Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Live Hesaplarından Milyonlar Çalınıyor

Ücretsiz şeyler vadeden sitelere dikkat edin.
 
     Binlerce Xbox Live kullanıcısı Phishing teknikleriyle online hırsızlar tarafından dolandırıldı. 35 ülkeden bu tuzağa düşen kullanıcıların kaybettikleri para miktarı kişi başı ortalama 155$.
 
     Phishing, kullanıcıları yanıltmayı hedef alan ve kuruluşun kendisiymiş gibi taklit yapan online dolandırıcılık yöntemlerini içeren bir teknik (Bir sitenin benzerini kurup kullanıcıların bilgilerini toplamak veya Blizzard'dan eposta attığını belirtip kullanıcıdan bilgi istemeyi örnek gösterebiliriz). Online dolandırıcılar kullanıcılara attıkları epostalarla onları sahte websitelere yönlendirerek ücretsiz Microsoft Puanı kazanacaklarını belirtmiş. Kurbanlar da kişisel bilgilerini girerek hırsızların hesaplarına ve kredi kartlarına erişmelerini sağlamış.
 
     Hesapları ele geçiren online dolandırıcılar kredi kartlarından haftalarca ufak miktarlarda para çekerek binlerce kişiyi dolandırmayı başardı. Xbox Live kullanıcıları bunun farkına anca hesapları çoklu erişim nedeniyle kilitlenince farkına varabilmiş.
 
     Xbox Live yönetimi bunun farkına varıp gerekli tedbirler üzerinde çalışmaya başladı. Microsoft, şifrelerini vermediğini ispatlayan kullanıcılara geri ödeme yapacağını açıkladı. Ayrıca Xbox Live kullanıcılarının şifrelerinin değiştirilmesi öneriliyor, hesaplarınızı ufak miktarlarda para çekimi yapılmış diye kontrol etmenizde de fayda var.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Sun Xbox Live Dolandırıcılık Phishing Microsoft
Beyond, Good & Evil 2'den Yeni Bir Video Sızdı Dance Central 2'de Lady Gaga Sesleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

22.11.2011 16:50:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: fatihbayrak Microsoft gibi bir yazılım devinden böyle bişey beklemezdim..Tam bir hayal kırıklığı..nasıl vermişler böyle bir açık.
Çalındı diye araba firmasına dava açmaya benzedi bu.

clubberkay

22.11.2011 15:56:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: fatihbayrak sonucta sistemi geliştiren microsoft.eğer birileri böyle bişey yapabılıyorsa tek sorumlusu sistemi yapanlardır.
kardeşim sen analamak istemiyorsun galiba. taklit site yapıp dolandırmışlar. ms bu konuda, ne suçu var. ne sisteminden bağsediyorsun.. lütfen konuyu, iyice okuyup öle yazın..

fatihbayrak

22.11.2011 14:23:21

0
sonucta sistemi geliştiren microsoft.eğer birileri böyle bişey yapabılıyorsa tek sorumlusu sistemi yapanlardır.

William.Fichtner

22.11.2011 14:10:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: fatihbayrak Microsoft gibi bir yazılım devinden böyle bişey beklemezdim..Tam bir hayal kırıklığı..nasıl vermişler böyle bir açık.
ne geri insansınız ya. açık felan yok ortada. taklit site yapmış yapacağını :) . microsoft hack mi yedi sanki ? . not ps3 kullanıcıyım ama bu mesaja kayıtsız kalamadım..Komik bi yorum

fatihbayrak

22.11.2011 13:24:55

-2
Microsoft gibi bir yazılım devinden böyle bişey beklemezdim..Tam bir hayal kırıklığı..nasıl vermişler böyle bir açık.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız