Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wildstar Sizi Sosyal Olmaya Çağırıyor


     Bu yılın en çok beklenen MMORPG oyunlarından birisi olan Wildstar, oyuncuları guild üyeleri ile birlikte çalışması için teşvik ediyor. Wildstar'ın resmi sitesinde yayınlanan yazıda, guild sistemi hakkında çeşitli bilgiler var.
 
     Öncelikle tıpkı bir çok oyunda olduğu gibi ortak bir guild bankası olacak. Her oyuncunun düşmanlardan topladığı paranın %5'i doğrudan ortak hesaba geçecek. Üyelerin guild içerisinde kendi rütbeleri olacak. Guildi temsil etmek isteyenler için 4225 farklı varyasyonu olan özel "holomark"lar kullanılabilecek. Bunlar zaten alışıldık özellikler.
 
     Oyun sırasında diğer guild üyeleriniz ile birlikte grup olmanız size "guild influence" sağlayacak. Görev de yapsanız, normal bir yaratığı bile öldürseniz, grubunuzda kendi guildinizden arkadaşlarınız varsa, "influence" puanı kazanacaksınız.
 
     Bu influence puanları ile yapılabilecekler 3 farklı kategoriye ayrılmış durumda. Banka geliştirmeleri ve oyuncu çağırma gibi guild içi özellikler, guild üyelerini etkileyen özel bonuslar olan "guild buff" yeteneklerini aktif hale getirme ve guilde özel eşyalar.
 
     Bahsi geçen "guild buff" geliştirmeleri 6 adet. Çok yüksek "influence" puanları karşılığında aktif hale gelen yetenek kullanıldığında, tam 7 gün boyunca bütün guildin "altın kazanma" "tecrübe puanı kazanma" "reputation kazanma" gibi değerlerini arttıracak.
 
     Guilde özel eşyalar ise oyuncuların istediği yerden guild bankasını çağırmasını sağlayan eşyalar olacak. Ayrıca "guild buff" ile gelen bonusların aynısını veren özel iksirler de satın alabilecekler.
 
     Yapımcılar hiç kimsenin birbirini tanımadığı dev guildler yerine, bir arada çalışan küçük ama aktif guildlerin daha başarılı olduğu bir sistem geliştirdiklerini söylüyorlar. Zaten online bir oyun oynuyorsanız yalnız başınıza olmak çok da mantıklı olmuyor. Wildstar sizi sosyalleşmeye yöneltmek istiyor. Tabi ki bu özellikler hala beta aşamasında ve değişmeye açık. Fakat şu haliyle oldukça güzel gözüküyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Wildstar Wildstar NCsoft Carbine Studios MMO MMORPG Uzay PC
The Division X360/PS3 İçin Düşünülmüyor Kingdom Come: Deliverance'a Mod Desteği Gelebilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hakande84

26.1.2014 14:57:51

0
Dijital ortamda sosyalleşme olmaz. Bunu hala anlayamadık insanoğlu olarak. İlla canımız bir kere yanacak. Sanki online oyun oynadığımız arkadaşlarımızla bir kahve içmişliğimiz mi var? Sürekli eşya bulma üzerine yapılan yazışmalar, raid wipe yerse you f.cking idiot diyen gudubetler... Daha sayayım mı? Sosyal ortam sunmuyor bu oyunlar. Bilakis asosyalliğe itiyor. Eskiden ne güzel oyunumuzu oynar, bilgisayarımızı kapatır, hayatımıza devam ederdik. 35 kişilik raid için saatlerce bilgisayar başında gereksiz eylemlerde bulunmazdık. Diablo 2'yi tek başımıza online oynayabilirdik. Şimdi ise işin rengi değişti. İnsanların değersizleştirildiği bir mecraya dönüştü. Hepsini ben yeneceğim, hepsinden iyi eşyalarım olacak, hepsinden daha fazla DPS yapacağım. Umrumda değil karşımdaki 8 yaşındaki çocuk mu veya 50 yaşında bir adam mı? Basacağım küfrü. Bu mudur sosyalleşmek? Senelerce WoW oynadım ve dört defa bıraktım. Sırf bu nedenle. O oyunu oynarken kendimi daha yanlız, daha çaresiz hissettim. Sosyal çevremizi sadece sokaklarda geliştirebiliriz. Dijital yaşam hayatımızı kolaylaştırırken sosyal hayatımızın içine ediyor. Misalen söylüyorum. Yemeksepeti çok güzel birşey. Ofiste mesaiye kalacaksanız, evde hastaysanız veya hava şartları müsait değilse harika bir olay. Ama sağlıklı bir insanın yemek yemeye dışarı çıkıp ciğerlerine alacağı oksijeni görmezden gelerek bu hizmeti kullanması belki yemeksepeti için değil ama o insan için ciddi bir facianın ön hazırlığı oluyor. İnsanların teknolojiyi doğru algılaması ve doğru kullanması gerekiyor. Doğanın, beşeri varlıkların dışlandığı, insan odaklı olmayan hiçbir teknoloji savunulur değildir. Bu oyunlarda da açıkça insanlar arası düşmanlıklar artmaktadır. Bu oyunları senelerce oynayıp dili yanmış biri olarak sizleri dostça uyarıyorum. Oynayacaksanız adabıyla oynayın. Belki wow oynayan bir kız düşürürüm hayalleriniz varsa silin gitsin.

BSC Misafiri

25.1.2014 22:53:16

+1
valla sosyal olmanın oyunlarla alakası yol aksine bu tür online mmo oyunlar insanı asosyal yapıyor allah bu açıklamayı yapan oyun firması yetkilisine akıl fikir versin
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wildstar
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız