Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valorant'ta Yer Alan Ajanların ve Haritaların Özellikleri

 
 
5v5 takım rekabetine dayalı oyunu Valorant, günümüzün en popüler rekabetçi çevrimiçi nişancı oyunlarından biri. Popüler olmasındaki en büyük etkenlerinden biri ise CS:GO ile benzerlik göstermesi.
 
Valorant, Dünya'nın yakın gelecekteki farklı bir versiyonunda geçen 5v5 tabanlı bir taktiksel rekabetçi birinci şahıs nişancı oyunu. Şuana kadar oyunda 21 farklı karakter bulunuyor ancak ilerleyen zamanda daha fazlasının oyuna eklenmesi planlanıyor. Her karakterin kendine has 4 farklı özel yeteneği yer alıyor. Bu yeteneklerden ikisini raunt aralarında oyun içi parayla alabilirsiniz. Aynı zamanda bu parayla silah ve zırh da satın alabilirsiniz.
 
Bu yazımızda sizlere Valorant oyununda yer alan haritaları, karakterlerin özelliklerini ve bu karakterlerle hangi taktikleri yapabileceğinizi göstereceğiz.  
 
Valorant oyununda yer alan karakterlere geçmeden önce size haritaların hikayelerini tanıtalım. Lotus’un eklenmesiyle birlikte Valorant’ta toplam dokuz harita bulunmakta.
 
LOTUS:
 
 
 
Kadim güçlerle dolu bir astral geçit içeren esrarengiz bir yapı. Büyük taş kapılar çeşitli hareket olanakları tanıyor ve üç gizemli alana giden yollara açılıyor.
 
PEARL:
 
 
 
Gözalıcı sualtı şehrinde yer alan iki bölgeli haritada saldıranlar savunanları püskürtmeye çalışıyor. Pearl, herhangi ilave bir mekaniğe sahip değil fakat doğal güzelliğiyle ön planda. Omega Dünya'da yer alan ilk haritada, küçük orta bölge veya iki yandaki uzun menzilli koridorlar aksiyon dolu çatışmalara sahne oluyor.
 
FRACTURE:
 
 
 
Çok gizli bir araştırma tesisi, başarısızlıkla sonuçlanan bir radyanit deneyinden sonra ikiye ayrıldı. Haritadaki farklı habitatlar sayesinde iki farklı seçime sahip olan savunanlar, saldıranları kendi bölgelerinde karşılayabilir ya da saldırıyla başa çıkabilmek için hazırlık yapabilir.
 
BREEZE:
 
 
  
Bu tropik cennetteki tarihi yıkıntıları ve deniz kenarındaki mağaraları keşfe çıkın. Ama arkanızı kollayacak ajanlara ihtiyacınız var. Açık alanlarda ve uzun menzilli çatışmalarda buna ihtiyacınız olacak. Dikkati elden bırakmadığınız sürece Breeze'de su akar, yolunu bulur.
  
ICEBOX:
 
 
  
Sıradaki savaş meydanı kutup soğuğunun hüküm sürdüğü gizli bir Kingdom kazı alanı. İki Spike yerleştirme bölgesi de kar yığınları ve metal parçalarıyla korunduğu için keskin nişancılık hünerlerinin önemini vurguluyor. Çelik halatları kendi lehinize kullanarak bir anda düşmanların üstüne çökebilirsiniz.
  
BIND:
 
 
  
İki bölge var. Ortası yok. Ya sağı seçeceksin ya da solu. Eee, hepsi bu kadar mı? Tabii ki değil! İki tarafta da saldıranların kullanabileceği yollar ve rakipleri arkadan vurmaya yardımcı olacak tek yönlü ışınlayıcılar bulunuyor.
  
HAVEN:
 
 
  
Terk edilmiş bir manastırın avlusunda kapışan ajanlar üç bölgeyi de kontrol altına alabilmek için birbirini yiyor. Kontrol altına alınacak çok bölge var, fakat savunucuların ele geçireceği fazladan bina daha saldırgan şekilde püskürtme yapabilmeleri için faydalı olabilir.
 
 
 
Taktiklere ve özelliklere geçmeden önce isterseniz gelin ilk olarak karakterlerin hikayelerine göz atalım.
  
Jett:
  
Anavatanı Güney Kore'yi temsil eden Jett'in çevik ve darbelerden kaçmaya dayalı dövüş tarzı, başkalarının alamadığı riskleri almasını sağlar. Her çatışmada üstünlüğünü belli eder ve rakipleri daha nerede olduğunu anlamadan onları kesip biçmeye başlar.
 
Raze: 
 
Bomba gibi bir kişiliğe ve kocaman silahlara sahip olan Raze, aramıza Brezilya'dan katılıyor. Kafa göz dalan oyun tarzıyla düşmanları saklandıkları deliklerden çıkarmakta ve dar alanları ''bam bam bam'' temizlemekte üstüne yok.
 
Breach:
 
İnsanüstü güçlere sahip İsveçli Breach, düşman zemininde sert bir şekilde yolu açan, hedeflenebilir bir kinetik dalga gönderir. Sebep olduğu hasar ve darbe, savaşın dengelerini değiştirecek niteliktedir.
 
Omen:
 
Bir anının hayaleti olan Omen gölgelerin içinde avlanır. Düşmanlarını kör eder, savaş alanını boydan boya kat eder ve paranoyanın, onun ne taraftan saldıracağını anlamaya çalışan rakiplerinin damarlarında gezinmesini sağlar.
 
Brimstone:
 
Aramıza ABD'den katılan Brimstone'un hava araçları sayesinde takımı her zaman 1-0 öndedir. Gereken her türlü işlevselliği titizlikle ve güvenli bir mesafeden sağlaması, muharebe alanında bu kumandanı eşsiz kılar.
 
Phoenix:
 
Aramıza Birleşik Krallık'tan katılan ve yıldızlardan aldığı gücü dövüş stilinin her noktasına yansıtan Phoenix, savaş alanını alevlerle ve patlamalarla aydınlatır. Arkasında destek olsun olmasın, bildiği gibi savaşmak için ileri atılacağından şüpheniz olmasın.
 
Sage:
 
Çinli ve kapı gibi Sage gittiği her yerde kendini ve takımını güvende tutar. Öldürülen silah arkadaşlarını hayata döndürme yeteneği ve agresif saldırıları bertaraf edebilmesiyle, cehennemvari savaş meydanında etrafına huzur verir.
 
Sova:
 
Rusya'nın uçsuz bucaksız tundralarında yetişen Sova düşmanlarını acımasız bir verimlilik ve titizlikle tespit eder, izlerini sürer ve onları yok eder. Özel yayı ve sıra dışı iz sürme yetenekleri ile ondan kaçsanız da asla saklanamazsınız.
 
Viper:
 
Amerikalı kimyacı Viper zehir yüklü, çeşit çeşit kimyasal cihazıyla savaş alanını kontrol altında tutarken düşmanın görüşünü de alt üst eder. Avını zehriyle değilse bile aklıyla mutlaka avcunun içine alır.
 
Cypher:
 
Faslı bilgi uzmanı ve tek kişilik gözetleme ağı Cypher, düşmanın her hareketini bilir, her sırrını duyar ve her manevrasını görür. Cypher'ın gözleri hep üzerinizdedir.
 
Reyna:
 
Meksika'nın kalbinden kopup gelmiş Reyna teke tek çatışmalarda düşmanını ezer ve aldığı her skorla daha da coşar. Yapabilecekleri tamamen saf beceri gerektirir ve onu ciddi şekilde performansa dayalı kılar.
 
Killjoy:
 
Alman dâhi Killjoy, kendi icatlarından oluşan cephaneliğiyle savaş meydanını kontrol altına alır. Cihazlarının verdiği hasar rakiplerini durdurmaya yetmezse robotlarının yardımıyla rakiplerini zayıflatarak onların ortadan kaldırılmalarını kolaylaştırır.
 
Skye:
 
Aramıza Avustralya'dan katılan Skye, beraberinde getirdiği vahşi hayvan ordusuyla birlikte çatışmayı iyiden iyiye kızıştırıyor. Düşmana ayak bağı olan hayvanları ve takım arkadaşlarını iyileştirme yetisiyle, takımının gücünü pekiştiriyor ve takımdaki herkesi kolluyor.
 
Yoru: 
 
Japon Yoru, gerçeklikte açtığı geçitlerden geçerek düşman hattına sinsice sızıyor. Yanılsamalardan ve kaba kuvvetten eşit oranda faydalanarak hedeflerini göz açıp kapayıncaya kadar indiriyor.
 
Astra:
 
Ganalı ajan Astra, kozmosun enerjisini kullanarak savaş meydanını lehine değiştirebiliyor. Astral yolculuğu üzerinde tam kontrole sahip olması ve engin stratejik öngörüsüyle, düşmanın bir sonraki hamlesinden her zaman birkaç ışık yılı önde.
 
Kay/o:
 
KAY/O, radyantları etkisiz hale getirmek için üretilmiş bir savaş makinesi. Düşmanlarının yeteneklerini sindirerek rakiplerin karşı koyma yetisini bastırır. Böylece hem kendisini hem de takım arkadaşlarını korur.
 
Chamber:
 
Her daim şık ve tam teçhizat dolaşan Fransız silah tasarımcısı Chamber, ölümcül isabetliliğiyle rakipleri ortadan kaldırıyor. Özel yeteneklerini kullanarak görüş mesafesi sağlar, uzaktaki rakipleri avlar ve her plana mükemmel bir şekilde uyum sağlar.
 
Neon:
 
Filipinli Ajan Neon, şoke edici bir hızla öne atılır ve bedeninin ürettiği biyoelektrik dalgalarını düşmanların üstüne salar. Düşmanları gafil avlamak için yarışırcasına koşar ve hepsini yıldırım hızıyla indirir.
 
Fade:
 
Türk kelle avcısı Fade, düşmanların sırlarını gasp etmek için saf kâbus gücünü kullanır. Korkuyla uyum içinde çalışarak hedeflerini avlar ve hedeflerinin işini bitirmeden önce en büyük korkularını açığa çıkarır.
 
Harbor:
 
Hindistan'ın kıyılarından gelen Harbor, kadim teknolojilerle suya hükmederek sahada fırtınalar koparıyor. Dostlarını korumak ve düşmanlarını alt etmek için güçlü akıntılar ve coşkun dalgalar çağırıyor.
 
Gekko:
 
Los Angeles çocuğu Gekko yaratıklardan oluşan belalı tayfasına liderlik etmekte. Gekko'nun tayfası ileri atılarak düşmanların başına bela olur. Sonrasında Gekko onları toplar ve birlikte tekrar bela olacak düşman aramaya koyulurlar.
 
 
  
Valorant oyununda yer alan karakterlerin hikayeleri bu şekildeydi. Şimdi gelelim bu karakterlerin ne yapabileceğine.
 
Jett:
 
Jett bir düellocu rolünde oynanan bir karakterdir. Genellikle ilk bomba kurulum noktalarına bu karakter ile girilir. Oyunu açmaya yönelik bir karakter olduğu için çoğu oyuncu tarafından beğenilmekte. Gelelim Jett karakterinin özelliklerine.
 
Q Harfi: Jett karakterini kullanıp Q harfine basarsanız havaya yükselebilirsiniz. Ancak yüksek yerden havaya yükselirseniz canınınız azalabilir. Bu yüzden aşağıya doğru düşerken space (boşluk) tuşuna basarak yavaş bir iniş sağlayabilirsiniz.
 
E Harfi: Kısa süreliğine sert bir rüzgâr estirmeye hazırlanmak için etkinleştirilebilir. E harfine ilk defa bastığınızda rüzgar estirme havası ve ekranın ortasında sola doğru giden bir bar göreceksiniz. Gördüğünüz anda Jett'i hareket ettiği yönde fırlatmak için tekrar E harfine basın. Ayrıca sola doğru giden bir bar eğer en sola ulaşırsa fırlama Jett'i hareket ettiği yönde fırlatma özelliği iptal olur. Bu yüzden bu konuda dikkat edilmesi lazım. Eğer ki Jett hareketsiz durursa ve E özelliğini aktive ederseniz ileriye doğru otomatik atılır.
 
C Harfi: Jett karakterinin C harfinin kullanımı oldukça kolay ve işinize yarayacak bir özelliktir. C harfine basarak bir duman bulutu çıkar. Ayrıca herhangi bir yüzeye çarptığında patlayarak kısa süreliğine görüşü kısıtlayan bir sis bulutuna dönüşür. Bu duman bulutunu düşmanlarınızdan saklanmak için kullanabilirsiniz. Ek olarak duman bulutuna yön de verebilirsiniz. Bunun için duman bulutuna nişangâhın yönünde falso vermek için yetenek tuşunu basılı tutmanız yeterli olacaktır.
 
X Harfi: X özelliği düşmanı öldürdükçe, spike'ı imha edince ve round geçtikçe dolan bir yetenektir. X özelliği aktive olduğu zaman isabetli bıçaklar kuşanabileceksiniz. Bu bıçakları hedefinize doğru atmak için silah ateş etme hareketi ile ateş edebilirsiniz. Eğer ki tüm bıçakları aynı anda kullanmak istiyorsanız mouse'nin sağ tiki ile harcayabilirsiniz.
 
Raze:
 
Raze'de Jett gibi düellocu bir karakterdir.
 
Q Tuşu: (PATLAYICI ÇANTA): Q tuşuna bastığınız anda elinizden bir çanta fırlatır ve zemine yapışır. Bu çanta, patladığı anda onun üstünde duran oyuncuları havaya uçurur. Bu yüzden bu karakteri oynayan oyuncular tam üstünde durarak ve patlatarak rahatlıkla havadan uçabilir.
 
E Tuşu: (RENK TESİRLİ BOMBA): Bu tuşa bastığınız anda elinize bomba gelir ve bu bombayı istediğiniz yere atabilirsiniz. Bomba patladığı anda 4 tane bombacık ortaya çıkar ve bu bombalar da rakibe hasar verebilir.
 
C Tuşu: - (BOMBOT): Elinize bir bombot gelir ve bu bombotu istediğiniz yere yönlendirebilirsiniz. Düşmanı gördüğü anda onun üstüne giderek karşı rakip hakkında görüş alabilirsiniz. Yine düşmanı  gördükten sonra onun üstüne gider ve kendini patlatarak karşı rakibe hasar verir.
 
X Tuşu: Bu tuş ulti tuşudur. X tuşuna bastığınız anda elinize roket gelir ve bu roketi düşmana fırlatarak hasar verebilirsiniz.
 
Breach:
 
Q Tuşu: Bu özel ile birlikte herhangi bir duvara nişan alarak, duvarın karşısında duran oyuncuları kör edebilirsiniz.
 
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak istediğiniz yöne basılı tutarak sürükleyin ve bırakın. Böylelikle sürüklediğiniz alanın içinde yer alan oyuncular var ise bu sayede sersem yiyerek yavaşlayacaklardır.
C Tuşu: Bu tuş ile birlikte yine duvar içine yönünüzü göstererek atarsanız duvarın içinden geçerek duvarın karşı tarafına hasar verebilir.
 
X Tuşu: Ulti tuşunu kullanarak istediğiniz yöne basılı tutarak bırakın ve ultiyi yiyen oyuncular havaya zıplar ve sersemleyerek yavaşlar.
 
Omen:  
 
Q Tuşu: Bu tuş ile birlikte istediğiniz yöne doğru fırlatarak rakibinizi kör edebilirsiniz.
 
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak istediğiniz yere sis bırakabilirsiniz.
 
C Tuşu: Bu tuşu kullanarak yakınızdaki herhangi bir yere ışınlanabilirsiniz.
 
X Tuşu: Bu tuş ile birlikte haritada istediğiniz her yere ışınlanabilirsiniz. 
 
Brimstone: 
 
Q Tuşu: Yakmak istediğiniz yeri bu tuşa basarak gerçekleştirebilirsiniz.
 
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak rakiplerinizin önüne sis atarak onlara engel olabilirsiniz.
 
C Tuşu: Bu tuşu kullanarak önünüze kuvvet işareti çıkacak ve bu alanın içine girerek daha hızlı yürüyebilir, silah değiştirebilir ve ateş edebilirsiniz.
 
X Tuşu: Bu ulti tuşu ile haritada belirlediğiniz yeri yakarak düşmana hasar verebilir. 
 
Geriye kalan karakterleri bir sonraki Valorant yazımızda paylaşacağız. 
  
Valorant'ın son çıkan yaması ile de size birkaç bilgi verelim. Valorant'ın son çıkan yaması 2004 yaması karakter güncellemeleri ile bazı düzeltmeler getiriyor. Riot Games'in yama hakkında açıklaması: Normal yama döngümüzü bozarak bir süredir üzerinde çalıştığımız değişiklikleri oyuna getiriyoruz. Ayrıca VALORANT oyuncuları her zamanki yama notlarımızın biraz anlaşılması zor olduğunu ifade etmişlerdi. Biz de herkesin anlayabileceği şekilde değişikliklerin her birine açıklamalar koyduk. Keyfini çıkarın!
 
İşte VALORANT 2004 Yama Notları:
 
 
  
AJAN GÜNCELLEMELERİ
  
Kankuş artık silah kuşanabiliyor ve ateş edebiliyor.
Brimstone'un sakalına yakın durmak artık seri atış sağlıyor.
 
REKABET GÜNCELLEMELERİ
 
VALORANT'ta rekabete dayalı sıraya giren çifte kumrular artık sesli iletişimde yalnızca birbirlerini duyabilecekleri ayrı bir kanala atanacak.
  
Aranızdaki ilişkiye bir türlü isim koymadığınız "arkadaşınızla" VALORANT'ta vakit geçireyim derken takım arkadaşlarının gazabına uğrayan dostlarımız, yanınızdayız bilesiniz.
  
OYNANIŞ SİSTEMLERİ GÜNCELLEMELERİ
  
Artık başlangıç noktasındayken yapılan atışlar doğrudan rakiplerin başlangıç noktasına gidecek.
Jett'in atılmasının artık yük sınırı yok, bekleme süresi var. Bekleme süresi de 0,5 saniye.
 
HARİTA GÜNCELLEMELERİ
 
Breeze hariç tüm haritaları kaldırdık, Breeze'e de plaj kulübeleri ve şezlonglar ekledik.
  
MOD GÜNCELLEMELERİ
 
Hain Takım Arkadaşı Modu: Skor tablosu ve her türlü iletişimin kapalı olduğu tekli sıra modu.
PERFORMANS GÜNCELLEMELERİ
 
Bundan sonra takım kaptanının seçtiği ajanın yüzüne yaşlandıran bir filtre uygulanacak.
 
İLERLEME GÜNCELLEMELERİ
 
Artık dışarı çıkıp çimene basarak da Savaş Bileti ilerlemesi kaydedebileceksiniz.
 
SOSYAL GÜNCELLEMELER
 
Sesli sohbette "VALORANT aksanıyla" yapılan konuşmalar artık otomatik olarak çevriliyor.
 
SİLAH GÜNCELLEMELERİ
 
Vandal mı yoksa Phantom mı daha iyi diye internette konuşup duruyordunuz. İşinizi kolaylaştırmak adına Vandal'ı komple oyundan kaldırdık.
 
 
  
Valorant, oyuncuların seviye atlaması için çeşitli içerikler sunuyor. Oyuncular, oyunu oynarken üç farklı şekilde seviyesini geliştirebilir:
 
Hesap Düzeyi: Bu, oyuncunun hesabının oyundaki yolculuğu boyunca edindiği genel seviyeyi belirtir.
 
Ajan Sözleşmeleri: Belirli bir Ajan ile ne kadar deneyime sahip olduğunu gösterir. Ajan Sözleşmeleri, oyuncuların maç oynadıktan sonra elde ettiği XP (deneyim puanı) aracılığıyla ilerletilir. Belirli seviyelere ulaştıktan sonra oyuncular ödüller alır. Oyuncular, bir ajanı açmak için sözleşmenin 5. seviyesini gelmesi gerekir.
 
Battle Pass: Valorant'taki Battle Pass'ler diğer oyunlara benzer şekilde çalışır. Her sezon, seviye başına benzersiz ödüller içeren bir Savaş Bileti bulunur ve onu satın alan oyuncular, almayan oyunculara kıyasla daha fazla içeriğe sahip olur.
 
1) Günlük Görevleri Yapın:
 
Valorant, diğer oyunlara benzer şekilde ekstra deneyim puanı kazanmanıza olanak sağlar. Bunlar, oyunculara oyuna her giriş yaptıklarında verilen Günlük Görevleri olarak karşınıza çıkar.
 
Bu görevler yalnızca 24 sürer ve tamamlanan her günlük görev için 2.000 XP verilir. Görevler ilk başta kolay gibi görünse de gün geçtikçe daha da zorlaşacağını göreceksiniz.
 
2) Haftalık Görevleri Unutmayın:
 
Haftalık görevler günlük görevlere göre daha zor ancak verilen ödül de daha fazla. Her haftalık görev 11.700 XP’ye kadar tecrübe puanı verir. Ayrıca yeni haftalık görevleri alabilmen için mevcut görevleri tamamlaman gerekir.
 
3) Oyun Modlarını Deneyerek Seviye Atlayın:
 
Valorant'ta seviye atlamaya çalışırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri, oyuncuların oyun boyunca kazandıkları XP ödülleridir. Oyuncuların maç başına ne kadar
XP kazandıklarını düşünmeleri gerekiyor.
 
Maç başına kazanılan XP sadece oyuncuların nasıl performans gösterdiğine değil, aynı zamanda seçilen oyun moduna da bağlı.  
 
- Standart Maç (2.100 XP - 4.700 XP)
 
Standart maç aynı rekabetçi maçına benzer. Ancak standart maçlarda maçları kaybetmenin tek kötü yanı daha az tecrübe puanı kazanmak. Her maçta yaklaşık 2.100 XP elde ediliyor. Ek olarak oyun içinde iyi performans gösterirsen kazancın çok daha fazla olur.
 
- Rekabetçi (1.300 XP - 4.700 XP)
 
Dereceli olarak da bilinen bu oyun modunda oyuncular hem rank hem de seviye atlamak için birbirleriyle mücadele ederler. Ancak rekabetçi modunda tecrübe puanı kazanmak diğer modlara göre daha zordur. Çünkü maç süresi yaklaşık 40 dakika civarında oluyor.
 
- Spike'a Hücum (1.000 XP)
 
Her galibiyet için verilen XP ve her oyun modunda maç başına geçen süre göz önüne alındığında Spike Rush, seviye atlamak için en ekonomik ve pratik moddur. Oyunda taraflar 3 turdan sonra değişir ve toplamda 7 tura kadar sürer. Spike Rush içerisinde satın alma menüsü de yoktur. Bütün oyuncular bir tura aynı rastgele ekipman ve zırhla başlar. Tüm karakter becerileri de otomatik olarak gelir ve her turdan sonra yenilenir.
 
- Ölüm Maçı (900 XP)
 
Diğer modlara göre az XP vermesine rağmen hızlı bir şekilde bitebiliyor. Ölüm Maçı modunda oyuncu tek başına mücadele eder ve 40 öldürme sayısına ulaşan ilk oyuncu maçı kazanır. Bu modda ajanlar rastgele oyunculara verilir ancak ajan özellikleri kullanılmaz.
 
Tırmanış (800 XP - 1.000 XP)
 
Farklı silahlar ve yeteneklerden oluşan döngüyü tamamlama yarışında öne geçmek için rakipleri avlayarak takım halinde 12 Tırmanış seviyesini bitirmeye çalışın. 12. seviyeyi tamamlayan ilk takım veya 10 dakikanın sonunda en yüksek seviyeye ulaşan takım Tırmanış'ı kazanır. Bu modda her karşılaşma için 800 XP ve kazandığınız zafer için de ilaveten 200 XP kazanırsınız.
 
 
 
Valorant gibi hızlı tempolu bir kahraman nişancı oyununun bazı oyuncuların rekabetçi oyun için nişangahını (crosshair) özelleştirmeyi unutmaması gerekiyor. Silahınızın nişangahını en doğru şekilde ayarlarsanız, rakiplerinizin karşısında çok daha avantajlı bir konuma gelebilirsiniz
Riot Games, Valorant 4.05 yaması ile birlikte özel nişangah kodlarının eklenmesiyle farklı nişangahlar arasında geçiş yapmayı çok daha kolay hale getirdi. Bu da profesyonel oyuncular tarafından kullanılan nişangah ayarlarını kolayca kopyalayabileceğiniz anlamına geliyor. İdeal bir nişangâh oluşturmanın farklı yolları vardır. İster sıfırdan bir nişangâh tasarlayın, ister profesyonel oyuncuların kullandıkları nişangâhları tercih edin, bu tamamen size kalmış
  
Shroud Valorant Crosshair
 
Bu ayar, ünlü yayıncı Shroud tarafından kullanılan nişangâh ayarıdır.
 
Renk: Beyaz
 
Ana hatlar: Açık/1/1
 
Orta nokta: Kapalı
 
İççizgiler: 1/6/2/0 (2560×1440) 1/4/2/0 (1920×1080)
 
Dışhatlar: 0/0/0/0
 
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Açık
 
Kodu: 0;P;o;1;0l;4;0o;0;0a;1;1b;0
 
TenZ Valorant Nişangâhı
 
Renk: Camgöbeği
 
Anahatlar: Kapalı
 
Orta nokta: Kapalı
 
İççizgiler: 1/4/2/2
 
Dışhatlar: 0/0/0/0
 
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Kapalı
 
Kodu: 0;P;c;5;h;0;f;0;0l;4;0o;2;0a;1;0f;0;1t;0;1l;0;1o;0;1a;0;1m;0;1f;0
 
Scream Valorant Nişangahı
 
Renk: Beyaz
 
Ana hatlar: Açık/1/1
 
Orta nokta: Açık/1/2
 
İççizgiler: 0/0/0/0
 
Dışhatlar: 0/0/0/0
 
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Kapalı
 
Kodu: 0;P;o;1;d;1;0b;0;1b;0
 
Hiko Valorant Crosshair
 
Renk: Beyaz
 
Anahatlar: Açık/0.15/1
 
Orta nokta: Kapalı
 
İççizgiler: 1/5/2/2
 
Dışhatlar: 0/0/0/0
 
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Açık/Açık
 
 
Kodu: 0;c;1;s;1;P;o;0.15;f;0;0l;5;0o;2;0a;1;0e;0.25;1b;0
 
Derke Valorant Crosshair
 
- Renk: Mavi
- Anahatlar: Kapalı
 
- Merkez Nokta: Açık / 0,506 / 1
 
- İçHatlar: 1 / 6 / 1 / 1
 
- DışHatlar: 1 / 5 / 3 / 4
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
 
- Nişangah Kodu:
 
0;s;1;P;o;1;d;1;f;0;s;0;0t;0;0l;1;0o;0;0a;1;0f;0;1t;0;1l;1;1o;0;1a;1;1m;0;1f;0;S;o;1
 
Boaster Valorant Crosshair
 
- Renk: Beyaz
 
- Anahatlar: Kapalı
 
- Merkez Nokta: Kapalı
 
- İçHatlar: 1 / 1 / 1 / 1
 
- DışHatlar: 0 / 0 / 0 / 0
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
 
- Nişangah Kodu: 0;s;1;P;c;5;o;1;0t;1;0l;3;0a;1;0f;0;1b;0;S;o;1
 
Cned Valorant Crosshair
 
- Renk: Camgöbeği
 
- Anahatlar: Kapalı
 
- Merkez Nokta: Kapalı
 
- İçHatlar: 1 / 4 / 2 / 3
  
- DışHatlar: 0 / 10 / 10 / 0
  
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
 
- Nişangah Kodu: 0;P;h;0;f;0;0l;5;0o;0;0a;1;0f;0;1b;0
 
f0rsakeNValorant Crosshair
 
- Renk: Beyaz
 
- Anahatlar: Açık
 
- Merkez Nokta: Açık
 
- İçHatlar: Kapalı
 
- DışHatlar: 0 / 3 / 1 / 2
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
 
- Nişangah Kodu: 0;s;1;P;o;1;0t;1;0l;1;0o;4;0a;1;0f;0;1t;1;1l;1;1o;3;1a;0;1m;0;1f;0;S;c;0;o;1
 
FNS Valorant Crosshair
 
- Renk: Yeşil
 
- Anahatlar: Açık
 
- Merkez Nokta: Açık
 
- İçHatlar: 1 / 3 / 2 / 2
 
- DışHatlar: 0 / 0 / 0 / 0
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
 
- Nişangah Kodu: 0;P;c;1;o;1;0l;3;0o;5;0a;1;0f;0;1b;0
 
HikoValorant Crosshair
 
- Renk: Yeşil
 
- Anahatlar: Kapalı
 
- Merkez Nokta: Açık / 1 / 1
 
- İçHatlar: 1 / 2 / 1 / 3
 
- DışHatlar: 1 / 5 / 2 / 4
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Açık
 
- Nişangah Kodu: 0;P;c;1;h;0;d;1;z;1;0t;1;0l;2;0a;1;0f;0;1l;5;1o;4;1a;1;1m;0;1f;0
 
Magnum Valorant Crosshair
 
- Renk: Yeşil
 
- Anahatlar: Açık / 1 / 1
 
- Merkez Nokta: Açık / 1 / 2
 
- İçHatlar: Kapalı
 
- DışHatlar: Kapalı
 
- Solma / Hareket / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Açık
 
- Nişangah Kodu: 0;s;1;P;c;1;o;1;d;1;z;3;0t;0;0l;0;0o;0;0a;0;1t;0;1l;0;1a;0;S;c;1;s;0.762;o;1
 
 
 
Oyundaki yer alan silahları doğru bir zamanda ve doğru bir şekilde kullanırsanız oyunu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. İsterseniz gelin silahları yakından tanıyalım.
 
 
CLASSIC: Hareketsiz haldeyken temel atışlar isabetli bir şekilde hedefe ulaşır. Yakın çatışmalarda kullanılabilecek bir seri atış moduna sahip.
 
SHORTY: Bu hızlı, kısa namlulu pompalı tüfek kısa menzilde ölümcüldür fakat iki kere ateşlendikten sonra doldurulması gerekir. Uzun menzilli silahlarla birlikte güzel iş görür.
 
FRENZY: Hafif makineli tabanca hareket ederken ateş etme konusunda benzerlerinden sıyrılır. Yüksek atış hızı nedeniyle kontrol etmek biraz zor olabilir; o yüzden orta menzilde kısa seriler halinde ateşlemeyi dene.
 
GHOST: Ghost hem isabetli hem de hedefi kaçırma ihtimaline karşı büyük bir şarjöre sahip. Uzaktaki hedefler için atış hızını kontrol altında tutmak gerekli. Rakiplerin burnunun ucunu gördüğün an tetiğe bas.
 
SHERIFF: Vurdu mu oturtan mermileri ateşlerken ciddi anlamda geri teper. Uzmanlaşmak için sabır ve kararlılık gerekir. Sheriff'in hakkını verebilirsen rakiplerini bozuk para gibi harcayabilirsin.
 
STINGER: Bu hafif makineli silah, orta ve uzun menzilde benzerlerine oranla çok daha etkili fakat bunun için atış hızı ve hareketlilikten ödün verir. Etrafa mermi yağdırırken 20 mermilik şarjörünü çatır çatır yese de orta menzilde dürbün kullanarak kontrollü atışlar yapıldığında ölümcül sonuçlara yol açar.
 
SPECTRE: Her işin üstesinden gelebilen bu silah kısa ve orta menzilde hasar, atış hızı ve isabetliliği müthiş dengeli bir şekilde aynı potada eritiyor. Haritaların köşelerini rakipler için kâbusa dönüştüren bu silahla uzun mesafedeki rakipleri indirmek için sana düşen tek şey iyi nişan almak.
 
BUCKY: Ağır ama isabetli Bucky'nin temel atışı, dar köşeleri tutmak ve yakın çatışmalara dalmak için ideal. Alternatif atışıysa hedefleri orta menzilde vurur.
 
JUDGE: Judge, sabit dururken isabetli olsa da art arda hızlı bir şekilde ateş ederken kontrolden çıkabilir. Temel atışı kısa menzildeki hedefleri vurdu mu oturtur. Bir kol uzaklığındaki herkesi indirerek yargı dağıtmak için sabit durmalısın.
 
BULLDOG: Bu sağlam canavarla atış şeklini sen belirlersin. Alternatif atışı, dürbünle bakarken sana yaklaşmaya çalışan orta veya uzun menzildeki düşmanları isabetli, kısa seri atışlarla savuşturmanı sağlar.
 
GUARDIAN: Özel bir keskin nişancı tüfeği. Diğer tüfeklere oranla çok daha ağır ve taşınması çok daha zor fakat bir o kadar da isabetli ve güçlü. Orta ve uzun menzilde görüş açına giren düşmanları patır patır avlayabilirsin.
 
PHANTOM: Sana fazla yaklaşmaya cesaret eden olursa tam otomatik silahının nimetlerinden faydalanarak kontrollü seri atışlarla düşmanlarının hayatını karartabilirsin. En iyi performansı almak için sabit dururken ateşle.
 
VANDAL: Fakat uzun süreli ateş edildiğinde isabetliliği azalır. Vandal, arada mesafe varken de yüksek hasar vermeye devam eder ve odaklanarak hedefe tek mermiyle kafa atışı yapanları ödüllendirir.
 
MARSHAL: Bir kere yakınlaştırılabilen dürbüne sahip, çevik ve levyeli keskin nişancı tüfeğiyle etrafta koşturan düşmanları keklik gibi avlayabilirsin. Yavaş atış hızı nedeniyle attığını vurmalısın yoksa saldırıya açık hale gelirsin.
 
OPERATOR: Bu acımasız, sürgülü keskin nişancı tüfeği iki farklı çok güçlü yakınlaştırma ayarına sahip. Hareket halinde kullanılması neredeyse imkânsız fakat attığı mermiler o kadar güçlü ki tek bir atışla bütün bir takımın sonunu getirebilir.
 
ARES: Ares, büyük şarjörü sayesinde bastırma ateşi açmak veya bir araya toplanmış gruplara ağır hasar vermek için ideal bir silah.
 
ODIN: Baskı kuran ve yüksek hasar veren atışları aynı zamanda şaşırtıcı derecede isabetli. Kısa menzildeki düşmanları mermi yağmuruna tutabilir ve alternatif atışını kullanarak kanlı canlı bir tarete dönüşebilirsin.
 
TAKTİK BIÇAK: Ne yapacağını şaşırdığında veya mermilerin suyunu çektiğinde bunu kullan. Hızlı koşmanı, nesneleri daha hızlı parçalamanı veya alternatif atışla düşmanları arkadan tek vuruşla indirmeni sağlar.

Bu haberin bağlantısı
URL
Valorant ajan harita fps pc
Point Blank Harita Taktikleri (Dev Liste) Mega Man Battle Network Legacy Collection satışları 1 milyona ulaştı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız