Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Vita'nın Odak Noktası Bağımsız Oyunlar Olacak

 
     Sony, Vita için bağımsız oyunlar ve Remote Play özelliğine olan desteğini artıracak. Sony patronu Shuhei Yoshida yaptığı açıklamada Vita'yla esas amaçlarının konsol deneyimini oyuncuların ellerine taşımak olduğunu söyledi. 
 
     Yoshida, tıpkı PSP'de olduğu gibi Vita'da da birincil hedeflerinin konsol kalitesini el konsoluna da taşımak olduğunu belirtti. Ancak Sony, PSP'nin aksine Vita'da bazı zorluklar yaşamıştı. Tabi konsolun son birkaç ayda satışlarının artmış olması şirkette olumlu bir hava uyandırmış olmalı. 
 
     Yoshida şunları söyledi: "Vita'yı Uncharted oyunuyla beraber çıkardığımız zamanlar her şey harikaydı, PS3 kalitesini oyuncuların avuçlarına taşıyabilmiştik ancak PS4'ün çıkmasıyla beraber insanların görsel anlamda beklentileri de arttı tabi ki."
 
     Bağımsız oyunların yükselişini çok olumlu bulan Yoshida, bu sayede Vita'ya önemli oranda içerik sağlandığını söyledi. Yoshida, ilerleyen süreçte de bağımsız oyunların Vita için önemli roller alacağını düşünüyor.
 
     Ancak maalesef Sony'nin Vita'ya olan birinci parti desteğini azaltacağını söyleyen Yoshida, Remote Play özelliğine daha çok önem verdiklerini de sözlerine ekliyor. Anlaşılan Sony'nin amacı bu şekilde PS4'ten Vita'ya oyun aktarımı sağlayıp, böylece el konsolunun içeriğini daha da zenginleştirmek.   

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Polygon Sony PSP PS3 PS4 Vita Remote Play Uncharted Shuhei Yoshida
Heroes of the Storm'un Alpha'sı Dünyaya Açılıyor The Ryhthm of Fighters Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

24.6.2014 22:58:29

0
Allah'a şükür şu cihazı almadım. Birde tonla para verip elimde Ps 4'ün dikiz aynası görevi görecek bir cihaz kalacaktı. Cihazı dikiz aynı ve bağımsız oyun platformuna çevirdiler. El konsolu pazarında Nintendo rakipsizdi ve uzun süre daha öyle kalacak gibi görünüyor.

Sir Maximus is BACK

24.6.2014 17:28:32

0
Vitanin odak noktasi aaa oyunlar olmalı ne bagimsizi

winxperror

24.6.2014 13:39:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One Vita alanların elinde patladı resmen ee Sony bu adamlardan herşey beklenir.
Adamlar PSVITA'ya birsürü oyun çıkardı , destek verdi . Tutmaması SONY'nin suçu değil !!!

Master_Evil

20.6.2014 12:37:13

0
daha yeni mi anlamışlar, akıllı telefonlar karşısında paralı oyunlarla zaten şansı yoktu

BSC Misafiri

20.6.2014 11:50:10

0
geçen gün uncharted golden abbys'i bitirdim gerek oynanış bakımından gerekse grafik olarak aynı ps3 oyunu gibiydi. Bence hep öyle oyunlar gelmeli.

BSC Misafiri

20.6.2014 09:43:44

+1
Buyrun cenaze namazına... Yahu vita'da ki kapasite psp'de olmamasına rağmen neden böyle bir karar alınır ki? Psp'de olduğu gibi patlat iki tane psvitaya özel godofwar,finalfantasy,monsterhunter ve daha aklıma gelmeyen tonla psp'e çıkmış olan oyun serilerinin devamı filan... Makinayı ne güzel yapmışsın hakkını verecek oyunlarla doldurman gerekirken şu yapılırmı be sony? ALLAH akıl versin...

BSC Misafiri

20.6.2014 09:40:06

0
Doğru düzgün oyun çıkmıyor hani para içinde yüzüyor olsam vita ye 5 kuruş çalışmaz benden.

BSC Misafiri

20.6.2014 09:39:30

+1
ne destek verdiniz ki azaltıyorsunuz

Project Scorpio

20.6.2014 07:53:38

+1
Vita alanların elinde patladı resmen ee Sony bu adamlardan herşey beklenir.

Hana-MicHi__

20.6.2014 07:22:58

0
Utanmadan diyor ki; biz ps3 kalitesinde oyunlar çıkardık Vita'ya ama PS4'ü gören kullanıcılar bu grafiği artık beğenmiyor. Ulan sony sen de çakal olmuşsun haberimiz yok.

BlackBeasT

20.6.2014 02:16:33

+5
Sony GoW: Ascension Vita için hazırladı'da kullananlar almam mı dedi? aynı oyun PS4'de gelecek haberi vardı. Kimseyi kandırmayın bağımsız oyunların Vita'ya faydası olmaz. PS4 ev oyun konsolu ayarında ki görseli Vita el oyun konsolundan bekleyen embesil oyuncular kimlermiş? 3ds neci o halde... Yediniz gül gibi Vita'yı oturdu çıkaramıyorsunuz. Vita'yı gözden çıkardınız madem kaynak kodlarını farklı yollardan paylaşın, Coder elemanlar; PS2, Dreamcast, NGC, Wii, Android vs. emulatörler hazırlasın bu yönden oyun dünyasına yararlı el oyun konsolu olsun

Kurosaki_Ichigo

20.6.2014 01:43:18

+1
Konsolu resmen tuvalete giderken de ps4 ufak ekranı ve kontrolcüsü diye kullanın muamelesi yaptılar iyice şu son haberlerle.Önceden fena oyunlar da duyurmamışlardı halbuki ama 3ds ile yarışamaz bence şu durumda el konsolu konusunda ve bir de mobil sektör var tabii.

mementopolis

20.6.2014 01:29:53

0
Bir Nintendo kadar olamadin büyük firmalari bir kez daha tesvik etsen olmuyor sanki. Square Enix'ten yeni bir FF Core 2 mesela , özel Sprinter cell oyunu. Team ICO dan yine bir saheser oyun . Final Fantasy Type 0'ri Ps vitaya getirsen ? ya tüm maskotlarini kullan iste . yaw sen konsolu oyun bakimindan dop dolu göztermes isen zaten yapacak bir sey yok yazik.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız