Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wii U İçin Geliştirilen Zelda Oyunu Neden E3'te Gösterilmedi?


    Wii U için geliştirilen yeni The Legend of Zelda oyunu geçtiğimiz senenin sonunda Video Game Awards'ta gösterilmişti. Serinin hayranlarını oldukça heyecanlandıran oyunun 2016'ya ertelendiği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Peki Nintendo merakla beklenen oyunu neden E3'te göstermedi dersiniz?
 
    Yaptığı açıklamalarda Nintendo Amerika'dan Reggie Fils-Aime, "Yeni The Legend of Zelda oyunu için harika bir oynanış videomuz vardı fakat bunu son anda programdan çıkarmak durumunda kaldık. Bunu yapmak zorundaydık hayranlarımızı üzmek istemedik." sözlerini söyledi.
 
    Oyunun hala Wii U için hazırlandığını belirten yönetici isim, Nintendo'nun E3 sunumunda sadece önümüzdeki 6 ay içerisinde çıkacak oyunlar üzerine yoğunlaştığını ekledi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamercenteronline The Legend of Zelda Wind Waker Wii U Macera Link Prenses Zelda Açık Dünya Open World
Activision, Eski Call of Duty'lerin Remastered Sürümlerini Düşünüyor Bethesda Fallout 4'te GTA V'in Yaptığını Yapmak İstiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hayansame

23.6.2015 05:39:08

0
Ben gecen sene wii aldim ve hic kesfetmedigim kocaman bir dunyaya sahip oldum. Mario partysi,brosu, onlarca oyunu. Wii sport, zelda. Sayilamayacak kadar ozel eglenceli oyunlar. Piyasada oyun yok, hangi konsolu alsam diye dusunuyorsaniz, bence wii deki 7 yillik arsiv uzun sure goturur sizi. Ha tirtiklanmalara kaplamalara cozunurluge falan bakiyorsaniz sakin bulasmayin :) texture oyunlari degil bunlar :)

BSC Misafiri

22.6.2015 14:57:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: hayansame Yeni zelda bir cok yapimciya, tasarimciya,oyun mekanikleriyle ilgilenenlere buyuk bir ders niteliginde olacak :)

Wii u aslinda kotu bir konsol degil sadece 3.parti destegi olmadigi icin oyun az gibi gozukuyor. Oysa en saglam exc. Oyunlar wii de oluyor (bence)


Gercekten populer kultur oyunlariyla buyuduyseniz yada oyun dunyasina bu populer kulturun donem donem degisen moda oyunlariyla basladiysaniz, wii deki exc. Oyunlar size cok anlamli gelmeyeceklerdir. Aslinda nintendo 3,4 nesil once nasilsa hala ayni kara duzende gidiyor, (oyun konusunda)...

Nintendo Konsollarina bir kimlik kazandirmiyor yada kazandiramiyor, mesela wii-u hala buyuk bir marka degil, oyun konsolu dedigimizde wii-u dan once nintendo aklimiza geliyorsa bence bir yerde yanlis var. Demek istedigim hangisi daha ön planda.wii-u? Nintendo?

Wii-u ismiyle en bastan kendi kalenize 3,4 tane gol attiniz.

-Wii adindaki konsolumuzdan sonra, yeni nesil konsolumuzu tanitiyorum.
-evet acikliyorum... wii-u.
+Efendim? Anlayamadim?
-Ee bu yeni konsolumuz wii-u biz cok yaratici bir isim bulduk logosuda guzel oldu. Eski konsol ismimizin sonuna ''u'' harfini koyduk.

Neyse sizde para bol yeni konsol cikarin bakalim eski oyuncularinizi uzmeden:)
Son derece haklısın, konsolun isminin Wii içermesi ve yeterince reklam yapılmaması konsolun beklenilenden az satmasına sebep oldu. Yani az satıyor diyoruz ama Wii U'dan 20 kat fazla reklam bütçesi harcayan Xbox One ile aralarında öyle bariz bir fark yok. Wii U 10 milyon Xbox One 12.5 milyon satmış ki Xbox One tam olarak satılanı değil içerisinde dağıtılıp satılmayanlar ile de rakamı şişiriyor. Önümüzdeki 6 ay içinde çıkacak Wii U özeli oyunlara bakacak olursak; Super Mario Maker, Fatal Frame, Devil's Third, Xenoblade Chronicles X, Yoshi's Wolly World ve Starfox Zero. Piyasaya çıkmış özel oyunlarına bakacak olursak; Mario Kart 8, Bayonetta 2, Super Smash Bros, Donkey Kong Tropical Freeze, New Super Mario Bros, Pikmin 3, Splatoon, Wonderful 101, Captain Toad: Treasure Tracker, Kirby and the Rainbow Curse, Super Mario 3D World. Legend of Zelda Wind Waker, Zombi U. Yukarıda adı geçen oyunlarla birlikte sene sonuna kadar Wii U oyunseverlere 8-10 puan aralığına sahip 19 özel oyun sunuyor. E3 fuarı Nintendo açısından çok sönük geçtiği aşikar ama kaç konsol firmasında bu kadar çok özel oyun piyasaya çıkmışta oynayabiliyorlar? Sorun aslında Wii U'da veya kaliteli oyunlarında değil. Özellikle ülkemizde pek çok oyunseverin Wii U almak istediğini forumlardan görebilmek mümkün fakat PS4 veya Xbox One fiyatından bile pahalı satılıyor ve yine o konsollar gibi yaygın olmadığından oyunlarını bulmakta sorun. Ama yinede yeri geldiğinde bir oyun için konsol alınır diyebiliyoruz ve Wii U'da gerçekten kaliteli ve çok sayıda özel oyun var.

mementopolis

22.6.2015 13:19:28

0
Yeni konsol umarim geriye dömnük olurda Wiiu'da oynamadigimiz oyunlarida oynariz :) YENI Zelda oyunu ise yeni konsol icin dahada özenle yapilmis olsun :)

hayansame

22.6.2015 07:01:43

+1
Yeni zelda bir cok yapimciya, tasarimciya,oyun mekanikleriyle ilgilenenlere buyuk bir ders niteliginde olacak :) Wii u aslinda kotu bir konsol degil sadece 3.parti destegi olmadigi icin oyun az gibi gozukuyor. Oysa en saglam exc. Oyunlar wii de oluyor (bence) Gercekten populer kultur oyunlariyla buyuduyseniz yada oyun dunyasina bu populer kulturun donem donem degisen moda oyunlariyla basladiysaniz, wii deki exc. Oyunlar size cok anlamli gelmeyeceklerdir. Aslinda nintendo 3,4 nesil once nasilsa hala ayni kara duzende gidiyor, (oyun konusunda)... Nintendo Konsollarina bir kimlik kazandirmiyor yada kazandiramiyor, mesela wii-u hala buyuk bir marka degil, oyun konsolu dedigimizde wii-u dan once nintendo aklimiza geliyorsa bence bir yerde yanlis var. Demek istedigim hangisi daha ön planda.wii-u? Nintendo? Wii-u ismiyle en bastan kendi kalenize 3,4 tane gol attiniz. -Wii adindaki konsolumuzdan sonra, yeni nesil konsolumuzu tanitiyorum. -evet acikliyorum... wii-u. +Efendim? Anlayamadim? -Ee bu yeni konsolumuz wii-u biz cok yaratici bir isim bulduk logosuda guzel oldu. Eski konsol ismimizin sonuna ''u'' harfini koyduk. Neyse sizde para bol yeni konsol cikarin bakalim eski oyuncularinizi uzmeden:)

Bowser Zeki

22.6.2015 04:44:41

+2
Ya kimse anlamıyor mu? Zaten aylar öncesinde söylediler ki bunu. E3 de zelda tanıtmayacağız demişlerdi. Eee zaten bilinen bişeydi niye üstüne gidiyor herkes. Evet bu seneki E3 sunumu berbattı onu herkes kabul ediyor. Ama bi direct ile bombalar yapabilirler.

XbZeynox

22.6.2015 03:35:13

-2
Çünkü wii u dan ümidi kestiler Zelda yı direk yeni konsola çıkarmak istiyorlar.

Fingolfin.

22.6.2015 02:43:58

+2
Hayranlarınızı üzmek istemiyoruz diyorsun, hayranlarını sürekli üzüyorsun.Çok mantıklı bir söylem.

Urasawa Gen

22.6.2015 02:34:08

0
Nintendo'dan nefret ediyorum.Oyun geliştiricisi olabilir ama berbat politikaları olan bir şirket.Zulüm resmen.

BSC Misafiri

22.6.2015 02:27:20

0
nintendo harbiden kafan mı güzel loz hayranları pek ertelenmeden rahatsız tipler değildir.

harikaerif

22.6.2015 02:16:35

0
Aslında ertelenmek ile ilgili bir şey demiyor.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız