Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve bir haftada 100 bin kullanıcıyı engelledi

 
     Oyunlarda hile yapmak dengeyi ve tecrübeyi bozan en önemli etkenlerden birisi. Oyun geliştiricileri ve platform sahipleri bu konuda sıkı bir politika takip etmeye çalışıyor. Valve bu konuda bir rekor kırdı. 
 
     Açıklanan verilere göre Valve hile takip sistemi (VAC) 18 ve 19 Temmuz 2018 tarihlerinde toplam 90 bin kişiyi engelleyerek rekor kırdı. Sistemin devreye alındığı 2002 yılından bu yana en yüksek rakama ulaşıldı. Sonraki günlerde yapılan engellemeler ile sayı 100 bini geçti.
 
     Engellenen kullanıcılar Counter-Strike: Global Offensive ve Team Fortress 2 gibi pek çok oyunda tespit edilenler. Sistem toplamda 300 civarında oyunda etkili tarama yapıyor.
 
     Engellemeler çok kesin ve destek ekibi buna müdahale edemiyor. Sadece sistemin kendisi bazı incelemelerde sonra yasağı kaldırabiliyor. Engellenen kullanıcılar VAC, takip sisteminin olduğu hiçbir oyunu oynayamıyor. Sadece sistemin işlemediği belirli oyunlarda yer alma imkânı mevcut.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak DonanımHaber Counter Strike: Global Offensive counter-strike valve psn xbox live arcade ps3 xbox 360 pc mac steam fps multiplayer
Devil’s Hunt PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu Yakuza 3 PS4 Demosu Asya'da İndirilebilir Durumda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.7.2018 14:52:00

+1
eski bilgi yeni değil eğer steamı bilgisayarına kurursanız girdiniz siteleri bile takip edip banlıyor.

Guest-7A1E308D7

27.7.2018 02:24:09

+1
Bir ara bu VAC ban olayını araştırmıştım nedir ne değildir diye. Ciddi ciddi hile yapan adamı da engellemişler, oyun esnasında hepimizin kullandığı MSI Afterburner programını kullandı diye de engellemişler insanları. " Hayatımda MSI Afterburner programını kullanmadım " diyen yorumlar okudum reddit'te. Misal aynı takım da hiç tanımadığınız birisi ile CS:Go oynuyorsunuz diyelim. O hayvan herif hile kullandı diye siz de gümbürtüye gidebilirmişsiniz. Bu tarz şeyler başına gelmiş arkadaşlarım da var. Ne olduğu belli olmayan acayip bir sistem.

gesso

26.7.2018 22:15:46

0
Call of Duty hileciler bu ban dalgasında hiç etkilenmedi. Ne mutlu onlara!

Guest-2C5CD639E

26.7.2018 17:22:38

+3
Ya oğlum hâlâ oyunlarda hile yapıyorsunuz şaka gibi neyinden zevk alınıyor harbi çok garip. Bu rekabetçi oyunlarin sıkıntısı bu işte birbirini tatmin etmek başka halta yaradıkları yok

BSC Misafiri

26.7.2018 16:08:23

0
Bi ezik gibi VAC damgası yiyor, uuff.. O yüzden öyle çakal çukul işi yan hesap açıp öyle yapın. Ya da hiç riske girmeyin VAC koruması olan oyunlardan uzak durun-multisini oynamayın.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız