Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

WoW: Cataclysm Rekor Kırdı

Deathwing’in uyanışı Azeroth'ta büyük değişime neden oldu.

     Artık bir fenomen haline gelen World of Warcraft'ın yeni genişleme paketi Cataclysm bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta çıkış yapmıştı. Oynayanlar tarafından büyük bir merakla beklenen yapım çıktığı ilk gün büyük bir rekoru da beraberinde getirdi.
 
     Blizzard Entertanment bugün yaptığı açıklama ile Cataclysm genişleme paketinin çıktığı ilk 24 saat içerisinde 3.3 milyon satarak oyunun, "tüm zamanların en hızlı satılan PC oyunu" ünvanını aldığını belirtti. Tabi bu satış rakamına oyunun ön sipariş satışları da dahil.
 
     Bundan önceki rekor ise gene World of Warcraft'a aitti. Oyunun ikinci genişleme paketi olan ve 2008 yılında çıkan Wrath of the Lich Kin, çıktığı ilk 24 saatte 2.8 milyon satmayı başarmıştı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 World of Warcraft Blizzard Cataclysm PC
49. Haftanın Satışları (2010) The Elder Scrolls V'in Platformları Onaylandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

M3rett0

14.12.2010 15:51:23

0
Wow çok istisna değil,Blizzard çok istisna bence.PC'ye önem veren sayılı firmalardan.Blizzard,Valve,Relic bir de zamanında id soft. başka kaç tane firma var ? Blizzard önem verince karşılığını alıyor işte.Diğer firmalarda önem verse onlarda alırlar ama tutturmuşlar bir PC'den gelir elde edemiyoruz diye o mantıkla devam.Başka firmalar genelde ya PC'ye geç çıkartıyor(AC'de olduğu gibi),ya PC'ye port edemiyorlar(rockstar games) ve ya PC'ye patch çıkartmıyorlar,DLC'leri getirmiyorlar,yeterince server desteği sağlıyamıyorlar.

CodeMachine

14.12.2010 00:14:12

0
WOW oyunu (gerçekten oynamış, adam gibi bir karakterin-guild in varsa ve karakterine hakimsen, tanklama healleme konularında uzmansan vs.vs.vs.) sana çıtır çerez geliyorsa gerçekten aşmış birisin demektir önünde saygıyla eğiliyorum ama kantırla wowu aynı kefeye koyman yanlış kanımca. Sonuç herkes kendine göre bir oyun bulur oynar ve hayranı olur kimsenin kimseye laf atmaması gerekir. İlk mesajımda ben belli bir firmayı değil PC oyuncuları için oyun almayıp korsan alıyor diye laf atanlara genel olarak söyledim. Bu tayfaya dediğiniz kişide giriyorsa onun içinde geçerlidir. Çünkü benim kanıtım var rakamlar ortada. Onların herhangi bir kanıtı yok işkembeden sallıyorlar, oyun tutmayınca oyunlarının güzel olmadığını kabullenmek yerine zaten PC oyuncuları komple korsan diye işten sıyrılıyorlar. Ben bu kadar oyunu para sayıp alıyorsam kimsenin bana laf atmaya hakkı yok. Herkes kendini eleştirsin benim derdim bu.

Jack Rabbit Slims

13.12.2010 23:51:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: M3rett0 Benim dediğim o laf Tim Schafer'dan ziyade dandik oyunlarla PC'den gelir bekleyen yapımcılarda.Ama o da PC kazandırmıyor bahanesinin arkasına sığındı.Bana göre o da bu katagoridedir.
Ama WoW coooook istisna bir oyun arkadasım Tim Schafer'in düşüncesine tam anlamıyla yanlış diyemeyiz ki.

M3rett0

13.12.2010 23:17:41

0
Benim dediğim o laf Tim Schafer'dan ziyade dandik oyunlarla PC'den gelir bekleyen yapımcılarda.Ama o da PC kazandırmıyor bahanesinin arkasına sığındı.Bana göre o da bu katagoridedir.

Jack Rabbit Slims

13.12.2010 20:48:34

0
WoW hayatımın oyunudur ama Tim Schafer gibi bir efsaneye de laf atmak tam anlamıyla cahilliktir.

Hakimichi-kun

13.12.2010 20:32:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine @Hakimichi-kun blizz ile Tim schafer karşılaştırdığını dünyadaki herhangi bir oyun meraklısına söylediğinde sana kimin sivri zekalı olduğunu eminim söyleyecektir...
Adam direk tim schefar a ve oyunlarına laf atıyor,ki biri adventure yapıyor diğeri MMo üzerine yoğunluk vermiş durumda,Haaa peki WoW neden bu kadar çok oynanıyor,1-Oyun kolay,gerçekten kolay-bir darkfall ın,ultima online ın yanında çıtır çerez bir mmo.Diablo ve Starcraft tan gelen bir blizzard hastalığı var milletin.ki starcraftın bu kadar meşhur olmasının ve blizzarda bu kadar para kazandırmsaının arkasında,kore'de kriz döneminde çıkması ve binlerce işsiz insana "tavla" olması yatıyor.Blizzardada saygım var ama tim schafer'a salak diyecek adamın oyun dünyası Wow ve "Kantır"dan ibarettir BUNU BİLESİNİZ.

CodeMachine

13.12.2010 20:22:22

0
@Hakimichi-kun blizz ile Tim schafer karşılaştırdığını dünyadaki herhangi bir oyun meraklısına söylediğinde sana kimin sivri zekalı olduğunu eminim söyleyecektir...

CodeMachine

13.12.2010 20:09:12

0
@serhadinyo Google: WOW Private server, cevabını bulacaksın.

serhadinyo

13.12.2010 19:28:50

0
wow bu kadar satmasının nedeni korsan oynanamıyor olması

M3rett0

13.12.2010 19:03:14

0
İstediği kadar eski olsun puzzle oyunuyla PC den gelir umuyorsa o adamda zeka sorunu vardır.

iCb4uC

13.12.2010 18:09:59

0
quote:

Blizzard ,blizzard değilken Tim schafer oyun yapıyordu sivri zekalı,adventure oyunlarının efendisi kabul edilen birine karşı biraz daha kibar ol!!!
EE yani eski olmak Tim schaferı Blizden büyük mü yapıyor.Sen hayatında diablo diye bişi duydunmu yada starcraft? Bak araştır bunları oyun değil yaşayan efsaneler bunlar warcraft gibi.

furuki90

13.12.2010 17:48:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine Bu pc oyuncularına korsancı diyip beleşçi olarak yaftalayan fanboycuk ve oyun geliştirici olduğunu sanan ameleler adam gibi bir oyun çıkarıldığında nasıl benimsendiğini görsün. Bunu alan o adamlar bide her ay 12 avro parayıda tıkır tıkır ödüyor. Adam gibi oyun yaparsan aha böle karşılığını alırsın.
adam mega combo yapmış

Hakimichi-kun

13.12.2010 17:44:15

0
quote:

Codemachine aynen katılıyorum.Geçen schafer mı ne salak biri dedi pc oyunculuğundan gelir elde edemiyoruz diye.Yaptığı oyun da saçma bir puzzle oyunu.PC oyuncularını konsol oyuncularıyla karıştırmış puzzle oyunum satacak sanıyor.Kendi beceriksizliğim demiyorda pc'de para yok diyor.Al işte yapan yapıyor.Helal olsun blizzard
Blizzard ,blizzard değilken Tim schafer oyun yapıyordu sivri zekalı,adventure oyunlarının efendisi kabul edilen birine karşı biraz daha kibar ol!!!

M3rett0

13.12.2010 17:40:46

0
Codemachine aynen katılıyorum.Geçen schafer mı ne salak biri dedi pc oyunculuğundan gelir elde edemiyoruz diye.Yaptığı oyun da saçma bir puzzle oyunu.PC oyuncularını konsol oyuncularıyla karıştırmış puzzle oyunum satacak sanıyor.Kendi beceriksizliğim demiyorda pc'de para yok diyor.Al işte yapan yapıyor.Helal olsun blizzard.

CodeMachine

13.12.2010 17:22:43

0
Bu pc oyuncularına korsancı diyip beleşçi olarak yaftalayan fanboycuk ve oyun geliştirici olduğunu sanan ameleler adam gibi bir oyun çıkarıldığında nasıl benimsendiğini görsün. Bunu alan o adamlar bide her ay 12 avro parayıda tıkır tıkır ödüyor. Adam gibi oyun yaparsan aha böle karşılığını alırsın.

Jack Rabbit Slims

13.12.2010 17:20:05

0
Asslanım benim bee :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
World of Warcraft: Cataclysm
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız