Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One'a Alexa Desteği Geliyor

 
Microsoft, Xbox One'a Alexa desteğini getireceğini duyurdu ve Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki seçili Xbox Insiders üyeleri bugün itibariyle test edebilecek.
 
Yeni özellik Xbox Skill sayesinde kullanıcılar Echo, Sonos ve diğer çeşitli Alexa cihazları ile Xbox One'ı kontrol edebilecek. Bu özellikle ile birlikte Xbox One'ı sesinizle açabilecek, oyunları başlatabilecek, ses düzeyini ayarlayabilecek, ekran görüntüleri yakalayabilecek, yayınlar başlatabilecek ve daha pek çok şey yapabileceksiniz. Komutlar "Alexa, Destiny 2'yi başlat" gibi çalışacak.
 
Microsoft'un uzun yıllar boyunca desteklediği Xbox Kinect sensörü de benzer şeyler yapıyordu ancak Microsoft Ekim 2017'de üretimini sonlandırarak cihazın fişini resmen çekmişti. Alexa desteği Kinect'in yerine düşünülmüş bir hamle gibi görünüyor.
 
Microsoft bu deneyimi geliştirmeye ve cihazlar, dijital asistanlar ve sesli servisler arasında ses entegrasyonunu büyütmeye devam edeceğini söylüyor. Gelecekte Xbox One'da başka sesli asistanlar görebiliriz. Zaten Xbox One'ın yakında Google Assistant destekleyeceği yönünde söylentiler vardı ve bu haberle birlikte bu söylentiler daha da güçlendi.
 
Xbox konsol pazarlama direktörü Albert Penello, oyunlarda Alexa / Echo'nun yaygınlaşmasını saglamak için Microsoft'tan ayrılarak 2018'in ortalarında Amazon'a katılmıştı. Microsoft ayrıca Alexa ve Cortana'yı entegre etmek için Amazon'la birlikte çalışıyor ve bu özellik Xbox One'da hem Alexa'da hem de Cortana'da kullanılabilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Verge Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
One Piece: World Seeker 2019'a Ertelendi The Surge için Yeni DLC ‘The Good, the Bad, and the Augmented’ Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bay Robot

11.9.2018 09:49:44

+1
Psciler toplanmış xbox’a saydırıyor. Boş bir özellik değil. Siz engelli olunca ne kadar gerekli olduğunu... Bir video vardı kolları olmayan birisi siri’nin kendisi için ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu ve böyle yenilikleri herkesin desteklemesi iöin çekmişti videoyu. Bulan atsın da şu psciler her ota b.k atmasın.

Spawn2

8.9.2018 07:56:22

+1
Sabrın sınırı geçince ne olacak acaba çok merak ediyorum

Persona_Non_Grata

7.9.2018 16:46:57

+4
Bunu bilmeyen yok zaten

Guest-AEF248198

7.9.2018 15:15:50

0
Şu yoruma bak ya, arkadaş Microsoft açıklama yapmadı mı çıkacak exc oyunlar hemen ilk gün eklenecek diye? Peki sen biraz düşünsen de bunu yurt dışında alacak adam bile "ulan bu sistemi kullanmak varken niye 60 dolar, euro vereyim" diye düşümmez mi? Senin o Playstation konsolunda bir tane doğru düzgün fps bir tane doğru düzgün araba yarış yokken, Microsoft bu efsane oyunlarını daha ilk günden bu sisteme ekleyerek insanları bir ekosistem içerisine sokacak. Bak bir oyun parasına 6 ay Gamepass alabiliyorsun yurt dışında. Bu kadar dar bir bakış açısı anca Sony fanboylarında olur adamın vizyonu sene de çıkacak bir iki exc oyun o kadar. O da alıp oyunu oynamaktan çok foruma girip sürekli ekran görüntüsü atıp duracak neymiş işte havam olsun. Ayrıca o kadar seviyesiz yerlere çevirdiniz ki buraları bu yerlere zarar vermeye başladınız. En beğenilen yorum bana hakaretvari bir yorum işte burayı bu hale getirdiniz. Yazık!

Persona_Non_Grata

7.9.2018 14:24:57

+4
Microzort gibi boş bir firma yok, dünya bu nesil bunların ne kadar rezil bir firma olduğunu gördü ve herkes Playstation ı tercih etti.

İdrak İstimlak

7.9.2018 12:16:08

+2
Sen aç tavukla, darı ambarı hakkındaki atasözünü biliyorsun değil mi?

Philipp_Plein

7.9.2018 09:18:05

0
Şu microsoft a ne zaman rakip olabilecek kapasitede bir firma gelecek artık? Adamlar Sony nin 3 katı önünde her konuda.

Guest-AEF248198

7.9.2018 08:46:53

0
Her gün ayrı bir saçma insan görmekten sıkıldım. La arkadaş benim yorumlarımı beğenmiyorsan görmemezlikten gel ama illa prim yapacaksın ya Sony fnaboyları beni sevmedikleri için hemen alıntı yapıp primi kapman lazım. Tabi birde sanal dünyaya sallayın bakalım ben çok sabırlı bir insanımdır ama sabrın da sınırı vardır.

İdrak İstimlak

7.9.2018 06:49:27

0
Surveillaince device

ErrorVerenHesapMakinası

7.9.2018 04:23:40

+2
Sonyboylar toplanmış yine.Microsoft zaten 15 küsür stüdyosuyla onlarca oyun geliştiriyor 2-3 sene içinde çıkacaklar.Gidin nintendoyu eleştirin yeni zelda yapsınlar

BSC Misafiri

7.9.2018 02:40:50

+8
Adam hala halo 5 hala ucuz oyun diyor. Türkiye dışında oyun fiyatlarını umursayan mı var? Çıktığı gibi basar parayı alır spidermanı. Kim dönüp de gamepassteki yıllanmış oyunlara bakar? Sen 1 tlye oyun oynuyorum diye sevinedur, adamlar her sene gotylik oyunlar çıkarsın. Sonra dön tekrar halo 5ine gömül.

BSC Misafiri

7.9.2018 02:40:44

+3
Kim ne derse desin Microsoft güzelim oyunları mahvetti halo gears of war 360da hayranlık ile oynadığım oyunları berbat etti İnşallah bir önce toparlanır oyunlara ağırlık verir böyle boş işler ile uğraşmaz

Guest-AEF248198

6.9.2018 23:06:45

0
Xbox One şu aralar gayet iyi durumda, Microaofr pyunlardan baya kar elde etti. Ucuza yığınlarca oyun oynayabiliyorsun, Microsoft hem Pc hem de Xbox'a exc oyunları yapıyor zaten. Düzgün bir Pc'in varsa rahatlıkla oynuyorsun. Canım Halo 5 çeker girer oynarım canım Pc'de oyun oynamak ister aynı koldan Pc'de de oyun oynarım. Merak etme 2019'da da istediğiniz exc oyunlaeçr gelir muhtemelen fiyatları da 500-600 tl olur artık exc alır hava atarsın millete.

powersmachine54

6.9.2018 21:23:46

+6
Exclusive oyunlar ile uğraşacağına,ancak böyle saçma sapan özellikler getiriyor.Konsolu konsal yapan exclusive oyunlardır.Ama Microsoft bu nesil resmen batırdı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız