Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Game Pass'te Oynayabileceğiniz Açık Dünya Oyunları

 
 
Açık dünya oyunları gerçek dünyadaki endişelerinizi unutturur ve size soluksuz bir deneyim sunabilir. Bu oyunları oynarken genellikle içerisinde kaybolur ve oyunun dünyasına kendimizi kaptırırız. Bu sayede gerçek hayattaki siniri, stresi, derdi ve tasayı bir nebze olsun unuturuz.

Açık dünya oyunlarında yeni yerler keşfederiz, büyüleyici gizemleri açığa çıkarabiliriz ve çeşitli aksiyonlara dalabiliriz. Piyasada tonlarca açık dünya oyunu var ama Xbox Game Pass'te tüm açık dünya oyunları yer almıyor. Dolayısıyla abonelik hizmeti Xbox Game Pass'te hangi açık dünya oyunları var veya hangilerini deneyebilirim diyorsanız bu listeye göz atmanızda fayda var.

Xbox Game Pass oyunculara geniş bir kütüphane sunuyor ve her ay yeni oyunlar ekliyor ve çıkartıyor. Dolayısıyla bu platformdaki açık dünya oyunları da işinizi fazlasıyla görebilir. Kıyamet temasını yansıtan bir dünyaya atılmak, gökyüzüne çıkmak veya farklı dünyalara adım atmak istiyorsanız, açık dünya oyunları sizin için gayet ideal.

- Yakuza 0
 
 

Yakuza serisindeki her bir oyun, keşfetmeniz için yoğun nüfuslu bir açık dünyayı sunuyor. Bu açık dünya her ne kadar devasa bir yapıda olmasa da oyuncuları tatmin edecek içeriklerle dolu. Yakuza oyunlarından herhangi biri Xbox Game Pass'te denemeniz gereken açık dünya oyunları arasına girebilir. Dolayısıyla açık bir dünyaya adım atmak için Yakuza 0 sizin için gayet ideal bir yapım olabilir.

Yakuza 0'da görülecek veya yapılacak çok şey var. Burada yer alan ortamlar ve bölgeler çok zengin bir yapıyı bizlere sunuyor. Yakuza 0'ın sürükleyici ana hikayesini takip etmediğiniz taktirde bowlinge gidebilir, biraz beyzbol oynayabilir, bir atari salonuna giriş yapabilir, hatta şarkı söyleyebilirsiniz. Burada yapılacak gerçekten çok fazla şey var.

Ana hikaye dışında çeşitli aktivitelere ve eğlencelere katılabilir veya yan görevlere giriş yapabilirsin. Oyunda tabi bir de yumruklarınızı sallayabileceğiniz aksiyon sistemi de var. Zaten oyun bu dövüş sistemiyle de ön plana çıkıyor. Yumruklardan bahsetmişken, maceranız boyunca dövülecek sayısız haydut, suçlu ve yakuza olduğunu unutmayın. Eğer siz de bu tarz açık dünya oyunlarından hoşlanıyorsanız Yakuza serisine bir şans verebilirsiniz.

- Sable
 
 

Shedworks tarafından geliştirilen ve Raw Fury tarafından 2021 yılında yayınlanan açık dünya macera oyunu Sable, standart bir açık dünya oyun temasını sunmuyor ancak onu en iyilerinden biri yapan da bu özelliği. Geçit törenine giden genç bir köylüyü konu alan bu oyun sizi büyük bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Sable ile Bir planöre atlayacak ve bu oyundaki tuhaf ama büyüleyici bir dünyayı keşfe çıkacaksınız. Oyunda ilerledikçe bulmacaları çözecek ve görevleri tamamlayacaksınız.

Bu listedeki diğer birçok oyun, son teknoloji görsellerle devasa ve gerçekçi dünyaları bizlere sunmaya çalışıyor ancak Sable bunu yapmıyor. Sable'daki dünya elle çizilmiş bir sanat tarzını bizlere sunuyor ve bu dünyaya kendimizi daha kolay adapte edebiliyoruz.

- The Outer Worlds
 
 

Fallout, Mass Effect ve Borderlands'in bir karışımı niteliğinde olan The Outer Worlds, devasa bir açık dünyaya sahip olmak yerine, birden fazla küçük bölgeyi bizlere sunuyor. Bu durum yine de çok geniş ve özgür hissettiriyor. Geminizi kullanarak boş vakitlerinizde etrafı gezebilir ve çeşitli bölgelere gidebilirsiniz. Her bir bölgede keşfetmeniz ve tamamlamanız gereken birçok görev dizisi yer alır.

The Outer Worlds oldukça eğlenceli bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda dikkat çekici dövüş sistemi sizleri heyecanlandırabilir bunun yanı sıra mizahı ile güldürebilir veya görkemli görselleriyle ağzınızı açık bırakabilir Oyunda yolculuğa atılmak için birkaç arkadaşınızı da yanınızda çağırabilir böylece oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz. Bu arkadaşlar size karşılaştığınız zorluklar yardım edebilir ve daha birçok konuda faydalı işler yapabilir.

The Outer Worlds'ün gerçekten bir açık dünya oyunu olup olmadığı tartışmaya açık bir konu. Ancak kesinlikle oyun açık bir dünyaya sahip hissettiriyor. Bu yüzden birçok oyuncuya ve eleştirmene göre bu oyunun açık dünyası seviliyor ve Xbox Game Pass'te oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor.

- Just Cause 4
 
 

Avalanche Studios tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan Just Cause 4, Steam'de karışık oylara sahip.  Just Cause 4'ün ana hikayesi tek başına sizi etkilemeyebilir. Ancak biraz çılgın bir eğlence istiyorsanız, kesinlikle oynamaya değer.

Hikaye görevleri genellikle panelleri birbiri ardına etkinleştirmenizi isteyen bir dizi görevden ibaret. Just Cause 4'ün yan içeriği - görevleri ise tamamen bir şeyleri havaya uçurmak ve çılgın gösteriler yapmaktan geçiyor. Just Cause 4 temel olarak patlama, uçma, kaçma ve aksiyon içeriğine odaklanıyor. Oyunda birçok şeyi şeyi daha da eğlenceli hale getirebilir ve çeşitli özelleştirmeler yapabilirsiniz. Hatta oyunda düşmanları birbirine bağlamak, balonlara asmak ve hatta üzerlerine bir şeyler yerleştirebilirsiniz. Ardından bir düğmeye basarak kargaşaya neden olabilirsiniz.

Aksiyon filmlerindeki gibi bir arabayı havaya uçurmak, uçmak, kaçmak ve daha fazlasını yapmak istiyorsanız Just Cause 4 tam size göre bir oyun. Xbox Game Pass'teki en iyi açık dünya oyunu olmayabilir ancak size deli dolu bir eğlence sunabilir.

- Rage 2
 
 

Rage 2'nin ilk çıkış yaptığı zamanda açık dünyası oyuncular tarafından biraz sıkıcı bulundu. Çıkışından bu yana oyunun açık dünyasını biraz daha canlı hale getirmek için birçok içerik eklendi. Oyunun aksiyon - savaş mekaniği zaten öne çıkan özellikleri arasında ve sevilen mekanikler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu özelliklerle beraber Rage 2, Xbox Game Pass'te oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor.

Kıyamet sonrası bir dünyayı konu alan Rage 2'de oyuncular acımasız çeteleri ve kötü bir lideri alt etmeye çalışıyor. Neyse ki bunları alt etmek için oyunda çok çeşitli güçlü yeteneklerin yanı sıra büyük bir cephanelik ve yükseltilebilir bir araç yer alıyor. Rage 2'de çeşitli tehditlere bir son vermeye çalışırken, savaşta uyguladığınız aksiyon seçenekleriniz de genişliyor ve zamanla bu konuda uzman oluyorsunuz. Oyunda savaş konusunda ustalaşırken eğlenceli bir macera da sizi bekliyor. İsterseniz bu oyunda yarışa bile katılabiliyorsunuz.

- State of Decay 2
 
 

State of Decay 2 zombiler tarafından işgal edilen bir dünyayı bizlere sunuyor. Bu oyunda çok fazla dikkat çekerseniz kendinizi büyük bir bataklığın içinde bulabilirsiniz. Oyunda yaptığınız her bir şeyde çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü karakteriniz ölürse eşyalarınızı ve karakterinizi geri getirmenin imkanı yok. Karakteriniz ölürse grubunuzdaki diğer karakterlerden biriyle yolculuğunuza devam etmeniz gerekir. Bu durum, oyunun atmosferini daha da geriyor ve bizleri daha dikkatli olmaya davet ediyor.

Bir zombi kıyametinde nasıl ilerleyeceğinizi görmek istiyorsanız, State of Decay 2'yi kesinlikle seveceksiniz. Bu oyunda kampınızı kurabilir, erzak bulabilir, hayatta kalan diğer kişileri arayabilir ve grubunuzu etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Bu oyuna birçok hayran en iyi resmi olmayan The Walking Dead oyunu diyor ve aynı zamanda Xbox Game Pass'te denenmesi gereken en iyi açık dünya oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
- Forza Horizon 5
 
 
 
Xbox Game Pass'teki en iyi açık dünya oyunlarından biri olan Forza Horizon 5, şiddet veya dövüş içermiyor. Tamamıyla açık dünya yarış deneyimine odaklanan Forza Horizon 5, farklı bir tür olarak bu listede yer alıyor. 
 
Seride yer alan önceki Forza Horizon oyunları oyunculara harika deneyimler yaşattı ancak Forza Horizon 5 bunu bir adım daha öteye taşıyor. Oyunun görselleri insanın ağzınızı açık bırakıyor, haritası geniş ve araçların yol tutuşu gerçekten mükemmel. Forza Horizon 5, eleştirmenler ve oyuncular tarafından şimdiye kadar yapılmış en iyi açık dünya yarış oyunu olarak nitelendiriliyor. 
 
Forza Horizon 5 oyununa geri dönmek veya yeni bir giriş yapmak için her zaman bir sebep bulunabilir. Oyuna düzenli olarak yeni içerik ekleniyor. Bu nedenle garajınıza daha fazla araba ekleyebilir ve yeni zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Oyundaki ana görev serisini takip etmek dışında mevcut dünyayı dolaşabilir, Meksika'nın çeşitli bölgelerini keşfedebilirsiniz. Bu olay bile başlı başına bir keyif. 
 
- Sunset Overdrive
 
 
 
Xbox'a özel (PC içi de çıkış yaptı) olan Sunset Overdrive, yüksek hızlı aksiyon yapısını bizlere sunuyor. Insomniac Games tarafından geliştirilen  Sunset Overdrive, renkli kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Gün boyu ilerleyebilir, zepline atlayabilir, duvarda koşabilir ve rayların ötesine geçebilirsiniz. Kısacası aksiyon dolu bir macera sizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Sunset Overdrive oyununda zombilerle dolu bir şehirdesiniz. Bu zombiler aslında bir enerji içeceği içtikten sonra mutantlara dönüşen insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Yine patlamalı çatlamalı bir aksiyon macera oyunu arıyorsanız, Sunset Overdrive'ı gerçekten denemeniz gerekir. Xbox One konsolları için bir çıkış oyunu olmasına rağmen, günümüzde hala isminde söz ettiriyor ve zaman ayırmaya değer bir yapım.
 
- The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
 
 
 
Elder Scrolls oyunları, oyunculara her zaman keşfedilecek devasa bir fantezi dünyası sunmuştur. Ancak hiçbiri Skyrim'inki kadar çeşitli veya tutarlı olmamıştır. Oyun ilk çıktığından bu yana birçok farklı sürümü karşımıza çıktı ve en son The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition sürümü yayınlandı. Muhtemelen çoğu oyuncu bu oyunu defalarca oynamıştır. Ama oyunun zengin ve çeşitli topraklarını keşfetmek gerçekten tekrar tekrar oynayanlara bile ayrı zevk veriyor.
 
Serideki önceki oyunlar tarafından kullanılan sınıf sistemini terk eden Skyrim, oyunculara oyun boyunca uygun gördükleri bir karakter geliştirmelerine olanak tanıyor. Bu durum sade bir menü sistemi ile birlikte oyunculara sunuluyor ve karakter özelleştirme - geliştirme sistemini çok daha kolay hale getiriyor.
 
Oyunda çözülmesi gereken gizemler,  görevler ve ayrıca alt edilecek ejderhalar yer alıyor. Böylesi bir dünya ile karşımıza çıkan Skyrim, sürükleyici bir deneyim sunuyor bu da oyunda çok fazla vakit geçirmemizi sağlıyor. Zamanınızı harcamaya değer açık dünya bir oyun arıyorsanız Skyrim gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında ilk sırada yer alır. Oyunun grafikleri biraz eski görünebilir ancak Xbox Game Pass'teki en iyi açık dünya oyunlarından biri. 
 
- Crackdown 3
 
 
 
Biraz eğlenceye mi ihtiyacınız var? Cevabınız evet ise ihtiyacınız olan tek şey Crackdown 3. Crackdown 3, çılgın aksiyonları oyunculara sunan bir açık dünya oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunda zayıf ve güçsüz bir ajan olarak başlayarak, düşmanları çeşitli şekillerde alt edebilir ve çevikliğinizi göstererek oyun içinde yer alan küreler toplayabilirsiniz. Oyunda farkına bile varmadan, binaların üzerinden atlayabilen ve olağanüstü yetenekler sergileyebilen baş belası bir ölüm makinesi haline geleceksiniz. 
 
Crackdown 3'ü nasıl oynayacağınız size kalmış. Oyunda yer alan patronlardan herhangi biriyle istediğiniz zaman yüzleşebilirsiniz. Yine de önce becerilerinizi geliştirmek ve bu becerilerde ustalaşmak en iyisi. Oyunun açık dünyasında yapılacak çok şey var. Oyunu isterseniz co-op olarak da oynayabilirsiniz. Ne de olsa ajanları ikiye çıkartmak, eğlenceyi ikiye katlamak demektir. Katkısız eğlence ve aksiyon yapısıyla Crackdown 3, Xbox Game Pass'te denenmesi gereken açık dünya oyunlarından biri. 
 
- Assassin’s Creed Origins
 
 
 
Assassin's Creed Origins seriye yön veren oyunlardan biri. Serinin hayranları için Assassin’s Creed oyunları her zaman mükemmel yapımlar. Ancak Origins seriye farklı yön getiren ve yeni bir şeyler yapmaya çalışan bir oyun. Franchise'dan bir yıl uzaklaşmak Ubisoft ekibine daha iyi geldi diyebiliriz. Origins karşımıza bu sayede daha hatasız, eğlenceli ve keyifli bir deneyim olarak karşımıza çıkıyor.
 
Origins'in açık dünyası gerçekten de büyük. Eski Mısır'ın yeniden tasviri, gerçekten de görsel şölen diyebiliriz. Göze hitap eden yapılar, kurak çöller, yemyeşil manzaralar ve hareketli şehirler oyunculara cezbeden açık dünya mekanları. İçerisinde kaybolacak bir oyun arıyorsanız ve vaktinizin çoğunu bir oyuna harcamak istiyorsanız bu oyun size göre.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Bilim Kurgu Macera Oyunu The Entropy Centre'ın Çıkış Tarihi Açıklandı Slime Rancher 2'de Öne Çıkan 5 Slime Kombinasyonu

MaeglinElendil

1.10.2022 07:11:26

0
Ben halis mi görüyorum yoksa listede Crackdown 3 mü var ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız