Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, Oturma Odalarına Özel PC Geliştiriyor!

 
   Valve'in özel bir donanım üzerinde çalıştığı uzun süredir etrafta dolaşan heyecan verici bir dedikoduydu. VGA ödüllerinde bir röportaj veren Newell,  Valve'nin şu anki hedefinin PC'leri oturma odaları için daha uygun hale getirmenin yollarını aramak olduğunu dile getirdi.

   Newell'ın hayalindeki donanımın oyun konsollarına kıyasla en büyük farklılığı standart PC özelliklerine çok yakın olması. Aslında oturma odanızda rahatlıkla kullanabileceğiniz paketlenmiş PC'ler. Zaten yakın bir süre önce aktif hale gelen Steam'in Tv dostu Big Screen özelliği de bu amacın ilk adımıymış ve kullanıcı kanadından oldukça olumlu tepkiler almış.
 
İşte Gabe Newell'ın VGA ödüllerinde Kotaku editörlerine verdiği röportajdan önemli noktalar:
 
"Sanırım ortaya çıkan ürün müşterilerin ve yapımcıların çoğunluğuna hitap edecek bir donanım olacak. Çünkü 'neden arkadaşlarım oturma odasında, neden benim oturma odamdaki video kaynaklarım arkadaşlarımınkinden farklı' gibi sorunlara mahal vermeyecek bir ürün olacak. Farklı yetenekleri tek bir çatı altında buluşturmayı ümit ediyoruz."
 
   Newell, şirketlerin yakında oturma odalarında rahatlıkla kullanılabilecek özel PC'ler geliştireceklerini ve insanların Tv'lerinde rahatlıkla Steam'i çalıştıracağına inanıyor. Üstelik bahsi geçen donanımlar, Xbox 720 - PlayStation 4 ile yarışacak teknik kapasiteye sahip olacak! Bu noktada ise Valve'in ilk adımı atacağı yani gelecek yıl Valve'e ait bir donanım göreceğimizi şu sözlerle açıklıyor:
 
"Biz bir ürün sunacağız. Ama aynı zamanda farklı firmalarda bunu yapacak. Tabii donanımımız PC kadar açık olmayacak, kontrollü bir ürün olacak. Daha esnek, daha açık bir ürüne sahip olmak adına her zaman için PC önemli bir seçenektir. Ürünümüz bazı insanların gerçekten de oturma odalarında sahip olmayı isteyecekleri bir donanım olacak.
 
   PC'lerin en iyi yanı, pek çok insan üzerinde bir şeyler deneyebilir ve üzerinde farklı çözümler üretebilir. Nihayetinde müşteriler de hangisinin kendileri adına en iyisi olacağına kanaat eder."
 
   Tüm bu açıklamalar yanı sıra Newell yazılım kanadında hangi oyun veya oyunlar üzerinde çalıştıklarına değinmezken yeni nesil konsollarda da çalışacak yeni nesil bir grafik motoruna yoğunlaştıklarını şu sözlerle açıkladı:
 
"Bu motor bize oyun kanadında oldukça ilginç imkanlar sağlayacak."
 
Siz ne düşünüyorsunuz? Valve'in donanımı, beklenen etkiyi yapabilecek mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku valve steam xbox 720 playstation 4 konsol oyun konsolu yeni nesil konsol
The Last of Us'dan Şaşırtan Ön Sipariş İçerikleri! Bit.Trip Koleksiyonu 3DS'e Geldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

SSFR

11.12.2012 02:25:07

0
[quote]Orijinalden alıntı: BSC Misafiri korktuğum başıma geldi SSFR müneccimmiş yada en azından müneccimle bi ilişkisi olmuş 1 fps lik farkı anlayabildiğini iddia edip "ben halep'te yetmiş arşın atlıyorum" diyor uçan adam sabrinin ergen versiyonu[/quote] Tamamen boş ve sadece konuşmuş olmak için konuşuyorsun, daha ne yazdığımı bile okumadan yorum yapıyorsun. İnsanlar 'sidik' yarıştırmak için değil, bir şeyler öğrenmek ve takip etmek için burada. O yüzden olayı kişisel boyuta çekmeyi bırak artık, büyü biraz. Hangi yazımda 1 FPS'lik farkı anlayabildiğimi ima ettim acaba, hayal mi görüyorsun yoksa yazılan yazıları bile okumaktan aciz misin? Arada bir amuda kalk, beynine kan gitsin. [quote]Orijinalden alıntı: FERFEROS Konsolda herkes aynı kol ile oynuyor demişsin ama konsollarda da çeşitli mouse ve klavye aksesuarları var.Hatta üzerinde çeşitli makro vs olan gamepadler de var.[/quote] Kesinlikle haklısın bu konuda. En basitinden ''Razer Onza'' örneğini vereyim, bu gamepad 'MLG'(Major League Gaming) tarafından avantaj/üstünlük sağladığı gerekçesiyle banlanmıştı. Ancak MLG'nin banı Razer'in ekmeğine yağ sürdü, sonrasında Razer Onza bayağı bir popüler olmuştu.

BSC Misafiri

10.12.2012 22:06:50

-2
korktuğum başıma geldi SSFR müneccimmiş yada en azından müneccimle bi ilişkisi olmuş 1 fps lik farkı anlayabildiğini iddia edip "ben halep'te yetmiş arşın atlıyorum" diyor uçan adam sabrinin ergen versiyonu

aykut291

10.12.2012 20:41:29

0
Yine Bir Çeşit Konsol olacak. Pc lerin özelliği her sene Yeni Ekran Kartı Yeni İşlemci Çıkması.Sabit Bir Donanım olacaksa Konsoldan Çok Fazla bir farkıda olmıycak. Amatabi merakla beklenir xbox720 ve ps4 bileğini bükecek bir rakip altarnetif şart. Bütün meydan onlara kalmamalı.

SSFR

10.12.2012 20:02:07

0
quote:

Nöro-oftalmoloji nedir bilmiyorum hiç duymadım göz doktoru olduğunu varsayarak söylüyorum 30 fps ile 60 fps farkını BSC Misafiri 10.12.2012 16:58:28 şu mesajda yazdım bence bi oku herkes herşeyi bilcek diye bişey yok mesela FERFEROS da bana aksesuarlarla ilgili bilmediğim bişeyi öğretti sende müneccim değilsen eğer benim mesajımdan fps meselesini öğrenebilirsin iyi olan 60 fps de oynamak değil herkesin aynı fps de oynaması şimdi sen 60 da oynayıpta karşındaki adamın senin kadar parası olmayıp 30 fps de oynuyosa hiç sevinme yendiğine çünkü sen değil paran yenmiş oluyor
Koskoca yazı, yarısı boş. Biraz anlaşılır cümleler kurarsan daha rahat anlaşırız. Hiç değilse arada bir noktalama işareti kullan :) NES dönemlerinden bu yana oyuncuyum, en büyük hobilerimden biri de oyundur. Bugüne kadar konsollar da dahil elimden birçok donanım ve çevre birimleri geçti. Halihazırda ilgimi çeken exc. oyunlar için de xbox360 kullanıyorum. Yani burada bir ''fan'' olarak değil, ''deneyimlemiş'' biri olarak yazıyorum. Öncelikle yazımı tekrardan bir oku istersen, söylediğinin aksini iddia ettim mi acaba? Misal, konsolda BF3 Multiplayer oynadığını varsayalım. Oyuncuların hepsi 30 FPS'de oynadığından bir avantaj/dezavantaj durumu oluşmaz. Ama aynı oyunu PC'de 30 FPS'de oynuyorsan ve karşındaki adam 60 FPS'de oynuyorsa sana karşı bariz bir avantaj sağlar. Bu yüzden de ''grafik ayarları'' denilen bir seçenek var, bilmem haberdar mısın... Görüntü kalitenden biraz taviz vererek kare hızını akıcı değerlere getirebilirsin, en basitinden AA'yı kapatırsın. Minimum ayarlarda oynadığın halde FPS değerlerin akıcı değilse o zaman yüksek sistem gereksinimli oyunları satın almayacaksın, bu kadar da basit arkadaşım. Ayrıca benim anlatmaya çalıştığım ile senin anlatmaya çalıştığının arasında ne alaka var, merak ediyorum doğrusu. Benim yazımda bahsetmeye çalıştığım şey, first person shooter oyunlar için ideal FPS değerleri idi. Sen gelmiş burada ''Sen daha fazla FPS'de oynuyosan sen değil paran kazanır'' diyorsun. Kusra bakma da, bir sonraki sefere lütfen yazıları 2 kere okumaya çalış.

BSC Misafiri

10.12.2012 19:40:47

-1
FERFEROS bilmiyodum öyle bişey olduğunu ama varsa hakkaten rezillik çünkü herkesin aynı donanımla oynaması lazım eşitlik adına yoksa oh ne güzel parası olan avantajlı olsun

JiggySaw

10.12.2012 19:28:16

0
@SSFR Tamam yarın uğruyorum ''Nöro-oftalmoloji''ye :D

BSC Misafiri

10.12.2012 18:55:04

0
SSFR 10.12.2012 17:34:27 Nöro-oftalmoloji nedir bilmiyorum hiç duymadım göz doktoru olduğunu varsayarak söylüyorum 30 fps ile 60 fps farkını BSC Misafiri 10.12.2012 16:58:28 şu mesajda yazdım bence bi oku herkes herşeyi bilcek diye bişey yok mesela FERFEROS da bana aksesuarlarla ilgili bilmediğim bişeyi öğretti sende müneccim değilsen eğer benim mesajımdan fps meselesini öğrenebilirsin iyi olan 60 fps de oynamak değil herkesin aynı fps de oynaması şimdi sen 60 da oynayıpta karşındaki adamın senin kadar parası olmayıp 30 fps de oynuyosa hiç sevinme yendiğine çünkü sen değil paran yenmiş oluyor

iamburak

10.12.2012 18:41:05

0
Valve'ye güveniyorum ve bu cidden harika bir haber helal olsun Valve!!! Gururumuzsun. Çok merak ettim açıkçası nasıl birşey olacağını ve nasıl benzeyeceğini Yeni nesil grafik motoru da kulağa Half Life 3 açısından hoş geliyor.

SSFR

10.12.2012 17:34:27

0
@JiggySaw Ne yazık ki bu durumun ''Süper Göz'' ile bir ilgisi yok. Kare hızı, grafik kalitesinden daha önemli bir unsurdur. Özellikle ''First Person Shooter'' türü oyunlarda 30 FPS veya daha düşük değerlerde oyun oynamak ciddi anlamda zevkinizi kaçırır. Kısacası iyi bir refleks ve aim yeteneği gerektiren oyunları 30 FPS'de oynamaktan kaçınınız. Onun dışında 30 FPS o kadar da rahatsız edici olmayacatır. Zaten günümüz konsol üreticileri de bunun bilincinde. Az da olsa bazı oyunları (Özellikle First Person Shooter oyunlarını) güzel bir şekilde optimize ederek 60FPS'e kilitlemeye çalışıyorlar. Ama neslin geride kalması ile multiplatform oyunların neredeyse hepsi 30 FPS'e kilitli olarak gelmekte. Hatta bu neslin çoğu oyunu 30FPS'de bile stabil olarak kalamayarak kimi yerlerde 25'lere kadar düşmekte. Tabi yanlış anlaşılmasın, 30 FPS'de oyun oynanmaz demiyorum. 30 FPS ''idare eder'' statüsünde bir kare hızı değeridir. 60 FPS ise ''ideal'' bir değerdir. Zaten 60hz monitörünüz ile 60 FPS'in üzerine çıkmak size bir akıcılık kazandırmaz, aksine görüntü yırtılması yaşarsınız (bkz: vsync). 120hz konusuna girmiyorum, o daha derin bir mesele. Ama 30 FPS ile 60 FPS arasında fark göremiyorsanız eğer, bilgisayarınızın başından kalkarak acilen bir ''Nöro-oftalmoloji'' servisine görünün. Laf sokmak veya aşağılamak için söylemiyorum, gayet ciddi bir durum zira. Hardcore PC oyuncusu, casual x360 oyuncusu olarak yazıyorum..

FERFEROS

10.12.2012 17:08:22

0
@BSC Misafiri Konsolda herkes aynı kol ile oynuyor demişsin ama konsollarda da çeşitli mouse ve klavye aksesuarları var.Hatta üzerinde çeşitli makro vs olan gamepadler de var.

drummerdude

10.12.2012 17:04:49

0
Ps 3-Xbox 360 tartışılıyordu.Hala da tartışılıyor.İnsanlar Ps 4 ve Xbox720 çıkıncada tartışacak.Ama valve bu pc yi konsol gibi özelleştirirse çoğu kişi bunu tercih eder diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

10.12.2012 16:58:28

0
JiggySaw ında dediği gibi insan 24 kare saniye görür ama mesela 30 fps de oynayan biriyle 60 fps de oynayan biri eşit değildir ikiside akıcı bir görüntüye sahiptir ama aynı oyunda 60 fps de oynayan kişi avantajlıdır konsolun artılarından biri de budur herkes aynı fps de aynı grafikte aynı kolla oynadığı için eşitsizlik olmaz ama pc de adam 3000 liralık pc toplar 1000 liralık toplayandan üstün olur ayrıca _RevO_ nun autoaim açıklamasına gelirsek ben sadece gta 4 te autoaim gördüm başka hiçbir oyunda yok bad company 2 oynuyorum ve klavye mousedan daha iyi bi sistem biz küçüklükten beri klavye mousela oynadığımız için bize böyle daha rahatmış gibi geliyor ama alakası yok 5 yıldır ps3 üm var bad company oynarken ilk yıl hiç nişan alamıyodum şimdi klavye mousedan kesinlikle daha iyi oynuyorum bi kere _RevO_ nunda dediği gibi bel ağrısı yok ayrıca gamepadle de kesinlikle daha rahat _RevO_ arkadaş konsol da sadece strateji oynanmaz oda valve klavye mouse u sadece strateji oyunları için kullanılabilir hale getirirse olur Archangel™ a gelirsek monitörün 60 hz olduğu için 60 fps nin altında görüntü bozulur anladığın fark fps değil bu bozukluktur 60 hz 60 fps de oyna bide 30 hz 30 fps de oyna süperman değilsen hiç bir fark göremezsin akıcılık adına çünkü insan 24 fps görür biraz mantıklı düşünün arkadaşlar ama dediğim gibi aynı oyunda birisi 30 fps diğeri 60 fps olursa 60 fps üstündür çünkü 30 da oynayanın gözü mesela 10 uncu kareyi algılarken oyun 1 kare verir ama 60 da gözün çektiği 10 uncu karede oyun 2 kare verir göz bu iki kareden rastgele eğer 2 inci kareyi alırsa ki %50 şansı var demek 30 fps dekinden daha ilerideki bir görüntüyü görür işte aradaki eşitsizlik bundan kaynaklanıyor

FERFEROS

10.12.2012 16:51:07

0
Nasıl bir şey olacak merak ediyorum. Konsol gibi bir şey olacaksa, belli seviyede upgrade olanağı sağlarsa ortalığı fena kızıştırır.Özellikle bunu Valve'in yapacak olması ayrı bir heyecan verici.

stun

10.12.2012 16:04:38

0
bu konsol olmuş :?

Archangel™

10.12.2012 14:17:45

0
@JiggySaw O tamamen ayrı bir konu. Görüntü bozulması (tearing) bahsetmiyorum fakat fps düştüğünde akıcılık diyelim teklediğini rahatca görebiliyorum ...

JiggySaw

10.12.2012 14:13:38

0
@Archangel™ Umarım VSync açık oynuyorsunuzdur, VSync kapalıysa görüntünün bozulduğunu görmeniz doğal. Yok eğer açık ve hala görüntü bozuluyor diyorsan sanırım sizin gözünüz gerçekten benimkinden daha iyi...

Archangel™

10.12.2012 14:07:16

0
@JiggySaw Bende şu FPS kavgasına girmek istemiyorum ama git bir 120hz monitorde 120 , 60 , 30 FPS'de oyunları oyna bakalım görmüyor musun farkı Süper gözüm felan yok fakat 60hz monitorde herhangi bir program açık olmasın fps gösteren (bazıları program açıkken psikolojik diyor) oyun 59 FPS'e düşsün aradaki farkı çok rahat görüyorum. Özellikle FPS oyunlarında bu çok daha belirgin

JiggySaw

10.12.2012 13:51:04

0
@SSFR Ya şimdi PC-konsol kavgasına girmek istemiyorum ama 30fps neyinize yetmiyor? Benim gözüm 24fps algılayabiliyor, sizin gözünüz benimkinden daha mı iyi acaba???

TheBladeRunner

10.12.2012 13:03:25

0
Valve gibi bir firmadan boyle bir meydan okuma gelmesi tuketicilere cok yariyacak.rekabet ortaminin bol oldugu sektorde konsol fiyatlari ve oyunlar gayet makul fiyatlarda seyreder ama kimsenin avukatligini yapmiyorum;konsol pazarinda Nintendo yu saymiyorum bile MS ve Sony gibi hem donanim hem de oyunlariyla oturmus bu iki deve rekabetci donannimlarlada gelinse tutunma sansi ne olur bilinmez.Zamaninda Sega PS yi tahtindan etmek istedi sonucu husran oldu.Oyun firmalarindan ciddi destek gormesi lazim ve kendine ait serileri ex oyunlara cevirirlerse o zaman iyi is cikarirlar gibime geliyor mesela HL3 konsolun ex oyunu olmasi dahi satislarini buyuk oranda arttirir.

BSC Misafiri

10.12.2012 12:57:08

0
Monitör TV ler yok mu? - Var. kasayı bağla al sana oturma odası modelinden PC Ki konsol gibi sabit sistemli olacaksa hiçbir işe yaramaz yine gider saldalyemde götümün üstüne oturur tam donanım oynarım.

BlackBeasT

10.12.2012 11:53:55

0
Steam'den zaten böyle 1 hamle bekleniyordu.PCnin Microsoft'un Windows tekelinden kurtulması lazım masa ve dizüstü bilgisayarlara Win 8 diye Win7'nin modifiye edilmiş halini yeni 1 halt yemişler gibi satmaya çalışıyor.Win 9 haberleride gelmeye başladı.. PC açık platform ama MS bu açıklığı para çevirmesini iyi bildi,Gabe'de elinde Steam gibi dev digital satış mağazası varken biz kullanıcılarda PC'de oyun oynamak için MS hantal windows işletim sisteminden kurtulmuş oluruz...

BSC Misafiri

10.12.2012 11:28:14

0
canlandırın şu pc yi artık hade tombulum. blizz ide al yanına

Mr.Humble

10.12.2012 11:20:23

0
pc konsol oldu

SSFR

10.12.2012 11:15:06

+3
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk şimdiki pc ler konsolu 5 e katlıyor güç olarak ama konsoldaki oyananabilirlik o rahatlık akıcılık pc de malesef yok konsol çıkarsa ve ona özel oyunlar yapsa işte o zaman olur ama pc de oyun oynanmıyor kardeşim
'Onboard ekran kartı ile Battlefield 3 oynayan Ulvi.'' Ailenin ilkokulda karne hediyesi diye aldıkları PC ile oyun oynamaya kalkarsan oynayamazsın tabi. Adam 30FPS'de oyun oynanmasına ''akıcı'' dedi yahu :D

alemburda34

10.12.2012 10:44:54

0
Valve yaparsa cihazının arkasında durur zaten. Tabii pc çıktığında zaten direkt Türkiye'ye gelmeyeceği için diğer yollarlarda gelmesi biraz uzun süreceği için bize gelene kadar makinanın neler yapabildiğine bakmak lazım !

senseman62

10.12.2012 10:26:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri konsolların tek sansı kaldı o da kendı exl oyunlarını gelıstırıp oyuncularını dısarı kacırmamak.yoksa dedıgım gıbı yarında ubısoft ve ea fırmaları konsol cıkartır.oyun camıyası artık herkesın iştahını kabartıyor.buyuk bır pazar artık herkes lara croftu fılm yıldızlarından daha cok tanıyor.
[:'(] apple'da unutmamak lazım...onlarda bir konsol üzerine çalışıyorlar galiba ha bire dedikodu çıkıyo ortaya...ve katılıyorum yeni nesilde ortalık fena alternatif olacak gibi duruyor...bölesi daha iyi kullanıcıya yarıcak rekaber her zaman iyidir

rambocuk

10.12.2012 10:16:58

-3
şimdiki pc ler konsolu 5 e katlıyor güç olarak ama konsoldaki oyananabilirlik o rahatlık akıcılık pc de malesef yok konsol çıkarsa ve ona özel oyunlar yapsa işte o zaman olur ama pc de oyun oynanmıyor kardeşim

BSC Misafiri

10.12.2012 10:15:33

+2
konsolların tek sansı kaldı o da kendı exl oyunlarını gelıstırıp oyuncularını dısarı kacırmamak.yoksa dedıgım gıbı yarında ubısoft ve ea fırmaları konsol cıkartır.oyun camıyası artık herkesın iştahını kabartıyor.buyuk bır pazar artık herkes lara croftu fılm yıldızlarından daha cok tanıyor.

BSC Misafiri

10.12.2012 10:15:24

+2
Çıktığı gibi bir tane alırım. Valve'dan babam çıksa oynarım.

BiqBrav3

10.12.2012 09:42:34

0
KonsoL-Pc kavgasına yeni bir soluk gelir artık :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız