Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

VR'da Oynayabileceğiniz 25 Oyun

 
 
Birkaç yıl önce, sanal gerçeklik, oyuncular tarafından deneyimlenmesi uzak görünüyordu. Şimdi, VR kulaklıklar giderek daha güçlü hale geliyor. Artık evlerde ve birçok kişinin kafasında yer alıyor.
 
Sanal gerçeklik oyun deneyimi, PC'nizde veya mobil cihazınızda sıradan oyunlara benzemez. VR teknolojisi, oyuncunun oyunu birinci şahıstan deneyimlediği, kendilerini oyun sahnesindeymiş gibi hissederek ve gerçek hayatta olduğu gibi karakterlerle etkileşime girdiğinde, sürükleyiciliğin faydalarını sunar. Artık VR ile bir uzay aracı kontrolünü ele geçirebilir, kart oyunu oynayabilir veya diğer VR oyuncularıyla zombileri yok edebilirsiniz.  Bu listemizde sizlere VR teknolojisinde öne çıkan oyunları derledik. İşte listemiz:
 
1- Beat Saber
 
 
 
'Daha önce görmediğin şekilde saran bir ritim deneyimi yaşa! Detaylı bir şekilde elle hazırlanan ve çekici, fütüristik bir dünyaya yerleştirilen seviyelerin, özel olarak yaratılan elektronik dans müziğinin tadını çıkar. Kılıçlarını salla, küpleri doğramak için renkleri ve yönü tuttur, adrenalin pompalayan müziğe ayak uydur… Bu oyun seni dans ettirecek!
 
-Ritmi Hisset
Kendini Beat Saber'in eşsiz oynanışında pürüzsüz müzik temposu ve görsel efekt kombinasyonunun akışına bırak.
 
-El Yapımı Seviyeler ve Müzik
Oluşturulmuş içerikli ritm oyunlarının aksine Beat Saber'de müzik ve seviyeler müzik deneyimini geliştirmek için en ince detayına kadar elle çizildi.
 
-Zorlu Mücadele
Mücadeledeki görevleri ve meydan okumaları tamamlayarak her gün kendini geliştir.
 
-Öğrenmesi Kolay, Ustalaşması Zevkli
Temel oyun mekaniğini herkes anlayabilir. Kumandayı ele alıp oynamaya başlamak herkes için çok kolay.
 
-Harika Egzersiz
Dans ederken ve vuruşları keserken egzersiz yap: Beat Saber seni harekete geçirir.' 
 
2- Rick and Morty: Virtual Rick-Ality
 
 
 
Rick ve Morty en teknolojik VR macerası için oturma odana ışınlanıyor! Rick'in garajını, Smith ailesinin evini ve uzaylı dünyalarını keşfederken bir Morty klonu olarak oyna. Bir Morty klonu olarak bu durumun getirdiği tüm travma ile yaşamayı tecrübe et. Bu VR deneyiminde portallardan geçerek tuhaf dünyalara adım at, Rick'e acayip deneylerinde yardımcı ol, ellerini kullanarak öğeleri topla ve etkileşim dolu 3D Rick-alitenin tadını çıkar. Tamamen seslendirmeli bu macerada bulmacaları çözmek ve görevleri tamamlamak için Rick'in yönlendirmelerini takip et (ya da etme!).
 
-En sevdiğin 2D karakterler şimdi 3D. İşte RICK AND MORTY VR! Şimdi 3D oldular!
-Plumbus gibi simgeleşmiş öğeleri del, dürt, fırlat ve parçala.
-Ayrıca onda bu şey de var!
-Odalar arasında ışınlan ve yürüyerek portalların içinden geç.
-Çok ciddiyim! Gerçekten kendi ayaklarınla yürüyerek sanal portalların içinden geçeceksin!
-Rick'in bağırmalarına maruz kal ve kendi değerini sorgula.
-Gerçek sahte kapılar! 
 
3- Wipeout Omega Collection
 
 
 
Yer Çekimi Biter... Yarış Başlar 
 
-Galibiyetin ya da mağlubiyetin göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleştiği adrenalin dolu yarışlarda boyun kıran hızlara çıkarak havayı delip geçin.
 
-Hayranların beğenisini kazanmış WipEout HD Fury ve WipEout 2048’den 26 ters parkurda, 46 eşsiz gemiyle birlikte çok özel yepyeni bir gemiyle ve 9 oyun modunda yarışın.
 
-En baştan itibaren rakip pilotların üzerine bombalar, mayınlar ve füzeler bırakırken çok keskin virajlara, iç geçiren döngülere ve ani düşüşlere karşı cesaretinizi sınayın.
 
KAPUTUN ALTINDA
- 8 oyunculu çevrimiçi yarışlarda veya bölünmüş ekranda klasik 2 oyunculu yarışlarda arkadaşlarınıza meydan okuyun.
- Swedish House Mafia, The Prodigy, The Chemical Brothers ve DJ Kentaro’dan elektronik müziklerin öne çıktığı yepyeni oyun müzikleri eşliğinde uçun.
- WipEout Omega Koleksiyonu’na özel yepyeni bir geminin pilotu olun.
 
4- Firewall Zero Hour
 
 
 
Stratejinizi yapın. İletişime geçin. Üstünlük sağlayın.
 
Değerli istihbarat için çok riskli savaşlara katılan elit paralı askerlerin bir birimine dahil olun, 3 boyutlu seslerle tüm çatışma seslerini işitin.
 
Stratejiler kurmak, düşmanı ortadan kaldırmak, hedefin güvenliğini sağlamak ve parayı eve götürmek için birlikte çalışın.
 
- 4’e 4 karşılaşmalar için ekibinizi kurun.
- Tehlikeli ve egzotik bölgelerde savaşa girin.
- Silahlarınızı ve ekipmanlarınızı özelleştirip geliştirin.
- Heyecanlı tekli senaryolarda mücadele etmek için talim yapın.
- Ölümcül isabetlilik ve hassas izleme ile rakiplerinizi alt etmek için PS VR hedef kontrol cihazınızı kullanın. 
 
5- Tetris Effect
 
 
 
Yeni güncelleme, Platformlar Arası Çok Oyunculu'yu tanıtıyor. Farklı platformlardaki oyuncular, yeni Oda Kimliği özelliği ile Friend Match odalarına kolayca katılabilirler.

İzleyici Modu, Arkadaş Maçlarında mevcuttur. Bir odada toplam 8 kişi bulunabilir, bu nedenle moda bağlı olarak maksimum seyirci sayısı Bağlı Modda 5, 1v1 modlarından herhangi birinde 6 olacaktır. 
 
Tetris® Effect: Connected, Tetris Effect'in tamamen yeni işbirliği ve rekabetçi çevrimiçi ve yerel çok oyunculu modlarıyla ünlü olduğu çok çeşitli bağımlılık yaratan ve yenilikçi tek oyunculu modlara yepyeni, sağlam bir çok oyunculu genişleme ekler! 
 
Tetris Effect: Connected, daha önce görmediğiniz, duymadığınız veya hissetmediğiniz türden bir Tetris; tüm zamanların en popüler oyunularından birinin Rez Infinite ödüllü ve efsanevi Lumines oyununu hazırlayanlardan son derece bağımlılık yapan, benzersiz ve nefes kesici muhteşem yeniden keşfi. Hem standart ekranda (PS4™Pro'da 4K ve 60fps'ye kadar) hem de isteğe bağlı akıllara durgunluk veren PS VR'de 3D olarak tamamen oynanabilirdir.
 
Müzikler, arka planlar, sesler, özel efektler, Tetris parçalarıyla ilgili her şey, titreşim, dans, titrek ışık ve oynama şeklinize uyumlu patlamalarla oyunun 30'dan fazla etabını ve 10'dan fazla modunu tekrar tekrar deneyimlemek isteyeceksiniz.
 
Hem akıl hem de tüm duyular için bir meydan okuma olan Tetris Effect: Connected, Tetris'i tekrar... ve tekrar... ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar ve... oynamanız için mükemmel bir bahane.
 
6- The Elder Scrolls V: Skyrim VR
 
 
 
Bethesda Game Studios sanal gerçeklik için tam metrajlı, gerçek bir açık dünya oyununu sunar. Skyrim VR, muhteşem bir epik fantezi başyapıtını emsalsiz bir ölçek, derinlik ve sürükleyicilikle yeniden yaratıyor. Skyrim VR, kadim ejderhalarla savaştan yalçın dağların keşfine, istediğin şekilde deneyimleyebileceğin bir açık dünyayı önüne seriyor. Skyrim VR'da, büyük beğeni toplayan ana oyun ile birlikte Dawnguard, Hearthfire, ve Dragonborn eklentileri de bulunuyor.

Elder Scrolls'ta uzun zamandır izine rastlanmayan ejderhalar Tamriel'e geri dönüyor ve İmparatorluğun geleceği pamuk ipliğine bağlı durumda. Ve sen, Ses'in gücüyle doğan kahraman, sen kahinlerin haber verdiği Dragonborn, İmparatorluğun kaderi sadece senin ellerinde. 
 
7- Werewolves Within
 
 
 
Werewolves Within arkadaşlarla oyun oynamanın güzelliğini Sanal Gerçeklik dünyasına taşıyor.
Ortaçağ kasabası Gallowstown artık saldırıya uğramaktan bıkmış. Werewolves Within seni bu kasabaya götürüyor, burada kasabayı terörize eden kurtadamları ortaya çıkaracaksın.

5 ila 8 oyuncunun birlikte oynayabileceği, gizli rollere ve sosyal çıkarıma dayalı bu oyunda, mesela köyünü kurt adamlardan temizlemeye çalışan bir köylü iken hemen peşinden oylamayı kazanmak için dostlarına yalan söyleyen ve ihanet eden bir kurt adam olabilirsin. Belli rol, yetenek ve ikna gücünden faydalanarak durumu değerlendir, çıkarımlarını yap ve oyunu kazan. İster tetikte bekleyen bir köylü ol ister sinsi bir kurt adam, aynı oyunu asla iki kere oynamayacaksın.

Werewolves Within, bir masa etrafında arkadaşlarla oynamanın ruhunu ve rekabetini sanal gerçeklik dünyasına taşıyor.
 
8- Astro Bot Rescue Mission
 
 
 
Captain ASTRO, cesur bir görev için yardımınıza ihtiyaç duyuyor!

PS VR gözlüğünüzü kapın ve uzay gemisinin kayıp mürettebat robotlarını bulmak için destansı bir maceraya atılın.

Savaşılacak düşmanlarla, keşfedilmeyi bekleyen sırlarla, kurtarılmayı bekleyen robotlarla ve de yüzleşilecek kocaman baş düşmanlarla DOLU, canlı ve sizi içine alan dünyaları keşfedin.

Tehlike fark ettiğinizde istediğiniz yöne bakıp eğilin, tam 360º görüş açısıyla ASTRO’nun ölüme meydan okuyan atlayışlarına karar verin ve etkileyici 3D seslerle mürettebatın yardım çağrılarına kulak verin.

Yalnız dikkatli olun... Düşmanlarınız SİZİN de peşinize düşecekler. 
 
- ASTRO’nun koşmasına, atlamasına ve çatı katlarında, sahillerde ve hatta bir balinanın midesinde bile savaşmasına yardımcı olun.
- Tüm gövdenizi kullanarak etrafınızla etkileşime geçin ve tam aralıklı bir görüntü açısıyla gizli yolları keşfedin.
- Kancadan su güllesine, ninja yıldızlardan çok daha fazlasına kadar kontrol cihazınızı çok amaçlı sihirli bir alete dönüştürün.
- Ekstra mücadelelerin kilidini açmak için gizlenmiş uzay bukalemunlarını bulun. 
 
9- Lone Echo
 
 
 
Jack ve Liv, Lone Echo II'de geri dönüyor. Lone Echo'nun gizemlerini çözmek ve zamanın sınırlarını aşarak uzayda daha derinlere yolculuk etmek için merakla beklenen bu devam oyununda Satürn'ün halkalarına geri dönün. 
 
Gizemin nasıl başladığını keşfedin. Satürn'ün halkalarında yer alan Kronos II maden istasyonunda Liv ve Jack'e katılın. Uzaydaki bir garipliğin gizemini açığa çıkarmak için interaktif, yer çekimsiz bir ortama adım atın.
 
Uzayın derinliklerindeki bir maden tesisinde çalışan son teknoloji bir android olan Jack'i canlandırıyorsunuz. Uzayda birdenbire garip bir durum ortaya çıktığında, yer çekimsiz ortamda manevralar yaparak yaklaşmakta olan tehditleri araştırmanız ve Captain Rhodes'un güvenliğini sağlamanız gerekiyor.
 
Sıfır yer çekimine sahip geniş, 360° uzay ortamında tutmak, çekmek, kaymak ve uçmak için ellerinizi kullanın. Lone Echo, şimdiye kadar deneyimlediğiniz her şeyden çok farklı.
 
10- Space Pirate Trainer
 
 
 
Muhteşem klasik atari makinelerini hatırlıyor musunuz?
O atari makinelerinin sizi sardığını hayal edin. Space Pirate Trainer sizi bunlardan birinin içine koyuyor bir uzay korsanının ihtiyaç duyabileceği tüm silah ve aletler ile acımasız robot dalgaları ile savaşın. Gelen lazerlerin bir kısmından kaçsanız iyi olur çünkü yalnızca kalkanınızı kullanmak sizi en yüksek sıralara taşımaz. Ateşleyicilerinizi alın, spor ayakkabılarınızı giyin ve dansederek Space Pirate Trainer onur listesinde yerinizi alın.
 
Space Pirate Trainer sanal gerçeklikte uzay korsanı olmak isteyenlerin resmi eğitmenidir. Yeni nesil sanal gerçeklik cihazlarında çıkan ilk oyunlardan biri olan Space Pirate Trainer oyun deneyimini mükemmel hale getirmek ve oyunu bütünüyle geliştirmek üzere sürekli gelişimi görev edinmiştir. Sanal gerçekliğin gösterisi için yaygın bir şekilde kullanılır. Bu oyunun yapımında hiçbir gerçek robota zarar verilmemiştir.
 
11- Resident Evil 7
 
 
 
Güney Amerika'da terk edilmiş bir çiftlik evinin çürüyen duvarlarından tehlike ve tecrit akıyor. '7', hayatta kalma ve korku türüne yeni bir soluk getiriyor ve korkutucu, insanı içine çeken 'İzole Görünümle' oyuncu perspektifinden görüntü sunuyor. Teknoloji harikası RE Motoruyla korku, öylesine gerçekçi ve insanı sürükleyen bir hal alıyor ki bu maceraya kayıtsız kalamayacaksınız. Dehşet dolu yeni bir korku dünyasına girin ve hayatta kalın.
 
12- Battlezone
 
 
 
Cobra tankın kokpitinde kemerleri bağla ve aklını başından alacak tank savaşını deneyimle.
Lazer güdümlü füzeler ve ağır silahlardan EMP ve kalkan takviyelerine kadar yok edici silahlar ve harika özel ekipmanları serbest bırak.

Farklı çevreler, düşmanlar ve görevlerin yöntemsel üretilmiş oyunda birleştiği, 1-4 kişilik heyecan verici bir oyunu deneyimle.

YIKICI CEPHANELİK: Lazer güdümlü füzeler ve ağır silahlardan EMP ve kalkan takviyelerine kadar yok edici silahlar ve harika özel ekipmanları serbest bırak.

SINIRSIZ SOLO ve CO-OP OYUN: Farklı çevreler, düşmanlar ve görevlerin yöntemsel üretilmiş oyunda birleştiği, 1-4 kişilik heyecan verici bir oyunu deneyimle. Hiçbir oynayış aynı olmayacak!

EN YENİ YÜKSELTMELER: Güçlü tanklar, silahlar ve özel ekipmanlar aç ve yüzlerce ölümcül kombinasyon arasından seçim yap!

TARZLA DÖVÜŞ: Hepsi Gold Edition içerisinde dahil olan çeşitli görünümler, sallanan kafa biblolar ve kornalar ile tankının görünümünü özelleştir!

KLASİK MOD: Klasik Mod ile her şeyin başlangıcını deneyimle - iki orijinal çift yollu kontrol ve kendini deneyebileceğin dünya çapında lider tablosu bulunuyor! 
 
13- Star Trek: Bridge Crew
 
 
 
Star Trek: Bridge Crew, oyuncuları Star Trek evreninin derinliklerine götürüyor (VR uyumlu). Oyunda, sen ve arkadaşların U.S.S. Aegis ile seyahat ediyorsunuz.
 
Göreviniz şu: Büyük kısmı yok olmuş Vulkan halkına yaşayabilecekleri yeni bir dünya bulmak üzere uzayın bilinmezliklerle dolu bir kesiminde, The Trench'te keşif yapmak. Bölgede Klingon İmparatorluğu'nun da faaliyetleri var ve Federasyonun planları karşısında bir tehdit teşkil ediyor.
 
Stratejini belirle, ekibinle birlikte uygulamaya koy ve görevi tamamla.
Koop modunda Kaptan, Dümenci, Taktisyen ve Çarkçı görevlerini üstlenecek dört kişilik bir ekip oluşturabilirsin. Oyunun dinamik hikayesinin yanı sıra, bir de "Devam Eden Görevler" modu bulunuyor. Bu modda tek kişilik ve koop maceralar için sayısız saatlik görevler oluşturuluyor.
 
14- Farpoint
 
 
 
Sıradan bir görev olması gerekiyordu. İki bilim insanına Kutsal Mekanı, yani evrenin kıyısındaki bir anomaliyi inceleyecekleri bir uzay istasyonunu ziyaretleri için eşlik edilecekti.
Gördüğünüz şeyi şimdi hatırlıyorsunuz. Kör edici bir parlama. Alarmlar. Karanlık. Sonra da... Çarpma.

Düşman uzaylıların dünyasında mahsur kalmış durumdasınız ve kaçış kapsülünden aldığınız sıradan bir silahınız var, Kutsal Mekan yolculuğunun çöktüğü yere doğru yola koyuluyorsunuz.
Eve dönebilmek için tek umudunuz, istasyondan sağ kurtulanları bulmak ve bunu yaparken de hayatta kalmak ve çok isabetli atışlar yapmak.

Özellikler:
- Sanal gerçeklikte serbest dolaşımlı birinci şahıs nişancı oyunu.
- Pek çok silahta ustalaşın.
- Çevrimiçi ortak modda bir arkadaşınızla birlikte oynayın.
- Her silahın farklı geri tepmesini hissedin ve VR nişan kontrol cihazınızla nişancılığınızı geliştirin. 
 
15- Eagle Flight
 
 
 
Sanal Gerçeklik için özel olarak tasarlanan Eagle Flight'ta, Paris'in göklerinde uçmanın özgürlüğünü deneyimleyeceksin, daha önce hiç olmadığı gibi!

İnsanlığın yer yüzünden silinmesinden elli yıl sonra, şehirler vahşi doğa tarafından tekrar ele geçirilmiş. Paris, senin için nefes kesici bir oyun alanı. Bir kartal olarak, Eyfel Kulesinden Notre Damme Katedraline muhteşem yapıların üzerinde süzülecek, dar sokaklara sortiler yaparak düşmanlarınla dövüşüp bölgeni koruyacaksın. Eagle Fight Paris'i kuş bakışı keşfetmen için tam bir özgürlük sunuyor.

6 oyuncuya kadar çok oyunculu modda adrenalin patlamasını hisset! İki ayrı çok oyunculu modda uçuş yeteneklerini kullanarak takımını zafere taşı, nefes kesen çoklu it dalaşlarında gir.
Paris'i kuş bakışı keşfetmenin güzelliği veya alıcı bir kuş gibi avlanmanın heyecanı, her neyin hayalini kuruyorsan Eagle Fight ile gerçek olacak.
 
16- Until Dawn: Rush of Blood
 
 
 
Çılgınlığa yol alın

Yaşayabileceğiniz en rahatsız edici hız treni deneyimine kendinizi hazırlayın. PS4™ korku oyunu klasiği Until Dawn'un ardındaki ilginç düşüncelere sahip ekipten, tetiği çekmeyi seven tüm arcade shooter hayranlarının kalbine korku salacak bir sanal gerçeklik deneyimi sunan yeni Until Dawn: Rush of Blood oyunu geliyor.

Tepeden tırnağa silahlarınızı kuşanın ve size her açıdan yaklaşmakta olan düşman ve canavar ordusunun içine dalın. Cehennemden gelen bu korku dolu hızlı trende size fırlatılan her şeyden eğilerek saklanın.

Küresel liderlik tablosunun üst sıralarına çıkmak için bu yedi bölümlük inanılmaz dehşetten sağ çıkabilecek misiniz? İzleyebileceğiniz farklı yollar ve ödünüzü koparacak kabus dolu temalarla ne yaşadığınız hızlı tren maceraları aynı olacak ne de siz aynı kalacaksınız... 
 
17- Smash Hit
 
 
 
Kale yıkma zamanı! Tek başına ya da birlikte mücadele et, VR'da arkadaşlarına karşı ya da büyük ekranda onlarla birlikte mücadele et!

Smash Hit Plunder, büyülü bir Orta Çağ kalesinde ve onun genişleyen çevresinde geçen fizik temelli bir parçalama oyunudur. Muhteşem, klasik izometrik oyununun birinci kişi görünümünde her bir zindanı keşfetme özgürlüğü olan güçlü bir büyücü ol.

Atalarının gazabından kaçarken hayaletlerle savaş, yemek ye, ateş yak, imha et ve kaos yarat süre bitmeden olabildiğince çok hazine topla!

Seviyeleri tek başına dene veya kişiselleştirilmiş denemeleri tamamla ya da 'Hazine Peşinde', 'Leş Avı' veya 'Serbest Oyun' turlarında epik maceranda sana yardımcı olacak bir arkadaşının katılmasını sağla.

Kaos bile yaratabilir ve 'Öcü Paniği' saklambacında 4'e 4 oyuncuya kadar dövüşebilir veya 'Mücevher Düellosu' turunda sahiplik için savaşabilirsin.

Tam anlatım, zindanlar, 5 oyun modu, ilerleyince kilit açmalar ve perili bir sonla Smash Hit Plunder saatlerce eğlenmeni sağlayacak. 
 
18- Raw Data
 
 
 
Yıl: 2271. 2080'lerdeki Shinjuku Tufanından bu yana, Yeni-Shinjuku, endüstriyel çoğaltıcılar tarafından yeniden inşa edilerek tasarlandı, Tokyo Supuroru'nun en yoğun özel semtlerine kadar genişledi ve uluslararası bir ticaret merkezi oldu. Ürün ve hizmetleri dünya ekonomisini domine eden Eden Corporation'ın küresel merkezi olan Eden Tower'ın heybetli görüntüsü ufuk çizgisinde öne çıkıyor.
 
Kısa bir süre önce Eden Corp'un yardımsever kurucusu, Başkan Shiro, en yeni hizmetini tanıttı: 'Gelişmiş insanlığı' vadeden bir program olan ve söylentilere göre yaşlanmazlıktan gerçek ölümsüzlüğe kadar her şeyi sunan 'Promosyon'. Öte yandan, sızıntı ve hack'lerden dolayı Promosyon programının sırları ifşa oldukça, gerçeklik giderek karmaşıklaştı ve kötücül bir hal aldı. Elit casuslardan biri olarak senin misyonun basit: İçeri sız, yok et ve canlı ve insan olarak dışarı çık.
 
19- Elite Dangerous VR
 
 
 
Devasa boyutta çoklu oyunculu bir uzay destanı olan Elite Dangerous, bağlı bir galaksi, gelişen bir hikaye ve Samanyolunun tam boyutlardaki bütün galaktik büyüklüğü ile açık dünya oyun macerasını modern jenerasyona taşıyor.

Sadece küçük bir uzay gemisi ve birkaç kredi ile başlayan oyuncular, çağ ötesi ve tehlike dolu bir galakside hayatta kalmak ve unutulmaz Elite rütbelerine ulaşmak için yetenek, bilgi, zenginlik ve güç kazanmak için gereken her şeyi yapıyor. Galaktik süper güçlerin ve yıldızlararası savaşların çağında, her oyuncunun hikayesi, eşsiz bir şekilde bağlantılı oyun deneyimini ve gelişen hikayeyi etkiliyor. Devletler çöküyor, savaşlar kaybediliyor ve kazanılıyor. İnsanlığın sınırı, tüm oyuncuların eylemleri tarafından yeniden şekillendiriliyor. 
 
-Şimdi Horizons Sezonu da Yer Alıyor!
Şimdi Elite Dangerous'ta yer alan Horizons sezonuyla galaksiyi tamamen yeni bir bakış açısından tecrübe et. Yıldızlardan ilginç dünyaların yüzeylerine seyahat et, Böcek Yüzey Keşif Aracıyla iniş yap, çeşitli silahlar üret, gemiden fırlatılan savaşçıları konuşlandır ve birden çok ekibin capcanlı, ortak macerasını tecrübe et. 
 
-Mucizelerle Dolu Bir Galaksi
Elite Dangerous'ın açık uçlu oynanışı, Samanyolu'nun 400 milyar yıldız sisteminde gerçekleşiyor. Kendi galaksimizdeki gerçek yıldızlar, aylar, asteroit alanları ve kara delikler, video oyunları tarihinin tasarlanan en büyük oyun alanında gerçekteki destansı boyutlarına sadık kalınarak oluşturuldu.
 
-Eşsiz Bağlantılı Bir Oyun Deneyimi
Devletler çöküyor, savaşlar kaybediliyor ve kazanılıyor. İnsanlığın sınırı, tüm oyuncuların eylemleri tarafından yeniden şekillendiriliyor. Galaktik süper güçlerin ve yıldızlararası savaşların çağında, her oyuncunun kişisel hikayesi, bağlantılı galaksiyi ve gelişen hikayeyi etkiliyor.
 
-Kendi İzini Bırak
Gemini yükselterek ve her bileşeni özelleştirerek avlan, keşfet, savaş, madencilik, kaçakçılık, ticaret yap ve 3301 yılındaki tehlike dolu bir galakside hayatta kal. Elitlerin arasında öne çıkmak için yetenek, bilgi, zenginlik ve güç kazanmak üzere gereken her şeyi yap.
 
-Devasa Çok Oyunculu
Elite Dangerous'ın devasa çok oyunculu alanında dünyanın dört bir yanından oyuncularla öngörülemez karşılaşmalar deneyimle. Bağlantılı galaksiyi tek başına Tek Oyunculu modda ya da dünyanın her yerinden oyuncularla karşılaştığın ve her pilotun güvenilir bir müttefike veya ölümcül bir düşmana dönüşebildiği Açık Oyunda deneyimle. Oyunu oynayabilmek için Frontier'de ücretsiz bir Elite Dangerous hesabı kaydı yaptırman gerekiyor.
 
-Yaşayan Bir Oyun
Elite Dangerous yeni özellikler ve içeriklerle büyüyor ve genişliyor. Büyük güncellemeler, oyuncuların nasıl oynamak istediklerine göre şekilleniyor ve bağlantılı galakside iş birliği yapan, rekabet eden ve birlikte keşfeden yüz binlerce oyuncu için yeni oynanış fırsatları yaratıyor.
 
-Orijinal Açık Dünya Macerası
1984'teki türü tanımlayan Elite adlı oyunun üçüncü devam oyunu olan Elite Dangerous, bağlantılı bir galaksi, gelişen hikaye anlatımı ve galaktik boyutlarına uygun bir şekilde yeniden oluşturulan Samanyolu'nun tamamı ile orijinal açık dünya macerasını modern nesle taşıyor. 
 
20- No Man's Sky VR
 
 
 
Euclid galaksisinin sınırlarından yola çıkın ve hayat, tehlike ve neredeyse sonsuz gizemlerle dolu geniş bir evrende kendi galaksiler arası varoluşunuzu ortaya çıkarın.

No Man's Sky, tamamı prosedürel içerik oluşturma yöntemiyle hayat bulan galaksilerde geçen, son derece iddialı ve tasarımı titizlikle hazırlanan bir bilim kurgu temalı macera oyunudur. Giderek daha da çeşitli hale gelen ve tehlikeli yıldız sistemlerinde gezinin, nadir bulunan materyalleri araştırın, uzaylı canlılarla ticaret yapın, gezegenleri canlandırın ve evrenin gizemli varoluşunun anlamını işaret eden ipuçlarını arayın.

Nasıl hayatta kalacağınız size bağlı. Tamamı zırhlı savaş gemilerinden oluşan filolar kurun; gezegen yüzeylerinde, yer altında veya okyanusun derinliklerinde giderek büyüyen ve yaşama elverişli üsler kurun, kendi silahlarınızı ve uzay gemilerinizi satın alıp yükseltin ve kanun kaçağı uzay korsanlarıyla, uzaylı topluluklarından oluşan düşmanlarla ya da gizemli sentinel filolarıyla savaşın.  

Keşfedilmeyi bekleyen trilyonlarca gezegenden oluşan bu evren ayaklarınızın altında.
 
-Sınır tanımadan keşfedin
Yaya olarak ya da iki, dört veya sekiz tekerlekli araçlarla ya da yıldızlar arası geminize veya savaşçı uzay geminizin kokpitine binerek evreni keşfedin. Bulutların arasında süzülün, yerin altına gömülün, geniş mağara sistemlerini veya antik kalıntıları keşfedin.
 
-Armadaya öncülük edin
Kendi yıldızlar arası geminizi satın alın, yükseltin ve genişletin. Çeşitli uzay gemilerini barındıracak, yaşam alanları inşa edecek ve mürettebatınıza komuta edebileceğiniz kokpiti içeren bir alana sahip olun. Uzayın derinliklerindeyken sizi korumaları için firkate gemileri tutun ve silahlı gemilerden oluşan bir filo yaratın.
 
-Evren ile bağlantı kurun
Evrenin en derin gizemlerine yanıt verecek vahşi maceralarda kozmosun derinden gelen seslerini izleyin. Gizemli Atlas avına çıkın, galaksinin merkezini arayın, mahsur kalan gezginlere yardım edin veya türünüzün ilk örneği olan kişilerin bilgeliklerinden yararlanmaya çalışın.
 
-Kök salın
Gezegenin istediğiniz noktasına yaşama elverişli üslerinizi kurun. Yerel kaynakları işleyin, ender bitki türlerini yetiştirin, iniş pedleri ve ticaret merkezleri inşa edin, yeni silah ve teknolojiler geliştirmek için karada gezen araçlar, yarış pistleri ve uzmanlık alanı terminalleri yaratın.
 
-İtibar kazanın
Galaksinin dört bir yanında sizinle benzer duyguları paylaşan türlerle tanışın, ticaret yapın ve onlara yardım edin. Seçtiğiniz keşif yapma ve yardımlaşma yöntemleri farklı galaksilerdeki farklı türler arasındaki imajınızı etkiler. Yeni olanakları mümkün kılmak için itibarınızı güçlendirin.
 
-Ticaret, zanaat ve yükseltme
Teknoloji satın alıp teknolojilerin seviyesini yükseltin; uzay geminize, dış iskeletinize, gezegen keşif araçlarınıza ve çok amaçlı aletlerinize yeni bileşen ve ek modüller eklemek için planlar satın alın. Teknolojiniz güçlendikçe daha tehlikeli ortamları keşfedip buralardan yararlanabilirsiniz.  
 
21- Pistol Whip
 
 
 
John Wick ve Equilibrium gibi, yenilmez kahramanların olduğu aksiyon filmlerinden esinlenilen Pistol Whip'te yüksek tempolu müziklerle her biri özenle tasarlanmış aksiyon sahnelerinde silahınla savaş. Müziğin ön plana çıktığı geleneksel oyunların aksine Pistol Whip'te sınır yok. Ritim eşliğinde özgürce ateş et, yakından saldır veya hedeflerden kaçın.

- Şiddetle dolu sinematik bir evrende yüksek tempolu FPS deneyimini kendini müziğin akışına bırakarak yaşa.
- Kendi ritmini bul, taktik veya müzikal tarzlardan birini seç ve becerilerini arkadaşlarına karşı ve dünya çapındaki liderlik tablolarında konuştur.
- Banka soygunlarından robot isyanlarına kadar uzanan, her biri müziğe göre özenle tasarlanmış sahneleri bire bir yaşayarak kendini çılgın bir rüyanın ortasında bul.
- Dual Wield gibi çeşitli oyun modlarında tempoyu sonuna kadar yükselt ve silahlı dövüş sanatları deneyimini yaşa.
- Daimi hareket sağlayan ve rahatlığı ön plana koyan tasarım sayesinde VR tutması yaşamadan sürekli savaş. 
 
22- Star Wars: Squadrons
 
 
 
New Republic Recruit ve Imperial Ace kozmetik eşyalarını edinin! Kemerlerinizi bağlayın, filonuzla birlikte birinci şahıs çok oyunculu it dalaşlarının adrenalini hissedin ve tek oyunculu STAR WARS senaryosunda pilot olmanın ne demek olduğunu öğrenin. 
 
-Galaksiyi koruyun
Pilotlar, Yavin Prime'ın gaz devi ve Galitan'ın parçalanmış uydusu da dahil olmak üzere bilinen ve daha önce hiç görülmemiş savaş alanlarında bir ekip olarak zafer kazanacak.
 
-Efsanevi yıldız gemilerinde ustalaşın
X-Wing ve TIE fighter gibi New Republic ve Imperial filolarından farklı yıldız gemisi sınıflarının tam kontrolünü elinize alın.
 
-Hedefe kilitlenin
Heyecanlı 5'e 5 it dalaşlarına katılın, filonuzu birleştirerek devasa filo savaşlarında öne çıkın ve eşsiz bir Star Wars hikayesini deneyimleyin.
 
23- Vader Immortal
 
 
 
Ölümsüz Vader : Star Wars VR Serisi, Darth Vader'ın yuva dediği ateşli gezegen Mustafar yakınlarında çalışan bir kaçakçı rolünde uzak, çok uzak bir galaksiye girmenizi sağlayan sinematik, interaktif bir deneyimdir. Kendinizi ışın kılıcı becerilerinizi geliştirebileceğiniz, tehlikelerin üstesinden gelebileceğiniz ve Vader'ın kendisiyle yüz yüze gelebileceğiniz büyük bir maceranın içinde bulacaksınız.
 
Bölüm I'de, droid yardımcı pilotunuz Z0-E3 gibi yeni karakterlerle tanışacak, ışın kılıcı savuracak ve ne aradığını öğrenmek için Vader'ın kalesinden geçeceksiniz.

Bölüm II'de, rehberiniz olan korkunç Sith Lord'la, dehşet verici yaratıklarla savaşacak, gezegen yüzeyinin altındaki antik sırları ortaya çıkaracak ve Güç'e hükmetmeyi öğreneceksiniz.

Bölüm III'te, Mustafar'ın kaderi sizin ellerinizdedir, son yüzleşmede çarpışmak için yol boyunca öğrendiğiniz her şeyi kullanmanız gerekecek.

Her bölüm, Jedi Şövalyesi silahıyla becerilerinizi geliştirebileceğiniz ve farklı ışın kılıcı kabzalarının kilidini açabileceğiniz açık uçlu bir eğitim modu olan Işın Kılıcı Dojo ile birlikte sunulur. 
 
24- Stride
 
 
 
STRIDE sanal gerçeklik içerisinde dinamik bir parkur macerasıdır. Fütürist bir metropolün çatılarında son sürat ilerlerken canınız için savaşın. Usta bir koşucu yerine geçin ve bu yoğun, aksiyon dolu macerada atlayın, sallanın, yuvarlanın ve önünüze çıkanları vurun. Nihai koşudan sağ çıkabilecek misiniz?
 
- Parkurun hızını deneyimleyin -
Bir parkur ustası gibi şehrin çatılarında ilerleyin. Çıkıntılara tutunun, çatıdan çatıya atlayın, pencerelerden sıçrayın, halatların altından kayın, kancalardan sallanın: imkânlarınız sadece dikkatliliğiniz, yaratıcılığınız ve tepkisel becerinizle sınırlı.
 
Sanal gerçeklik için tasarlanan bu oyunda baş döndüren yüksekliklerde atlaması imkânsız boşluklardan atlamanın heyecanını yaşayacaksınız. Aşağıya bakmayın!
 
- 300 metre yükseklikte canınız için savaşın -
Bir parkur ustası olduğunuzda, zorluğu artırma zamanıdır. Düşmanlara saldırın, şehir de ölmenizi isteyen keskin nişancılarla kaynıyor olacak. Hayatta kalmak için, tepenizde kurşunlar uçuşurken hızlı parkur hareketleriyle stratejik kaçınmaları birleştirmeniz gerekecek.
 
Savunmasız değilsiniz, kendi silahınızı kuşanın ve bir keskin nişancıyı havadayken indirip, bir gökdelenin kenarına inip, sonra bir sonraki hedefinizi halletmek için doğruca bir duvar koşusuna yönelmenin verdiği keyfi deneyimleyin!
 
Elbette düşmanlar çok kalabalıksa, daima onları etkisizleştirip sadece parkura odaklanabilirsiniz.
 
- ARCADE MODLARI -

- Endless mode
Sonsuz seviye üretimi sınırsız zorlu bölge sunar. Atlaması imkânsız boşluklardan atlayarak, çılgın duvar koşuları yaparak, bariyerlerin altından kayarak ve binaların arasında sallanarak skor yapın. Etrafınızdaki dünya dağılırken, geriye dönmek ya da durmak için zaman yok. Ah, çatıların keskin nişancı kaynadığını söylemiş miydik? Havadayken dokuz milimetreliğinizi çıkarın ve binalar arasındaki boşluklarda süzülürken onları indirin. 
 
- Time Run Mode
Lider tahtasındaki en üst yer için yarışın. Zamana Karşı Yarış modunda bütün mesele hızdır. Bölge önünüze serildikçe, havadayken rotanızı gözünüzde canlandırmalı ve her hareketi dikkatle gerçekleştirmelisiniz.
 
- Arena Mode
Arena modunda, şehrin çatılarının geniş ve açık bir bölümü ürkütücü bir engel baskısı olmadan size sunulur. Bu karmaşık yüksek “arenada” tam bir hareket özgürlüğüne sahipsiniz ama çok çeşitli görevlerle sınanacaksınız. Örneğin belli nesneleri bulup toplamak, bir süre sınırı içinde belli bir rotayı tamamlamak, keskin nişancılar tarafından fark edilmeden bir nesneyi çalmak ya da, basitçe, bütün düşmanları öldürmek gibi! Arena modunun daha çok gerçek bir şehir havası vardır, o yüzden manzaraların tadını çıkarın… ama ölmemeye çalışın. 
 
25- Everybody's Golf VR
 
 
 
Everybody’s Golf'ün yemyeşil bölgelerinde mükemmel atışı yapmaya hazırlanın. Golf spoası olarak PlayStation Move hareket kontrol cihazı veya Dualshock 4 kablosuz kontrol cihazıyla golfe yeni başlayanlar bile kolaylıkla oynayabilecek. PS VR gözlüğüyle tüm üç golf sahasındaki 18 deliği 360 derece görüş açısıyla görebilecek, eşit olmayan araziyi ölçecek ve rüzgârın yönüne bakabileceksiniz.

Antrenmana mı ihtiyacınız var? Golf sopanızı parlatın ve mesafeli vuruşlarınız üzerinde çalışın. İpuçları ve tüyolar veren özelleştirilebilir malzemeciniz, golf yeteneğinizi sergilemenizde size yardımcı olacak.
 
VR'da oynayabileceğiniz 25 oyun listesinin sonuna geliyoruz. Liste dışında sizin beğendiğiniz VR oyunu varsa bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
VR aksiyon macera ryo
Korsan Temalı Strateji Oyunu Tortuga - A Pirate's Tale Duyuruldu The Elder Scrolls Online: Lost Depths DLC'si Artık Oynanabilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.8.2022 15:46:32

0
beat saber hiç indirime girmedi...

BSC Misafiri

24.8.2022 22:21:10

0
Ne güzel hadi ülke olarak Vr cihazlarımızı çıkaralım ve hemen bu oyunların tümünü oynamaya başlayalım çünkü herkeste Vr cihazı ve onu kullanabilecek Pc ve konsollara birlikte sahibiz. Hayır hayır benim Vr'ım yok demeyin hiç olur mu öyle şey eminim bu forumun kullanıcılarının %99 luk kesiminde Vr vardır. Kesin...

Babblebabble

24.8.2022 17:28:56

0
Yalnız bunların bazıları PSVR exclusive, bazıları Oculus Store exclusive (Steam'de yok ve direkt dolarla satılıyor). Çok karman çorman bir liste olmuş. 1.5 yıldır cihazımla pek başka oyun oynayamadım HLA'dan çıkamadığım için ama kesinlikle önerebileceğim tek bir oyun var, o da listede yok = The Walking Dead: Saints & Sinners. İkincisi de yolda geliyor hatta.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız