Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One: Microsoft ve AMD Anlaşması 3 Milyar $!

 
 
   Eski bir AMD çalışanı, şu sıralar Nvidia'da görevli olan Bob Feldstein, Linkedln sayfasında yer alan bilgileri arasına AMD'nin Microsoft ile gerçekleştirdiği anlaşmanın bedelini gözler önüne serdi.

   Feldstein'in yaptığı açıklamaya göre Xbox One adına gerçekleştirilen AMD - Micosoft ortaklığı 3 milyar $'ı aşmış. AMD ayrıca Sony PlayStation 4 ve Nintendo Wii U konsolları için de hizmet sağlıyor. Görünüşe göre bu nesil en çok AMD'ye yaramış.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Gunpoint'in Çıkış Tarihi ve Demosu Nihayet Geldi! Epic: PS4 ve Xbox One, PC'den Önde Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

28.5.2013 18:22:17

0
mevcut nesilde nvidia ydı kral,yeni nesilde AMD olacak anlaşılan.(bu haberden buna nasıl ulaştıncılar gelir şimdi,araştırın azıcık anlarsınız).

Rubisco

28.5.2013 12:24:40

+4
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik İşi ehline sormak lazım. Ciro fazla ama bunun ne kadarı kâr acaba? Fazla olduğunu pek sanmıyorum çünkü. Ve bunun hem ileriye dönük yatırım, hem de firmanın yakın zamanda çıkacak ürünlerine katkısı ne kadar olur? Özellikle de işlemci konusunda? Çünkü AMD, ilemci konusunda Intel'le rekabet edemeyecek düzeyde geride şu anda.
2.3 milyon Xbox, 2.8 milyon da PS4 satılması bekleniyor. 20 $ kar etse 100 küsür milyon $ eder, 10$ etse 50 milyon$ civarı, 30$ etse 150 milyon $ civarı. Analistin tahmini, embedded pazarın AMD'ye 390 milyon civarında getirmesi yıl sonuna kadar (gömülü + konsol şeklinde). Bu adam ince anlaşma vs. için AMD'de çalışırken tak diye geçen sene NVidia'ya geçmişti. Nvidia geleceğin sorunlu olduğnu gördü, bi tarafını kurtarmak için kesenin ağzını açtı faln diye dedikodular çıktı. AMD'de takdir edilen elemandı sonuçta bu. Daha detayını bilmiyorum ama mobil alanda Cortex A15 çok güç tükettiği için ve üretim + alternatifler artık daha çok olduğu için telefonlarda kullanılamayacak Tegra4. Tabletlerde de pek fazla tercih edilmiyor. Mecburen A9 temelli tegra4i çıkarttılar. Tegra3 gibi ortamdan faydalanıp para kazanma durumları yok şimdi. O yüzden yeni bişeyler peşindeler, AMD'den o yüzden almışlar bu elemanı deniyordu. AMD MS anlaşmasının büyüklüğünün tam neleri kapsadığın fln bilmiyoruz tabi. ama tek bildiğimiz şey var, Sony de Ms de bu yeni konsollardan iyi bi yönetimle bolca para kazanma şansına sahipler. Ms'nin Xbox üstünde ayrıca program satmak faln gibi amaçları da var çünkü.

bocekgrafik

28.5.2013 11:59:25

+2
İşi ehline sormak lazım. Ciro fazla ama bunun ne kadarı kâr acaba? Fazla olduğunu pek sanmıyorum çünkü. Ve bunun hem ileriye dönük yatırım, hem de firmanın yakın zamanda çıkacak ürünlerine katkısı ne kadar olur? Özellikle de işlemci konusunda? Çünkü AMD, ilemci konusunda Intel'le rekabet edemeyecek düzeyde geride şu anda.

Uncy

28.5.2013 11:17:48

0
Nvidia alır..

tizar

28.5.2013 11:16:28

-2
xbox one kontrolcülü ps4 çıkarsa alırım. hiç biri bana hitap etmiyor.

Alpins951

28.5.2013 10:57:36

0
Ben hep Nvidia'ya bir adım daha yakınım ama helal be AMD işlemcilerine zaten laf yok
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız