin Xbox'ta 8 gb eSRAM var. Xbox One ram miktari şu anda 5 gb DDR3 (3gb kinect ve isletim sistemi icin ayrilmis), + 32 MB eSRAM. Gerci konsollarin hic biri ram konusunda hic bir şekilde sikinti cekmeyecektir diye duşunuyorum, 5 GB DDR3 ram bile korkunc bir şey.

SLaYeR KiNG

29.6.2013 22:09:02

+6
Fazla söze ; at gözlüklü fanlarla muhattap olmaya niyetim yok..

Team NINJA

29.6.2013 22:03:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Razura

Kangal alır.
hocam yapmayın şunu akşam akşam zaten karnım aç üstüne gülünce iyice fena oluyorum. en iyisi ben bugünlük burda noktalayım yarın girerim artık iyi geceler size bol sohbetler.fazla haşır neşir olmayın sonra formun zevki kalmıyo

MiQelangelo

29.6.2013 21:59:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Peki vesrap bunu nasıl açıklıyorsun.Madem daha üstün.Sadece tek bir cevap bekliyorum.Evet ya da hayır.Cloud,esram muhabbetine girmeden cevap verirsen sevinirim. Bilirsinki konsolların grafik gücünü gösteren en büyük donanım faktörü gpulardır. Gpu Ps4 1152 paralel işlemci, 1.84 teraflops (7850-7870 benzer) Xone 768 paralel işlemci, 1.23 teraflops (7770-7790 benzer) Not:Xo'da gpunun %10'luk gücü işletim sistemine ayrılmıştır.Yani gpu %90 güç ile çalışacak. Bu gpuların hangisi güçlüdür.
İks Boks Van.

orc123456

29.6.2013 21:43:13

0
Pardon ama nasil teknik acidan daha guclu oluyor? % 50 daha HIZLI bir ekran karti var ps4de. Ve dikkatinizi cekerim esram sadece 50mb boyutunda olacak bu da demek oluyor ki sadece bazi hesaplamalar icin kullanilabilecek, o yuzden 196gb a KADAR diyor zaten. Xbox360 kullanicisiyim fakat fanatikligin alemi yok. Milleti yanlis yonlendirmeyin.

Razura

29.6.2013 21:37:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Peki vesrap bunu nasıl açıklıyorsun.Madem daha üstün.Sadece tek bir cevap bekliyorum.Evet ya da hayır.Cloud,esram muhabbetine girmeden cevap verirsen sevinirim. Bilirsinki konsolların grafik gücünü gösteren en büyük donanım faktörü gpulardır. Gpu Ps4 1152 paralel işlemci, 1.84 teraflops (7850-7870 benzer) Xone 768 paralel işlemci, 1.23 teraflops (7770-7790 benzer) Not:Xo'da gpunun %10'luk gücü işletim sistemine ayrılmıştır.Yani gpu %90 güç ile çalışacak. Bu gpuların hangisi güçlüdür.
Kangal alır.

GT_55

29.6.2013 21:33:52

+1
Peki vesrap bunu nasıl açıklıyorsun.Madem daha üstün.Sadece tek bir cevap bekliyorum.Evet ya da hayır.Cloud,esram muhabbetine girmeden cevap verirsen sevinirim. Bilirsinki konsolların grafik gücünü gösteren en büyük donanım faktörü gpulardır. Gpu Ps4 1152 paralel işlemci, 1.84 teraflops (7850-7870 benzer) Xone 768 paralel işlemci, 1.23 teraflops (7770-7790 benzer) Not:Xo'da gpunun %10'luk gücü işletim sistemine ayrılmıştır.Yani gpu %90 güç ile çalışacak. Bu gpuların hangisi güçlüdür.

hasomen

29.6.2013 21:30:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Münakaşa yapmıyoruz hocam, eldeki veriler ışığında gerçekleri paylaşıyoruz. Son gelişmeler ve güncellemeler ile Xbox One'ın teknik açıdan da daha üstün bir konsol olduğu kanıtlanmış oldu...Cloud hariç tabi. Cloud 'u da hesaba katarsak zaten her şey ortaya çıkmış olur..O nedenle cloud'u ayrı tutarak değerlendiriyorum...
hocam bence isteyen istediğini alıp oynasın önemli değil ama xbox one ın teknik açıdan ps4 ten üstün olduğunu söylemen tamamen yanlış ve insalarıda yanlış yönlendiriyorsun eurogamer in son haberinde de ps4 ün kağıt üstünde üstün olduğu yazıyor neyse bende 1 ay yokum buralarda umarım gereksiz tartışmalarla uzun süreli ban yemeler yaşanmaz

VESRAP

29.6.2013 21:19:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 ... Neyse yazdım ama sildim.Artık kimse ile münakaşaya girmeme kararı aldım.Banane yav.İsteyen istediğini alsın, oynasın.Bundan sonra böyle.
Münakaşa yapmıyoruz hocam, eldeki veriler ışığında gerçekleri paylaşıyoruz. Son gelişmeler ve güncellemeler ile Xbox One'ın teknik açıdan da daha üstün bir konsol olduğu kanıtlanmış oldu...Cloud hariç tabi. Cloud 'u da hesaba katarsak zaten her şey ortaya çıkmış olur..O nedenle cloud'u ayrı tutarak değerlendiriyorum...

Rogue Agent

29.6.2013 20:51:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

gücü fazla gelmiş sanırım kısmışlar yeni nesilde.

Team NINJA

29.6.2013 20:50:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Teorik olarak zaten hiçbir konsol PS3 kadar güçlü değil, wikipediada ps3 ün işlem kapasitesi hem ps4 ten hem xbox one dan fazla görünüyor, malum işlemci.
gücü fazla gelmiş sanırım kısmışlar yeni nesilde.

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 20:47:43

0
Teorik olarak zaten hiçbir konsol PS3 kadar güçlü değil, wikipediada ps3 ün işlem kapasitesi hem ps4 ten hem xbox one dan fazla görünüyor, malum işlemci.

Team NINJA

29.6.2013 20:43:47

0
aha bak işte bu arkadaş GT_55 mesela xone ps4 den 2 kat güçlü çıksa yine ps4 alırdı neden gt var ex orda benimde anlatmak istediğim bu. iyi adam msj ımın altına gelirmiş :)

GT_55

29.6.2013 20:38:15

0
... Neyse yazdım ama sildim.Artık kimse ile münakaşaya girmeme kararı aldım.Banane yav.İsteyen istediğini alsın, oynasın.Bundan sonra böyle.

Team NINJA

29.6.2013 20:31:45

0
valla hocam şöyle bi durum var. hangisi daha iyi olursa olsun isterse 2 kat güçlü olsun sevdiğimiz bu oyunu mutlaka oynamam lazım dediğimiz oyunlar oldukca mecbur alınacak diğeride. bi ara heveslendim dedim ps3 alayım ex leri oynayım sonra dedim hadi arkadaşdan alıp öyle oynarım.oda şuan son çıkan last of u oynuyo bitirince alıp ps3 ex lerinide oynayayım.

Team NINJA

29.6.2013 20:24:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

Arkadaş 180 derece döndüler anlamında söyledi herhalde Yoksa konsolu beklediği yok herhalde
niye beklemesin hocam.bekliyoki xbox forumunda. bende 360 varken ben hatırlamıyorum ps3 bölümüne girdiğimi. tezelden geçse şu aylar artık iyice şekillense konsollar hangisini alıcaz veya ikisinidemi alıcaz bilelim bizde.

Team NINJA

29.6.2013 19:36:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu. Xbox180 Kesinlikle adı bu olmalı.
adı kasası farketmez yeterki gelsinde nasıl gelirse gelsin

Karpuzcu.

29.6.2013 19:31:53

+1
Xbox180 Kesinlikle adı bu olmalı.

kamikaze_TR_

29.6.2013 19:27:31

-1
aradaki ram farkının japonyada ki etkileri [link]http://www.youtube.com/watch?v=vs1CA5hFdd4[/link]

Creativeflo

29.6.2013 19:15:55

0
kurtarmaz

Team NINJA

29.6.2013 19:13:22

-2
ülen arkadaş bu ps cilerde amma adam ha konuşturacaklar adamı illa. noldu sizin cell ? xboa tan 10 kat güçlüydü ? gördük gücünü. hemen yan yatmaca e gücünü kullanamıyor %25 ini kullanıyo.la 2014 olacak nerdeyse hala kulanamadılar. ps3 gamepad harikaydı hani xbox ınkinden şimdi ne olduda çöp yaptınız gamedinizi ? madem yapacaksınız bir iş ozaman tutarlı olun. hemen sattınız ps3 ünüzü yazık valla.

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 19:07:43

0
Nvidia nasıl Crysis kendi ekran kartlarında daha güzel gözüksün diye Cryteke para verdiyse Microsoffta esram için para verebilir.Galiba oyun dünyasında yenisin böyle haberleri bilmiyorsun.

VESRAP

29.6.2013 19:06:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: ChristiPopus

Ölü taklidi yapın. Para basıp nasıl çalıştıracak
Para basıp hideo kojima'yı sunuma çıkardığı gibi...

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 19:03:34

0
Yanlış anlaşılma olmasın dediklerimde.Ps4 kağıt üzerinde %50 güçlü grafik konusunda .Ama bu yüzde elli güç kağıt istinde kalır bence.Ps4 sadece Exclusive oyunlarda üstün olur.ana ram ile esramin çalışmayacağını söylüyorsunda oyun programcısımısın.Microsoft parayı basar oyun programcısına çalıştırır esrami.merak etme.

VESRAP

29.6.2013 19:03:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Ben o edram'in hiçbir işe yaradığını görmedim.Gören varsa söylesin bana. Valla vesrap tutarsızlık konusunda kimse senin eline su dökemez.Fraps bile senin yanında kedi yavrusu kalır.
Ne tutarsızlığı anlamadım, benim bahsettiğim tüm konuların dayanağı var ki bunları ben söylemiyorum microsoft yetkilileri dile geitiriyor. Ha benim de öngörülerim oluyor tabi ki ama onlar da verilen bilgiler ışığında oluyor...hala 32mb esram i küçümsüyorsunuz mesela...Ben bunu anlayamıyorum bir türlü... Bir de şu tokat mevzunu ne olur geçelim artık...geçen jenerasyonda kalan bir deyim olsun artık gına geldi...ne tokatmış arkadaş at at yorulmadı el bir türlü...

Team NINJA

29.6.2013 18:56:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ChristiPopus

Nereye geçiyo ? Yavaş geçsin esRam ile ana ram aynı anda çalışamaz
kışın havalar bulutlanınca görürsün

Team NINJA

29.6.2013 18:54:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Xbox One grafik olarak daha iyi demek hayalcilik olur ama arada %50lik fark olacağını zannetmiyorum.Aradaki fark sadece Exclusive oyunlarda olur.
xone geçti şuan %50 farkla bu fark dahada arta bilir sony nin acilen birşeyler yapması lazım.kaç gündür tık yok sony de.

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 18:52:05

0
Xbox One grafik olarak daha iyi demek hayalcilik olur ama arada %50lik fark olacağını zannetmiyorum.Aradaki fark sadece Exclusive oyunlarda olur.

Team NINJA

29.6.2013 18:50:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Ben o edram'in hiçbir işe yaradığını görmedim.Gören varsa söylesin bana. Valla vesrap tutarsızlık konusunda kimse senin eline su dökemez.Fraps bile senin yanında kedi yavrusu kalır.
yok oda aslan olma yolunda böyle giderse

KAKÁ

29.6.2013 18:50:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Ben o edram'in hiçbir işe yaradığını görmedim.Gören varsa söylesin bana. Valla vesrap tutarsızlık konusunda kimse senin eline su dökemez.Fraps bile senin yanında kedi yavrusu kalır.
Açtığın konular gün yüzüne çıkınca utancından konuları silen o değil sensin yalnız, cell uçacak kaçacakmış he gülüm he

KAKÁ

29.6.2013 18:48:51

-1
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız
Bu adama ne diye cevap veriyorsunuzki hala kendi kendini tatmin etsin dandik arcade oyunlar yazmış yazık vallahi billahi acıyorum şu adama.

GT_55

29.6.2013 18:40:53

-1
Ben o edram'in hiçbir işe yaradığını görmedim.Gören varsa söylesin bana. Valla vesrap tutarsızlık konusunda kimse senin eline su dökemez.Fraps bile senin yanında kedi yavrusu kalır.

F355 Challenge

29.6.2013 18:29:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız
Yalnız sen harbiden hiçbir halt bilmiyorsun. 32 mb bozdur bozdur harcaymış. 10 mb DRam'in 360'da neler yaptığına bak anlarsın. Kasası çok büyükmüş. Sırtında taşıycan sanki. Ayrıca büyük olması daha iyi hava sirkülasyonu ve soğutma demek. Donanımsal bir sorunla karşılaşmamak demek. Evet adaptörle çalışıyor. PS4 de adaptörle çalışıyor. Tek farkı onun adaptörü içinde. Sen sırtında taşıdığın için senin için sorun olmasını anlıyorum ama biz oyuncular için sorun yok. 40 nm de hala yeni bir üretim teknolojisi sayılır. Isınma normal boyutlarda olur. Sonraki serilerde 28nm'ye geçilir, şu anda tek dezavantajı elektrik faturanız 2-3 lira fazla gelebilir. Dahili bataryayla geliyor gamepad. Aylık döner parası. O kadar paran yoksa konsolu kullandığın süre zarfında ben karşılarım Live ücretini. Ezilme falan yok. Kaldı ki son iki nesilden ders almadıysanız ne diyim, önce PS2 Xbox'ı sonra 360 PS3'ü tokatladı, ortak noktaları neydi düşün bakıyım. Exc konusunda şu an One önde. Evet tek haklı olduğun konu yuz dolar pahalı, Kinectle geliyor.

VESRAP

29.6.2013 18:24:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız
Fraps bana diyorsun ama kendin malesef çok tutarsız ve yanlı yazıyorsun...Bu eksi olarak yazdıklarından şu an için tek gerçek olanı 100 dolar daha pahalı olması konsolun..Onun dışındakiler sadece senin üfürmen kusura bakma...Seni sadece tv alırken dinlemiştim orada objektif yazmıştın...Ama konsol olayında çok yanlısın be dostum...Tamam benim de sevdiğim gönlümün olduğu konsol var ama ben bu kadar abartmıyorum ve ps4 hakkında da havadan sallama bilgilerle cihazı eleştirmiyorum...Bak yarın öbür gün konsollar çıkınca mahcup olursun bu söylediklerin için... ps4 ün Xbox One ile karşılaştırılması da hata aslında ...Biri oyun konsolu, diğeri ise ''all in one'' sistem...ps 5-6 belki karşılaştırılabilir..Ama bu jenerasyon karşılaştırılması büyük hata olur....

VESRAP

29.6.2013 18:10:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Valla hocam ne alacağıma karar veremedim.Sizin yorumlarınızı görünce aklım çeliniyor
Kardeşim sen de haklısın ama bak şimdi bu sony fanboyların bir türlü göremedikleri bir şey var...Ben körü körüne konsolu savunmuyorum...Microsoft tam 700.000 dolar harcayarak devasa bir server city kuruyor...300.000 adetlik muazzam bir yapı...Bu olay o kadar büyük ki oyunlarda ve konsol çıkınca bunu hayal dahi edemeyen arkadaşlarımız ne dediğimi çok daha iyi anlayacak...Ve 32mb esram...Bunu küçümseyenlere allah akıl fikir versin diyorum...Bunun gücü de görülecek...Yani sanki gddr5 yapsaydı da bu 32mb esram koyulmasaydı çok mu pahalı olacaktı makine...Microsoft un mühendisleri hesaplayamıyor mu rakibinin gücüne göre kendi konsolunu nasıl daha üstün tutacağını... Arkadaşlar yine söylüyorum ps4 Xbox One'ın dengi değildir...Kısa bir süre sonra ne demek istediğim çok daha net olarak gözler önüne serilecektir...İyi oyunlar diliyorum....

Team NINJA

29.6.2013 17:55:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Şu ana kadar gösterilen oyunlarda xbox one grafik şovu yaptı, forza motorsport 5 videosu şuan için çıtayı belirledi. Bir yılda 15 yeni exclusive oyun da geliyor. Soğutma sistemi kesinlikle daha iyi. Sesli kontrol mevcut, kutunun içinden kinect çıkıyor. Çoğu japon fanboyu kinecti arcade aracı diye biliyor, siz görün hardcore oyunlara nasıl entegre edilecek o kinect. Ne çabuk unuttunuz tanıtım videosunda ne diyor, korku oyunlarında kinect sizin tansiyonunuzu suratınızın rengini ölçecek diye. Xbox one kontrolcüsünde dokunmatik yüzey yok. 2. kol alımında oyuncuların çok işine yarayacak bu fiyat olarak, kim ne yapsın kontrolcüde dokunmatik yüzeyi.e m Gamepadde rumble mevcut, yarış oyunlarında gaz pedalı ve fren R2 L2 aracın durumuna göre tepki verecek. Sesli kontrol mevcut. Xbox ON, konsol açılıyor. http://www.xbox.com/tr-TR Şu site tasarımına bakarmısınız. Hayır sony, sen bunları yapamazsın.
+1

SultanApex

29.6.2013 17:22:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız
O zaman bir Desktop işlemcisindeki cache miktarıda anlamsız olur, 4mb nedir ki? Benzer şekilde Ram'in miktarı ve ne tür ram olduğu önemli değildir. Onun kazandırdıkları önemlidir. MS boşuna 32 mb ve süper hızlı erişim rami oraya koymaz ;)

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 17:07:14

-5
Şu ana kadar gösterilen oyunlarda xbox one grafik şovu yaptı, forza motorsport 5 videosu şuan için çıtayı belirledi. Bir yılda 15 yeni exclusive oyun da geliyor. Soğutma sistemi kesinlikle daha iyi. Sesli kontrol mevcut, kutunun içinden kinect çıkıyor. Çoğu japon fanboyu kinecti arcade aracı diye biliyor, siz görün hardcore oyunlara nasıl entegre edilecek o kinect. Ne çabuk unuttunuz tanıtım videosunda ne diyor, korku oyunlarında kinect sizin tansiyonunuzu suratınızın rengini ölçecek diye. Xbox one kontrolcüsünde dokunmatik yüzey yok. 2. kol alımında oyuncuların çok işine yarayacak bu fiyat olarak, kim ne yapsın kontrolcüde dokunmatik yüzeyi.e m Gamepadde rumble mevcut, yarış oyunlarında gaz pedalı ve fren R2 L2 aracın durumuna göre tepki verecek. Sesli kontrol mevcut. Xbox ON, konsol açılıyor. http://www.xbox.com/tr-TR Şu site tasarımına bakarmısınız. Hayır sony, sen bunları yapamazsın.

Afr0oo

29.6.2013 17:02:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Xbox One daha ilk duyuruldugunda bu konsol rakipsiz demiştim... Bunu da başta cloud olmak üzere yeni kasa, yeni Live, yeni gamepad ve 300.000 server olarak arada söylemiştim... Şimdi esram in potansiyelinin arttırılması ile dediklerimi bir yenisi eklendi... Arkadaşlar müthiş grafikler görmek ve sorunsuz online oynamak istiyorsanız başka alternatifiniz yok. Eli mahkum Xbox One alınacaktır bunlar için...
Valla hocam ne alacağıma karar veremedim.Sizin yorumlarınızı görünce aklım çeliniyor

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 16:56:44

0
Atarak hiçbir zaman konuşmadım.Sadece at gözlüklerimi çıkardım.PS4 alacaktım sadece ama Jimmy Fallonu Watch Dogs oynarken gördüm.Beklentilerimi karşılamadı.2 sene sonra PS 4 alıcam.

Team NINJA

29.6.2013 16:55:52

+1
ayıp etmişsin hocam. bazı şeyler tamamda yani kasa büyük olunca ne oluyo ? gamepad pille çalışsa ne olur ? tasarım kötü olsa ne olur.çeyizlikmi yapıcaz bunu

FRAPS

29.6.2013 16:48:53

+3
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Senin donanım bilgin sıfır galiba 32 mb esram 32 mba denk gelmiyor.Mesela atıyorum 100 gba denk geliyor.1 gb 1024 mb gibi.
Biz burada senin gibi atarak konuşmuyoruz. 32 mb ram her şartta 32 mb dir.Bozdur bozdur harca... Şu konuda şu ufacık ayrıntı yüzünden umut tacirliği yapılması bile beni güldürüyor. Microsoftun artık yapacak birşey kalmadı. Kasası çok büyük. Adaptörle çalışıyor. 40 nm işlemci çok ısınıdr çok yakar. Gamepadi pille çalışıyor. Xlive ücretleri çok pahalı. Donanımı ps4 karşısında resmen eziliyor. Oyunları dandik arcade oyunlardan oluşuyor.Ps4 exclusivelerine sahip değil. Xo fiyatı 100 dolar daha pahalı. Tasarımı daha kötü. Tüm bunlaro görmezden gelip , kıçı kırık 32 mb esrami mi tartışacağız

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 16:45:27

-1
Senin donanım bilgin sıfır galiba 32 mb esram 32 mba denk gelmiyor.Mesela atıyorum 100 gba denk geliyor.1 gb 1024 mb gibi.

hasomen

29.6.2013 16:07:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Multitasking'de çuvallamasının nedeni 256 mb'lık sistem belleğidir.Yoksa çoktaaan koymuştu bu özelliği.Yazılım yazılım diyenleri, vitaya bakmalarını tavsiye ediyorum.Işık hızında menü geçişleri, oyundan çıkıp başka bir bölüme girmede ki kolaylık,crosschat vs. vs..Yani yazılım eksikliğinden dolayı değil, sistem belleğinin azlığı yüzünden crosschat bile yapılamıyordu.Vitada 512 mb ram ile bunları yapan adam, ps4'te uçurur her türlü.Merak etmeyiniz.
+1 gerçekten vitanın işletim sistemi çok stabil ben çok memnunum vitadan ama ps3 te menü çok yavaştı ama onuda açıkladı zaten sony 256 mb ram seçiminin hata olduğunu ve ps4 te bu hatalardan ders çıkardıklarını.

sendomi

29.6.2013 16:06:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS Hahahah esram ile sistem ram hızını toplamışlar.Bizimkisi daha hızlı diyorlar. Ulan 32 mb ram uçak hızında olsa ne yazar , bozdur bozdur harca. 32 mb Ayrıca 2 sini toplayarak hesap yapamazsınız çünkü birbirinden bağımsız çalışamıyorlar. Ama umut fakirin ekmeği derler , bırakın onlar hayal dünyasında yaşasınlar.32 mb ram ile konsol şaha kalkacak zannediyorlar.Donanım bilgileri bunların 0 Arkadaş listeme baktım , şu Halleluja denilen eleman benim arkadaşım gözüküyor.Bunu nasıl silebilirim ? VESRAP o kadar boş sallıyorsun ki artık yazdıklarına gülüyorum.Bari yazarken destekli yaz , yazdıkların hayal ürünü : )
seni hala göndermedimi bu yöneticiler

GT_55

29.6.2013 15:48:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: tanerq Ben iki konsol arasında farklılığı yazılım kalitesinin ortaya koyacağını düşünüyorum. Xbox 360 bu konuda çok başarılı oldu sorunsuz yazılımı ve live'ı multiplayer oyunları onda oynamama neden oldu. Ps3 ise bu konuda sınıfta kaldı maalesef, ps store dahi insanı deli edebiliyor. Ps store'de dolaşırken hala bilgiler yüklenirken menülerde takılma oluyor, koskoca sony "Multithreading" tekniğini ps3'te kullanmış değil, bilmiyor demiyorum ama nedense kullanmıyor ve buna anlam veremiyorum. Daha 1 hafta önce yayınladığı güncellemede hala hata yapıp büyük diskli ps3'lerde brick sorunu oluşturdu, sonra güncellemeyi geri çekti. Öte yandan o kadar güzel exclusive oyunları varki (gow, uncharted, last of us... gibi) ps3 kendini satın aldırıyor. Umarım yeni nesilde şu yazılım ve online oyunculuğa daha fazla değer verir ve aynı şeyleri yaşatmaz.
Multitasking'de çuvallamasının nedeni 256 mb'lık sistem belleğidir.Yoksa çoktaaan koymuştu bu özelliği.Yazılım yazılım diyenleri, vitaya bakmalarını tavsiye ediyorum.Işık hızında menü geçişleri, oyundan çıkıp başka bir bölüme girmede ki kolaylık,crosschat vs. vs..Yani yazılım eksikliğinden dolayı değil, sistem belleğinin azlığı yüzünden crosschat bile yapılamıyordu.Vitada 512 mb ram ile bunları yapan adam, ps4'te uçurur her türlü.Merak etmeyiniz.

tanerq

29.6.2013 15:21:08

0
Ben iki konsol arasında farklılığı yazılım kalitesinin ortaya koyacağını düşünüyorum. Xbox 360 bu konuda çok başarılı oldu sorunsuz yazılımı ve live'ı multiplayer oyunları onda oynamama neden oldu. Ps3 ise bu konuda sınıfta kaldı maalesef, ps store dahi insanı deli edebiliyor. Ps store'de dolaşırken hala bilgiler yüklenirken menülerde takılma oluyor, koskoca sony "Multithreading" tekniğini ps3'te kullanmış değil, bilmiyor demiyorum ama nedense kullanmıyor ve buna anlam veremiyorum. Daha 1 hafta önce yayınladığı güncellemede hala hata yapıp büyük diskli ps3'lerde brick sorunu oluşturdu, sonra güncellemeyi geri çekti. Öte yandan o kadar güzel exclusive oyunları varki (gow, uncharted, last of us... gibi) ps3 kendini satın aldırıyor. Umarım yeni nesilde şu yazılım ve online oyunculuğa daha fazla değer verir ve aynı şeyleri yaşatmaz.

Team NINJA

29.6.2013 15:09:18

0
pm attım

Roach3558

29.6.2013 15:06:06

0
Allah iyiliğinizi versin Xbox fanları, 40 kat demek ha tamam konsollar çıkınca karşıma gelin şöyle uzunca bir konuşak

PlayerX

29.6.2013 15:05:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Yok bu eleman foruma yeni üye olduğunda beni eklemişti.Bende pek anlamam arkadaş işlerinden ,onaya evet deyip geçmiştim. Nereden siliniyor biliyor musun : )
Yukarıdaki panelden Diğer >> Adres defteri

cnbzkrt

29.6.2013 15:02:45

+3
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz... [:'(]
Hocam bu kadar buyuk konusmayin bence 40 kat ole azinsanacak bisey degil o zaman pclere gerek kalmaz atalim hepsini birer tane xbox one alalim konsolu savunuyosunuz ama bole koru korunede savunulmaz yani hem bide verdiginiz ornekte pazarlama muduru yazmissiniz normalde bunu baskasi okusa bunda bir bit yenigi oldugunu anlar cunku pazarlamanin az cok ne oldugunu herkes biliyor.

Oberyn

29.6.2013 15:02:42

+1
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz... [:'(]
Aynen kanka 40 yapmasıda tesadüf değil bence, MS başkanı Mhp'liymiş.

FRAPS

29.6.2013 15:01:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA aranızmı bozuldu xbox yüzünden xbox adamı böyle yapar
Yok bu eleman foruma yeni üye olduğunda beni eklemişti.Bende pek anlamam arkadaş işlerinden ,onaya evet deyip geçmiştim. Nereden siliniyor biliyor musun : )

Riwalp

29.6.2013 14:58:24

0
aral game xbox un resmi temsilcisi oyun fiyatları ne olur oda var.

Team NINJA

29.6.2013 14:58:24

0
aranızmı bozuldu xbox yüzünden xbox adamı böyle yapar

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 14:56:00

-6
300 bin server boşuna açılmadı arkadaşlar, xbox one ın hesaplama gücüne yaklaşması dahi mümkün değil rakip konsolun.

FRAPS

29.6.2013 14:53:49

+4
Hahahah esram ile sistem ram hızını toplamışlar.Bizimkisi daha hızlı diyorlar. Ulan 32 mb ram uçak hızında olsa ne yazar , bozdur bozdur harca. 32 mb Ayrıca 2 sini toplayarak hesap yapamazsınız çünkü birbirinden bağımsız çalışamıyorlar. Ama umut fakirin ekmeği derler , bırakın onlar hayal dünyasında yaşasınlar.32 mb ram ile konsol şaha kalkacak zannediyorlar.Donanım bilgileri bunların 0 Arkadaş listeme baktım , şu Halleluja denilen eleman benim arkadaşım gözüküyor.Bunu nasıl silebilirim ? VESRAP o kadar boş sallıyorsun ki artık yazdıklarına gülüyorum.Bari yazarken destekli yaz , yazdıkların hayal ürünü : )

veterangamer

29.6.2013 14:47:27

-2
Zaten gonlum xbox tan yanaydi yeni nesildede esram in arttirilmasi cok iyi oldu gercekten..tabi kilzone ve gow icinde ps4 alacagiz o ayri mesele

PlayerX

29.6.2013 14:46:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz...
Microsoft'tan kaç para maaş alıyorsun merak ettim.Xbox 360 zamanında buralarda göremedik seni,demekki yaşın küçük ki ilk tanıştığın konsol Xbox One.

F355 Challenge

29.6.2013 14:40:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz...
360a gore 40 kat cok yuksekten ucuyosun vesrap dususun sert olur yapma.

GT_55

29.6.2013 14:40:13

0
Atılır da bu kadar atılmaz.40 kat.. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

VESRAP

29.6.2013 14:30:55

-13
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Arkadaşlar zaten her türlü fazla satacak, bir oyun konsolundan daha fazlası xbox one, aynı zamanda bir multimedia cihazı. Şuan donanım olarak ps4 ten az bir farkla daha üstün, yazılım anlamında yine üstün, hemde açık ara farkla. Cloud sistemiyle, hızlandırılmamış haliyle ps4 ten 2 kat daha güçlü olduğu söyleniyordu, şimdi fark daha fazla. Xbox 360 ın tabanı hiç yoktu önceki nesilden, şimdi xbox one ın xbox 360 kullanıcı tabanı var, açık ara fark olacak satışlarda.
Hocam bir yerde hatalisiniz düzeltmek istedim. Cloud ile Xbox One ps4 e göre, 2 kat değil, tam 40 kat daha güçlü... Bunu da Microsoft pazarlama Direktörü açıklamıştı bizzat... Bu nedenle Xbox One rakipsiz...

alpalp84

29.6.2013 13:55:24

-3
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Xbox One daha ilk duyuruldugunda bu konsol rakipsiz demiştim... Bunu da başta cloud olmak üzere yeni kasa, yeni Live, yeni gamepad ve 300.000 server olarak arada söylemiştim... Şimdi esram in potansiyelinin arttırılması ile dediklerimi bir yenisi eklendi... Arkadaşlar müthiş grafikler görmek ve sorunsuz online oynamak istiyorsanız başka alternatifiniz yok. Eli mahkum Xbox One alınacaktır bunlar için...
Koçum benim

M.A.N.G.A.K.A

29.6.2013 13:49:30

0
Ps3'ün çıkışı bluray diyotları yüzünden yaklaşık 1 sene gecikmişti. Öyle bir şey olmadıktan sonra konsol çıkacağı tarihe kadar değişebilir, bir mahsuru yok. Belleği de GDDR5 yapsalar tam olacak.

Rogue Agent

29.6.2013 13:34:14

0
sony takımları kaldırdı !? takeoffa geçti ms hala ekleme düzeltmeyle taksi modunda geziniyor

Alpins951

29.6.2013 13:23:53

0
3 kilo XO 1 milyon...

Team NINJA

29.6.2013 12:49:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

Ps4ü herhalde mobil bir cihaz olarak kullanacaksın , öbür dediklerini anlarım da 1 Kilo ağır olması napacak size
kiloyla satılıyo konsollar

Guest-9D2914531

29.6.2013 12:44:40

-2
quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

PS 4'deki GPU 1152 sp'a sahip, XO'daki GPU ise 768 sp. [:'(] PS 4'deki APU'nun 28 nm olması önemli bir ayrıntı, ayrıca XO daha hantal aralarında 1 kg'lık fark var. http://www.trustedreviews.com/opinions/xbox-one-vs-sony-ps4
Ps4ü herhalde mobil bir cihaz olarak kullanacaksın , öbür dediklerini anlarım da 1 Kilo ağır olması napacak size Edit:aradaki Kilo farki linke göre 300-400 gram

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 12:43:39

-6
quote:

Orijinalden alıntı: srknpower Önceki nesil microsoft cephesi az bir farkla kazandı. Bu nesli de microsoft kendi lehine çevirmeye başladı, one ps4den fazla satarsa şaşırmayın
Arkadaşlar zaten her türlü fazla satacak, bir oyun konsolundan daha fazlası xbox one, aynı zamanda bir multimedia cihazı. Şuan donanım olarak ps4 ten az bir farkla daha üstün, yazılım anlamında yine üstün, hemde açık ara farkla. Cloud sistemiyle, hızlandırılmamış haliyle ps4 ten 2 kat daha güçlü olduğu söyleniyordu, şimdi fark daha fazla. Xbox 360 ın tabanı hiç yoktu önceki nesilden, şimdi xbox one ın xbox 360 kullanıcı tabanı var, açık ara fark olacak satışlarda.

Guest-9D2914531

29.6.2013 12:40:35

-4
Önceki nesilil microsoft cephesi az bir farkla kazandı. Bu nesli de microsoft kendi lehine çevirmeye başladı, one ps4den fazla satarsa şaşırmayın

gamerasi

29.6.2013 12:29:11

+1
Bu haber Playstation 4 de 3. parti yapım oyunlarını alacaklar için de iyi haber. Malum Microsoft'a yakın firmalar Xbox One a göre tasarladıkları oyunları Ps4 e uyarlarken PS4 ün gücünü tam olarak kullanmayacaklardı. Kendi adıma ben her iki konsolu da alacağım. 3. parti oyunları Ps4 de oynayacağım. 2. elde sirkülasyonun daha çok olacağı platform PS4. Bir de M$ çok paragöz be kardeşim...

Arnold Schwarzenegger

29.6.2013 12:22:40

+8
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Xbox One daha ilk duyuruldugunda bu konsol rakipsiz demiştim... Bunu da başta cloud olmak üzere yeni kasa, yeni Live, yeni gamepad ve 300.000 server olarak arada söylemiştim... Şimdi esram in potansiyelinin arttırılması ile dediklerimi bir yenisi eklendi... Arkadaşlar müthiş grafikler görmek ve sorunsuz online oynamak istiyorsanız başka alternatifiniz yok. Eli mahkum Xbox One alınacaktır bunlar için...
[url=http://****/c25MCx] [/url]

PlayerX

29.6.2013 11:54:00

+4
quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Xbox One daha ilk duyuruldugunda bu konsol rakipsiz demiştim... Bunu da başta cloud olmak üzere yeni kasa, yeni Live, yeni gamepad ve 300.000 server olarak arada söylemiştim... Şimdi esram in potansiyelinin arttırılması ile dediklerimi bir yenisi eklendi... Arkadaşlar müthiş grafikler görmek ve sorunsuz online oynamak istiyorsanız başka alternatifiniz yok. Eli mahkum Xbox One alınacaktır bunlar için...

Oberyn

29.6.2013 11:42:38

+4
quote:

Orijinalden alıntı: GR1907 PS3'te daha iyiydi donanımı ne oldu ? Exc oyunlar haricinde onlarda az bir farkla iyiydi. Xbox 360 ise hemen,hemen tüm oyunlarda 1080p sundu ve ps3'e göre multiplatform oyunlarda çok daha iyi görüntü ve çok daha iyi optimizasyon ile geldi..
He 1080 p Aklıma ilk gelenler splinter cellnviction 576p MW 3 600p

Lastday4u

29.6.2013 11:36:58

+3
Nedense hep Türkiye'de olan arkadaşlarımızın bir dar penceresi ile bakması olaylara biraz şeffaf anlayıştan bağdaşmayan birer yaklaşımdır,xbox one ile ps4 arasındaki kıyaslamaları hem donanım hemde oyun türü bakımından defalarca yabancı kaynaklı olarak paylaştık, evet bir 32 mb lik bir açık var ama sen bu açıktan yola çıkarak bir konsolu bitirmen ağır bir haksızlıktır,geri kalan bütün çalışmaları görmen lazım, cloud sistemi, set box, server kapasitesi,oyunlar, alt yapı, ? Bunları görmeden bilmeden yorum yapmak cahilliktir, bir kere olsun sony hakkında kötü bir yaklaşım kullanamadım neden oda kendi başında üst düzey bir yeni nesil konsol 9. Nesil konsollar artık ultra düzeyde donanım hizmeti veren cihazlardır, biraz yurtdışı haberleri izleyin Türkiyede her habere itibar etmeyin bu nesil de kazanan oyuncular olmuştur Satış politikası bilmiyorsunuz yada işletmeciler iyi bilirler bir ürün çıkmadan hakkında müşteri bakımından negatif bir durum varsa bu na müdahale etmek en doğal bir haktır müşteri talep arza göre herşey değişebilir xbox severler Microsoft'un oyun politikasını bir eleştirdi hemen geri adım attı ve oyunseverleri memnun edecek hamleler yaptı bu son derece normal bir anlayış Önemli olan uzay aracı yapmak değil önemli olan müşterileri kazanmak şirket bir şirketten üstün olim diye kaşık yatıştırmaz Nintendoyu örnek verim bir çok kişinin tezi çöpe gider nintendo nun donanımı ne Microsoft'a yaklaşabilir nede sonye öyle değilmi? Ee bu şirket nasıl oluyorda 100 milyon üzerinde konsol satarak 1. Sırada ??? Dünyada en çok konsol satan bir şirket adamların ulaştığı müşterilerde sizin gibi bir anlayış yok alırım cihazımı oynarım kaşık yarıştırmam biraz aklı Selim konuşmak lazım Türkiye'de arkadaşlar bu konsolları fb- gs- bjk derbilerine döndürmeleri son derece çocukça bir yaklaşım biçimidir....

alpalp84

29.6.2013 10:40:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

PS 4'deki GPU 1152 sp'a sahip, XO'daki GPU ise 768 sp. PS 4'deki APU'nun 28 nm olması önemli bir ayrıntı, ayrıca XO daha hantal aralarında 1 kg'lık fark var. http://www.trustedreviews.com/opinions/xbox-one-vs-sony-ps4
XO nun PS4 den 3 kat daha büyük olduğunuda unutmamak gerek Adaptörü saymıyorum bile.

GT_55

29.6.2013 10:18:11

+6
quote:

Orijinalden alıntı: GR1907 PS3'te daha iyiydi donanımı ne oldu ? Exc oyunlar haricinde onlarda az bir farkla iyiydi. Xbox 360 ise hemen,hemen tüm oyunlarda 1080p sundu ve ps3'e göre multiplatform oyunlarda çok daha iyi görüntü ve çok daha iyi optimizasyon ile geldi..
Olm tamam xbox fanısınız da, yalan konuşmayın bari.Nerede tüm oyunları full hd oynatmış.Çıkan oyunların %95'i 720p ve daha aşağısında..Lütfen insanları yanlış bilgilerle kandırmayalım.

hamitkursun

29.6.2013 10:17:54

-2
Ddr5 ile ddr3 arasındaki latency farkı da önemli bir fark.

GT_55

29.6.2013 10:12:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Forza motorsport 5 diye bir oyun var bilmem haberdarmısın? Menüde araçları gerçeğinden farksız renderlıyor cihaz, oyun içi 60 fps çalışıyor. Xbox one PS4 ten daha güçlü, kabul edin artık, esrami, cloud sistemi, yazılım yapısı herşeyiyle daha güçlü olmasına rağmen nasıl donanımhaber editörü açıkça ps4 daha güçlü diyebiliyor anlamak güç.
Hakan microsoft bile üstü kapalı olarak kabul etti, donanım olarak zayıf olduklarını,yok yazılımdır falan diye kendilerini kandırıyorlar.Ağır fanboysun gerçekten.. http://forum.donanimhaber.com/m_77116781/tm.htm

VESRAP

29.6.2013 10:09:00

-6
quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA bugün bu konu çalkalanır dedi dersin
Xbox One daha ilk duyuruldugunda bu konsol rakipsiz demiştim... Bunu da başta cloud olmak üzere yeni kasa, yeni Live, yeni gamepad ve 300.000 server olarak arada söylemiştim... Şimdi esram in potansiyelinin arttırılması ile dediklerimi bir yenisi eklendi... Arkadaşlar müthiş grafikler görmek ve sorunsuz online oynamak istiyorsanız başka alternatifiniz yok. Eli mahkum Xbox One alınacaktır bunlar için...

sendomi

29.6.2013 10:06:03

0
microsoft yeni bir haber yayınladı dx 11.2 diye burda ki olaysa ekran kartının belleğinin yetmediği durumda ana sistem belleğini kullandırma yeteneği kazandırıyor olması ki bu durumda arttırılmış esram ile olayı çözerler burda bellek miktarı ve bant genişliği sıkıntı olmaktan çıkar ancak gpu'nun işlem gücü ne olacak 768 paralel işlemci ile ne yapabilecekler merak ettim bu gpu ps4'ün gpusunun 3/2si kadar performans anlamında tabi kağıt üzerindeki veriler açısından sanırım bunuda cloud sistemi ile çözecekti ancak oda fossss oldu ki artık online olma mecburiyeti yok,tüm bunlardan öte bu firmada hiçmi aklı başında biri yok cihazın tasarımından tutunda donanım özelliklerine kadar herşeyi yanlış biri çıkıp demezmi kardeşim ddr3 bellek koyup esram niye koyuyoruz bizde ddr5 bellek koyup üstünede 32mb esram ekleyelim,gpu'da atıyorum 980 paralel işlemcili olsun diye söylememişmi,sony'nin yaptığı hataları şimdi microsoft yapıyor ama öyle salakça bir şekilde yapıyor ki pc olmaya çok yakın bir cihaz yapıyorsun ama oyun yapmayı kolaylaştırmak için böyle bir şey yaparken üstüne esram koyup yok cloud falan diyorsun

hamitkursun

29.6.2013 09:57:09

0
X360ta 10mblık eDRAM vardı aynı görev için, Xbox yapımcıları için sorun olacağını hiç sanmıyorum çünkü alışkın oldukları bir yöntem.

İdrak İstimlak

29.6.2013 09:51:42

0
Fiziksel bir değişikliğe gidilip, böyle bir artış sağlamaları bana pek mantıklı gelmedi. Bu işin mühendislik boyutu var, donanımın birbiri ile uyumu var. Saat hızları ile oynamış olsalar desek, daha bir ay öncesinde AMD'nin üretim bandındaki kalite sıkıntısı nedeni ile konsolun saat hızlarını düşürmekten bahsediyorlardı. Bu tarz bir değişikliğe samimi olarak gitmişlerse bile konsolun çıkışını ciddi olarak erteleyecek bir durum ortaya çıkar. Şahsen bu tip haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum, bir kaç gün içinde yalanlama veya ona benzer başka bir açıklama gelir. Fiziksel bir değişiklik yapmadıkları sürece bu pek mümkün görünmüyor, beraberinde CPU ünitesinde ciddi ısınma problemleri getirecek sorunlara sebebiyet vermekten daha öteye gideceklerine ihtimal vermiyorum.

Team NINJA

29.6.2013 09:09:58

0
bugün bu konu çalkalanır dedi dersin

Team NINJA

29.6.2013 08:57:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Arada %50 fark var diyorsunda Jimmy Fallon Watch Dogs oynarken gördünmü.Grafikleri E3 videosundakine hiç benzemiyordu.Aradaki %50lik farktan dolayı tek konsol yani PS 4 alacaktım ama Watch Dogs videosu beni kararımdan vazgeçirdi.Yine Multiplayer oyunlar için Xbox Exclusive oyunlar için PS4 kullanıcam.Ve Xboxta Directx 11.2 var.
hocam ms vitesi şuan 6 ya taktı sony ninde vitesi 5 den 6 ya alması lazım. adamlar 2 günde bir patlatıyolar bombaları.

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 08:51:57

0
Arada %50 fark var diyorsunda Jimmy Fallon Watch Dogs oynarken gördünmü.Grafikleri E3 videosundakine hiç benzemiyordu.Aradaki %50lik farktan dolayı tek konsol yani PS 4 alacaktım ama Watch Dogs videosu beni kararımdan vazgeçirdi.Yine Multiplayer oyunlar için Xbox Exclusive oyunlar için PS4 kullanıcam.Ve Xboxta Directx 11.2 var.

Team NINJA

29.6.2013 08:48:05

-1
ulan ps4 e niyetlendik ms un yaptığına bak kağıt üstünde şuan xone öne geçti hadi hayırlı bakalım. iyice kafam karıştı arkadaş ilk önce hangisini alsak diye. xone düşünmüyordum bile almayı sonra geri adım attılar şimdide bu. makine dehşetmiş meğersem. son ona kadar beklicem herşey şekillendiğinde kararımı vericem.

Cpt. Miller

29.6.2013 08:41:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ne dandik konsolmuş sürekli düzeltmekten bahsediyorlar. Hiç duyurulmasa daha iyiydi, xboxun GPU su daha kötü işletim sistemi 3gb ram yiyor tasarım kötü, büyük 40nm Hadi bunları düzeltinde görelim.
PS 4'deki GPU 1152 sp'a sahip, XO'daki GPU ise 768 sp. [:'(] PS 4'deki APU'nun 28 nm olması önemli bir ayrıntı, ayrıca XO daha hantal aralarında 1 kg'lık fark var. http://www.trustedreviews.com/opinions/xbox-one-vs-sony-ps4

sawgiray

29.6.2013 08:38:06

0
PS3'te daha iyiydi donanımı ne oldu ? Exc oyunlar haricinde onlarda az bir farkla iyiydi. Xbox 360 ise hemen,hemen tüm oyunlarda 1080p sundu ve ps3'e göre multiplatform oyunlarda çok daha iyi görüntü ve çok daha iyi optimizasyon ile geldi..

sawgiray

29.6.2013 08:36:54

-2
quote:

Orijinalden alıntı: sefa85 Sony Fanboyları Ateistler gibi.Hangi kanıtı önüne koysan inanmıyorlar.Burda yazılan ram konusunda Xbox One önde.
Kesinlikle..

CEO

29.6.2013 08:17:37

0
Xbox dehşet bir oyun konsolu bence, hakkettiğinden çok daha az kullanılıyor.

Guest-AD674E5D1

29.6.2013 08:09:15

-8
Sony Fanboyları Ateistler gibi.Hangi kanıtı önüne koysan inanmıyorlar.Burda yazılan ram konusunda Xbox One önde.

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:40

0
Ps4 donanimini+ exc oyunlari düsünün yeter bu haberde yüzde 88% foz cikar microsoft icin sonucda yalanlamalar ve kisitlamalar bu yöndeydi ,7 milyon Minecraft xbox da satmis ve oyaniyor bir düsünün yani :D küp küp küp

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:39

0
en az iki sene ps4 farki acacakdir .

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:35

+1
adamlar hatalarını düzeltiyor işte daha ne istiyorsunuz ki bi kere taş atmasanız olmaz mı

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:32

+4
Ne dandik konsolmuş sürekli düzeltmekten bahsediyorlar. Hiç duyurulmasa daha iyiydi, xboxun GPU su daha kötü işletim sistemi 3gb ram yiyor tasarım kötü, büyük 40nm Hadi bunları düzeltinde görelim.

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:25

+3
Microsoft dötünü yirtsa PS4 ü geçemez. PS4 oyunlarda 7gb ram kullanabiliyor, xbox ise sadece 5gb. Arada böyle devasa bir fark var. 32mb cik esram bir halta yaramaz. xbox'un GPU'su %60 daha güçsüz VE sadece %90'ını oyunlarda kullanabiliyor.

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:18

+1
beyler Halleluja ucmus adam teknik aciklama yapmis bir paragraf ama o hala kendi bildigini okuyor :)

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:15

+4
Hep taklit bekle sony ne yaparsa sen daha iyisini yapmaya çalışıyosun hicbi yenilik yok üzülüyorum xbok culara

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:11

+1
Napacan Mecbur

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:08

+8
Bazıları 8Mbit/s lik interneti ile Xbox Cloud dan grafik ve yoğun işlem geleceğini düşünüyor :) . Adamlar GB/s lik artışlar ile grafiği az biraz daha arttırmaya çalışıyor siz clouddan süperbilgisayar performansı gelecek diye bekleyin :) ESRAM 32 MB olduğu sürece hızı isterse 3 kat artsın, her statik tampon bellek gibi yine diğer sistemleri bekleyip bir nebze katkı yapacak. Peak olarak bu hızı 1 saniyenin yüzbinde birinde görüp yeni bilgi girişini bekliyor. Sonuçta inverter tazelemesi de yok.

BSC Misafiri

29.6.2013 07:09:03

0
Hemen kestirip yok o daha güçlü yok şunun işlemcisi güçlü demeyin... Her firmanın seri üretime geçene kadar donanımı değiştirme olasılığı var bunu herkes biliyordur herhalde...MS'da daha çok donanım eklemesi çıkarması yapacak SONY'de aynısını yapacak ne varda kafanızı böyle şeylere takıyorsunuz...Donanım listesinde haber verilmeksizin donanımda değişiklik gösterebilir ibaresi yer alır sony içinde geçerli microsoft içinde geçerli siz sadece bekleyin ve konsollar çıktığında o zaman karar verirsiniz hangisinin daha güçlü olduğunu... burda birbirinizi yeseniz ne yararı olacak ...

BSC Misafiri

29.6.2013 07:08:54

+1
SONY KORKUSU BOYLE YAPAR ADAMİ MS NEDE NE ŞANZİMAN VAR ARKADAŞ GERİ 6 VİTES:) BU HABER DOGRULAN MİŞ DEGİL KESKE DOGRU OLSA . AMA OLSA BİLER PS HER TURLU DAHA GUCLU BIR ÇİHAZ BUNU HERKEZ BİLİYOR HATTA TUM OYUN YAPAN FİRİMALAR SÖYLÜYOR. GERCİ SUAN XBOX DAHA GUCLU OLSA BEN GENE PS ALIRDIM. XBOX SEVERLERDE SUAN OYLE YAPICAK YOK O BUNDAN GUCLU YOK SU BOYLE FALAM BUNLAR BOŞ İŞLER . AMA GEÇEKLERDE BUNLAR. EGRİ OTURUN DOĞRU KONUSUN

BSC Misafiri

29.6.2013 07:08:41

+1
şuraya bak ya adamlar konsollarını modifiye etmelerine rağmen hala güç olarak ps4'ün gerisinde kalıyorlar

alpalp84

29.6.2013 06:08:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: alito Oldu olacak baştan tasarlasın. Zaten tasarımı berbat, baştan yapsın bari. Microsoft için sorun olmaz, nasılsa her söylediğini yalayıp yuttu şimdiye kadar.
Böyle giderse eleştirilen her konuyu tekrar gözden geçirip yenileyecekler. Tasarım konusunda haklısın 1-2 seneye kalmaz daha konsola benzer bir kasa bekliyorum. MS hatalarından ders çıkartmaya başladı ama konsol çıkışına nasıl yetiştirecek anlamıyorum. Konsolun ilk neslinde 3K gibi efsanevi bir donanım sorunu bekliyorum. 4 ay sonra konsol çıkacak daha mimarisini oturtabilmiş değil.

Gamer10

29.6.2013 05:18:38

-1
alışın artık alışın bu nesilde bu kıvırma olayı büyük paralar getirecek 1. olana.dönen para muazzam ötesi.. sony olmamış konsolu ilk ortaya çıkardığında ne idüğü belli olmayan cihazı ortaya çıkardığında bu kıvırmalar başlamış tı. ms te blöfleri gördü,sonra o da bastı blöfü.. sony tarafından başka blöfler gelmesi gecikmeyecektir artık bu kıvırmalardan maçın ortalarına geldiğimiz anlaşılıyor... maç sonuna doğru bu olay tavan yapacaktır

Metal-Gear

29.6.2013 03:39:24

+11
quote:

Orijinalden alıntı: remiles01 microsoft sizin eşiniz falan mı ''çok kıvırdın, böyle bir şirkete güvenmem ben, almam bir şey'' diyorsunuz? Önce bir konsolları gözünüzle görün hangisinin grafiği daha iyi gidin bir elektronik marketten bakın çıktığı zaman. laf olsun diye konuşuyorsunuz da kimse sizi takmıyor. fanboy olmak büyük saçmalık.
Kıvırmadı mı kardeş sence de? O kadar pişkin bir vaziyette "biz internetin zayıf olduğu ülkelerde yaşamıyoruz" diyip online bağlantı zorunluluğunu müşteriye meydan okurcasına savunan Microsoft ile, bi tarafı tutuşunca o zorunluluğu öpe öpe kaldıran Microsoft aynı değil mi? Peki ikinci ele kısıtlama getirip oyuncuların tepkisini çektiği halde üstelemeye devam eden microsoft ile, ön siparişlerde ve anketlerde emsali görülmemiş bir fark yiyince bu kısıtlamayı tamamen kaldıran microsoft aynı değil mi? Şimdide özellikle Grafik İşleme ünitesinde hem kayar nokta işlem (Flop) hızı ile hem band genişliği hızını dengeleyen GDDR5 belleklerde resmen fark yiyince, hemen esram band genişliğini artırıyoruz diyen microsoft değil mi? Bunları görmek için Microsoft ile evli olmaya gerek yok, hele ki FANBOY olmaya hiç gerek yok. Hesabını bilen ve teknolojiden biraz olsun anlayan müşteri zaten microsoft'un bi tarafının tutuştuğunu görüyor - anlıyor. Asıl şu halde Xbox'ı savunmak fanboyluk olur. Microsoft'un bu saatten sonra yapabileceği şey fark atmak değil, aradaki farkı kapatmak olur ki o da zaten konsollar çıktıktan sonra bile zaman alacak bir durum haberde de görüldüğü gibi.

remiles01

29.6.2013 03:10:12

-3
microsoft sizin eşiniz falan mı ''çok kıvırdın, böyle bir şirkete güvenmem ben, almam bir şey'' diyorsunuz? Önce bir konsolları gözünüzle görün hangisinin grafiği daha iyi gidin bir elektronik marketten bakın çıktığı zaman. laf olsun diye konuşuyorsunuz da kimse sizi takmıyor. fanboy olmak büyük saçmalık.

SLaYeR KiNG

29.6.2013 03:07:31

+16
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja 192GB/s >176GB/s Bitti
şaşırttın bizi , dört işlem bildiğini bilmiyorduk

Kasatka

29.6.2013 02:51:08

-1
Benim 55 inch led tv mi de optimize ettim simdi 65 inch oldu ms, Komiksin yavrum ms, paralari eurogamer vs dagitacagina bastan cihaza adam gibi donanim koysaydin.

GoldPunch

29.6.2013 02:35:25

+8
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Forza motorsport 5 diye bir oyun var bilmem haberdarmısın? Menüde araçları gerçeğinden farksız renderlıyor cihaz, oyun içi 60 fps çalışıyor. Xbox one PS4 ten daha güçlü, kabul edin artık, esrami, cloud sistemi, yazılım yapısı herşeyiyle daha güçlü olmasına rağmen nasıl donanımhaber editörü açıkça ps4 daha güçlü diyebiliyor anlamak güç.
PS4'ün grafik işlem gücü daha fazla. Yani TFLOPS değeri daha yüksek. ESRAM ise burada bir nevi tampon bellek görevi görüyor. Bunun bir benzerine Microsoft Xbox 360'da EDRAM kullanarak yapmıştı. Bu haber doğru olsa dahi programcılar bu esram olayını iyice oğrenmeleri lazim cünkü edram ile yapisal farksal içeriyor ve bu da ekstra zaman ve efor gerektiriyor. Sony'nin PS3 de yaptığı koplike sistem yapısı kadar olmasa da bir nevi oyun yapimcilarini yoracak bir sey... Yapimcilarin PS3 multiplatform oyunlarinda sistemin uğraştirici olmasindan dolayi yaşadığı zorlugu bu sefer Microsoft cephesi cekecek gibi duruyor. Bu konsolun çıktı ilk bir iki sene olur sonra aradaki fark kismen kapanir diye dusunuyorum. Ama şu gerçek ki teorik olarak PS4 daha güçlü ve PS4'un yapımcıları cezbedecek unsurlari bulunuyor. Üçünçü parti firmalarina destek, daha kolay programlanma vb.

GoldPunch

29.6.2013 02:22:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 PS3 adoptör var mı?( konsola en son ps1 den beri ilgilenmedim)PS4 galiba adaptör olmadan direk evdeki fişe takarak çalıştırıcaz galiba
Playstation ailesinde sadece Ps1 slim ve ps2 slimde adaptor vardi. Ps3 lerin hicbirinde adaptor yok.

Jeebs

29.6.2013 02:21:07

0
Sanirim E3 te de bos bi parlak siyah kutu gosterdiler, iviri zivirida PC den oynatmalari normal.

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 02:17:40

-14
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Kardeş mesajını alıntılıyorum ki buna bu kadar düz mantık bakılamayacağını hem sen, hemde senin gibi düşünen arkadaşlar olursa anlasın diye, yani bu mesajı sana cevap manasında yazmıyorum bilgin olsun. Beyler zaten Xbox One için gösterilen oyunlar yeni nesilden beklenen şekilde değildi, yine aynı motorun gelişmişyle CoD gösterdiler mesela, grafikler hanginizi etkiledi? Ya da Dead Rising 3, bu günün en iyi grafikli oyunundan ne farkı vardı? Etkilemiyor yani, ama PS4'e bi Shadow Fall çektiler hiç bir oyunda görmediğimiz genişlikte ve netlikte bir harita gördük. Etkiliyor, yani adamlar yapıyor işte ki bu henüz konsolun gücünü göstermeyen bir oyun.
Forza motorsport 5 diye bir oyun var bilmem haberdarmısın? Menüde araçları gerçeğinden farksız renderlıyor cihaz, oyun içi 60 fps çalışıyor. Xbox one PS4 ten daha güçlü, kabul edin artık, esrami, cloud sistemi, yazılım yapısı herşeyiyle daha güçlü olmasına rağmen nasıl donanımhaber editörü açıkça ps4 daha güçlü diyebiliyor anlamak güç.

gunofpower

29.6.2013 02:15:34

+1
microsot için şu söylenebilir "sen bunu yapmışsın ama bu olmamış"(cem yılmaz) hergün bişeyi değiştiriyolar güya, reklam amacından başka bişey değil gibi bence. şurda bikaç ay kalmış sevkiyata ve tahmine fabrikalar üretime geçmiştir daha neyi nasıl ekleyip değiştirecek

Metal-Gear

29.6.2013 02:12:05

+22
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja 192GB/s >176GB/s Bitti
Kardeş mesajını alıntılıyorum ki buna bu kadar düz mantık bakılamayacağını hem sen, hemde senin gibi düşünen arkadaşlar olursa anlasın diye, yani bu mesajı sana cevap manasında yazmıyorum bilgin olsun. Microsoft'un hakikaten bir tarafı tutuştu baktı ki satamayacak bunun kaçarı yok, donanımdan tutunda izlediği satış politikasına kadar çok köklü değişikliklerde bulundu. 8GB GDDR5 Ram PS4 için paylaşımlı, band genişliği aslında bellekler için kullandığımız en açık ifade. Veriyolu genişliğini ve veri işleme sayısının(efektif frekansının) çarpımlarından elde ettiğimiz sonuçtur. Grafik işlemci için 32 MB bellek boyutuna karşılık 197GB/s band genişliği kullandığında bunun yüzde kaçı bellekte depolanıp işlenmek üzere veriyolundan geçecek ki? Yanlış anlamıyorsam Killzone Shadow Fall, 176GB/s band genişliğinde mevcut grafikleri bu hızda çözümleyebilmek için 800 MB toplamında bellek kullanıyor. Veri işleme hızı, veri depolama kapasitesine dar boğaz yaptığında illa ki bir şeylerden kısacaksın. Micorosft bunu benden daha iyi biliyor köküne kadar biliyor hemde, optimizasyon avantajına güvenerek 32 mb bellek üzerinden veri işleme hızına güncelleme yaptıysa bilemem. Ama şu durumda PS4'ün mevcut veri işleme hızını, veri depolama birimi karşılıyor. Sanırım buna dayanarak çıkış dönemlerinde Xbox One'dan daha iyi çözünürlüklü oyunlar gelebilir diyorlar. Şöyle bir örnek vereyim, HD 7850 - 1GB bir ekran kartında, bu kartın bilinen veri işlem özellikleri Max Payne 3'ü tüm detaylar açık seviyede oynatmaya yetiyor. Ama 1 GB veri depolama kapasitesi yüzünden Anti Aliasing'i 8X kullanamıyorsun. Kaldırmayacağından değil, kaldırır ama depolayamıyor, işlem gücü yetiyor ama depolama seviyesi yetmiyor. Mecburen kısıyorsun AA'yı, veya AA'yı yükseltirsin ama çözünürlüğü kısarak dengelersin. PS4 ve Xbox One'ın olayı bu hesap şu an. İstediğin kadar işlem gücü artır, depolama biriminin yetmediği yerde kısıtlamaya gideceksin mecbursun. Beyler zaten Xbox One için gösterilen oyunlar yeni nesilden beklenen şekilde değildi, yine aynı motorun gelişmişyle CoD gösterdiler mesela, grafikler hanginizi etkiledi? Ya da Dead Rising 3, bu günün en iyi grafikli oyunundan ne farkı vardı? Etkilemiyor yani, ama PS4'e bi Shadow Fall çektiler hiç bir oyunda görmediğimiz genişlikte ve netlikte bir harita gördük. Etkiliyor, yani adamlar yapıyor işte ki bu henüz konsolun gücünü göstermeyen bir oyun.

wisla

29.6.2013 02:09:45

-2
microsoft o kadar döndü ki dansöz desek yeridir.

oguzhan90

29.6.2013 02:00:36

+8
eğer bu tip iyileştirmeleri cidden yaparlarsa xbox one herkes tarafından alınabilecek bir konsol haline gelir, ama diğer firmalarla rekabet adına konuşursak microsoft'un yaptığı hareketler çok büyük bir ayıptır çünkü ürününün arkasında durmayıp ürününe güvenmediğini resmen(!) ilan eden ve Sony'le rekabette kendisini öne geçirecek değiştirmeleri yapan bir firma, tüketiciye karşı güvensizliğini de ilan etmiş olur ki örneğin bu yaptığı DRM sistemini kaldırma ve 2. el satışını bir zaman sonra tekrar geri getirmeyeceğinin garantisini kimse veremez! Ben PS4 alacağım çünkü Sony'nin ürettiği satın aldığım bir sürü üründe hep memnun kaldım ve Allah bozmasın daha bozulan Sony ürünüm yok. Ürünlerinin her daim arkasında duran bir firma ve bunun bozulmamasına çok dikkat ediyorlar. Takdir ediyorum kendilerini... Ama açıkça öneririm ki arkadaşlar, almak istediğiniz konsolu iyi inceleyin, sık dokuyun, fiyatına bakın, exclusive oyunlarına, kısaca sizin için en uygun olanına bakın ona göre seçin; eğer hiçbiri içinize sinmiyorsa boşuna para harcamayın, kendinizi "konsol alıcam" diye de kesinlikle kısıtlamayın... PC halen çoğu oyuncu tarafından tercih edilen en iyi konsol...

Tokuchi Toua

29.6.2013 01:59:26

+9
O zaman sorarlar, neden '' biz donanım eksikliğimizi Cloud gaming ile kat kat daha iyi seviyelere getireceğiz'' dediler.

Guest-1E1FC651D

29.6.2013 01:54:55

-12
192GB/s >176GB/s Bitti

icteQ

29.6.2013 01:52:55

-2
Xbox One'ın çıkmasına daha 4-5 ay var. Microsoft o zamana kadar bir çok test yapıp performansı arttıracaktır. Gerekirse RAM konusunda donanım değişikliğine gider. GDR5 RAM koymasına gerek olup olmadığını, EsRAM'in 2GB olup olmayacağını Xbox One'ı yapanlar benden iyi biliyordur. sonuçta 7-8 yıl sonrada yaşayan ve işe yarar bir konsol olması lazım.

Fearless_tr

29.6.2013 01:47:19

+3
Ben yinede PS4 aliyorum

alito

29.6.2013 01:41:23

+2
Oldu olacak baştan tasarlasın. Zaten tasarımı berbat, baştan yapsın bari. Microsoft için sorun olmaz, nasılsa her söylediğini yalayıp yuttu şimdiye kadar.

- The Stig -

29.6.2013 01:21:06

0
Xbox One 1.2

piratee

29.6.2013 01:15:17

+9
Ms nin bu çabaları bizler için çok güzel haber özellikle koymuş oldukların kısıtlamalardan vazgeçmeleri gerçekten çok iyi oldu. MS nin bu güzel çabalarını saygı duyuyorum ama Türkçe oyun yapımına bu kadar destek veren Sony benim için her zaman bir kaç adım önde olacaktır taa ki ne zaman MS de özel oyunlarında Türkçe'ye yer verir işte o zaman ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar bir seçim yapmak zorunda kalırız.

Wayward Son

29.6.2013 01:12:50

+23
Konsolun o kadar çok şeysini değiştirdiler ki adını XboxTwo yapsalar yeridir.

omar2425

29.6.2013 01:05:03

+1
O zaman fiyat da artar ben pek inanmadım açıkçası.Çünkü konsolun çıkmasına birkaç ay var sanki konsolu baştan tasarlıyorlar. E3 den sonra her şeyini değiştirdiler konsolun, bana sorarsanız xboxone çıktığında ciddi sorunlarla karşılaşacak.

GwynBlade

29.6.2013 01:02:40

+1
İyi hoş ram hızını arttırıyorsunda temelde gpu daha zayıf onu napacaz micro ?

TheBladeRunner

29.6.2013 01:00:33

+3
bundan bi kac ay evvel,bu konsollarin final kitleri ancak E3 den sonra belli olur diyordum ama herkes yav he he deyip eksiyi basiyordu ki dedigim yavas yavas dogru cikiyor.Ayni sey Sony icinde gecerli.Bu konsollarin gercek final kitleri Gamescom zamani ortaya cikar...

Razura

29.6.2013 00:56:27

+3
Daha 1 ay öncesine kadar ESRAM verimlilik problemi yaşanıyor haberi okumuştum. Şimdi problemi bırakın, üstüne bant genişliğini artırmışlar. İsteyince oluyormuş demek ki.

michael01

29.6.2013 00:54:55

0
PS3 adoptör var mı?( konsola en son ps1 den beri ilgilenmedim)PS4 galiba adaptör olmadan direk evdeki fişe takarak çalıştırıcaz galiba

speedx3

29.6.2013 00:50:13

-9
xbox daha zayıf bir konsol boşuna cirpinma micro
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız