Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wii U, Oyun Disklerini Oldukça Hızlı Okuyor

Bazı oyunları oynarken beklemek çok zor olabiliyor

      Nintendo Wii U'nun bütün bölgelerde çıkış tarihi ve oyunlarının duyurulması ile birlikte konsolun donanımsal özellikleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Her ne kadar Nintendo hala bazı şeyleri gizlese de zamanla teknik özelliklerin hepsi ortaya çıkacaktır.
 
      Nintendo başkanı Satoru Iwata'nın yaptığı açıklamaya göre Wii U, oyun disklerinden saniyede 22.5 mb veri okuyabilecek. Playstation 3'ün saniyede 9 mb veri okuduğunu göz önüne alırsak Wii U'da yükleme ekranlarında pek beklemeyeceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
      25 GB'lık disklere sahip olacak Wii U'da zorunlu kurulum gibi uygulamaların da bulunmayacağı söyleniyor. Bu bakımdan Wii U'da oyun oynamak hızlı ve rahat olacak gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console Wii U disc Wii U disk
Guild Wars 2, 2 Milyon Barajını Geçti Xenoblade'in Geliştiricilerinden Yeni Wii U Oyunu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

kenan9593

14.9.2012 02:32:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: ChronoGear Ben herzaman soylerim Bolumsonucanavari ne zamandan beri taraf tutuyor anlamis degilim. Piyasada su an PC`ler icin 12X BluRay suruculer var karsilastirin bakalim hangisi daha zayif. 6 yil once PS3 tasarlanireken max 2X vardi. Arti PS3 slim olsun baska cihaz olsun ilk gun cikan PS3 ne ise 6 yil sonra cikanda donanim olarak esit olmak zorunda. Kasa degisir islemci nm degisir daha az guc yakar onun disinda oyunu ilgilendiren her donanimi ayni performansta olur. PS4`de en azindan 8X Bluray olacagi icin sorun yok.Ama cok cahil var hala Bluray`in gelistirilmesi lazim diyolar. Nede olsa internet kafe cagi daha bitmemis nerden bilsinler onlarda hakli. PS4 su an zaten bulunan 100gb disk Bluray ve en az 8X ile gelecektir. Kaldiki PS3 2X Bluray ile 512Mb ram`i besliyordu. 2GB ram olan Wii U okuma hizi sabit olmayan ve daha once kullanilmamis bir disk teknolojisi ile desteklerken sanmayin ki yukleme sureleri kisa olucak. Cikinca gorursunuz :D Buyuk bir eziklik Nintendo ve Microsoft konsollarina BluRay koyamadiklari icin sirf SONY ismi konsolarina girmesin diye ne kadar zarara giriyorlar :D Bu kafayla devam etsinler bakalim...
Koymadılarda ne oldu. Wii bu neslin birincisi oldu. Xbox 360 ta Ps3 ile kafa kafa geldi

S!rJohN

14.9.2012 01:31:59

0
Nintendo konsolları ister güçlü, ister zayıf donanıma sahip olsun, hiçbir zaman LOADING ekranıyla bizi kanser etmedi, soniczeki nin de dediği gibi maksimum 5 sn dir bu yükleme süreleri...

ChronoGear

14.9.2012 01:15:28

-5
Ben herzaman soylerim Bolumsonucanavari ne zamandan beri taraf tutuyor anlamis degilim. Piyasada su an PC`ler icin 12X BluRay suruculer var karsilastirin bakalim hangisi daha zayif. 6 yil once PS3 tasarlanireken max 2X vardi. Arti PS3 slim olsun baska cihaz olsun ilk gun cikan PS3 ne ise 6 yil sonra cikanda donanim olarak esit olmak zorunda. Kasa degisir islemci nm degisir daha az guc yakar onun disinda oyunu ilgilendiren her donanimi ayni performansta olur. PS4`de en azindan 8X Bluray olacagi icin sorun yok.Ama cok cahil var hala Bluray`in gelistirilmesi lazim diyolar. Nede olsa internet kafe cagi daha bitmemis nerden bilsinler onlarda hakli. PS4 su an zaten bulunan 100gb disk Bluray ve en az 8X ile gelecektir. Kaldiki PS3 2X Bluray ile 512Mb ram`i besliyordu. 2GB ram olan Wii U okuma hizi sabit olmayan ve daha once kullanilmamis bir disk teknolojisi ile desteklerken sanmayin ki yukleme sureleri kisa olucak. Cikinca gorursunuz :D Buyuk bir eziklik Nintendo ve Microsoft konsollarina BluRay koyamadiklari icin sirf SONY ismi konsolarina girmesin diye ne kadar zarara giriyorlar :D Bu kafayla devam etsinler bakalim...

BSC Misafiri

13.9.2012 23:45:16

0
Yil 2012 olmuş 8-32 kapasite nedir? Sudan ucuz X360'da bile 250 var. indirdiğiniz oyunları nasıl oynayacaksınız

thuthancamoun

13.9.2012 23:29:15

0
Kasatka 13.09.2012 21:31:42 Neyle karşilaştirsalardi pekala, cd player la mi. Dikkat ettiysen ikisi de bluray, ikisi de oyin konsolu. Hem ps3 6 yillik bir teknoloji değil, daa yeni slim kasasi çikti ve onda da ayni okuma hizi var. Hem sony istese kasa değiştirmeden bile donanimi değiştirerek yapardi. Örnek xbox360. Kasa ayni kalsi ama donanimlari değişti. Uzun lafin ksasi sony yeterli görürken nintendo yeterli görmeyip arttirmak istemiş.

Haykıran Bıngıldak

13.9.2012 23:17:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Editor arkadas haber yapmis elciye zeval olmaz da. PS3 ornegi cok yanlis. Blu ray ps3 de kullanildiginda cok yeni bir teknolojiydi. Ps3 un piyadaya daha dogrusu avrupa pazarina gec girmesinin sebebide blu ray suruculerde cikan sorundur. Ps3 un bd romlari 2x veri okuma kapasitesine sahipti. (yineliyorum yeni teknolojo) Ancak belki 1 yada 1.5 yil sonra cikacak ps3 kesinlikle 8x hizinda olucak. Ama gel gor 6 yillik cihazla sifir cihazin okuma hizi karsilastiriliyor. Neyse ben asil gelmem gereken yere geliyim. Xbox un su an ve 7 yil once ciktiginda ki veri okuma hizi 18 MB / S dir. Hadi xboxla karsilastirin :) 4 MB fazla. 7 yil icin cok az degil mi :) Yani nerden tutarsan tutun basitiyor. Birde bunu arti gibi gostermek mi iste bu gercekten komik ama gercekten cok komik.
Biraz iyimser olmak lazım hatta ona da gerek yok orada editör karşılaştırma yapmamış hani ps3'ün okuma hızı şu kadar iken şu kadar bekliyoruz wiiu'nun şu kadar daha fazla okuma hızı o yüzden pek bekleyeceğimizi sanmıyorum gibisinden. Ortada hiç bir şekil karşılaştırma yok.

Bernhard

13.9.2012 21:48:59

+1
Xbox standart DVD kullanıyor o nedenle hızlı aslında. Wii U ise 25 GB'lık disk kullanıyor. Disk kapasitesi arttıkça okuma hızı düşüyor doğal olarak. Sanırım o nedenle Wii U ile PS3 karşılaştırması yapılmış. Tabi ki aradan uzun yıllar geçmesi nedeniyle Wii U verileri daha hızlı okuyor; ama ps3 ile az-çok aynı görsellik verecek bir cihazın 2.5 kat daha hızlı olması sevindirici. Ben o nedenle olayda komik bir yön göremedim. Yani olay benim cihazım, senin cihazını döver değil bence. Vurgulanmak istenen şey daha az bekleme süresi. Alkan Adakaner

Bowser Zeki

13.9.2012 21:48:28

0
Ben hiçbir nintendo oyununda 5 saniyeden fazla süren LOADING ekranı görmedim!!!! Bide bunun hızı kaç katı WOW O_o

Kasatka

13.9.2012 21:31:42

0
Editor arkadas haber yapmis elciye zeval olmaz da. PS3 ornegi cok yanlis. Blu ray ps3 de kullanildiginda cok yeni bir teknolojiydi. Ps3 un piyadaya daha dogrusu avrupa pazarina gec girmesinin sebebide blu ray suruculerde cikan sorundur. Ps3 un bd romlari 2x veri okuma kapasitesine sahipti. (yineliyorum yeni teknolojo) Ancak belki 1 yada 1.5 yil sonra cikacak ps3 kesinlikle 8x hizinda olucak. Ama gel gor 6 yillik cihazla sifir cihazin okuma hizi karsilastiriliyor. Neyse ben asil gelmem gereken yere geliyim. Xbox un su an ve 7 yil once ciktiginda ki veri okuma hizi 18 MB / S dir. Hadi xboxla karsilastirin :) 4 MB fazla. 7 yil icin cok az degil mi :) Yani nerden tutarsan tutun basitiyor. Birde bunu arti gibi gostermek mi iste bu gercekten komik ama gercekten cok komik.

BSC Misafiri

13.9.2012 21:16:06

-1
yaramaz arkadaş ya :D duyurlduğunda beri alışamadım wii u ya tutacağını sanmıyorum ya :D

turbo-powwer

13.9.2012 20:35:30

0
Br rom larin gelistirilmesi lazimdi iyi olmus.

BERAGORN

13.9.2012 20:34:46

0
bluray sayesinde dikkatimi çekebildi aslında alternatif olabilir
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız