Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Vostok: "STALKER 2'yi Kurtarmaya Çalıştık"


     Uzun süredir zor günler yaşayan GSC ve S.T.A.L.K.E.R. serisi, geçtiğimiz günlerde kendi sonlarını getirmişti. GSC Game World'ün kapanmasıyla eski yapımcıların kurduğu Vostok Games ise, yeni bir yapımla yoluna devam ediyor. Peki Vostok Games S.T.A.L.K.E.R.'ın devamı için uğraş verdi mi?
 
     Vostok Games'in kurucu isimlerinden Oleg Yavorsky, hem serinin durma sürecini, hem de S.T.A.L.K.E.R. için yaptıklarını anlattı. Konuyla ilgili Yavorsky, "Aralık 2011'de işler düzgün ilerliyorken GSC'nin patronu Sergiy Grygorovych kişisel nedenlerinden ötürü firmayı kapatma kararı aldı. Haliyle bu yüzden S.T.A.L.K.E.R. 2'nin yapımı da durdu."
 
     "Bize ise tercih olarak ya başka şanslar arama, ya da birlikte kalıp S.T.A.L.K.E.R. 2'yi kurtarma seçenekleri kalmıştı. Büyük çoğunluk olarak ikinci seçeneği tercih ettik, böylelikle de Vostok Games ortaya çıktı."
 
     "Oyunun yapımcıları olarak biz de S.T.A.L.K.E.R. 2'yi sonuna kadar devam ettirmek istiyorduk. Fakat tüm bunlara rağmen aylar süren müzakerelerin sonrasında S.T.A.L.K.E.R. markasının haklarını alamadık." sözlerini söyleyerek durumu aydınlattı.
 
    Yavorsky'nin sözlerine bakarsak aslında GSC ekibi Aralık 2011'den sonraki süre boyunca bekleyenleri 'kandırmış' diyebiliriz. Zira çoğu kez resmi ağızdan oyunun devam ettiğine dair sözler almış, bir video bile yayınlanmıştı.
 
     Tüm bunlara rağmen Vostok Games, yeni Free to Play oyunlarıyla birlikte S.T.A.L.K.E.R. hayranlarına o atmosferi sunmak istiyor. Bakalım 2013'ün sonunda çıkacak Survarium S.T.A.L.K.E.R. beklentilerini unutturabilecek mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
stalker iptal gsc s.t.a.l.k.e.r. stalker 2 vostok games
17. Haftanın Satışları (2012) Republique PC İçin de Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.6.2012 21:24:17

0
Stalker oyununa ilgim büyüktü. İlk stalker çıkmadan önce yıllarca bekledim ve bana tatmin edici geldi. İkincisini beklemeye başladım geliştirildiği haberi duyuruldu oldukça sevindim. Şimdi iptal edildiğini öğrendiğimde yıllarca boşuna beklemenin sinirinden başka bişi yok.

alito

29.4.2012 23:35:20

0
o kadar kötü düşünmeyin. belkide S.T.A.L.K.E.R 'ın isim hakkını başka bir şirket satın alır ve yola devam eder. bu işler belli olmuyor.

fatality1907

29.4.2012 16:59:36

-1
adamlara mail attım kickstartera katılın diye umurlarında değil adamların.

BestInTheWorld

29.4.2012 16:39:50

0
Yazık oldu!

Sir Maximus is BACK

29.4.2012 15:48:59

0
quote:

GSC'nin patronu Sergiy Grygorovych kişisel nedenlerinden ötürü firmayı kapatma kararı aldı.
Kişisel nedenlermiş,hıh.

S.T.A.L.K.E.R.

29.4.2012 15:47:13

+2
''Sergiy Grygorovych'' sana karşı çok kötü hisler besliyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
S.T.A.L.K.E.R. 2
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız