Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve: "SteamOS'ta Öncelik Doğal Destekli Oyunlar"


    Valve'ın Microsoft'un Windows 8 ile koyduğu kuralcı tavıra karşı geliştirmeye başladığı işletim sistemi SteamOS, henüz alpha dönemindeki haliyle bile oyunlarda Windows 8'le aynı seviyede performans vermeyi başarmıştı. Ücretsiz bir işletim sistemi olan SteamOS'le ilgili Valve'dan yeni açıklamalar geldi.
 
    Bildiğiniz gibi SteamOS, doğal yoldan Linux desteklemeyen oyunları ve programları da stream yoluyla çalıştırabilecek. Ancak SteamOS ekibinin yetkili ismi Greg Coomer'ın belirttiklerine göre firmanın ilk hedefi stream yoluyla oyunları oynatmak olmayacak. 
 
    Yaptığı açıklamalarda Coomer, "Valve'ın içerik ortakları, Linux'u doğal yoldan desteklemek için çalışma içerisindeler. Bizim ilk hedefimiz, oyunları doğal yoldan Linux'a getirmek. Doğal destek, stream yolundan daha önemli." sözlerini söyledi ve bu sene içerisinde Linux destekleyen oyunlarda artış göreceğimizi belirtti.
 
Bakalım Coomer'ın söz ettiği 'içerik ortakları' arasında hangi firmalar yer alacak?

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam steamos steambox steam machines valve steam controller
PvZ: Garden Warfare, Xbox'tan Sonra PS'e Gelebilir Huawei'den Mini Oyun Konsolu: Tron
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CodeMachine

12.1.2014 12:34:44

-1
quote:

Orijinalden alıntı: bankai20

Hocam Vista ve 8 nerede?
En çok kullanılan, tutulan ve kullanılması elzem olan işletim sistemlerini yazdım. Her çıkan versiyonu almanız veya kullanmanız gerekmiyor. Firmalar ürün çıkarıp seçenek sunar, almak veya almamak sana kalmış.

EmuMaster

12.1.2014 09:57:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: bankai20 Hocam Vista ve 8 nerede?
Ben yazacaktım lafı klavyemden aldın ;)

KortX

12.1.2014 02:45:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: demo22 bir tekel yetmez gibi ikinci bir tekel çıktı ortaya zaten microsoft dan çok geride hiç bir şeye desteği yok ama yinede masummuş gibi microsoft dan farkı varmış gibi işi bilen bilmeyen herkezin aklını çelmeye çalışıyor.
2. si olunca rekabet olur tekel olmaz. Kaldı ki Windows para ile satılıyor. Steam os ücretsiz burda da dikkatini çekerim. Bir de Windows 2 yılda bir sistem çıkarıyor.

F355 Challenge

12.1.2014 02:23:42

-2
Bu savaşı Microsoft kazanacak ama Valve'i Microsoft'u ayağını denk almaya zorlamasını istediğim için destekliyorum.

- The Stig -

12.1.2014 02:22:51

0
Linux kullanılarak gelişirilmiş oyunlar eminim windows'a en az 20-30 fps farklar atabilecek seviyelerde olacaktır. Şuan linux'ta çalıştırılan oyunlar bile windows kullanılarak geliştirilmiş oyunlar. Haliyle steamOS'ta çalıştırılınca arada dağlar kadar fark olmasını beklemek yanlış. Ne zaman linux tabanı kullanılarak geliştirilmiş bir program ve oyun motoru olur o zaman verim %100 olur. Şuan sadece bu başlangıç.. 2-3 sene sonra Linux, windows'a el sallayacak ;)

Riwalp

12.1.2014 00:56:36

-1
Half Life 3 steam OS ye özel çıkacak artık

bankai20

12.1.2014 00:47:05

+3
quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine
alıntı:

Orijinalden alıntı: _RevO_

alıntı:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

20-30 saat oynanan bir oyuna para verirken gıkı çıkmayanlar neden yıllarca kullanacakları bir yazılım olan işletim sistemine para vermeyi çok görüyorlar. sanki oyun yapımcılarına microsoft DX ile oyun yazın diye zorlamış gibi konuşuluyor. microsoft'un umurunda mı size PC oyunculuğu ? sanki PC oyuncuları windows almazsa microsoft batacakmış gibi bir algı var.
ücretsiz dağıtılan Linux, yere göğe sığdıralamayan OSX var yıllardır. Neden hala microsoft ve windows ayakta ? Steam OS tam sürümü çıktığında göreceğiz sadece linux kullanan asıl babayiğitleri ve linux a oyun çıkaran oyun yapımcılarını.

Hangi yıllarca ?

Windows 7 çıktı, arkasından tak 8'i koydular. Şimdi yeni haber çıktı, Windows 9 2015 Nisan'da piyasaya çıkacakmış... Bu ne saçmalıktır şimdi ? 2 yıl OS kullanmak için 100 dolar para...

Sonra ?

Bir sonraki işletim sistemi çıkınca bir eskisi üvey evlat muamelesi görüyor, DX sürümleri çıkarılmıyor verdiğin 100 dolar elinde patlıyor. Sadece X işletim sistemi için yapılan programlar da cabası.

Office ne oldu ? Aylık mıdır yıllık mıdır sisteme döndü... Windows'da da aynısının olacağı konuşuluyor.

''Mesele 100 dolar meselesi değil arkadaş, sen hala anlamadın mı ?''

Mehmet Ali Alabora




Windows XP (2002) - Windows 7 (2009) - Windows 9 (2015) 6 yıl sana az geliyorsa diyecek bişeyim yok.
Office 2003 çoğu kişinin hala işini çok rahat bir şekilde görür.
Windows XP çıkalı 12 sene olmuş daha yeni desteği kesecek. Oyun illa DX11 istiyorsa o oyun yapımcısının problemi.
Alt versiyon Windows sürümü isteyen uygulama biliyorumda en son sürüm Windows isteyen uygulama ancak yaptığın iş için gerekli spesifik bir uygulamadır diye tahmin ediyorum.
Aylık sistem zorunlu değil, kutulu olarak da alabiliyorsun.
Hocam Vista ve 8 nerede?

CodeMachine

11.1.2014 23:49:11

-2
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

Hangi yıllarca ? Windows 7 çıktı, arkasından tak 8'i koydular. Şimdi yeni haber çıktı, Windows 9 2015 Nisan'da piyasaya çıkacakmış... Bu ne saçmalıktır şimdi ? 2 yıl OS kullanmak için 100 dolar para... Sonra ? Bir sonraki işletim sistemi çıkınca bir eskisi üvey evlat muamelesi görüyor, DX sürümleri çıkarılmıyor verdiğin 100 dolar elinde patlıyor. Sadece X işletim sistemi için yapılan programlar da cabası. Office ne oldu ? Aylık mıdır yıllık mıdır sisteme döndü... Windows'da da aynısının olacağı konuşuluyor. ''Mesele 100 dolar meselesi değil arkadaş, sen hala anlamadın mı ?''
Mehmet Ali Alabora
Windows XP (2002) - Windows 7 (2009) - Windows 9 (2015) 6 yıl sana az geliyorsa diyecek bişeyim yok. Office 2003 çoğu kişinin hala işini çok rahat bir şekilde görür. Windows XP çıkalı 12 sene olmuş daha yeni desteği kesecek. Oyun illa DX11 istiyorsa o oyun yapımcısının problemi. Alt versiyon Windows sürümü isteyen uygulama biliyorumda en son sürüm Windows isteyen uygulama ancak yaptığın iş için gerekli spesifik bir uygulamadır diye tahmin ediyorum. Aylık sistem zorunlu değil, kutulu olarak da alabiliyorsun.

Fear of the Dark

11.1.2014 22:27:58

0
İlk önce bi kendi oyunlarını getirsinler, ondan sonra diğer firmalara geçerler.

syndicatedynamics

11.1.2014 21:33:20

-1
Konsolların Optimisayonunu Getirsinler İkinci sistem olarak Bilgisayarıma kurarım oyun oynayacağım zaman geçiş yaparım steamOS a Yok windows 7 ile aynı optimazyonda olursa hatta daha yavaş olursa ne kurmam.

demo22

11.1.2014 21:13:30

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe
alıntı:

Orijinalden alıntı: demo22

bir tekel yetmez gibi ikinci bir tekel çıktı ortaya zaten microsoft dan çok geride hiç bir şeye desteği yok ama yinede masummuş gibi microsoft dan farkı varmış gibi işi bilen bilmeyen herkezin aklını çelmeye çalışıyor.

Ücretsiz sunulan bir işletim sisteminin amacı ne tarz bir tekellik olabilir?
oyun performansı bununla ilgili detaya girmeme gerek yok sanırım ? ve mesela windows 7 den sonra windows 8 çıktı ama çoğu şeye destek yok çünkü her zaman yeni alt yapı kullanıyorlar yada bizi öyle kandırıyorlar neyse sonuçta windows 7 ye olan driver yazılım oyun çoğu şey destelemiyor yeni çıkan bir işletim sistemini bunlar sadece örnek yani ücretsiz olması birşeyi değiştirmez en azından benim gibi pro kullanıcılar için çünkü bilgisayardaki yada yazılımdaki en ufak birşeyin değişmesi zincirleme kaza gibi kusursuza yakın birşey istiyorsan her zaman yeni bir işletim sisteminden uzak durmalısın değişikliği hiç sevmem çünkü microsoft eskiye dönük hiçbirşeye destek vermiyor buda onu tekel yapıyor senin buradan anlaman gereken windows bile zararı faydasından çok yani steam os nasıl olacak da windows yerine geçecek yada ondan daha iyi olacak.

pharm4vita

11.1.2014 20:17:59

+2
quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine 20-30 saat oynanan bir oyuna para verirken gıkı çıkmayanlar neden yıllarca kullanacakları bir yazılım olan işletim sistemine para vermeyi çok görüyorlar. sanki oyun yapımcılarına microsoft DX ile oyun yazın diye zorlamış gibi konuşuluyor. microsoft'un umurunda mı size PC oyunculuğu ? sanki PC oyuncuları windows almazsa microsoft batacakmış gibi bir algı var.
ücretsiz dağıtılan Linux, yere göğe sığdıralamayan OSX var yıllardır. Neden hala microsoft ve windows ayakta ? Steam OS tam sürümü çıktığında göreceğiz sadece linux kullanan asıl babayiğitleri ve linux a oyun çıkaran oyun yapımcılarını.
PC oyuncuları windows almazsa microsoft batacakmış gibi bir algı yok.sende varsa orası ayrı ama ms de hisse senedi falan mı satın aldın?biz adamlara tekel diyoruz pc satın alırken sana zorla $200 a aldırılan alternatifsiz programdan bahsediyoruz.yapımcılar mac e yüklenip mi oyun yapsın?bu mantıklımı ortada bi tekel varken?bildiğin herkersi eksilemek

Quirah

11.1.2014 19:55:28

+4
quote:

Orijinalden alıntı: demo22 bir tekel yetmez gibi ikinci bir tekel çıktı ortaya zaten microsoft dan çok geride hiç bir şeye desteği yok ama yinede masummuş gibi microsoft dan farkı varmış gibi işi bilen bilmeyen herkezin aklını çelmeye çalışıyor.
Ücretsiz sunulan bir işletim sisteminin amacı ne tarz bir tekellik olabilir?

demo22

11.1.2014 19:46:27

-1
bir tekel yetmez gibi ikinci bir tekel çıktı ortaya zaten microsoft dan çok geride hiç bir şeye desteği yok ama yinede masummuş gibi microsoft dan farkı varmış gibi işi bilen bilmeyen herkezin aklını çelmeye çalışıyor.

CodeMachine

11.1.2014 18:45:40

-3
20-30 saat oynanan bir oyuna para verirken gıkı çıkmayanlar neden yıllarca kullanacakları bir yazılım olan işletim sistemine para vermeyi çok görüyorlar. sanki oyun yapımcılarına microsoft DX ile oyun yazın diye zorlamış gibi konuşuluyor. microsoft'un umurunda mı size PC oyunculuğu ? sanki PC oyuncuları windows almazsa microsoft batacakmış gibi bir algı var. ücretsiz dağıtılan Linux, yere göğe sığdıralamayan OSX var yıllardır. Neden hala microsoft ve windows ayakta ? Steam OS tam sürümü çıktığında göreceğiz sadece linux kullanan asıl babayiğitleri ve linux a oyun çıkaran oyun yapımcılarını.

ankara

11.1.2014 18:38:39

+1
Steamın yaptığı her iş süper . Buda süper olacak

FOX-BytkN

11.1.2014 18:34:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: muka19 bombalar patlıyor yavaş yavaş.steam os,steam machine.gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.
Bence bu sözleri söylemek için hala biraz erken olduğunu düşünüyorum kendimce

pharm4vita

11.1.2014 17:47:52

0
bombalar patlıyor yavaş yavaş.steam os,steam machine.gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.

EmuMaster

11.1.2014 17:32:12

-2
Oyunlar yavaş yavaş linux'a geliyor uygulamalarda gelince windows sizlere ömür. Rahmetliyi nasıl bilirdiniz? Rahmetli?

seroo

11.1.2014 16:59:19

+5
Windows 7 de directx 10-11 desteği ultimate serisinde var sanırım ve en pahalı versiyon, keza windows 8 de de proyu alırsanız yine böyle bir destek var sanırım..adamlar daha çok yolun başında belki ama kesinikle çok iyi bir şey yapıyorlar..ki windows yeni işletim sistemi çıkardığı zaman oyun yapımcılarına para bile veriyor ki sadece son çıkardığı sistemde çalışsın diye..yani bu ali cengiz oyunlarına karşı hala windows rules (henüz yazılmamış olsa da) falan yazan adamlar hangi dünyada yaşıyor merak ediyorum..

aykut291

11.1.2014 16:46:28

0
Valve Windows resmen savaş ilan etti. Umarım bu savaşı kazanır

einhander

11.1.2014 16:25:20

0
buyuk bır savaş

BSC Misafiri

11.1.2014 16:11:23

0
windows akıllanır artıkın
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız