Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One'a Klavye ve Fare Desteği Önümüzdeki Haftalarda Gelecek

 
Microsoft, Inside Xbox'ın dünkü bölümünde Xbox One klavye ve fare desteği için Razer ile birlikte çalıştığını ve desteğin çok yakında geleceğini resmi olarak duyurdu.
 
Duyuruya göre, Xbox One klavye ve fare desteği "önümüzdeki haftalarda" seçili Xbox Insider Programı üyelerine sunulacak ve bu yılın sonlarında tüm kullanıcıların erişimine açılacak.
 
İlk test edilecek oyunlardan birisi Warframe olarak açıklandı. Warframe dışında hangi oyunlarda destekleneceği açıklanmadı ancak tüm oyunlarda desteklemeyeceği doğrulandı. Microsoft bir Xbox One oyununda klavye ve fare desteğinin olup olmamasına geliştiricinin kendisinin karar vereceğini ve yine geliştiricinin kendisinin bunu oyuna adapte edeceğini söyledi.
 
Xbox One için resmi klavye ve fareler Razer tarafından üretilecek ancak Microsoft tarafından belirtilene göre, "çoğu kablolu veya kablosuz USB klavyeler ve fareler Xbox One üzerinde çalışacak."
 
Detaylar şimdilik sınırlı. Daha fazla bilgi 10 Kasım'da düzenlenecek olan Inside Xbox'ın yeni bölümünde paylaşılacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dualshockers Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Xbox Etkinliği X018 10 - 11 Kasım'da Düzenlenecek Anthem Alfa Aşamasına Ulaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Anaconda_Kenan

3.10.2018 08:17:23

0
Klavye + Mouse destekli server, K + M desteksiz server olarak 2 ye ayrılacak serverlar. Ben yılbaşında direk XBox'a geçiyorum. PC leş arkadaş PC'de oyun oynanmaz.

İdrak İstimlak

30.9.2018 13:14:50

0
Klavye/mouse bahane, PC'de oyun oynamak şahane. Konsol dediğin, konsol gibi olacak, bu tip işlere ben temelde karşıyım. Sonuçta bunlar oyun dünyasının farklı alanları ve farklı kalmaları gerekiyor. Misal PS4'te GoW oynadık bitirdik, şimdi de PC'de Divinity Original Sin oynuyorum. Her iki oyunu da oynarken, neden diğer platformda bu oyun gibi oyun yok demedim, hatta bende PS4'te olan DOS oyununu PS4 yerine, PC'de oynamayı tercih ettim, çünkü bu oyun PC temel alınarak geliştirilmiş bir oyun. Bu seçicilik özel oyunlar için de geçerli, çünkü bu oyunlar çıktıkları platformun temel özelliklerini sonuna kadar kullanıyor, bir nevi bu özellikleri kutsuyorlar, zaten bu yüzden hangi platformda olduğu dikkate alınmadan, özel oyunların bir çoğunun benzerlerinden daha kaliteli olduğunu görüyoruz, çünkü bu oyunlar bir açıdan çıktıkları platformun vizyonunu da yansıtıyor. İşte bu yüzden özel oyunlar olmalı, donanımlar da kendi platformlarına özgü olarak kalmalı. Bu nesil, ara nesil konsolları gördük. Halbuki upgrade PC'ye özgü bir özellik ve sonuçta konsollarda upgrade işinin PC'deki kadar getirisinin olmadığı ortaya çıktı. Bu klavye/mouse işinde de yine tepi görecek, yani bu donanımları bekleyenler olduğu gibi gelmesini istemeyen bir kitle de var. Şahsen hala bu tip platformlar arası anlayış değişikliğine ben karşıyım ve gelmesini kesinlikle istemiyorum.

The_Rahip

30.9.2018 13:05:42

0
Başkan sonuçta amaç klavye+mouse kullanım amacı sunmak :) ve gamepad'e göre nişan almada falan işi dahada kolaylaştırıyor. Mouse + Klavye artık konsollar için kaçınılmaz. Önceki mesajlarımda dediğim gibi yurtdışında ilgi büyük. Sony cepheside bu nesil olmazsa bir sonraki nesil bunu sağlayacaktır.

Guest-AEF248198

30.9.2018 08:45:23

+1
Microsoft'un son yıllarda yaptıkları gerçekten biz oyuncular için oldukça iyi oldu. Pc'de mis gibi yarış oyunu var artık, muhtemelen Age of Empiress'de Xbox ve sadece Pc'ye gelecek. Microsoft'un bünyesine kattığı firmaların oyunların duyurusunu da merakla bekliyorum. Microsoft şöyle okkalı bir tokat sallasa da rakibine konsol pazarı tekellikten kurtulsa.

İdrak İstimlak

30.9.2018 02:29:20

+1
Lisanslı Hori varmış şimdi gördüm ama dediğim gibi bunlar bildiğimiz manadaki klavye/mouse'lar değil. Genel manada kontrol cihazını emüle eden kontrol cihazları, yani PC'deki bildiğimiz manadaki klavye/mouse gibi çalışmıyor bunlar...

The_Rahip

30.9.2018 02:26:28

0
Başkan Sony'nin uzun zamandır lisanslı klavye+mouse ürünleri satılıyor. Ms sadece burada işi güncelleme ile tam anlamıyla resmi bir hale getiriyor. İki gün sonra Sony'de bu işi tam anlamıyla resmi bir hale getirecektir. Avrupa ve Amerika oyuncularının zaten çoğu bu ürünleri kullanıyor. Ülkemizde yüksek fiyatı olduğu için çok tercih edilmiyor. Cod olsun Bf olsun yada Halo olsun yurtdışındaki birçok karşılaşılan rakip bu ürünleri kullanıyor ;). Mobilde bile PUBG için oynayanlar telefona takılan aksesuarlardan alıyor.

İdrak İstimlak

30.9.2018 01:23:17

0
Özellikle nişancı oyunlar için üretilen bu tip kontrol cihazlarının hiç birisi ne Sony tarafından, ne de MS tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Bunlar mevcut kontrol cihazlarını klavye/mouse için emülasyon yaparak çalışıyorlar. Resmi destek MS tarafından gelecek ilk defa, bu bir manada artık konsolun, konsol kimliğinin yanına PC kimliğini de ön plana çıkartacağından bence önemli sonuçları olur. Bir defa online multiplayer oyunlarda normal kontrol cihazı ile klavye/mouse kullananları bir birinden ayrı server'lara atmayacaklarsa hiç girmesinler bu işe. Fortnite'ta karşı karşıya gelen tüm platformdan oyuncular aynı server'da toplanabilecekler, PS4 veya Switch server'ları nereden bilecekler MS'un server'ındaki oyuncunun hangi kontrol cihazını kullandıklarını? Gerçekten konsollardaki eşitlik kavramına vurulmuş bir darbedir bu ve bunu ilk yapan yine MS oldu, ne diyelim tebrikler(!)

The_Rahip

30.9.2018 00:06:26

0
Başkan iyi güzelde Ps cephesindede Sony'nin lisanslı mouse+klavye aparatları mevcut. Ms'in yaptığı işi daha oturmuş bir düzene sokmak. Avrupa ve Amerika pazarında zaten böyle aparatlarda fazlasıyla yaygın, ülkemizde fiyatları çok yüksek olduğu için tercih edilmiyor. Sony'de umarım bu desteği böyle bir altyapıya oturtur. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz.

scourge__

29.9.2018 15:55:11

0
Age of gelse tadından yenmez

BSC Misafiri

29.9.2018 14:11:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Adamların her hamlesi konsolu, PC ye dönüştürülmesi üzerine. Bildiğin konsol dünyasının trojani bu adamlar...
Sen sanıyormusunki her konsol oyuncusu gamepad ile oynuyor.Avrupa ve amerika'daki konsol kullanıcılarının birçoğu XİM4-Apex yada farklı farklı ceviriciler ile mause-klavye kullanıyor.Playstation'dada hakeza öyle bizim ülkemizde lüks ama adamlar için ucuz ve beceremeyen herkes alıyor orda bu zımbırtıları,ne farkı var ha öyle müsade etmişsin ha kolla beceremeyen kitleye resmi olarak mause klavye oynama imkanı sunmussun.Ha serverları ayrı olsun ozaman gamepad ile oynayan herkeste korunsun benim fikrim bu yoksa mause klavye ile oynayanla aynı oyunda adam neden sac baş yolsun orda hemfikiriz.

BSC Misafiri

28.9.2018 05:13:13

0
büyük ihtimal ilerki oyunlarda pc veya xbox seçimi olacaktır yoksa gamepad ile oynayan biri maus ile kapişamaz büyük sıkıntı olur

Alkımm

27.9.2018 14:51:53

0
Sevindirici haber PC bizim için artık çok büyük lüks oldu.Doların git gide artacağını da hesaba katarsak konsol tekbir çözüm olarak kalıyor.E benim gibi klavye fare olmadan keyif olmayan kesim bu şekilde konsol dünyasına kayar.

İdrak İstimlak

26.9.2018 18:26:54

0
Adamların her hamlesi konsolu, PC ye dönüştürülmesi üzerine. Bildiğin konsol dünyasının trojani bu adamlar...

Guest-AEF248198

26.9.2018 18:24:12

0
Ayrı ayrı olur. Gamepad kullananlar ayrı yere klavye mouse kullananlar ayrı yere.

BSC Misafiri

26.9.2018 18:01:45

0
Nasıl ayarlayacaklar serverları Ben gamepadle arkamı iki saatte dönerken adam iki saniyede dönecek, extra olarak Office proğramları da eklenirse pcyi atarım ztn tost makinası

Kreuger

26.9.2018 17:18:44

0
bu klavyeci hilecilerden pc den kactim konsola geldim burdada beni bulacaklar lanet olsun sana xbox

Guest-CBF2C2786

26.9.2018 16:03:41

+1
darısı ps`nin başına diyelim.strateji türü oyunları oynasam yeter şahsen.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız